Tartozás rendezés


SaireyVMK # 2018.03.06. 13:03

Mivel átadta a behajtónak újraindult az 5 év a régi törvények szerint. (Szerintem)
Úgyhogy még van 4 év és úgy 7 hónap hátra az elévülésig.(Vagy csak 1 év. Nem tudom a pontos elévülési időt ebben az esetben.Talán majd egy tapasztaltabb fórumozó megsúgja)

kivancsimav # 2018.02.27. 09:06

MÁV-tól átvett pótdíjas büntetések, utolsó büntetés dátuma 2012.10.29. Először a Delta Faktor Kft. vette át majd Ő tovább adta a B2Kapitál Kft.-nek 2017.08.31.-én. Az utolsó pótdíj kiállítása elég rég volt, behajtani nem tudtak semmit. Eltelt 5 év, s most a B2Kapitál akarja behajtani az összeget. Ezt behajthatják még? Nem évült már el?

SaireyVMK # 2018.02.18. 08:46

Ez egy kicsit olyan mint mikor Pista bácsi sokallja,hogy 30mb/s-os letöltési sebességű netet igényelt ,de csak 20mb/s-os maximum letöltést tud produkálni, és azzal fenyegetőzik,hogy akkor ő csak a kisebb csomagot fogja kifizetni. És akkor az ő elméje szerint ezzel el is van intézve,mert szerinte teljes mértékben igaza van.

Holott,ha kicsit utána járt volna Pista bá', akkor tudná,hogy mondjuk 30mb/s letöltéses csomagnál a garantált letöltés mondjuk 3mb/s, amit a 20mb/s-al bőven elért, tehát nem jogos az indoka.

Na itt meg arról van szó,hogy hiába "jelzi" valaki,hogy szerinte a telefonszámla nem jó, amíg a szolgáltató nem nyilatkozik arról írásban,hogy igaza van a fogyasztónak ,addig a fizetési követelés megmarad. Ha pedig a fogyasztó elutasítja a fizetést,azzal tartozást halmoz fel. Innentől kezdve a fogyasztónak kell bebizonyítania (akár peres úton),hogy téves a dolog. Tehát marad a pereskedés lehetősége. De majd az ügyvéd megmondja,hogy érdemes-e egyeltalán perre vinni, vagy inkább csak fizetni. Vagy hogy milyen más lehetőségek vannak még esetleg.

gerbera317 # 2018.02.13. 11:41

Akár behajtható, akár nem, fordulj ügyvédhez. Valamiből azoknak is meg kell élniük.

Csabiii # 2018.02.12. 10:46

Tisztelt Jogi Fórum!
A segítségüket szeretném kérni. Van egy 2011-es telefonszámlám, amit jeleztem a szolgáltatónak, még abban az évben, hogy nem jogos és nem fogom befizetni.
Azóta nem is zaklattak, de pár hónapja megjelent nálam, egy behajtócég embere személyesen, egy levéllel, hogy "eladta" a szolgáltató a behajtócégnek a tartozásom, így most már ők követelik, hogy fizessem be az összeget, a behajtói járadékkal együtt. Említettem a behajtónak, hogy egy 2011-es ügyről van szó, ami azóta már minden bizonnyal elévült, de a behajtó mondta, hogy soha nem fog elévülni, és egy 2013-as törvénymódosításra hivatkozott, és hogy elég egy levelet küldeni.
Kérdésem, hogy behajtható-e a tartozás, gyakorlatilag érdemes-e ügyvédhez fordulnom a tárgyban, vagy kénytelen vagyok befizetni a tartozást, mert a behajtócég behajthatja rajtam a tartozást?