Eladás akadályozása


ObudaFan # 2018.10.26. 19:34

A két eljárás nem függ egymástól és az említett bűncselemények miatt csak 30 napon belül lehet magánindítványt tenni.

Géza1970 # 2018.10.26. 19:25

Még csak a jegyzőt kerestük meg birtokháborítás miatt, érdemes az Ö határozatát megvárni vagy az Ö határozatától függetlenül menjünk a rendőrségre feljelentést tenni?

ObudaFan # 2018.10.26. 12:57

Ha zaklatás valósult meg, esetleg becsületsértés , akkor 30 napon belül feljelentést és magánindítványt kell tenni formálisan is.

Géza1970 # 2018.10.26. 07:04

Folytatása lett a dolognak és nagyon szeretném, ha valamilyen ötletet kapnék tapasztalt emberektől, akik itt vannak a fórumon és ezt előre is köszönöm.
Hangfelvételekkel szeretnénk bizonyítani azt, hogy folyamatosan zaklatásnak vagyunk kitéve a hangfelvételeken halható szöveget leszövegeztem és átadtuk a jegyzőnek, hát ember legyen majd a talpán az aki végig hallgatja azt, hogy egy 75 éves idős ember szájából micsoda mocskolódás tud kijönni, nos a jegyző majd elküldi neki vissza a felvételt , hogy nyilatkoznia kell az elhangzottakról.
A hangfelvétel alapján be lehet Öt maximálisan azonosítani.
A felvétel egy részét, tehát átadtuk 160 perc átkozódás, rágalmazás, becsületsértő üvöltözés.
Okt 14 én volt a egy csendháborítás ami miatt a rendőrök kijöttek hozzá és rajta is kapták a csendháborításon., Majd most hétfőn újra kijöttek adategyeztetés miatt . Illetve a szomszédokat kérdezték végig nos a baj az volt, hogy más rendőr jött ki mint akik először kint voltak, mi nem voltunk otthon. Sajnos a szomszédok meg kihúzzák magukat mondván, hogy mi úgyis elköltözünk Ök. meg maradnak, a rendőrnek tök pofátlanul azt mondta az egyik szomszéd, hogy mi vagyunk a h….ék nem akarom ki írni..meg, hogy hát a nénike néha halkan hallgatja a kis rádióját, de az nem zavaró.
Felvételen üvölt a zene… a másik szomszéd letagadta, hogy Ö hallana bár mit is.
Nos, ezzel a szomszéddal mi váltottunk elég sok levelezés már korában ahol leírja, hogy nagyon zavarja a rikácsolás és a hangzavar, amit a feleségem anyja művel.
Azt gondoltuk, hogy mivel a hatósági személyt félre vezetve mi pedig harcolunk az igazunkért elfogjuk küldeni a szomszéd levelét rendőrségre, hogy nem mondott igazat nekik.
Másik a feleségem édesanyja azt mondta a rendőröknek, hogy mi anyagi haszonszerzés miatt ött zaklatjuk ez hazugság és ezt is el akarjuk juttatni a rendőröknek miszerint a pont a párom mondott le édesapja halála után minden öt meg illető anyagi dologról a húga részére és ez jegyző előtt történt ezzel a szövegel sajnáltatni, akarja magát és együttérzést akar kiváltani a részleteket nem tudó emberek előtt.
Sajnos így amikor újból kijöttek a rendőrök részünkre nem valós információkhoz jutottak, a jegyző befogja kérni a rendőri jelentést így lesz egy olyan amikor rajta kapták, feltéve ha megkapja ezt a jelentést is és egy rossz amikor szomszédok és feleségem anyja félre vezeték a rendőröket.
Hévégén jön egy érdeklődő, aki meg szeretné nézni az ingatlant félünk, hogy elriassza az üvöltözésével a feleségem anyja az érdeklődő személyt. Ötleteket, szeretnénk kérni, hogy mit tegyünk.
Felvettük a régi ügyvédünkkel a kapcsolatot és Ö is fog egy felszólító levelet küldeni, hogy ne viselkedjen úgy ahogy viselkedik, illetve arra gondoltunk feltéve ha rá ér, hogy amikor jönnek az érdeklődök akkor oda hívjuk a helyszínre feltéve ha rá ér.
Hátha ez visszatartó erő lenne.
Köszönöm előre is a javaslatokat

Géza

drbjozsef # 2018.10.17. 12:55

Hát igen, jól látod, a megoldás az elköltözés.

Géza1970 # 2018.10.17. 12:26

Tisztelt Fórumozók,
Vélemény szeretnénk kérni a párommal együtt, hogy mi lehet a megoldás a helyzetünkre.
15 éve élek együtt a párommal ez évben össze is házasodtunk. Végig harcoltunk egy 12 éves vagyonmegosztási pert a volt férjével szemben, amit megnyertünk. Végre nyugalmunk lenne, de sajnos pár éve meghalt a párom apukája. Innentől kezdve vége lett a nyugalmunknak. Párom édesanyja 75 éves megrögzötten ellenséges lett velem szemben, megpróbált minket szétszakítani, engem elüldözni. Mi minden hétvégén vásárolni vittük Ö a piacra és hétköznap is bevásároltunk neki, ha kellett valami ugrottunk (miközben tudtuk azt, hogy a húgára és családjára minden nap és hétvégén az általunk vásárolt dolgokból főz, minden nap jönnek hozzá a megfőzött ételért és hétvégén meg kajálni járnak hozzá). Mi meg csak vásárolni jártunk neki meg, ha valami elromlott megjavítottuk, füvet vágtam stb..). Párom apukájának halála után a párom édesanyja és a húga és annak férje addig csűrték csavarták a dolgokat a hagyatéki tárgyaláson, hogy a párom lemondott a neki járó örökségről. Mi mindent megtettünk a párom anyukájának továbbra is, mivel kertszomszédok is vagyunk így nem a messzebb lakó húga segített, hanem mi.
Aztán egy idő után ráuntam, hogy ugráltatva vagyunk, hiszen azt láttuk, hogy a párom anyukája rá irata a teljes vagyonát, házrészét, a párom húgára. Összes készpénzét elvették elkéregették tőle, összes aranyát odaadta a párom húgának az édesanyja. Egy idő után felhívtam a párom húgának a férjét és megkértem, hogyha már főz rájuk (ránk nem kellett soha) a párom anyukája akkor osszuk már meg terheket és minden második hétvégén vigyék ki Ök a piacra a mamát. No, innentől vége lett a nyugalomnak. 2 éve megy az üvöltözés, ha kint vagyunk a kertbe, akkor folyamatosan hangosan üvölteti a magnóját, ránk irányítva. A kerítés mellett folyamatosan becsmérlő szavakat használva szid minket. Saját lányát ez év szeptember 12 én kitagadta közölte, hogy a páromnak ajándékozott ingatlant amiben lakunk ( 20 évvel ezelőtt történt az ajándékozás) adja vissza neki, mert a húgának akarja adni azt is. Tudni kell, hogy hatalmas tartozásuk van a párom húgának de nem törik magukat a visszafizetéssel mivel egy évben háromszor is nyaralni járnak van, hogy külföldön el költenek 1 millió forintot is csak úgy.
Nos, a folyamatos zaklatás, csendháborítást megunva most hétvégén kihívtuk a rendőrséget hát vérig sértődött ezen. Szerencsére a rendőrök nagyon okosan távolabb megálltak és jó hosszú ideig hallgatták a trágár beszédet és a hangos zenét (megjegyzem vasárnap 7 kor kezdte a ricsajt és délben hívtuk ki rendőrséget tehát türelmesek voltunk – eddig. A szomszédok egy kicsit távolabb laknak és nem akarnak szólni, mert, sajnálják szegény nénikét mert olyan aranyos, hát nem aranyos hanem nagyon gonosz és rafinált.
Úgy döntöttünk elköltözünk, és itt vannak a problémák. A vevőket elüldözi, leskelődik, amint valaki jön, üvölt, hogy az övé az ingatlan ide ne tegye be senki a lábát.
Mi ilyenkor a teendő?
Sajnos ön és közveszélyessé kezd válni, ha nem megyünk el akkor ránk gyújtja a házat, betöri az ablakokat vagy akár az övét majd ránk hívja a rendőrséget, hogy mi törtük be, a cicáknak és a kutyának mérgezett húst és egyéb kajákat dobál át. Volt korában olyan eset, hogy azt mondta a páromnak, hogy én akartam biztosan megmérgezni a saját macskáinkat.
A hozzánk átnyúló diófát, ágait nem akarja levágni mi levágtuk, mert nem tudtuk használni rendeltetésszerűen a diófa alatti földrészt. A párom húga és kis családja pedig mindezt és minden mást vihogva szemléli, sőt bátorítják.
Kamerákat szereltem fel a saját biztonságunk érdekébe és ez az egyetlen dolog, amiért nem történt eddig nagyobb baj, mert már többször is mondta, hogy a kamera a szerencsétek.
Folyamatosan kiabálja azt, hogy takarodjak el, stb… az unokájának olyanokat mond, hogy szakadtál volna bele…. amikor megszülettél. stb…
Természetesen már több órás hangfelvételünk van arról, amit művel.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv : Géza

ObudaFan # 2007.04.23. 09:47

A bizonyítás ebben az esetben egy kártérítési perben nem lenne olyan nehéz. Nyilván megvannak még a korábbi érdeklődők lakcímei, így aztán őket tanúként meg lehet idéztetni.

T r a v e n # 2007.04.23. 06:28

Kedves Adwill!

Azért én kétségbe vonom, hogy komoly szándékú, értelmes Vevő esetében a szomszéd szava és nem a tényleges helyzet határozná meg a vételi szándékot...
A kártérítési igényed igen távoli lehetőség.
Az viszont lehetséges, hogy a szóbanforgó szomszédot írásban szólítsd fel magatartásának helytelenségére, és figyelmeztesd arra, hogy amennyiben valótlan állításokkal részedre kárt okoz, akkor bírósági úton kártérítési pert kezdeményezel.

adwil # 2007.04.22. 22:11

A szomszéd állításai egyértelműen hamisak. A gond inkább az, ha már arra kerül a sor, hogy egy vevőnek bizonygatni kell.
A kártérítési igényel jó ha fel lehet lépni. De, hogy bizonyitsam azt, hogy valóban olyanokat állított ami nem fedi a valóságot.

tomas64 # 2007.04.22. 18:10

Azért ha mégis valótlan adatokkal etetik a vevőket, az kártérítési felelősségüket vetheti fel.

világesze2 # 2007.04.22. 13:52

Olcsóbban kell adni, ha rosszabb feltételekkel bír az ingatlan.....

...biztos, hogy a szomszédok hamis tényeket állítanak?
Miért tennék?

adwil # 2007.04.22. 11:17

Tisztelt Fórumozók !

Alábbi kérdésben kérném segítségeteket.
Adott egy ingatlan amit szeretnék eladni.
A gond az, hogy ha az érdeklődő beszél a szomszédokkal, utánna eláll a vételtől. Nem egy olyan vevő volt már, aki ez miatt nem vette meg az ingatlant. Mikor kérdeztem a vevőt mit mondtak neki a szomszédok, kiderült, hogy olyan dolgokat állítottak, ami nem is igaz. A vevő elállt a vételi szándékától.
A kérdésem az, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Egyébként többlakásos osztatlan tulajdonról van szó. A jogviszonyok rendezettek.