utcanyitás


drbjozsef # 2018.10.06. 08:59

lajcsó,

ha jól értem, de még mindig bizonytalan vagyok, kellene legyenek "régi térképek" amik szerint nem csak a bekerített része, hanem az előtte lévő rész is az övé. Ha most kiméreti egy földmérővel, akkor az a "mostani" térkép szerint méri ki, ami a kérdező szerint nem "jó".

csalados,

Van az ingatlannyilvántartás. Ott van tulajdoni lap az ingatlanról az adataival, és van egy térképszelvény, ami a pontos elhelyezkedését mutatja. Ezt kellene kikérni a földhivataltól. Ez nyilván a most jogilag "érvényes" telekhatárokat mutatja. Kérd ki, nézd meg, és vesd össze a valósággal. A földmérő kimér neked pluszminusz 5 centit is, de ha méterekkel tér el a valóság és a térkép, azt Te is észreveszed, ahhoz nem kell földmérő.

Ha pedig a térkép és a valóság nagyjából megegyezik, DE szerinted méterekkel kellene eltérjen, akkor lehet utánanézni, hogy mi az oka az eltérésnek. Vagy simán tévedsz, rosszul emlékszel, vagy átvertek a vételnél, vagy igazad van, de ehhez valszeg a földhivatalnál keresgélni kell. Szerintem ha a telek méretei változnak, így a térképszelvény is változik, annak nyoma van a földhivatalba, ki lehet kérni azt is, hogy mikor mi változott meg, és megnézni milyen jogcímen. De én ezt megmondom neked őszintén, igen nehezen tudom elképzelni.

lajcsó # 2018.10.06. 07:17

"de nem ott van!!"
Akkor tessék fogadni egy földmérőt, aki pontosan meghatározza telek határait!

csalados (törölt felhasználó) # 2018.10.06. 05:48

igen az a problémám, mert ha bebizonyosodik, hogy a telek része (márpedig kerítésen belül nincs meg a négyzetméterem) akkor meg tudom akadályozni a beruházást amit szeretne a hivatal megvalósítani. Így is elértékelenedtek az ingatlanjaink, mert szembe egy iskolát építettek és senki nem akar oda költözni. Folyton ott parkolnak az autók az utat elfoglalják és a kapubejáróinkat. És ez még rosszabb lesz. Ezt akarnám megakadályozni. Nem lehet a hivatalra tolni a bizonyítási kényszert, hogy ne nekem keljen kiméretni. Régen azt mondták, hogy nincsenek meg a régi térképek, amik bizonyítanák, a telekhatár hollétét. Tehát nem bagyon akarják elővenni.

drbjozsef # 2018.10.03. 17:16

Mondom, lassan, JO-GI-LAG ott van, abban biztos lehetsz.

Hogy a valóságban nem ott van, az nem olyan ritka.

Nemigen értelek, de a problémából arra gondolok, hogy a térképszelvény szerint is valahol ott van a telekhatár, ahol most a kerítés, de szerinted ("elméletileg") nem ott kellene lennie, mert az a Tied. Vagy nem?

csalados (törölt felhasználó) # 2018.10.03. 16:49

de nem ott van!!

drbjozsef # 2018.10.03. 11:36

csalados,

mi az, hogy eredeti? Logózott Adidas?

A telekhatár MOST ott kell legyen jogilag, ahol a térképszelvény mutatja. Kérdezz utána az ingatlannyilvántartásnál.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.03. 10:44

Ó, jaj.

csalados (törölt felhasználó) # 2018.10.03. 08:47

És annak utána tudok járni, hogy az eredeti telekhatár hol húzódik, mert a jelenlegi térképek szerint már nem ott van ahol eredetileg kellene hogy legyen.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.03. 08:18

Mondtam ilyet?

csalados (törölt felhasználó) # 2018.10.03. 05:18

És csak úgy ingyen elvehetik? Én úgy tudtam már ilyet nem tehetnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.10.02. 19:11

A kisajátításhoz nem kell a beleegyezésed. Mondjuk, nem értem, az önkormányzatnak mi ebben a jó.

csalados (törölt felhasználó) # 2018.10.02. 17:35

Zsáknutcában lakom, elméletileg az előttünk lévő útszakasz még a mi telkünk része az utca másik oldaláig, tehát magántulajdon.(a lakók annakidelyén a kerítéseiket bentebb tették a telekhatárnál, hogy be tudjanak menni a telkeikre) Most a hivatal meg akarja nyitni az utcát, kötelesek vagyunk ebbe bele menni? Mi nem szeretnénk, meg hát ha igen kérhetem, hogy fizesse ki a kerítésen kívül eső részt?