90 éves magatehetetlen Anyukám ügyintézése.


Burn Out # 2018.03.17. 13:24

Lakcímváltozást adatlapon bejelented. Az adatlapot anyukád helyett aláírod :) Felesleges gondnokság alá helyezni, csak plusz munka neked is, meg a gyámhatóságnak is.

SaireyVMK # 2018.03.17. 12:42

Gondolom kaptatok egy határozatot hogy ti 45 helyett 55 lettetek.Azt beviszitek és úgy intézitek.Első körben a kormányablakba, aztán a nyugdíjfolyósítóhoz is bejelentetik a változást(vagy nem tudom,hogy oda be kell-e jelenteni,nem értek hozzá)

Amúgy meg lehet hogy a gyámhatóság tudna segíteni.Egy gyámot helyeznének a 90éves szülő fölé,amit akár ti is elvállalhatnátok és akkor intézhetnétek az ilyen ügyeket. Természetesen minden ilyen ügyben a gyámhatóság hozzájárulásával.

(Szerintem. De hozzáteszem,hogy én ehhez nem értek)

Tünde7504 # 2018.03.12. 06:16

Érdeklődni szeretnék hogy tudom a 90-éves Anyukám ügyeit intézni? Anyu ágyhoz kötött, agyvérzése volt és nem tud tollat fogni, vagyis írni. Arról van szó hogy neki még a régi típusú személyi igazolványa van, a bordó színű! Nem tudom elvinni Anyut az okmányirodába ujjat készíttetni, de ha el is tolom kerekes székben, nem tud írni, vagyis a kezével nem tud fogni.Sajnos a nyugdíja a személyi igazolvány cimén van, de azóta házszám változás volt az utcában, 45- helyett 55 lettünk. A nyugdíja a 45-re szól.A postások változnak az utcánkban, mindig másik jön. És az értesítőt a 45-be dobják be! De ott egy rossz indulatú ember lakik aki nem érti meg hogy a mi régi házszámunk volt az övé és a Mama személyiében még az szerepel! Ezért kérem a segítségüket hogy lehetne átíratni a Mamám személyiét ahelyett hogy újat készíttetnék? vagy mit lehet tenni? köszönettel: Horváth Tünde.