jelzálogjog törlése


wers # 2018.10.25. 07:27

a szöveges határozatmintát kiválaszthatja a programból.

:) ha az olyan jó kis minta, mint amit kekkh küldött az okmányirodába, mikor bevezették a függőhatályú végzéseket, megkönnyítendő az ü.i. munkáját. Na az volt az, amit senki sem értett meg, még az sem, aki tudta, mit kellene értenie.

wers # 2018.10.25. 07:16

Úgy tűnik a székesfehérváriak nem alkottak külön határozatot, hanem egyszerűen "személe" formában megküldték, hogy lássuk, be vagyon jegyezve.

drbjozsef # 2018.10.25. 07:11

Nekem speciel ilyen szöveges határozatot küldött a földhivatal, két oldal szemmel láthatóan word doksi (legalább háromféle betűtípus, dőltek, félkövérek összevissza benne), semmi tulajdoni lap, vagy annak kinéző objektum.

wers # 2018.10.25. 06:46

De az eredeti kérdés, látnia kellett volna a jelzálogot, ha megnézi.

wers # 2018.10.25. 06:44

nem az, csak úgy néz ki
Amennyi tulajdoni lapot én láttam (főleg addig), nekem annak tűnt, de mintha a vevő is elfogadta volna utána.

gerbera317 # 2018.10.25. 06:34

Nos, az átlagpolgár úgy gondolja, ha 35 év elteltével bemegy egy helyre (akár bankba, akár hivatalba, akár valami archívumba), elég a köszönés és bemutatkozás után (de inkább helyett) annyit szólni, hogy "azé' gyüttem, ho' mé' nincs törő've a jelzálog". És erre azt a választ várják, hogy "de jó, hogy be teccett fáradni, szőr Jani35, éppen itt van mellettem az aktája, rögtön csinálom". Naja.
A nyitókérdésben elejti: „az ő hibájukból nem lett törölve ( szerintem )”. Nos, ha a fórumon így kezdett, akkor ott valljon hogyan kezdte? Nyilván ugyanígy, vagy még szájtépősebben. Ezek nem képesek felfogni, hogy az ilyen régi történeteket tényleg az irattár legmélyéről kell előkeresni, vagy ahogy ő írja: mikrofilmen kell visszakeresni, és az nincs meg két perc, de sokszor két hónap alatt sem.

@wers
Az sosem tulajdoni lap, hanem megnevezése szerint "egyszerűsített határozat (szemle)", és még rá is írják, hogy tulajdoni lapként nem használható (magyarán: nem az, csak úgy néz ki).

wers # 2018.10.25. 06:22

határozatra nem emlékszem (attól még lehetett, de tulajdoni lapot biztos kaptam)

wers # 2018.10.25. 06:21

Én mindhárom ingatlan esetén tulajdoni lap másolatot kaptam

drbjozsef # 2018.10.25. 06:12

wers,

szerintem nem. A bejegyzésről a határozatot küldik ki, annak nem része a tulajdoni lap.

oligaliga # 2018.10.25. 06:01

Csak azt nem értem, miért nem a földhivatali okirattárat kérdezte az OTP cseszegetése helyett? Hamarabb előrejutott volna.

wers # 2018.10.25. 05:48

Igen, sajnos 2010-óta senki nem nézte meg az ingatlan tulajdoni lapját,

Bár Jani közben törölte magát, azét javítsatok ki, ha tévednék, módjában lett volna rendesen megnézni, mert amikor az öröklés után bejegyezték, a Földhivatal megküldte az örökösnek a tulajdoni lapot 2010-ben.

Szomorú örökös # 2018.10.25. 04:36

Jani35

az emberi hangnemet kéne először megtanítani az ilyen középiskolából kiesett picsáknak, vagy a már megromlott vénasszonyoknak...

...ami akkor történt amikor még te mint ügyintéző anyád hasában sem voltál...

Úgy gondolod, hogy ha már nálad nem sikerült nekik megtanítani, akkor majd másnak megtanítják? Az intelligencia nem született képesség, azt az élet megfelelő szakaszában lehetséges elsajátítani...láthatóan neked még Anglia is kevés volt ehhez. Ide jössz kérdezni, aztán ilyen bunkó szöveggel válaszolsz, mert nem tetszik, amit írnak? Bocsi, nem hagyhattam szó nélkül a taplóságodat, ez a szöveg, amit itt eleresztettél, nem a fórumra való.

Jani35 (törölt felhasználó) # 2018.10.25. 03:50

És még csak annyit, ha te ügyintéző vagy, bemegy valaki egy olyan üggyel kapcsolatban ami akkor történt amikor még te mint ügyintéző anyád hasában sem voltál, de te elhajtod az illetőt mert vagány vagy, és hisz ezt xy már megcsinálta 35 évvel ezelőtt, akkor azt hiszem tökéletesen tükrözi azt a magyar nem épp segítőkész hozzáállást ami általában jellemző :D
Na de offolásnak vége, hajrá ótépé.

gerbera317 # 2018.10.24. 06:37

mert úgy beszéltek az emberrel mint a kutyával
Khmmm. A bank annak idején elvégezte a munkát (kiadta a törlési engedélyt). Errefel most jelentkiezik valaki, aki száját tépve követeli ugyanannak a munkának az újbóli elvégzését. Te nem hajtanád el első körben az illetőt?

Jani35 (törölt felhasználó) # 2018.10.24. 02:57

Csak gondoltam beugrok elmondani, hogy egy jó kis panaszlevél az OTP-nek ( mert úgy beszéltek az emberrel mint a kutyával ), és laza 3 hét alatt az email elküldése után úgy kiküldték a jelzálogbejegyzés törlésről a levelet mint a sicc :) Úgyhogy most megyek másik topikba ingatlanbecsléssel kapcsolatban :D

Jani35 (törölt felhasználó) # 2018.09.20. 23:02

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, segítséget.
Igen, sajnos 2010-óta senki nem nézte meg az ingatlan tulajdoni lapját, azaz én biztosan nem mert 1. nem voltam benne biztos hogy örökölni fogom a lakást, 2. azt sem tudtam hogy a nevemre lett írva már akkor. Én lepődtem meg a legjobban amikor a közeli hozzátartozóm meghalt a nyáron, és kiderült hogy a lakás már 2010-óta a nevemen van.
Utólag dereng csak, hogy annak idején egy picit nagyobb összeg be lett fizetve, ami az örökösödési adó volt.
Valószínűleg az lehetett a gond, amit "drmosza" írt, hogy a tulaj (nagynéném), annak idején nem kérelmezte a jelzálog törlését.
Ez már biztosan nem is fog kiderülni.
Köszönöm!

oligaliga # 2018.09.20. 10:53

Én azért még megnézetném a földhivatali irattárat, hátha be lett adva az eredeti törlési engedély, csak az eljárás nem ment végig. Ha az irattárban van törlési engedély, akkor a hitelesített másolat alapján mennék az OTP-hez, így nem kell a régi befizetéseket hajkurászni, meg az OTP irattárára várni hónapokat.

lajcsó # 2018.09.20. 06:51

"A gond az hogy ez az ő hibájukból nem lett törölve"
Egyáltalán nem az ő hibájuk. Feltételezem azt, hogy a tartozás megszűnésével egyidőben a törlési engedélyt is kiadták, csak az akkori tulajdonos cseszett rá nagy ívben.
Ha van bármilyen bizonyítékod (pl. irat) a tartozás megszűnéséről, akkor annak alapján kérheted a törlési engedélyt!
Csak szólok, hogy az eljárási jogosultságodat igazolnod kell (pl. hagyatékátadó végzéssel)!

drbjozsef # 2018.09.20. 04:24

Jani,

szerintem most bárhova mész, nem vagy előrébb, mert egy 1982-es ügyet sehol nem fognak neked megnézni a pultnál, csak a back office tud esetleg utánakeresni.

Én küldenék az OTP-nek egy levelet, ajánlott-tértivevényest, hogy egy jelzálog bejegyzés nem lett törölve, de ki lett fizetve annak idején, és adjanak ki egy törlési engedélyt. Aztán meglátod mit válaszolnak, attól függően lehet tovább menni.

Jani35 (törölt felhasználó) # 2018.09.20. 02:08

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
A helyzet :
Örököltem egy lakást 2010-ben, a nevemre lett iratva, az örökösödési adó be lett fizetve. Utána egy rokonom élt benne, aki nemrég meghalt, így szeretném eladni a lakást.
A földhivatalban kiderült hogy a lakáson 227.000 Ft jelzálog bejegyzés szerepel 1982-ből ami nyilván nem igaz, hisz a lakás a vétel után 82-85 között ki lett fizetve.
Megvan az eredeti szerződés, ezt elvittem az otp-be, ahol egy ügyfeles elég bunkón azt mondta : ő ezzel nem tud mit kezdeni, scanneli, majd küldi Pestre ahol visszanézik mikrofilmen. Mondom oké. Ez 2 hónapja volt, azóta semmi.
Sajnos az én hibám volt hogy a nem hivatalos tulajodni lapot nem töltöttem le online ( nem tudtam hogy le lehet, nagyon süket vagyok minden hivatalos ügyhöz )
és látok egy OTP bank törzsszámot.
A kérdésem az lenne, hogyha a tulajdoni lappal, valamint a szerződéssel bemegyek egy OTP-be, előrébb vagyok-e?
A gond az hogy ez az ő hibájukból nem lett törölve ( szerintem ), így akadályoztatva vagyok abban hogy eladjam a lakást. Legszívesebben nem papírral mennék be hanem asztalt borítanék, ezért is döntöttem úgy hogy megkérdezek itt valakit, hátha..

Nagyon köszönöm!

bandusenko # 2010.10.06. 11:31

Üdvözlet!
Kérem aki tud SOS válaszoljon a kérdésemre! Előre is nagyon köszönöm!
Férjemmel ketten vásároltunk egy építési telekket, melyre szerettünk volna építkezni. Egyéb ügylet miatt BAR listára kerültünk, így a beépítésnek nem tudunk eleget tenni. A volt tulajdonos családja viszont (mint utóbb kiderült) szívesen építene rá. Visszavásárlás nem jöhet szóba, mivel az mindkét részről illeték köteles lenne (nekünk még nem kellett fizetni, mivel 4 éves beépítést vállaltunk). Első kérésem az lenne, hogy van-e lehetőség az eredeti állapot visszaállításával (vissza)rendezni a tulajdoni viszonyokat?Ma kértem le egy friss tullapot és látom, hogy egy tartozás miatt VH került erre az ingatlanra? Másik kérdésem az lenne, hogy amennyiben az eredeti állapot visszaállítása működőképes, az ebben az esetben is funkcionál? Nagyon várom válaszukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.06. 08:51

Miért ne indulhatna?

lánclánc # 2010.10.06. 07:56

Illetve,az előbbihez kapcsolódóan:szlovák állampolgárként indulhat-e ellenem eljárás? a választ köszönöm!

lánclánc # 2010.10.06. 07:31

Üdvözlet mindenkinek! az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni:kettő és fél év után! a napokban kaptam fizetési meghagyást a Global Home Property Ingatlanirodától miszerint 335.000 Forintot lennék köteles nekik fizetni.
Tény,hogy szerződtünk 2008.áprilisában-csakúgy mint egyéb ingatlanirodákkal,de pár hét után telefonon közöltem az irodával hogy a szerződést felbontani szeretném mivel érdemben egy irodával maradtam szerződésben.Volt olyan iroda aki kérte hogy a kérésemről írjak emailt-ők ezt nem tették.én az ügyet ezzel lezártnak tekintettem,mivel más irodával is jártnk el hasonlóan.Gyorsan hozzáteszem a fenti iroda soha! egy ügyfelet sem hozott a számomra,sem akkor,sem később nem kerestek sem szóban sem írásban.
a történet szépsége még hogy szerződést anno nem hagytak nálam(tudom,kellett volna)
Mit tudok tenni ha a követelésük jogosságát enyhén szólva is jogtalannak tartom? szívből köszönöm!

MajorDomus # 2010.10.03. 13:45

Ha nincsadat adatbazisuk !