Kilakoltatás


ObudaFan # 2015.08.25. 09:52

Ha már végrehajtónál van az ügy, akkor vélhetően már van egy jogerős határozat erről, tehát minden valószínűség szerint ki kell költöznötök. A bérbeadóval próbálhatsz megegyezni.

beat33 # 2015.08.24. 13:03

Tiszteletem!
Nekem az lenne a problemam ,hogy :
önkormanyzati lakasban elek ket gyermekem nevelem parommal.
Iden szabadultam apr. 1.-en a miskolci börtönből es eladosodtam a lakasra teljesen.
2 hete kaptam egy levelet a vegrehajtotol hogy 15 napon belül csinaljak lakaskiüritest.De ez meg nem jogerős!
Mit tudnek csinalni?Nincsen hova mennünk....
Az utcara kitehetnek minket?Mennyi időnk lehet meg?

MajorDomus # 2015.08.05. 22:03

Természetesen

Ingyen lakni nem lehet
a szerződést meg be kell tartani. Meg ha nincs pénzed akkor is.

otthon # 2015.08.05. 10:45

Szeretnék tanácsot kérni. Lányom és férje hitelre ingatlant lizingeltek 10 éve, közben elváltak, majd lányom máshol él. Az ingatlanba én és férjem lakunk, fizettük a devizás hitelt 9 évig és felmondta a bank miután már nem tudtuk fizetni.- egy éve nem fizetjük

Bejelentkezve ezen ingatlanba 10 éve vagyunk és ezóta is életvitelszerüen itt tartózkodunk ( hisz nincs is hol )
A végrehajtó kilakoltathat? Két éve per alatt vagyunk a bankkal

Zoltanuss # 2015.08.05. 08:49

, holnapi közjegyzői előtti aláírás, kaució + 1 havi bér előzetes megfizetése.
És az a kaució tényleg csak 1 havi lesz ?
A legjobb teszt a leendő bérlő fizetőképességére a legalább 2 havi kaució. Ha ebből alkudozna, legjobb elküldeni. Főleg az olyant aki egyáltalán nem tud/nem akar kauciót fizetni. Az ilyennek nincs hitele. Se a szüleinél, se a testvéreinél, se a barátainál senkinél se.
Kemény dolog, de az ilyen olyan lakást béreljen amilyent szeretne annak pont a felét. Nem a belvárosban, hanem a periférián, ha a vágy a 40 m2 akkor elégedjen meg a hússzal is stb. stb.
Viszont a bérleti díjból lehet alkudozni ügyesen , finoman.
Bérlet igénybe vételénél lehetőleg dicsérjük a lakást /igaz módjával.
Vételnél lehet szapulni.

Zoltanuss # 2015.08.05. 08:37

Lakást / házat még nem adtam el . Vettem egypárat.
Bérelni is csak az ősidőkben béreltem.

Viszont rengeteg bérleti szerződést létesítettem. Úgy általában azonnal soha sem adtam ki. A felajánlott foglalót sem fogadtam el.
Időt adtam a leendő bérlőnek ( meg magamnak ) a gondolkodásra. Na nem 2 hetet, hanem 3 -4 napot. Ha tetszett neki, úgyis visszajön, ha nem hát nem látjuk soha egymást. Ha nekem nem tetszik, akkor hárítok azzal, hogy már mással komoly tárgyalásban vagyok.

Zoltanuss # 2015.08.05. 08:30

MajorDomus#e-mail 2015.07.30. 22:36 !

És nem foglaló hanem kaució.
Bérletről van szó nem eladásró
”l
Miért ?
Ma már a 12 bérleti mustrát is letudtam, amikor nekem való lakásra leltem.
megbeszéltük a megbeszélni valókat 8 gyakorlatilag egy nyers bérleti szerződést kapta,
de mivel nincs nálam a 3 havi kauciónak és az egyhavi lakbérnek megfelelő pénz rákérdezek, hogy holnap reggelig lefoglalóznám , mondjuk 15 eft elég lesz ?
A bérbeadó rábólint és 15 eft foglaló reményében folytatjuk holnap a végleges tárgyalást. ha közben másnak adta ki átvert, vagy visszaadja a foglalót és még ugyan annyi összeget vagy átvert és akkor egy füles jár neki.
A foglaló természetesen beleszámít a végleges fizetendő összegbe.
A foglaló legyen kis összeg és csak rövid határidőre bérleménynél pl. más vagy harmadnap, vételnél se több 2 - 3 hétnél.
különben ! különben a vevő a bérbevevő - komolytalan

nogradzs # 2015.08.05. 06:30

Találtunk új albérlőt. Mindenre kiterjedő bérleti szerződés, holnapi közjegyzői előtti aláírás, kaució + 1 havi bér előzetes megfizetése. Ha minden rendben, holnap költözhet is :)

MajorDomus # 2015.08.03. 22:19

Okmanyiroda, 3.500 Ft, de lakcim
kiad.
Indok, végrehajtás

nogradzs # 2015.08.03. 08:25

MajorDomusnak!
Alig van esély, hogy valaha is fizetni fognak, fizetési meghagyás ide vagy oda, hisz nem voltak hajlandók közölni az új címüket, legfeljebb a régi állandó címre küldhetem (a volt feleségére). Mindenesetre ez volt a tanulópénz, ha nem is kevés :( Köszönöm az elmúlt idők biztató szavait :)
Business Law-nak!
Újra meghirdettük, holnap jönnek megnézni, és igen, nem az előbbihez hasonló módon rendezzük a dolgainkat! :)
Köszönöm a segítséget!
MajorDomus és Business Law
Biztosan jelentkezem még, hogy miként alakultak a dolgaink!

MajorDomus # 2015.08.01. 20:35

Na, akkor jó hétvégéd lesz.

Azért az új címükre küldj utánuk egy barátságos fizetési Meghagyást.
Csak jelzem, hogy hétfőtől a telefonjuk nem fog működni.

nogradzs # 2015.08.01. 09:28

MajorDomusnak és Business Law-nak!
Tegnap ELKÖLTÖZTEK a lakóink! Bár este fél 6-ra ígérték, csak 10-re pakolták ki a lakást, de ÜRES! Szövegük: „Telefonon tartjuk a kapcsolatot, és amint lehet, rendezzük az elmaradt anyagiakat.” Erre azért nem vennék mérget. Lehet, hogy ismerték a jogaikat, de akik - mint kiderült - egy éven belül tegnap már az ötödik lakásba költöznek - hármat állítólag eladtak a fejük fölül, és nyilván a mienkre is azt mondták -, ott nem tiszta az ügy, és biztos, hogy emiatt nem is próbálták érvényesíteni a jogaikat. Mindenesetre egy-két apró fúrás kivételével - azt a férjem majd eltünteti -, eredeti állapotában kaptunk vissza mindent. Jó kis tanulópénz volt, remélem, más okosabb lesz, és nem esik hasonló csapdába :))

MajorDomus # 2015.07.30. 20:36

És nem foglaló hanem kaució.
Bérletről van szó nem eladásról

Zoltanuss # 2015.07.30. 17:43

to Kitti0108 !
Már május végén lefoglalóztam egy lakást, aláírt papír, tanúk mellett.
Nagy kár volt !
A kérdésem az, hogy ilyen esetben milyen eszközökkel lehetne őt kitenni a lakásból-vagyis a főbérlőnek- hiszen ő nekem kiadta augusztus 1-től a lakást.
Kérd vissza a foglalót és keress más lakást. Egyébként nem adta ki csak egy ígérvényt tett amit nem tud teljesíteni. Ha rámenős vagy akkor elvileg a dupla foglaló jár - habár ennek érvényesítése nem egyszerű. Tehát Te elhamarkodott voltál a tulaj a lakást kiadó pedig mohó.
Egyébként nem főbérlő hanem tulaj vagy ha nem is az, mindenesetre lakáskiadó.
Persze mint írják alapok mostanában kapósak a bérlemények. Hát olyan helyen kell bérelni ahol szerényebbek az árak. Ennek is van sok hátránya, pl. sokat kell ingázni.

Zoltanuss # 2015.07.30. 17:30

tehát BL Nogradzs -hz történő intelmeiről van szó.
Na majd holnap !!

Zoltanuss # 2015.07.30. 17:27

To or für „ groszfater@gmail.com
tehát a „ torvenyhozo.” kifejezés miatt nem értehető az előted író gondolatai , ha jogalkotó lenne akkor értenéd ?
na még egyszer elolvasom mert tényleg sok helyen homályos.
A BL írása.

groszfater@gmail.com # 2015.07.30. 16:49

torvenyhozo.

kereshetnél helyette valami más kifejezést, talán akkor "erthetove" válik a mondanivalód,

nogradzs # 2015.07.30. 13:03

Válasz MajorDomusnak és Business Law-nak!
A fizetési meghagyás egy következő lépés lenne, pillanatnyilag szeretnék mielőbb megszabadulni tőlük.
Kedves Business Law!
Lehet, hogy nem olvasta az előzményeket, de mi nem kötöttünk velük semmilyen szerződést, tehát azon kívül, hogy kulcs van a kezükben, semmi nem bizonyítja, hogy ott lakhatnak. Belátom, elég balgák voltunk, hogy június 26-án kezükbe adtuk a lakáskulcsot azzal, hogy itt a hétvége, költözzenek, az anyagiakat pedig lerendezzük egy hét múlva, azaz július 3-án. El is mentünk, de természetesen nem fizettek, arra hivatkozva, hogy nem érkezett meg a kintlevőségük. És ez azóta is így megy. Július 15-én felkeresett minket a lakásunkon a jóember 10 E Ft-tal, azt nem fogadtuk el, ellenben közöltük, hogy amennyiben nem rendezi a tartozásait, 24-én el kell hagyniuk a lakást. Persze ez sem történt meg. Most a kezemben van egy általuk aláírt nyilatkozat, miszerint MA elköltöznek, illetve MA bankzárásig rendezik a közüzemi és díjhátralékukat, eddig pont semmi nem történt. Tudom, hogy ez a nyilatkozat - mondhatni - fabatkát sem ér, de mostanra feladtuk a harcot. Holnap lezárjuk a lakást, ha jogunkban áll, ha nem, ha a mi hibánk az egész hercehurca, ha nem. Olvasom a különböző hozzászólásokat, segítségkéréseket (olyanokét, akik nem voltak olyan jóhiszeműek, mint mi), és azok alapján azért kíváncsi lennék, vajon, ha valamelyik törvényhozó kerülne hasonló helyzetbe, mit tenne? Akkor is korrektnek és jónak találná az ilyen esetekre vonatkozó törvényeket? Szörnyen kiborító ez az egész :(

Kitti0108 # 2015.07.30. 09:18

Nekem adta ki agusztus 1-től!

MajorDomus # 2015.07.29. 20:18

Eladta, vagy kiadta?

Nem mindegy!

Kitti0108 # 2015.07.28. 22:00

Sziasztok!

A sztori a következő...Remélem tudtok nekem segíteni!
Már május végén lefoglalóztam egy lakást, aláírt papír, tanúk mellett. Én csak augusztus elsején költöznék, a lakásból pedig július 20-ával költözött volna ki az előző lakó...és itt jön a de! Ugyanis nem hajlandó kiköltözni, mert a kisfiára hivatkozik és hogy még az elárverezett lakást amit megvett a bank miatt nem tud beköltözni így úgy gondolja addig ott marad. Viszont a bérleti szerződése július 20-szal lejárt, valamint be sem volt jelentve ideiglenes lakcímre sem abba a lakásba!Még a zárt is lecserélte az ajtón így a főbérlő be sem tudott menni, amihez szerintem a lejárt szerződés után már nincs joga-bár ez csak az én gondolatom-. A kérdésem az, hogy ilyen esetben milyen eszközökkel lehetne őt kitenni a lakásból-vagyis a főbérlőnek- hiszen ő nekem kiadta augusztus 1-től a lakást.

köszönöm

MajorDomus # 2015.07.28. 19:56

Még mindig indithatsz fizetési meghagyás-t ellenük az elmaradt díjért.

nogradzs # 2015.07.28. 08:36

Válasz MajorDomusnak!
Szóval tegnap elmentünk, hogy lezárjuk a lakást, és nagyjából összepakolva találtunk mindent, ezért végül nem történt meg a zárcsere (segítséget is vittünk magunkkal :)) Csütörtökökig kiköltöznek (???). Még tegnap reggel írtam egy nyilatkozatot, miszerint élek a Ptk. biztosította zálogba vételi jogommal (ezt nem annyira értették, de megmagyaráztam), valamint szerepelt benne, hogy a költözés elmaradása esetén mindenképpen lezárjuk a lakást! Mindketten aláírták, igazolványszám stb., de még mindig kétlem, hogy valóban elmennek, illetve, hogy bármit is fizetnek. Mindenesetre most már van a kezünkben egy a lakás lezárására (zárcserével) vonatkozó beleegyező nyilatkozatunk, azt viszont kizártnak tartom, hogy a tételesen felsorolt elmaradt összeget valaha is kifizetik. Cserébe marad néhány műszaki cikk, illetve bútor (tv, nyomtató, monitor, tv-állvány, íróasztal), bár szerintem ez nem fedezi az egyhavi bérleti díjat és közüzemi költségeket, de a fő célunk az, hogy mielőbb megszabaduljunk tőlük! Mindenképp jelentkezem, hogy mi történt, hátha másnak is szüksége lesz hasonló lépésekre :))

MajorDomus # 2015.07.27. 21:02

Na, mi volt?

nogradzs # 2015.07.25. 07:59

Válasz MajorDomusnak!
Köszönöm, még tegnap megérdeklődtük a kártyás megoldást :) Ezenkívül hétfőn elmegyünk a lakásba, már megvan az új zár is, és pontosan azt fogjuk tenni, hogy kizárjuk őket! Remélem, ez megoldást jelent majd. Mindenképp írok, hogy sikerült az „akció”!