Rokon tartás


Ínez49 # 2018.03.08. 15:43

Tisztelt Ügyvéd úr!

Segítségét és tanácsát szeretném kérni az alábbi ügyben.
Váratlanul meghalt az unokatestvérem 2 éve. Férjnél volt, gyermekük nem született,testvére nincs. Szülei idősek nagyon kevés nyugdíjat kapnak vagy is csak a nagybátyám kap nyugdíjat,mert a néném nem dolgozott soha.Amíg élt a lányuk segíttette őket anyagilag. Annyira lerobbantak egészségileg hogy ápolásra szorulnak. Én sajnos nem tudom Őket vállalni,mert rajtuk kívül még 3 idős emberről kell gondoskodnunk.
A nénémnek nincs vér szerinti hozzátartozója. A nagybátyám édesapám bátyja, volt még egy lány testvérük aki nem él már és neki sem volt gyermeke. Megbeszéltük hogy sajnos én tudom gondozni őket ezért bevonulnak öregek otthonába. Eladják a családi házukat,mert a nyugdíjból nem tudnák finanszírozni az öregek otthonában felmerülő költségeket. A családi ház ára kb .4 évre fedezné a költségeket. Beszéltem a nagybátyámmal hogy mi lesz ezután ha elfogy a pénz,az Ő válasza nem nyugtatott meg,szerinte csak nem raknák ki az utcára. A családi ház eladását a családsegítő szolgálatnál egy ügyintéző intézi. Szerintem nem hivatalosan és attól is tartok hogy nehogy eltűnjön valahogy a ház ára ami az egyetlen vagyonuk.
Az unokatestvéremnek volt a nevén egy balatoni nyaraló amiről hagyatéki tárgyaláson lemondtak a férj javára. Mikor még aktívak voltak segítették a lányukat pénzzel,kocsi és a nyaraló vásárlásakor .Erről hivatalos papír nem készült. Az unokatestvérem férje közölte velem hogy nekem több közöm van az öregekhez mint neki .Én nem kaptam sőt nem is kérek semmit. Nekem van gyermekem talán lassan unokám is lesz,őket szeretném segíteni. Szeretek előre tervezni nyugodtan szeretnék élni és nem stresszben.
Az lenne a kérdésem hogy ha elfogy a családi ház ára akkor kötelezhetnek-e arra hogy én fizessem az öregek otthonában felmerülő költségeket? Meg azt sem szeretném ha kiraknák onnét majd őket mivel nem tudnak fizetni,milyen megoldás lehetne ez esetben találni? Ha eladják a családi házat akkor mit kéne tenni hogy biztos helyen legyen a pénzük amiből vonják majd a költségeket?

Nagyon szépen köszönöm és várom a válaszát!

Tisztelettel:Ínez49