segítség - zaklat egy elmeháborodott


szaszmonika # 2015.12.17. 16:28

Tisztelt fórumozók!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mit tehetek a nem normális, zaklató szomszédaim ellen, hova fordulhatok?
Osztatlan közös területem lakom a szomszédokkal,én a hátsó ingatlanban lakom 2 kis gyermekemmel.Mindig is igénytelen emberek voltak a környezetükre.Nyáron az ingatlanomtól 6 méterre lóistállót alakítottak ki egy romhalmaz épületből.Oda is került a ló,úgy, hogy beleegyezésemet nem kérték.Birtokvédelmet kértem a jegyzőtől, és innen kezdődtek a problémák.Az ügyemet 5 hónapig húzta a jegyző, míg lezárta a határozatot, hogy minden rendben a ló maradhat.( azt hozzá teszem, hogy itt mindenki, valakinek a valakije, hát ők is)Sajnos a viselkedésüket, leírni sem lehet, minden nap hajnali 4-től, este tízig az ablakom alatt mászkálnak hátra, és teljes erővel csapkodják a kaput, ajtót, hogy még pihenni sem tudunk.Az ingatlanom mellet közvetlen van a járda, ott verik le a trágyás csizmájukat, nem győzöm leseperni.Beszélni sem lehet velük, mert most úgy gondolják, hogy ők bármit megtehetnek.Egyedül álló nőként, nem tudom magunkat megvédeni.Segítséget szeretnék kérni, mind a szomszédok viselkedése, mind a ló ügyben,( mivel nincs meg a védőtávolság).
Hova tudnék fordulni, milyen szervekhez?
Előre is köszönöm a segítséget.

Krigi # 2015.12.04. 15:07

SzemeZsoka köszönöm! Rögzítettem :)

Krigi # 2015.12.04. 14:17

noilar:

Köszönöm a választ!

Természetesen a büntetőeljárásban való felhasználás miatt született meg bennem a kérdés.
Viszont! Ha felajánlom az eljárás segítéséhez ezt a bizonyítási lehetőséget (CSAK FELAJÁNLOM illetve megkérdezem) a hatóságnak, azzal még nem sértek semmilyen személyiségi jogokat?!

noilar # 2015.12.04. 12:16

Krigi:

Személyiségi jogokat sértesz a fotók elkészítésével és felhasználásával is.

Neked kell mérlegelned, hogy mi mit ér meg.

A személyiségi jogsértés polgári ügy, ha elbukod akkor valószínűleg fizetned kell egy kisebb (akár százezres) összeget.
Ha a bizonyíték viszont a büntetőeljárásban olyan súlyú, hogy az alátámasztja a bűncselekményt akkor az egy komoly érv.

A személyiségi jogi perben a büntetőeljárásban való felhasználást nem mindig tekintik jogsértésnek, mert a bűnügy felderítés össztársadalmi érdeke nagyobb mint az egyén személyiségi joga.


noilar

Krigi # 2015.12.04. 09:13

Kedves SzemeZsoka!

Zaklatás: tettlegesen elkövetett, rendszeres időközönként és hosszabb ideje tartó.
A digitálisan készített fotó meta adatában rögzíti a készülék, hogy mikor készült és azt úgy tudom megváltoztathatatlan.(az én képességeimmel biztosan)
A hangfelvétel kipipálva, az már meg van.
Kérdésemben arról próbáltam felvilágosodni, hogy hatóságnak átadható-e a helyszínen tartózkodás bizonyítása Y és Z személy részéről? Sértek-e vele jogokat?

Krigi # 2015.12.04. 08:42

Senki nem tud válaszolni a kérdésemre?!

Krigi # 2015.12.01. 13:48

Tisztelt Szakértő(k)!

X személy zaklat évek óta... ha Y és Z személy is nála tartózkodik akkor is van zaklatás. Természetesen mindhárom személy tagadja a zaklatás cselekményét. Én bizonyíthatom a hatóságoknak Y és Z személy helyszínen tartózkodását fotókkal? Szem- és fültanúi a zaklatásoknak, esetleg tettesei is. Illetve ne akarjam bizonyítani, mivel az ő személyiségi jogaikat sértem meg a fotókkal. Mindhárom személy ellen büntetőeljárás van folyamatban!

Köszönettel: Krigi

kérdezőné # 2006.03.09. 12:30

Kedves Zaklatottak! Ne várajtok a feljelentéssel, ha tudjátok bizonyítani. Most a kitörölt e-mailok, és smsek is kellenének, és minden, de minden amivel tudjátok bizonyítani a zaklatás tényét. Hogy miért teszi, szerintem lényegtelen, a tény és a bizonyítás fontos.
Nem vagyok se ügyész, se jogász, de azt tudom, hogy a kutyából sosem lesz szalonna...
A fentieket pedig mint jótanácsot, miket más ügyekben kaptam, adom át. Tényállás-bizonyítás...

Secret # 2006.03.08. 08:08

Minden előttem szólónak:

bár még szerencsére sohasem voltam ilyen helyzteben, de én blöffölnék. Azt mondanám, hogy voltam a rendőrségen és tegnap óta lehallgatják a telefonom, tehát hívogasson csak nyugodtan.
Lehet, hogy butaság, de talán abbahagyná. Én legalábbis bíznék benne.

Feky # 2006.03.08. 07:52

Üdvözlök mindenkit! Nagyon hasonló (ha nem ugyanolyan) problémával küszködök, mint az előttemszólók. Kb. fél éve szakítottam barátnőmmel és a mai napig zaklat telefonon, sms-ben, e-mail-ben, személyesen. Már lassan a munkahelyemen sem hagy békén. A legszomorúbb az egészben, hogy nyiltan kijelentette: "nem hagyja hogy boldog legyek akárkivel is". Azon kívül, hogy szakítottam vele, semmi rosszat nem tette, bár ez épp elég neki. Nem tudom normálisan kezelni a dolgot. Az elején még ment, mer nem foglalkoztam vele. Gondoltam talán abbahagyja, de nem. Hála istennek a párkapcsolataimba nem tud belekötni, de eléggé feszélyez így is a dolog. Rögeszméjévé váltam! A barátaim, az ismerőseim is hiába csinálnak bármit is, nem használ. Nem akarok neki rosszat, csak annyit hogy hagyjon élni. De nem látok rá megoldást. Most már ott tartok én is (mint az előttem szólók), hogy az sms-eket, e-mail-eket olvasás nélkül törlöm. A hívásait már kezdettől fogva nem fogadom amióta külön vagyunk. Azt hiszem, ha nincs más megoldás, akkor jogi útra terelem a dolgot. De nem tudom, hogy lehetséges-e? Pláne nem tudom azt, hogy van-e valami értelme? Szüleimmel élek még. Néha otthon vezetékes telefonon is zaklat. Mostanában elég sokszor. Követ hazáig. Furakodik a barátaim körül. Mindenkinél be akar mártani valami rosszal (szerencsére nem megy neki az utóbbi). Szeretnék tanácsot kérni. Bármien megoldás érdekelne. Előre is köszönöm!

nickybaby # 2006.02.28. 13:43

Zubbonyos történetének első 5 sora megegyezik az enyémmel, csak az én páromnak a volt felesége csinálja ezeket. Több mint 2 éve váltak el, és már két barátnőjét elüldözte, a legtovább 3 hónapig bírta az egyik. Mi 7 hónapja vagyunk együtt, tegnapra annyira eldurvult a helyzet, hogy megszerezte a mobilszámomat, és SMS-ekkel próbálta páromat besározni, pl. hogy hozzá is följárogat, a többit a képzeletre bízom. Aki ilyet nem tapasztalt, el sem tudja képzelni, hogy mit művel az ilyen. Sűrgősen kérnék én is javaslatot, tanácsot, mit lehet csinálni. Először személyesen keresett, mikor közöltem vele ezzel nem megy semmire, inkább keressen egy pszichológust, mert szerintem beteg, akkor engem békén hagyott. Bár, ha az utcán összetalálkoztunk, nem hagyta ki, hogy le ne hülye k.vázzon, idáig csak a páromat zaklatta naponta 10-15 telefonnal, SMS-sel. Mikor egyik "jóakarónk" azt mondta neki, hogy babát várunk, kb. 30-szor hivta, hogy senki másnak nem csinálhat gyereket, csak neki. Egyszerűen nem fogja fel, hogy nincs semmi közük egymáshoz. Van egy kisfia, először azért nem adta oda hétvégén, mert, hogy velem találkozott, közölte, jobb, ha tudom, nekem köszönheti, hogy nem kapta meg a gyereket az apja a hét végére. Szerintetek ép elmélyű az ilyen? A Bíróságtól lehet kérni az elmeállapot vizsgálatát és érdemes-e? Vagy a rendőrségre tartozik? Van egy kisgyerekük, aki állandóan másnál van, mert eladó, és van, amikor korán megy, vagy későn ér haza, hol a barátnőjénél van a gyerek, hol a szüleinél, hol a nővérénél. A kisgyerek csak az apjával hajlandó elmenni orvoshoz, mert az anyjával fél, ja és megszületésének első fél évében az apja fürdette, meg éjszaka ő kelt fel hozzá. Félek, hogy ez megmérgezi a kapcsolatunkat, pedig annyira jó minden együtt, nekem is volt egy rossz házasságom és nem akarom, hogy egy elmebeteg nő miatt elveszítsük egymást. Mi van, ha 5, 10 év múlva is ezt csinálja? Ez azért nem mehet így örökké. Eddigre már rájöhetett volna, hogy nem kell neki. SOS segítség!!!!

Zubbonyos # 2006.02.20. 07:35

Egy érdekes promblémára keresek megoldást. A volt élettársam folyamatosan zaklat mind telefonon mind otthon. Már három barátnőmet sikerült elüldöznie. Egyfolytában azzal jön hogy addíg nem nyugszik míg vissza nem szerez és mindent megtesz annak érdekében hogy tönkretegye az összes kapcsolatomat. Tudom hogy érdekes ez a szituláció hiszen általában a zaklatás forddítva szokott lenni ha jól tudom. Sajnos a problmát nem tudom megoldani. Van egy hat éves kisfia, nem vele törődik hanem azzal hogy én milyen utakat járok és egyfolytában próbál követni autóval, persze mindíg sikerese lerázom, de félek hogy egyszer ebből még baleste is lehet, hiszen ilyenkor mindketten ingerültek vagyunk. Sokszor ha nem veszem fel a telefont feljön a lakásomra és kopogtat, csenget hiába nem nyitom ki. Ez a szituláció a szomszédok miatt is kellemetlen mert panellakásban lakom. Sajnos másik probléma hogy mivel munkatársak vagyunk szinte mindennap találkoznom kell vele és már a munkahelyemen is nevetség tárgya vagyok, viszont a munkahelyemet nem fogom miatta megváltoztatni mert szeretem a munkámat, jól kijövök a főnökömmel és megbecsül. Szerencsére ő tudja milyen a lány, így megérti a problémámat de elküldeni ne akarja mert jó munkaerő. Egyszerűen fogalmam sincs hogy hogy rázzam le. A hívásait nem veszem fel, az smseit már régóta olvasás nélkül törlöm hogy fel se húzzam magam rajta, mert akkor vlaszolok neki, és abból nem sok jó lesz megint. Gondoltam már arra hogy feljelentem zaklatásért, de azzal mit érek el? Akkor a gyámhatóság picit odafigyel rá? Mert akkor talán megilyedne. Ön szerint mit lépjek? Kérem ha tudtok valamit írjátok meg!

Royal # 2006.02.09. 14:46

Szerintem sem jogi platformra tartozó ügy ez. Zaklatásért fel lehet jelenteni a libát, de szerintem sokat ne reméljetek. A menő vállalkozóknak meg bizony minden ujjukra akad egy ara, te vagy az egyik. Szerény egyéni véleményem az, hogy ha egy kapcsolat nem működik tovább, akkor szakitani kell. Itt két állapot van fekete, vagy fehér, nincsenek árnyalatok. Ha vannak az örökké konfliktusok forrása lesz.

vendég # 2006.02.07. 14:20

"élünk együtt és kész..."26.évesen 5év után ennyivel megelégszel?Mi lesz később?
Ha nem tartanád fontosnak,hogy "menő vállalkozó a 36.éves párom..."megsem említetted volna,tehát számodra FONTOS.Hát bizony ekkor beszélhetünk MEGALKUVÁSRÓL,aminek TERHEI vannak.Valamit valamiért alapon bevállaltad a párod életvitelét,sajnos viselned kell a néha-néha felbukkanó 20éveseket.Nem értem,hogy mi a KÉRDÉS?Oldja meg a párod a nyugalmatokat ezzel a konkrét esettel kapcsolatban!Meg majd a későbbiekben előfordulókról is intézkedjen jóelőre!
Persze,ez csak az ÉN meglátásom.

pappa # 2006.02.07. 13:53

Talán használható tanács: ne foglalkozz vele.A párod egyszer már lekoptatta most meg földre kényszerítette azt a kis nőt.Annak a nőnek nincs esélye a párodnál, férfiszemmel így látom.Ne foglalkozz azzal sem mit hiresztel, mit beszél.
Vigyázz hogy ne legyél elviselhetetlen várd jókedvvel a párodat ő is fáradt, értetek is dolgozik.Ha a gyerek nagyobb lesz könnyebb lesz.

parokashop # 2006.02.07. 12:57

Sziasztok!
Történetünk már elég régóta kezdődött, de most kezd eldurvulni.
Én egy 26 éves nő vagyok, van egy 3,5 éves kislányom, az apjával együtt élünk, de összeházasodva nem vagyunk. Õ menő vállalkozó, most lesz 36.
Nyáron lesz 5éve, hogy megismerkedtünk. Sosem a hűségről volt híres...de mégiscsak a gyerekem apja, és én nem akarok jövő menő pótanyákat- és apákat neki. Élünk együtt, és kész.
De ez az utóbbi sztori nagyon bánt. Tavaly ápr. elköltözött 2 hétre, mert állítólag elviselhetetlen voltam (milyen legyen egy anya, aki naphosszat egyedül van a gyerekkel, és alig várja, hogy este apa leváltson, ha hazaér, erre mit kap? Apa bedöglik a tv elé..). Most novemberben derült ki, hogy akkor összebútorozott egy 20 (!!) éves lánnyal. Azt terjesztette, hogy mi együtt élünk, de nincs köztünk semmi, aztán a lány megfenyegette, hogy elmond nekem mindent, ha nem tisztázza a kétes körülményeket. Így az én uram leléptette, mert szorult a nyaka körül a hurok... de a csaj nem hagyta annyiban: kémkedett utána, minden percben tudta mikor mit csinál, kivel van... Most megint felbukkant... egy szórakozóhely mellékhelyiségébe követte az uram, és ott vetette magát rá... kikarmolta az arcát, letépte a nyakláncát, amit enyhén pityókásan nem tűrve az uram földre kényszerítette a csajt... aminek a vég az lett, hogy ki tiltották a helyről egy időre... Ez az elmeháborodott nő azt híreszteli, hogy én halálosan megfenyegettem, és hogy ő úgyis szétválaszt minket, mert nem vagyunk egymáshoz valók (hozzáteszem egy másik párral ugyanezt megcsinálta) . Már attól rettegek, hogy ha ennyire beteges, még arra is képes, hogy a gyerekemet belekeverje...
Dióhéjban ennyi a sztori, bővebben hosszú lenne. Azt tudom, hogy a rendőrségen kiröhögnének, ha vki tudja hová kell fordulni ilyen ügyben, kérem ossza meg velem.
Minden használható tanácsot szívesen fogadok.