Jogtalan fogvatartás,bírói hiba


Dr.Attika # 2018.01.08. 06:01

Wiki75!
Amit Ön leírt az bizonyosan nem helytálló. Nem jogerős elsőfokú ítélet esetén a jelenlévő vádlott vagy azonnal fellebbezéssel él vagy kér 3 nap gondolkodási időt. Ha betartja a három napot, akkor az elsőfok már nem tehet mást mint felterjeszti az ügyet másodfokra. Tárgyalást az elsőfok semmi esetre nem tarthat. Hogy miért is került megint fogva tartva az csak az iratok pontos ismeretében ítélhető meg.Ez a fórum tipikusan nem alkalmas, hogy a kérdésére érdemi választ kapjon.

Wiki75 # 2018.01.08. 04:14

Burn Out!
Szerintem neked van gondod elég sok magaddal és baromira unatkozhatsz,ha mások gondján van időd gúnyolódni.Szívesen találkoznék veled az életben,hogy lásd kit ócsárolsz egyfolytában.Nem is értem az ilyenek mit keresnek itt.Te egy gusztustalan,kárörvendő,rosszindulatú senki vagy.Szégyelld magad!

Wiki75 # 2018.01.08. 04:12

Kedves Vadsuhanc!
Igen valóban elírtam,hogy jogerős,de nem hiszem,hogy ezen kéne fenn akadni.Volt kirendelt védőm,de semmire nem mentem vele,így a további kártérítési üggyel mást bíznék meg.

Vadsuhanc # 2018.01.07. 10:52

Kedves WIKI75 a kérdésedet ezzel a mondattal kezdted :

"...2016.-ban a távollétemben meg tartott tárgyaláson kaptam egy jogerős(felfüggesztett börtönbüntetés)ítéletet,melyet akkor meg fellebbeztem...”"

A jogerős ítélet ellen már nem nagyon van helye fellebbezésnek, ezért jogerős. Szerintem valamit nagyon félreértesz. Mivel fogvatartott voltál volt ügyvéded is nem ? Ha más nem kirendelt.

Burn Out # 2018.01.07. 10:37

nem a 36 nap fogvatartás tett tönkre, hanem saját magad. elhiszem, hogy a legnehezebb saját felelősségedet belátni és könnyebb másokat hibáztatni. minden jót :D

Wiki75 # 2018.01.07. 10:31

Kedves Burn Out!
Elmesélem,hogy pontosan volt fizetve bármilyen hihetetlen is,de van egy kitétel az adás-vételiben,miszerint késedelmes fizetésnél az egész vételár megfizetése szükséges.Nem is értem miért kell rosszmájúan hozzá szólni!Igen képzeld el!36 nap fogvatartás is anyagilag tönkre tud tenni egy családot!Jövedelem kiesés,lakhatás veszélybe kerülése és sorolhatnám nagy okos!Ha nem ismered a körülményeket ne ítélkezz szerintem.
Kovács Béla Sándor köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.01.07. 08:26

Hivatalból intézkedik a bíróság a kártalanítás (és nem kártérítés) megfizetése iránt, ha jogtalan volt a fogvatartás. Ha...

Burn Out # 2018.01.07. 08:18

esélyes lehet egy kártérítés, de az ilyeneket alapból elutasítanám: "a 36 nap előzetes fogvatartással nagy anyagi kár ért,részletre vásárolt ingatlanunkat nem tudtuk fizetni"

előtte se fizetted rendesen... persze gondolom, pont most be tudtad volna fizetni az elmaradást is, ha nem lett volna fogvatartás.

Wiki75 # 2018.01.07. 08:12

2016.-ban a távollétemben meg tartott tárgyaláson kaptam egy jogerős(felfüggesztett börtönbüntetés)ítéletet,melyet akkor meg fellebbeztem,de a bírónő nem küldte tovább az ügyet 2.fokra,hanem újabb és újabb tárgyalásokat tűzött ki,mert ő fellebbezésemet tárgyalás újratartási kérelemnek értékelte.Én a további tárgyalásokon nem jelentem meg igazoltan,ezért 2 alkalommal elfogató parancsot adott ki ellenem,első alkalommal velem volt 2 kisgyermekem is akikekkel együtt vittek be a kapitányságra és mivel engem bűnügyi őrizetbe vettek(hogy a bírónő elé vigyenek másnap reggel,idézés átvétele céljából)őket gyermekotthonban helyezték el.Ami lelki sérülést okozott nekik.Második alkalommal előzetes letartóztatásba helyezett a következő tárgyalásig,amit én megfellebbeztem és a törvényszék szabadlábra helyezett,tekintettel,hogy az iratokat áttanulmányozva én valóban fellebbezést nyújtottam be és nem újabb tárgyalás iránti kérelmet,így a tárgyalás kitűzése szükségtelen volt.Ez oknál fogva szabadlábra helyeztek és felszólították az 1.fokú bíróságot,hogy az iratokat adja át másodfokra ahogy én eredetileg kértem.Engem a 36 nap előzetes fogvatartással nagy anyagi kár ért,részletre vásárolt ingatlanunkat nem tudtuk fizetni,így egy összegben kell kifizessük a fennmaradó részt,2 alkalommal meg lettem hurcoltatva,egy alkalommal a 16 hónapos és a 7 éves gyermekeimmel egyetemben.Nagy vonalakban ebben az ügyben szeretnék segítséget kérni.