Társasházak jogásza!


MPMP1 # 2019.04.05. 08:19

Kovács_Béla_Sándor

köszönöm az infót.

''hülyével nem vitatkozni, a hülye az profi és a profi verhetetlen'' saját

wers # 2019.04.05. 06:17

:)

Kovács_Béla_Sándor # 2019.04.05. 05:51

Mer' "énnekem a segembe is felyem van." (Weöres Sándor)

wers # 2019.04.05. 05:12

A népesség 98% nincs olyan okos, mint én.

:)))) (nem írom le, amit gondolok, találd ki)

Kovács_Béla_Sándor # 2019.04.05. 05:05

A társasház ebből a szempontból jogi személyiséggel nem rendelkező, de jogalanyisággal felruházott nem természetes személy.

... a társasházra vonatkozó speciális szabályokat külön törvény szabályozza... Azonban a Ptk.-nak a jogi személyekre vonatkozó általános szabályait [3:1-3. §§] rá is alkalmazni kell (ha a külön törvény nem tartalmaz eltérő vagy ellentétes rendelkezést) [Tht. 4/A. § - és a Tht.-t azért egy hivatásos közös képviselőnek is illik ismernie.]

OFF
már ketten nem vagyunk olyan okosak mint te.
Nem. A népesség 98% nincs olyan okos, mint én.
ON

MajorDomus # 2019.04.04. 19:11

Na,akkor már ketten nem vagyunk olyan okosak mint te.

minden jogi személy, sőt a jogi személyiség nélküli egyéb, nem természetes személy jogalanyok működését alapvetően a Ptk. szabályozza

rendben.
és a társasház melyik ezek közül?
.
,,alapvetően a Ptk szabályozza,,
.
ez is rendben..
.
alapvetően egy kis kiegészitéssel.
.
.
,,a társasházra vonatkozó szabályokat külön törvény szabályozza,,

Kovács_Béla_Sándor # 2019.04.04. 18:34

Igen.
Nem tudtam, hogy neked ez új: minden jogi személy, sőt a jogi személyiség nélküli egyéb, nem természetes személy jogalanyok működését alapvetően a Ptk. szabályozza. (Vigasztaljon, hogy nemrég találkoztam olyan törvényszéki bíróval, aki ugyanúgy rácsodálkozott erre, mint te.)

MajorDomus # 2019.04.04. 18:26

Kbs
szerinted a társasházakat a Ptk alapján működtetjük?
.
.
a Ttv alapján a tulajdonos szavazati jogát csak akkor lehet korlátozni, ha a hátraléka miatt döntenek róla.
ezt te is tudod.

MPMP1 # 2019.04.04. 11:41

Major Domus már többen rádszóltak a bejegyzéseid miatt, ide még egyszer ne szólj be. nem értesz hozzá, menj sportolni, arra nagyobb szükséged lehet. ha a KK meg a haverod, nyudodtan jelezd neki...

MPMP1 # 2019.04.04. 10:44

Bizonyítékaim vannak, hogy a kózös képviselö Btk szerinti büncselekményeket követett el, pl okirathamisítás, soha meg nem tartott gyülésekröl jegyzökönyveket hamisított... a Társasházat illegálisatn müködtette. A cégbiróságnál megtekintettük a cég papirjait amivel a házat müködteti, a céget bezárták a hatöságok, mivel nem csinált adóelszámolásokat... a ház ügyeivel kapcsolatban... Kötelezö gyüléseket nem hívott össze, a végzendö feladatokat nem végzi el. Nem vádaskodok, tettünk feljelentést a rendörségen ezekben a pontokban. A házban lakó értelmes emberek szeretnék leváltani, de még mindig vannak öregek, akiket a zsebében tart.

Több hozzáértövel konzultáltam, és úgy vélik, hogy saját magadra szavazni, az teljesen etikátlan. A házban nem lakik, csak onnan intézi a piszkos ügyeit, a héten kiderült, hogy 2 másik házban, ahol szintén képviselö volt, végre leváltották....

Figyelje nyugodtan, amit írok, mert nem sokáig fog tartani a bünözés!

Gecse # 2019.04.04. 07:45

Tiszteletem !
Erdeklodni szeretnek. Kozoskepviselettol tobb izben probaltunk a tarsashaz lakoi informaciot kerni, elszamolassal kapcsoltban, aktualis egyenlegek, a tarsashazban elvegzett munkalatokhoz tartozo szamlak bemutatasat stb. illetve idopontot kerni ,hogy szemelyesen is befaradhassunk az irodaba es megtekinthessuk ezeket mondvan ,hogy elektronikus uton ez nem kivitelezheto reszukrol. Mindig masra hivatkozva ezt kikerultek,illetve,hogy a szamlakat meg minden anyagot ossze kell kesziteni a kollegaknak?! 9 honapja kezelik a tarsashazat ez idaig nem sikerult erre sort keriteni. A hazzal kapcsolatos szamlaknak es egyeb dokumentumoknak mennyire kell napra keszen lenniuk es,ha a kozosseg kerni ezt mennyi ido elteltevel kell bemutatniuk es be kell e mutatniuk? Valaszkent egyszer elhangzott,hogy mivel feleves kimutatasok elszamolasok vannak ezert nem szukseges a naprakesz allapot! Valaszukat elore is koszonom! Udvozlettel !

Kovács_Béla_Sándor # 2019.04.03. 18:43

Nagyon is lehetséges egy olyan értelmezése a Ptk.-nak, amely szerint nem szavazhat a közös képviselő választásakor az a tulajdonostárs, aki jelölt. (Értelemszerűen nem szavazhat a tiszteletdíja megállapításakor, a felmentésére tett javaslatkor, az ellene indítandó perről stb.)

MajorDomus # 2019.04.03. 17:24

jav:: bizonyitja

MajorDomus # 2019.04.03. 17:23

Miért ne szavazhatna magára?
ugyanolyan tulajdonos mint te !
.

.a törvény szerint egyetlen esetben nem szaazhat a közgyűlésende ez nem az az eset!
.
bánj óvatosan a vádaskodásokkal,mert visszaüthet,úgyhogy nagyon fog fájni. a fórumot a képviselőd is olvassa!
.
Ha a többségnek igy is megfelel,akkor valószínűleg benned van a hiba.
nem hiszem,hogy olyan iratokhoz hozzájutottál, ami a képviselő bűnösségét bizonyilop!
olyanhoz meg végképp nem,ami bizonvitja.hogy lop!

MPMP1 # 2019.04.03. 10:44

6 ker Társasházban vagyok tulajdonos. A szomszédos illegális építkezések során megvizsgáltam a Társasházi papírokat és észrevettem, hogy a háznak még SZMSZ sem volt. A KK soha meg nem tartott közgyülésekröl hamisított jegyzökönyveket. A ház a tüzvédelmi eljárásoknak sem felel meg. Nagy nehezen összehïvattam a soron kívüli közgyülést, ahol bemutattam a KK által elkövetett büncselekményeket bizonyító iratokat. Ezután szavazni kellett. Sajnos, így is szavaztak rá, mivel szivességeket tesz öregeknek... Végül, úgy nyerte meg, hogy saját magára szavazott, mivel van egy 30 m2 ingatlana... Ezt akkor senki nem vette észre. Egyáltalán szavazhat e magára? Etikátlannak tünik. Sajnos tovább lopja a pánzt a kötelezö éves gyülést sem hívja össze, nem számol el. A ház egyre rosszabb állapotban. Mivel tudjuk milyenek a hatóságok, ezért ki vagyunk szolgáltatva. Aki szavazna, azért nem tesz, hátha ennél rosszabb lesz.. Tényleg nem lehet megállítani a bünözöket? Az a megoldás, hogy költözzünk? Melyik hatósághoz lehetnek fordulni? Mit lehetne tenni?

MajorDomus # 2019.03.31. 19:19

Ez nem is vitás.
a kérdező arra volt kíváncsi,,,letelt e már a tartozása!
.ehhez irtam segitséget,ebben meg köteles a közös képviselő egyűttműködni.

drbjozsef # 2019.03.30. 08:12

MD,

Hidd el, teljesen irreleváns mit mutat ki a közös képviselő egy végrehajtásban : végrehajtható okirat van, aszerint kell eljárnia a munkáltatónak a levonáskor a saját felelősségére, csak az alapján protestálhat akár a végrehajtást kérő, akár az adós - és azt is vagy a végrehajtónál, vagy a bíróságon, de semmiképpen nem a társasháznál.

MajorDomus # 2019.03.29. 20:58

azért ez,nem ennyire bonyolult!
.
a közös képviselőnek,a mai napon beérkezett bankszámkakivonattal bezárólag,naprakész egyenleg kimutatással kell rendelkeznie..
.
a képviselőtől ne a letiklás összegét kérd,mert azt nem tudna megmondani,hanem azt,hogy március 31-ig kérd ki a közös költség folyószámládat!
.
előírás,teljesités,,túlfizetés,hátralék
.
a Ttv 48 $.f.Bek értelmében,ezt ilyen formában köteles kiadni május 31-Ig az előző évről minden tulajnak.
.
kérd ki, március 31-Ig!
.
köteles kiadni!
.
ebből nem azt fogod megtudni mennyi a letiltás,hanem azt,hogy ebből a társashéznak mennyi érkezett be!
a végrehajtó telefonon is megmondja neked, az ügyszám alapján,mennyire adta ki a letiltást, a kettőböl összerakod mennyi még a tartozásod!

Vadsuhanc # 2019.03.29. 17:35

Brigi1978

A nyugdíj igazgatóságtól kell kérni egy igazolást, hogy pontosan mennyit is utaltak ár a végrehajtást kérőnek. Ha ezen igazolás alapján úgy látjátok, hogy a követelés rendezve van a végrehajtónál a Vht.41.§ alapján kell kérelmet előterjeszteni. Azt nem feledd el, hogy a követelés összegét kamatok terhelik és a végrehajtás során további költségeket is meg kell fizetni.

Ne 190.000. forinttal számoljatok.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.03.29. 16:56

A látszat ellenére ez nem társasházi jogi kérdés, hanem végrehajtási.

Egyébként se egyik, se másik. A munkáltatónak kell számolnia, hogy meddig tart a letiltás.

Brigi1978 # 2019.03.29. 16:49

Tiszteletem.
Olyan problémám van, hogy közösköltség tartozás miatt letiltás terheli édesanyám nyugdíját. Sajnos egy éve inkassoztak is a számlájáról azóta a letiltás megy. Számításaink alapján már ki kellett volna futnia a tartozásnak. A közös képviselettől kértünk egy kimutatást a beérkezett utalásokról, de nem hajlandóak adni. Állítólag nincs ügyszám és nem tudják hova tartoznak az összegek. Elmondták, hogy ezt nekik nem kell nyílvántartani, mert a végrehajtó jelzi ha kifutott. Ki is nevettek, hogy nyugodjak meg még senki nem fizetett többet. A végrehajtót már régebben felkerestem, de azt mondta, hogy a társasház tudja megmondani, hogy hol tart, és felé is jeleznie kéne. Kérdésem az lenne hogy merre mehetek ez ügyben és ki tudja megmondani, hogy akkor most mennyit is tiltottak le. És a kamat évi 20% egy év alatt folyamatos tiltás alatt a teljes feladott tartozásra számolható e? Mivel 1 éve 180.000,- tőke tartozás maradt az egyenleg ez most futott ki de ezen idő alatt 43 ezer forinttal nőtt a kamat is.
Nagyon megköszönném a segítséget, mert nem tudom hova forduljak.

nagytarcsa # 2019.03.29. 15:49

MajorDomus
Kösz a segítséget, írtam egy-két dolgot, de nem látom. Lehet,hogy elbénáztam?

dr_Egyed_Zoltán # 2019.03.29. 08:55

nos igen......

törvényszéki hatáskör, 1.500.000,-Ft illeték, vázrajz, hatósági bizonyítvány.

A HÉSZ-t azért kétszer is megnézném, ha minden egyes épület önálló társasházzá alakulna, akkor vajon úgy is fennáll e a legkisebb telekméret?!?

MajorDomus # 2019.03.28. 22:34

nagytarcsa
.
nem olyan egyszerű az ügy!
valóban nem ügyvédkényszeres,ebben Kbs-nek igaza van,de EgyedZ -nek a tanácsát fogadd meg!
.
öngyilkosság belemenni önállóan,soha nem lesz vége,ahogyan a törvény ellenére,a lakászövetkezetből sem lehet gyakorlatilag kiválni!
.
javasolok egyszerübb megoldást!
alakuljatok részkörzetté,ha jól emlékszem fejből a Tt. 41.§
rögziti.
Gyakorlatilag saját bankszámlával,önállóan gazdálkodhattok,saját részkörzeti közgyűléssel,
a társasházzal csak az adószám és a közös adószám köt össze,az sem sokáig.
.
minden másban önállóak vagytok.
ehhez,új SZMSZ kellat meg 50%+ tul.hányaddal meg tudjátok oldani,ha a közös képviselő elrendeli az írásbeli szavazást.
ekkor minden tulaj beszerez 3 aláirást a szomszéd épületekből,egy hét alatt megvan az egész.

tavaly 2 ilyen akciót csináltam, mert az OTP kötekedett.
ird meg a részleteket,szivesen segitek.

MajorDomus # 2019.03.28. 22:33

nagytarcsa
.
nem olyan egyszerű az ügy!
valóban nem ügyvédkényszeres,ebben Kbs-nek igaza van,de EgyedZ -nek a tanácsát fogadd meg!
.
öngyilkosság belemenni önállóan,soha nem lesz vége,ahogyan a törvény ellenére,a lakászövetkezetből sem lehet gyakorlatilag kiválni!
.
javasolok egyszerübb megoldást!
alakuljatok részkörzetté,ha jól emlékszem fejből a Tt. 41.§
rögziti.
Gyakorlatilag saját bankszámlával,önállóan gazdálkodhattok,saját részkörzeti közgyűléssel,
a társasházzal csak az adószám és a közös adószám köt össze,az sem sokáig.
.
minden másban önállóak vagytok.
ehhez,új SZMSZ kellat meg 50%+ tul.hányaddal meg tudjátok oldani,ha a közös képviselő elrendeli az írásbeli szavazást.
ekkor minden tulaj beszerez 3 aláirást a szomszéd épületekből,egy hét alatt megvan az egész.

tavaly 2 ilyen akciót csináltam, mert az OTP kötekedett.
ird meg a részleteket,szivesen segitek.