Lakásszövetkezet


Honyi # 2017.07.21. 07:49

Kedves MajorDomus!

Köszönöm a választ.

MajorDomus # 2017.07.20. 20:05

Nem. Büntetőeljárásra!
Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás,hitelrontás,lejáratás miatt.

Honyi # 2017.07.20. 10:53

Tisztelt MajorDomus!
Köszönöm a választ. Szerintem a feljelentés = bűncselekmény.
Polgári peres eljárásra gondolt? Milyen megnevezéssel?
Személyiségi jogsérelem?

MajorDomus # 2017.07.19. 21:50

Van.
Feljelentés,biróság.

Honyi # 2017.07.19. 14:47

Tisztelettel kérdezek hozzáértőtől:
Diszkriminációnak minősül-e, ha igazgatósági és felügyelő bizottsági tag választás előtt a jelölő bizottságnak ajánlanak egy tulajdonost, de a jelenlévő igazgatóság elnöke közli, olyat jelöljenek akivel együtt tud dolgozni.
A nevezett személyt a jelölő bizottság nem kereste meg, hogy vállalná-e a tisztséget.

Ez a tavalyi évben is ugyanígy történt.

Az igazgatóság elnöke közgyűlésen is, ami esetenként még a jegyzőkönyvbe is bekerül, félreinformálja a jelenlévőket, nevezett személlyel kapcsolatban valótlan dolgokat állít.(Az a célja, megszűnjön, felbomoljon a lakásszövetkezet, stb.)

Teszi mindazért, mert nevezett törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Cégbíróságon.
Beadványát nem utasították el.

Annyit tudok, a tulajdonosoknak kellene kiállni, szólni, mindezzel kapcsolatban, de az elnök stílusa miatt inkább hallgatnak, nem jönnek közgyűlésre.

Olyan gátlástalanul állít valótlanságokat az igazgatóság elnöke, hogy a jelenlévők elhiszik, támogatják kirekesztő, megalázó cselekedetét, sőt meg is tapsolják!

Nevezettnek van-e lehetősége, és milyen jogi úton úgymond elégtételt szerezni, a közgyűlésen történő megalázása ellen.

MajorDomus # 2017.07.04. 20:40

Egyetértünk,de nem ez volt a kérdés!

,,mit tegyünk?,,

Ti semmit!

nonolet # 2017.07.04. 07:53

Elsőre talán elég a jegyzőnél...
birtokháborításról panaszkodni,
hogy
rövid(ebb) úton megszűnjön a további ázás.

A kártérítés a következő kör, ha nem fizet

  • sem a biztosító
  • sem a felső lakó
MajorDomus # 2017.07.03. 21:52

Az alsó lakó inditson kártéritési pert a felső tulajdonos ellen.

Neked semmit sem kell tenned,mert magántulajdon miatt ázik. Ölje meg a szomszédját ő! Vagy szenvedjen tovább,vagy perelje le a gatyáját!

Lilla315 # 2017.07.03. 05:50

Szeretném a tanácsotokat kérni. Lakásszövetkezetet üzemeltetünk. Az egyik lakó fürdőszobája, előszobája és most már a konyhája is elég rendesen ázik kb. két hete a felette lakótól, egyre rosszabb a helyzet. A lakó nem hajlandó beengedi a lakszöv. gondnokát és vízvezetékszerelőjét, azt üzente, tudja, hogy a zuhanytálcája miatt van az ázás, de nem akarja szétbontatni. Tegnap kaptunk tőle egy e-mailt, hogy elutazott. Most legalább egy hétig nem zuhanyozik, de ez nem oldja meg a problémát. Gondoltuk, próbálunk rendőrséggel bejutni, de azt mondták, ilyen esetekben nem jönnek ki. Arra is gondoltuk, hogy azon a soron, ahol a lakás van, elzárjuk a vizet és öljék meg a lakók. De ez sem jó ötlet. Mit tudtok javasolni, mit tegyünk?

MajorDomus # 2017.06.27. 20:23

Mondom elviekben.

A többiben igazad van!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.26. 21:20

A fenét!

A feljelentés bűncselekmény bejelentése.

MajorDomus # 2017.06.26. 20:08

Igen,mert elviekben erről van szó!

Honyi # 2017.06.26. 18:20

Egy szó értelmezéséhez szeretnék segítséget kérni.
Ez a szó a feljelentés.

A lakásszövetkezeti törvény, s az alapján készült Alapszabály lehetőséget ad arra, hogy közgyűlési határozatok felülvizsgálatát lehet kérni a bíróságtól, illetve törvényességi felügyeleti eljárást lehet kezdeményezni a Cégbíróságnál.

Helyes kifejezést használ-e ebben az esetben, a lakásszövetkezet elnöke, ha a közgyűlést arról tájékoztatja feljelentettem a lakásszövetkezetet?

MajorDomus # 2017.06.25. 18:56

De az eljárási rendet és a szabályos működést annál inkább!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.25. 18:31

Azt aligha fogják vizsgálni, hazudik-e az elnök.

MajorDomus # 2017.06.25. 18:16

Fordulj a Cégbirósághoz ! Ők a felügyeleti szerv.

Honyi # 2017.06.24. 06:39

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!

Így zajlik az élet nálunk, a lakásszövetkezet elnöke folyton félretájékoztatja a közgyűlést.

Tisztelt MajorDomus!
Hülyeség! = én tudom. a közgyűlésen jelenlévők "természetesen" elhisznek mindent, mert az elnök mondja.

MajorDomus # 2017.06.23. 21:59

Hülyeség!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.23. 19:22

Biztos, hogy ezt akartad kérdezni? Ha azt mondjuk, létezik a törvény, abból következik bármi is?

Másrészt, ha kiderül, hogy átvertek, akkor mi van?

Honyi # 2017.06.23. 17:40

Tisztelettel kérdezem:
Létezik a pénzmosással kapcsolatban 2007. évi 57. törvény?
Azért kérdezem,mert az éves beszámoló közgyűlésen (áprilisban) erre hivatkoztak, jegyzőkönyvbe is belekerült, hogy át kellett vizsgáltatni a lakásszövetkezet egész éves könyvelését.
Köteleznek minden gazdálkodó szervezetet, a 10 millió forint feletti árbevétel, illetve 50 tulajdonost meghaladó lakásszám esetén.

Elhangzott, hogy a lakásszövetkezet az elnökön keresztül megbízási szerződést kötött mérlegképes könyvelővel, aki az egész éves pénzügyi gazdálkodást külsős könyvvizsgáló szempontjából vizsgálja át és adjon róla szakvéleményt.

Honyi # 2017.06.23. 09:56

Tisztelettel kérdezem:
Létezik a pénzmosással kapcsolatban 2007. évi 57. törvény?

MajorDomus # 2017.06.03. 19:41

Szél ellen nem lehet...

Ha nem tudtok összefogni,
Ez a kifogás csak nyafogás..

Honyi # 2017.06.03. 14:40

Tisztelt mancs2!

A lakásszövetkezeti törvény alapján,törvényességi felügyeleti eljárást lehetett volna kezdeményezni, hogy nem hívták össze a közgyűlést.

Sajnálom, hogy akkor nem fordultak az Ön által fogalmazott, erre szakosodott ügyvédhez.

Természetesen fennállhatott volna annak a veszélye, az összehívott közgyűlésen, hogy a másik "tábor" is elmegy, és Önök alapján szavazásra előterjesztett meghívó alapján, a határozati javaslatokat még sem fogadja el a közgyűlés.

Megjegyzem, nálunk határozati javaslatok csak a határozatok felülvizsgálatára benyújtott kérelmem utáni tárgyalás óta mellékelnek a meghívóhoz, holott ezt is előírja az Lsztv.
Odáig nem "fejlődtek" a tisztségviselők, hogy közgyűlési meghívóhoz mellékeljenek a szavazásra előterjesztett napirendre vonatkozó írásos előterjesztést is, pedig ezt is rögzíti a lakásszövetkezeti törvény.

mancs2 # 2017.06.03. 13:23

Tisztelt Honyi!

Nagyon köszönöm.

mert nálunk érdektelenek a tulajdonosok, és a lakásszövetkezet elnökének a stílusa miatt hallgatnak, mondhatni félnek ellentmondani, hozzászólni.

Sajnos ez nálunk is így van.
Köszönöm az ügyvédi segítség felajánlását, néhány éve megkerestünk erre szakosodott ügyvédet, fejét fogta :-s Néhányunkat különféle retorziókkal fenyeget, egyiket-másikat be is váltotta :-s Ügyvéd javaslata: legalább 20, inkább 30% álljon össze. Nem 10, hanem 25 % aláírás jött össze rendkívüli közgyűlés összehívására. Természetesen nem lett összehíva :-s Ezen aláírók még egyszer nem vállalják.

Honyi # 2017.06.03. 10:40

Tisztelt mancs2!

Törvényességi felügyeleti eljárás ügyvéd nélkül is kezdeményezhető az illetékes cégbíróságon, amennyiben a 2004. év CXV., a lakásszövetkezetekről szóló törvénnyel ellentétesen működik a lakásszövetkezet, vagy az alapszabály is olyat tartalmaz. Költsége nincs, ügyvéd nélkül is kezdeményezhető.
Ez nem peres eljárás. Ilyenkor a törvényességi felügyeleti eljárás beadása után a cégbíróság ír a lakásszövetkezet (ezeknek mind végzés a megnevezése), a lakásszövetkezet válaszol a cégbíróságnak egyetért, nem ért egyet a beadványban foglaltakkal, utána ő visszaértesíti az eljárást kezdeményezőt, majd végzést hoz. Azt hiszem, 15 ezer forint, ha már eleve elutasítják a beadványod, ha nem, akkor igyekeznek kikényszeríteni a lakásszövetkezettől a törvényben foglaltak betartását.
De!
Pénzügyi vonatkozású esetekben, csak a "többségben az erő" a közgyűlésen való ellenszavazat, a határozatok nem elfogadása - így oldható meg.
Ez nagyon szomorú tény, mert nálunk érdektelenek a tulajdonosok, és a lakásszövetkezet elnökének a stílusa miatt hallgatnak, mondhatni félnek ellentmondani, hozzászólni.

Másik lehetőség, határozatok bírósági felülvizsgálatának kérése, amelyet az illetékes bírósághoz, vagy az alapszabályban lévő bírósághoz lehet benyújtani. Ezt már praktikusabb ügyvéddel átbeszélni, miért is van megtámadva határozat, vagy határozatok. Ez peres eljárás. (A közgyűlés után 60 napon belül kell beadni.)

Privátban tudnék ajánlani ügyvédet, aki bizonyos napokon felhívható telefonon, vagy felkereshető és ingyenes tanácsot ad.