Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Lakásszövetkezet

MajorDomus # e-mail 2017.04.27. 22:54

...nem leheg pisilni!

Ha nincs támogatásod és szövetségeseid,akkor az szélmalomharc!

,,ha nem tudod legyőzni,állj az élére!,,

Honyi # e-mail 2017.04.27. 09:14

Kedves MajorDomus!

Közgyűlésen is lejegyzőkönyveznek a megalázásomról szavakat, négyszemközt amit kapok, ha leírnám azokat a csúnya szavakat.........."beájulnátok".

Néhány észrevételező még akad, de ezért a stílusért inkább ők is visszahúzódnak.

MajorDomus # e-mail 2017.04.27. 00:55

Szél ellen nem lehet...

Inkább járj négyszemközti megbeszélésekre!

nonolet # e-mail 2017.04.26. 23:34

2006-ban 12,4 millióért vett lakásom + még 1 milliót rá kellett költenem, s ma kb. 9 millióért adható el.

Miközben mennek fel a lakás árak...
Ügyes vagy, mondhatom :-(

Honyi # e-mail 2017.04.26. 20:18

Kedves nonolet!
Írtam: gondolom elérted a viccet!
(a lakásvásárlásra pénzküldéssel kapcsolatban)

Írtad: Eladod a részed és az árából >> veszel máshol.

2006-ban 12,4 millióért vett lakásom + még 1 milliót rá kellett költenem, s ma kb. 9 millióért adható el.

Mások szabálytalansága, meghunyászkodása miatt költözzem? Jól érzem magam a lakásomban,a környezetben.

nonolet # e-mail 2017.04.26. 15:08

Akkor marad tűrés vagy mégis a közös lázadás.

Miért küldenék én neked pénzt?!

Eladod a részed és az árából >> veszel máshol.

Így szokták ezt
a felnőtt emberek megoldani, ha
valahol már nem érzik jól magukat.

Honyi # e-mail 2017.04.26. 13:07

nonolet

Költözni?
Kérlek ne haragudj meg, gondolom elérted a viccet:
Küldöd a pénzt az új lakásra vagy házra?

nonolet # e-mail 2017.04.26. 12:55

Akkor meg költözni kell... vagy tejelni tovább.

Honyi # e-mail 2017.04.26. 12:13

kolecsnikov
nonolet

Máshol is vannak furcsa állapotok, sajnos a tulajdonosok Istenként tekintenek a tisztségviselőkre, a közgyűlésen hozzászólók, kérdezők, bíróságtól határozatok felülvizsgálatát, törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezőt mélységesen megalázza, kigúnyolja az elnök, a jelenlévők pedig erre vevők.

Pénzügyi vonatkozásban mi is tehetetlen vagyunk, hogy tisztán lássunk.

nonolet # e-mail 2017.04.26. 12:01

Tessék szépen összefogni, fellázadni és új vezetést választani.

kolecsnikov # e-mail 2017.04.26. 11:32

48 éve lakom a szövetkezeti házban.Mindig lakó volt a közös képviselő.Az el ku...vulás a boldog új világunkkal kezdődőt.Hol egy gépkocsi hol egy nyaralóval lett gazdagabb 5 év után.Ezen már túltettek az utóbbi 12 év közös képviselői az utolsó 3 db. szövetkezeti lakást szerzett 7 év alatt, majd hosszabb bírósági pereskedés után eltűnt.A szövetkezett 34 millája még a mai napig zárolvavagy az új elnök már azt is eltüntette mert ez se piskóta 6 éves ténykedése alatt már 2 db lakást szerzett. 100000 millás hitel felvételével 140 millás felújítást vert a zömében 70-80 éves kis nyugdíjas lakókra.Ő és a sleppje fenyegeti a lakókat,hogy pillanatok alatt utcán lesznek ha nem fizetik a hitelt.Vagy négyszemközti beszélgetést kezdeményez,hogy mit akar azt én nem tudom de 250-.260000 Ft ért szereltek a gáz bojlerek megszüntetése miatt villany bojlereket. Aki volt a négy szem közti megbeszélésen annak 80000 Ft ért cseréltek.Ez a régi leszerelését a gáz meg szüntetését el hegesztését, adták a villanybojlert felszerelve bekötve.

MajorDomus # e-mail 2017.04.25. 21:54

Teljesen egyetértünk!

Te ne a más gondjával foglalkozz hanem fizesd be ami rád tartozik!

Egyébként nekem hidd el,egy ilyen felujitás inkább összekovácsolja a házat. Nálam 95 % a fizetési morál,aminek egyszerű a magyarázata. A magasabb közös költséggel könnyebb ,,eluszni,, igy jobban odafigyelnek arra hogy ezt a tételt fizessék!

drbjozsef # e-mail 2017.04.25. 19:45

Klaczk,

ha érdekel kérdezd meg. Ha rendesen végzi a dolgát, akkor a nemfizetőknél a szabályoknak megfelelően elkezdte az eljárást. Ez nem megy egyik napról a másikra, ráadásul a jelzálog önmagában nem jelenti a tartozás megfizetését, az csak a biztosíték, hogy anélkül ne tudja eladni a lakását. Tehát a pénz megvan, csak jelzálogban. Aztán ha valaki sokáig nem fizet, ott elindíthatja a végrehajtást, de az is további hónapok lehetnek.

Lehet a lakszöv gyűlésen leszavazni az emelést, legfeljebb nem lesz pénz a karbantartásra, aztán szétrohad a ház. Abból már visszajönni nehezebb lesz, még ha kerül is pénz a végrehajtásból.

Klaczk # e-mail 2017.04.25. 16:05

Nono, én nem a felújítási költséget nehezményezem.
Nekem az a gondom, hogy a tisztességesen fizető lakókra jogosan terhelik e rá a nemfizetők által termelt hiányt.
Hol ennek a vége? Ha már csak egy tisztességesen fizető lesz akkor Ő fogja egyedül állni az összes lakás terhét? Vagy. Ha engem megtudott fenyegetni jelzálog, elárverezés címszó alatt amikor azt mertem mondani, hogy akkor én sem fizetek, akkor a többi nemfizetővel miért nem tud ennek érvényt szerezni?
Nem a fizetés ellen ágálok, egyszerűen csak megint a becsületes ember szívja meg és ez nagyon bosszantó. Megéri annak lenni?

Honyi # e-mail 2017.04.25. 12:41

MajorDomus

Én úgy gondolom, nem a közös költségből történik a felújítási, az a felújítási alapból.

Az üzemeltetés és felújítási alap külön számlán van, a mi lakásszövetkezetünknél.

MajorDomus # e-mail 2017.04.24. 23:21

Klaczk

A másik topikban leirtam.

Ksstb

Egyszerű többséggel hozott közgyűlési határozat kell hozzá!

Természetesen köteles fizetni a megemelt közös költséget!

Aki társasházban él,számitson arra hogy azt fel is kell ujitani!

nonolet # e-mail 2017.04.24. 18:52

Olyan jogcímen jogosult emelni, amit a tagok megszavaztak.

Klaczk # e-mail 2017.04.24. 16:15

Tisztelt Válaszadók!

Egy olyan problémám van, hogy van egy lakásom (három lépcsőházas, négyemeletes tásasházban) amiben egy munkatársam lakik fenntartásért cserébe. Rendbe tartja a lakást, fizeti a rezsit stb...
Eddig 3780 forint volt a havi közköltség ami helyi viszonylatban (Kazincbarcika) átlagosnak számított. Viszont Májustól megemelték 5250 forintra amit én "kissé" sokallok ezért fel is hívtam a lakásfenntartó szövetkezetet, magyarázatot kérve.
Szó szót követett, tetőszigetelés, takarítás, izzócsere stb, értetlenkedek, mire kiböki a vonal túlsó végén a hölgy, hogy "meg nagyon sok a társasház kintlévősége".
Mondom erre, hogy akkor ezután én sem fogom fizetni és akkor majd csak lesz valaki másik balek aki helyettem is kifizeti.
Erre a hölgy, hogy akkor ráterhelik a lakásra, jelzálogot tehetnek rá és végső soron el is árverezhetik a lakást. Nyilván nem járható út, de akkor a nemfizetőknél miért nem ezt alkalmazzák, miért mással fizettetik ki a tartozásukat?
Kérdésem, hogy jogosult e a szövetkezet ilyen jogcímen emelést végre hajtani a rendszeresen fizetők terhére vagy ez egy olyan dolog, hogy a hölgy ezt így bemondta nekem a telefonba viszont hivatalosan úgyse vállalnák fel?
Válaszokat előre is köszönöm!
MPA

ks5350 # e-mail 2017.04.23. 11:21

Tisztelt Fórumozók, Szakértők!

Egy lakásszövetkezet kezelésében működik 4 emeletes, 28 lakásos épületünk. Természetesen különböző körülmények között élő családok lakják a lakásokat.

A ház részleges felújítása lassan már nem halasztható. A többség ezt belátta, a lakásszövetkezet segítségével hozzá kezdtünk a szervezéshez, hitel felvétel előkészítéséhez. Természetesen néhányan nem akarnak részt venni a munkában, nekik az is mindegy, ha a ház összeomlik.

Azért fordulok Önökhöz, hogy tanácsot kérjek és választ néhány kérdésre:

kötelezhető-e a felújítást akadályozó az együttműködésre?, Ha igen, milyen módon.
milyen szavazati arány szükséges a részközgyűlésen ahhoz, hogy a többség akaratát érvényre lehessen juttatni. (egyszerű többség?, kétharmad? 4/5?)
megoldásnak tekinthető-e, ha a részközgyűlés (a ház közgyűlése) úgy határoz, hogy a felújítást akadályozók közös költségét a hitel havi törlesztő részlete mértékével, a hitel futamidejére megemeli?
lehetséges-e, hogy egy-két tulajdonos megakadályozza a felújítást?

Üdv: ks5350

Honyi # e-mail 2017.04.22. 16:28

Szomorú örökös

"Erre van az éves beszámoló, ahol gyakorlatilag épp a könyvelés rád tartozó kivonata van." - írtad, könyveléssel kapcsolatban.

El sem tudom képzelni, miről írsz, milyen kivonatról?
Lakásszövetkezet vagyunk. Az egész lakásszövetkezet kiadása, bevétele, ezt kaptuk meg egyben.
Előző években volt lépcsőházi megbontás (főleg a kiadásokra gondolok).

A "holdudvar"-nak nem volt kérdése, aki pedig elolvasta, számolgatott, közgyűlésen kérdezett, válasz nélkül maradt, vagy "magyarázták", aminek se füle, se farka nem volt.

Szomorú örökös # e-mail 2017.04.22. 16:26

Honyi

Ha Lázárék megtehetik, hogy nem hozzák nyilvánosságra azt, amire már bíróság is kötelezi őket, akkor mit gondolsz, egy lakásszövetkezet miért ne tehetné ugyanezt meg veled?
A törvény egy dolog, de a betartása is egy másik.

Honyi # e-mail 2017.04.22. 16:21

Szomorú örökös

Szó sincs arról, hogy ötletszerűen odaállítok....
2015. szeptember 25-e óta kérem, ajánlott tértivevényes levelek tömegében!

Szomorú örökös # e-mail 2017.04.22. 15:44

Honyi

Ne keverd a szezont a fazonnal! A jegyzőkönyvből kötelesek egyedül másolatot adni, de ne gondold, hogy ez ugyanaz, mint a lefotózás. Szerintem egyébként is az ilyen kérést írásban kell beterjeszteni mindenhol, nem pedig ötletszerűen odaállítasz, hogy márpedig most azonnal kéred. Az egyéb iratokról (pl. könyvelés) már nem igazán kaphatsz másolatot és betekintési joga is csakis a hivatalos vizsgálóknak van. Erre van az éves beszámoló, ahol gyakorlatilag épp a könyvelés rád tartozó kivonata van.

Honyi # e-mail 2017.04.22. 15:25

Tisztelt MajorDomus!
Mi tiltja, milyen törvény, vagy rendelet, hogy nem készíthetek fotót közgyűlési jegyzőkönyvről, melyet nem adnak át, hiába írod, hogy kötelesek másolatot adni.

Végül, nem is tudom miről készítenék fotót, amit meg sem mutatnak? ! ?

A Cégbíróságon a papír alapon lévő bármilyen iratról készíthetek fotót, amely már számítógépen van, ott a monitoron megjelent bármilyen, a lakásszövetkezettel kapcsolatos iratot lefotózhatok.
Illetékbélyeggel pedig fénymásolatban megkapom.

nonolet # e-mail 2017.04.22. 11:18

Feljegyzést viszont készíthet belőlük ?