Albérlő jogai?


MajorDomus # 2020.01.21. 18:23

,,Ügyvédhez fordulni sokba kerül,
Ügyvédhez nem fordulni,
háromszor annyiba,,

Joepapa # 2020.01.21. 10:02

"Kedves" zoltanuss feltételezem jogosan áll feljebb. Én azért felkerestem az előző lakókat a napokban és velük is ezt csinálta.

Én kérek elnézést, hogy szóvá merem tenni a lopást és a szerződésszegést. úgy tűnik Magyarországon a putrinak nincs határa. Itt csak a bérlőkre érvényes a szerződés, a kedves bérbeadókra semmi sem érvényes, nincsenek kötelezettségeik, nyugodtan lophatnak és hülyének nézhetik a bérlőket.

Az ilyen noname fotelharcosok, mint te nyugodtan tartsák meg maguknak a véleményük. Teljesen értelmetlen feltenni itt bármit is tisztelet a kivételnek, inkább rakok le egy ügyvéd asztalára 20 ezret legközelebb, mint a jó magyar virtust képviselő fotelharcosok értelmetlen és minden logikát mellőző köpködéseit olvassam.

A többieknek köszönöm szépen a segítséget!

Zoltanuss # 2020.01.21. 08:15

Ahogy elnézem a joepapa tett ki a szennyesét és még neki áll feljebb !!

MajorDomus # 2020.01.20. 23:58

Csak felmondással tud kitenni,az 2 hónap. Utána neg nem költözöl ki ki lelakod a kauciót meg a költségeidet. Ekkor lakáskiüritési pert kell inditani az újabb 5 hónap. Ennyi.

Joepapa # 2020.01.19. 19:35

MajorDomus megoldjuk köszönöm szépen a segítséget, a lényeg azon lenne, hogy ne tudjon csak úgy kirakni minket arra hivatkozva, hogy én ezeket levonom tőle.

Hívtam telefonon és ott fenyegetőzött, hogy ne lepődjek meg ha ki lesz kapcsolva a villany és el lesz zárva a víz, ha én a bojlert és a villanyszerelő költségét le merem vonni a bérleti díjból. Én közöltem vele ő se lepődjön, meg ha meglátogatom a város másik felén. Márpedig, ha odáig fajul a dolog és tovább mocskolódik és fenyegetőzik, esetleg kikapcsoltatja a villanyt, vizet, garantálom, hogy nem érdekel priuszom lesz vagy mi történik odamegyek, de megmutatom neki mi az a pokol. Én ezt kerek perec megmondtam neki mikor legutóbb fenyegetőzött.

Akkor is fenyegetőzött mikor kiderült, hogy elsikkasztotta a rezsit és ki kellett fizetnem az eont és a vízművet.
Nálam mostanra telt be a pohár. Nagyon türelmes ember vagyok, de most szombaton felhívtam, hogy egy hónapja hideg vízben fürdök, a család többi tagjának meg melegítem a vizet és legyen oly kedves megcsinálni a bojlert vagy másikat berakatni és neki állt feljebb.

Én mikor megismertem párom 10 éve leszoktam a cigiről, én elviszem a zsíros kenyeret melóba csak azért, hogy legalább a ház fele meglegyen önerőbe. Ne 50 éven keresztül fizessünk a banknak. Ezalatt az idő alatt most költöztünk egyszer. Előtte végig egy helyen laktunk. Azt sajnos eladták és most rossz bérbeadót fogtam ki. Nem szeretnék még 50 ezret sem kidobni feleslegesen az ablakon, nekem számít 5000 forint is.
Sok kompromisszumot elviselek, de elszakadt a cérna nálam. 10 éve hajtunk párommal, nem szeretnénk most semmi másra kiadni egy forintot se feleslegesen.

A közös számlánkon van 8,7 millió jelenleg és kellene kb. 10, hogy a sajátnak legalább a felét én fizessem a maradékot meg csok-ből megoldjuk. Nem várok semmit a bérbeadótól, csak viselkedjen ember módjára. Annyi lenne a fontos, hogy tudnám megoldani azt, hogy ne tudjon még legalább fél évig kidobni minket, ettől független továbbra is fizetném ennek az alaknak a bérleti díjat és rezsit.

gerbera317 # 2020.01.19. 19:31

Én óvainteném a kérdezőt a nemfizetéstől. Rossz taktika a szerződésszegésre szerződésszegéssel válaszolni. Különösen, ha per is lehet a dologból. Viszont a kialkudott 80e helyett simán fizetheti a szerződés szerinti negyvenet. A különbözetből pedig vígan lehet fűteni, meg meleg vizet csiholni egész télen.

MajorDomus # 2020.01.19. 19:08

Mondom,matek kérdése az egész.
Két hónap a tél,azt új boylerrel és olajradiátorral kihúzzák..
.
Akinek pár 10 ezer ft számit,ott nem mindegy mennyit fizet ki.
.
Ráadásul a boyler és a radiátorok költségét a tulajdonosnsk járó pénzből vonja le.

Joepapa # 2020.01.19. 18:58

"Józsi papa szerint.
De hát milyen ember lehet az aki a családját veszélyezteti ??
Életveszélybe hozza ???"

Megkérlek mellőzd a gúnyt és személyeskedést. Nem tudtuk, hogy ilyen állapotban van a kémény és a ház, mivel nem is tudtunk róla, hogy lángolni fog a kémény és a többi szomszéd pofájába fogja verni a kátrányt. Az csak azután derült ki, hogy szóltak nekünk, hogy ez van.

Arany apám megkérlek, feleslegesen ne ítélkezz.

Első pár napban míg tüzeltünk semmi problémát nem vettünk észre. A szomszédok jöttek át, hogy baj van. Azok küldték ránk a katasztrófavédelmet és ők állapították meg, hogy nagy a gond...

Joepapa # 2020.01.19. 18:56

SolnesM a jelenlegi albérlet árak 90-110 között mozognak a környékünkön, de mind berendezett és felújított. Nálunk az ajtó olyan, hogy nekem kell alul felül megtámasztani, mert 1-2 cm hézag van fent és lent is és süvít a szél befelé (ez a szigetelés nálunk). Illetve a zár olyan állapotban van, hogy inkább raktam rá egy kis reteszt amivel le tudjuk lakatolni, ha elmegyünk itthonról. Mivel a zár az első alkalommal szétpotyogott, (szét van rohadva a faajtó).

Egy évig még úgy voltam az ígéretekkel, hogy oké majd lesz valami belőle, mostanra kezd elfogyni a türelmem. A legutóbbi költözésnél majd 50 ezerbe került csak a költöztető és nem tudtam mit csinálni, hülyének nézett, mert nem is tudtam volna mást hívni helyette. Ezért sem szeretnénk most kb. fél év miatt megint költözni akkor megint költöztetőket hívni, kaució stb. Az a pár száz amibe megint kerülne az egész abból a sajátunkba már metlakizni tudnám a konyház, nappalit és fürdőt.

SolnesM # 2020.01.19. 18:55

Tönkrement az egyetlen kályha, illetve volt kint a katasztrófavédelem és azt mondták nem használhatjuk. A kémény, a kályha és a kályhacső rossz és életveszélyes.

Józsi papa szerint.
De hát milyen ember lehet az aki a családját veszélyezteti ??
Életveszélybe hozza ???

Joepapa # 2020.01.19. 18:50

Villany van, mert kértünk kis kártyát aminek az adatai alapján bármikor felvehetem a kapcsolatot az eonnal. Abban van felhasználó azonosító és pin kód ezzel sikerült kiderítenem, hogy az első évben végig zsebre tette a rezsit.

MajorDomus # 2020.01.19. 18:49

Ez is igaz!
Az idő neki dolgozik!
.
Hát villany még van!

SolnesM # 2020.01.19. 18:49

Nem tudni hogy az a 80 eft /hó bérleti díj sok vagy kevés, mivel nem tudni hogy mekkora a lakás és hol van.
Csak annyi bizonyos hogy a panaszos lakhatatlannak minősíti. Ez is igaz lehet.
De a minősítés a bérbeadóról legalább annyira igaz mint ahogy a minősítő is azonos vele.

A bérbeadónk egy hulladék ember, röviden.”.
Lehet, de minek kell egy hulladékkal üzletelni ?
Talán mert az üzletfele is hasonló !!

Joepapa # 2020.01.19. 18:48

Köszi szépen mindenkinek a segítséget.

A sötétben nem leszek biztonságban... Az lehet, viszont mióta kiderült, hogy ellopta a rezsit azóta nem mert idejönni sem. Csak páromat tarhálja az utcán a bérleti díjjal. Félnivalóm ilyen téren nincs.

Megfogadom a tanácsod MajorDomus, köszi szépen neked is és mindenkinek.

MajorDomus # 2020.01.19. 18:46

Ez is igaz!
Az idő neki dolgozik!
.
Hát villany még van!

SolnesM # 2020.01.19. 18:43

Joepapa
Azért az ,hogy nem megfelelő az a bérlet 3 hónap alatt kiderül. Senkisem tartott vissza, hogy máshová menjél.

hogy a 80 eft bérledíjat fizetsz és csak 40-re van szerződésed az legalább annyira a te sarad is mint az ővé.

amúgy kövesd MD tanácsait , de lehet a sötétben nem leszel biztonságban.

drbjozsef # 2020.01.19. 18:41

Joepapa,

Röviden? Sehogy. Fél év alatt semmi sem fog történni.

MajorDomus # 2020.01.19. 18:33

A megoldás a matematika.
A szerződésed 40 ezerről szól,annyi jár neki. Az ingatlan használhatatlan,addig semmi sem jár.
Vegyél egy új villanyboylert,és 3 db olajradiátort,gondosan számlára,azzal kihúzod a telet!
Mire felmond,és lakáskiüritési perrel kitesz a lakásból arra szeptember lesz.
Lendülj ellentámadásba!
Irj levelet a Jegyzőnek,és kérj birtokvédelmet a lakhatatlan lakás miatt,ajánlva add fel. Ha jön a pénzért,ne fizess,ha őrjöng add át neki a levél másolatát.
A kaució ís a költségeid összegét lakjátok le,és magyarázd el neki,hogy igy úgysem tudná kiadni,mig meg nem javittatja,köszönje meg hogy távozásod után azonnal kiadható lesz!

Joepapa # 2020.01.19. 17:01

Szép estét!

A segítségeteket szeretném kérni egy faramuci dologban.
2017 dec. 5-én költöztem párommal és két gyermekemmel albérletbe. 80-at fizetünk havonta, ezt fizetem rendszeresen+rezsi. A 80.000-es lakbérről minden hónapban írunk papírt az átvételéről, a biztonság kedvéért.

A szerződés 40/hóról szól, adó miatt, erre legyintettünk.
1 hónapot takarítottuk az előző lakók után amit itt hagytak. Nem gond, ezen is túlléptünk. Azért költöztünk ide, mert azt ígérte, hogy felújítja.

A bérbeadónk egy hulladék ember, röviden...
Az első évben, 2018-as évben az összes neki adott rezsit ellopta és nem fizetett be semmit. Majd az évi elszámolásnál vízbe és villanyba kijött egy közel fél milliós elmaradás, váltig állította, hogy azt mi csináltuk. Kis telefonálgatás után, rögtön kiderült a bérbeadó semmit nem fizetett be abból amit adtunk neki. Ezt mi kifizettük a vízműnek és eonnak, azzal a kikötéssel, hogy lelakjuk. Magyarázott, fröcsögött miatta, de lelaktuk.

2019-es évben a kukát ellopták. Kiderült, hogy a szomszédé volt és ő visszavette Most a tróger azt mondja mi vegyünk másikat. Nem vagyunk hajlandóak ezért pénzt fizetni.
Tönkrement az egyetlen kályha, illetve volt kint a katasztrófavédelem és azt mondták nem használhatjuk. A kémény, a kályha és a kályhacső rossz és életveszélyes. Ezt sem hajlandó megjavíttatni....
Nemrégiben azaz 2019 dec. 15-e körül tönkrement a bojler és azt sem hajlandó megcsinálni. Azóta nincs meleg víz. Számtalanszor kerestük és a válasz csupán annyi, ha nem tetszik el lehet ballagni. Fenyegetőzik, magyaráz és semmit sem hajlandó elvégezni. Minden rajtunk csattan.

Odáig fajult a dolog, hogy lassan lakhatatlan ez az ingatlan és csak ígéretek és hazugságok vannak. Tudom... menjünk máshová, de nem. Fél év és végre a sajátunkba költözhetünk. Nem óhajtunk egy tróger senki miatt újra költözni és megint kifizetni 200+ kauciót és 30-50 ezret csak a költöztetőknek. Ezt a fél évet itt fogjuk lelakni, de szeretnék emberhez méltó körülmények között tenni.

Mit lehet tenni, hogy ezt a maradék fél évet ne nomád állati körülmények között kelljen eltöltenünk? Valaki tudja mit lehet kezdeni ezzel, vagy hová lehetne fordulni azt megköszönném. Hangsúlyozom fél év miatt nem akarunk újra több 100 ezret kidobni az ablakon. Aki tud bármilyen megoldást kérem segítsen!

MajorDomus # 2020.01.17. 19:51

Egyszerű!
Sms-ben és emailban ird meg hogy
gizetni szeretnél csak nem tudod elérni.
Ext követően a bérleti dijat és az átlagos rezsi összegét letétbe helyezed és várod hogy lőkerüljön.

wers # 2020.01.17. 06:29

Szerintem keresd meg tértis levélben, kérjed el a bankszámlaszámát, és utald a bérleti díjat a szerződés szerint. Szerződésben erről mit írtatok alá?

zsolt012 # 2020.01.16. 21:22

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kb egy hete kellet volna fizetnem a tulajnak.
Megbeszéltük az időpontot de nem jelent meg és azóta nem is elérhető telefonon és emailre sem válaszol.
Lassan két éve vagyunk itt de ilyet nem csinált.
Ilyenkor mit lehet tenni? Várják egyszer csak megjelenik? hivatkozhat arra később hogy én nem akartam fizetni ezért kirak?

UI a tulajnak semmi baja, nem került kórházba vagy ilyesmi ennyit kideritettem valahogy

wers # 2020.01.16. 08:58

dehogyis (vagyis tiltják a nyugdíját)

drbjozsef # 2020.01.16. 08:54

Mi ez a jótékonykodás, végre fizetett az adósod? :)

wers # 2020.01.16. 08:50

neked is küldjek zsepit?