Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


közös képviselő felmentése

MajorDomus # e-mail 2017.11.16. 23:19

Fogjatok össze,és védjétek meg!

nonolet # e-mail 2017.11.16. 11:30

Mondjuk nem a létszám számít,
hanem a tulajdoni hányad...

...és a maghatalmazások is érvényesek.

nonolet # e-mail 2017.11.16. 11:28

"Ha a közgyűlésre a 64 tulajdonosból csak pl 25 jön el és abból 10 fő legalább le akarja váltani, le tudják? "

A 10/25=40% ezzel még nem tudják...

De ugye el KELL menni a "védőknek" is
elegendő létszámban és akkor
biztosan nem megy a leváltás.

Hitetlenke # e-mail 2017.11.16. 11:17

Tisztelt Hölgyem/Uram.
A következő kérdésem lenne. 64 lakásos társasházban lakunk, van egy közös képviselőnk, melyet a tulajdonos társak közül kb 8-10 rosszindulatú összefogása le akar váltani, a többiek viszont nem. Tény: Napirendi pont a meghívónkban, hogy a jelenlegi közös képviselő leváltása/újraválasztása, ill az is, hogy az új képviselő bemutatkozása. (magánjellegű adótartozás miatt a kk cégét csődeljárás alá vonták, de ez csak a céget érinti a kk személyét nem).Kérdésem: elhívhatja-e az a 8-10 fő az ő általuk javasolt új kk-t a közgyűlésre v nem?, ráadásul egy papírt küldtek körbe, amin célirányosan csak az szerepelt igen lehetőséggel, hogy kívánjuk -e az új képviselőt megválasztani a régit pedig leváltani. Ha a közgyűlésre a 64 tulajdonosból csak pl 25 jön el és abból 10 fő legalább le akarja váltani, le tudják? Ebből a 8-10 főből van egy fő, aki a főszervezője ennek, a facebookon a társasház tulajdonos társainak adataival visszaél oly módon,hogy a havonkénti fűtés elszámolást, ki mennyit fűtött (túlfűtő v nem) felrakja egy adott csoportba. Kérdem én honnan van neki erről adata, ez nem csak a közös képv kérheti le az Elműtől, v bárkinek kiadják? Ez miatt feljelenthetjük őt, hogy visszaél az adatainkkal? Sokan szeretik a mostani kk-t, de pár fő kakaskodik, mert személyes sérelmeik, utálat van a kk felé.
Köszönöm előre is válaszát

MajorDomus # e-mail 2017.09.23. 22:26

Egyáltalán nem.az szmsz nem irhatja felül a törvény előirását! Az alábbi a törvényes út.

(2)43 Kötelező a közgyűlés összehívása, ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend, az ok és a közgyűlési határozatra tett javaslat megjelölésével írásban kérték. Ha a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke a kérés kézhezvételétől számított 30 napon belüli időpontra a közgyűlést nem hívja össze, azt a harmincadik napot követő 15 napon belüli időpontra a számvizsgáló bizottság, ennek elmulasztása esetén az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk írásban megbízott bármely tulajdonostárs jogosult összehívni.

drbjozsef # e-mail 2017.09.23. 20:36

Szerintem nem.

Szerintem ez azt jelenti, hogy Te bejelented 10% aláírásával együtt a közgyűlési összehívási igényeteket, és ha a közös képviselő 15 napon belül nem tűzi ki a közgyűlés időpontját, akkor Te összehívod a közgyűlést a neked tetsző időpontban, oly módon, hogy minden tulajdonostársat írásban meghívsz.

Vigyázz a formaságokra, fontos, hogy szabályosan hívd össze a közgyűlést, az alaki szabályoknak megfelelően, különben jogvita és érvénytelenítés lesz.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Csak egy lakó # e-mail 2017.09.23. 19:26

Sziasztok!

A következő problémám lenne:
Le szeretnénk váltani az aktuális képviselő céget.
Megírom nekik a hivatalos felszólító levelet a közgyűlés összehívására 30 napon belül.
A kérdésem az, hogy lehet-e ez ebben az esetben 15 nap, ha az SZMSZ-ünkben az alábbi szerepel:

...
Kötelező a közgyűlés összehívása, ha az összes tulajdoni hányad legalább egytizedével rendelkező tulajdonostársak írásban kérik, az összehívás okának és a közgyűlés napirendjének megjelölésével.
A közgyűlést a közös képviselő hívja össze.
Ha a közös képviselő a kérésnek 15 napon belül nem tenne eleget, a közgyűlést az annak összehívását kérő tulajdonos összehívhatja. A közgyűlésre valamennyi tulajdonostársat meg kell hívni, írásos meghívóban.
...

Üdvözlettel

MajorDomus # e-mail 2016.12.03. 00:15

30 napos felmondási idő?
És,, padhelyzet,,

A lényeg az, ha van új képviselő akkor 30 napon belül az új képviselőnek kötelező az iratokat átadni.

Uszu # e-mail 2016.12.02. 15:10

Tisztel Fórum !
Olyan ügyben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy nagy huzavona után sikerült leváltsuk a közös képviselőt, a harminc napos felmondási idő után össze hívták az utolsó közgyűlésüket társasházkezelő révén ahogy az írás mondja meghivó, határozatok egyéb stb. Az éves beszámoló benne volt ugyan a határozatok listájában de a könyvelési anyagok átadása nem szerepelt benne mivel másban nem lehet határozatot hozni csak abban ami ezen rajta van igy padhelyzet alakult ki, a tulajok már idén nem akarnak több közgyűlést de az a cég aki a társasház kezelést végezte csak abban az esetbe akarja átadni az anyagot a következő képviselőnek ha határozat van róla, melyet ők pontosan tudnak, hogy nincs mert nem lehetett akkor róla és igy hátráltatják az új képviselő munkáját ha az nem kapja meg az anyagot. Szeretném megtudni, hogy ennek van e valami alapja és, hogy hátráltathatják e az új közös képviselőt vagy kötelesek átadni az anyagot? Válaszukat előre is köszönöm

MajorDomus # e-mail 2016.11.18. 21:07

,, a"

zsuzsa28 # e-mail 2016.11.18. 00:32

Major Domus
Szaros vagy szoros??? Nem mindegy ! :-)

MajorDomus # e-mail 2016.11.15. 21:46

Nem mindenhol ilyen szaros a helyzet.

zsuzsa28 # e-mail 2016.11.15. 12:12

Tisztelt Fórum !
Köszönöm szépen a sok segítséget, sikerült leváltanunk a közös képviselőt.Meghatalmazásokat szereztünk a passzív tulajdonosoktól is de ezt tette a k.k. "tábora" is. A részvételi arány 89.55 % volt. Az egyik tulajdonos meghatalmazást adott a házkezelő zrt. munkatársának és őt választottuk meg levezető elnöknek. Mint kívül álló személy igyekezett leállítani a veszekedéseket. A szavazást is szakszerűen vezette . 53.35% volt az igen szavazatok száma . Az új k.k.-t is megválasztottuk, akit a házkezelőség javasolt és ő személyesen bemutatkozott. Ezt a módszert javaslom a többi társasháznak is !

ragyasdezso # e-mail 2016.11.02. 14:58

Levezető elnök és jkv. vezető bárki lehet csak a 2 hitelesítő nem lehet csak tulajdonos!

www.nyitako.hu

zsuzsa28 # e-mail 2016.11.02. 10:57

Köszönöm szépen a válaszokat.
Most már csak 1 kérdés maradt, hogy lehet-e a levezető elnök a meghatalmazottként jelenlévő külső házkezelő cég képviselője? A jelenlegi leváltásra javasolt k.k. , ugyanis mikor még nem volt megválasztva ő vezette le a közgyűlést. Az akkori k.k.-t leváltották és utána a közgyűlés őt választotta meg .

ragyasdezso # e-mail 2016.10.30. 20:42

zsuzsa28

Ha megválasztanak levezető elnöknek, akkor Te és a jkv. vezető dönti el, hogy melyik meghatalmazást fogadja el, úgyszintén jogod van a napirendi pontok felcserélését javasolni (előbb le kell váltani valakit ahhoz ogy helyette jelöltek mutatkozzanak be!) és ha több kettőnél a közgyűlést berekesztheted és egy másik időpontra összehívhatod!

www.nyitako.hu

osmi # e-mail 2016.10.30. 12:46

Javasold a napirendek felcserélését.
A jelöltek sztem ne vegyenek részt, kapjanak némi időt a mondandójukra,
A k.k. is lehet tulajdonosi meghatalmazott, ahogy akárki más.

zsuzsa28 # e-mail 2016.10.30. 12:18

Kérdéseim vitát váltottak ki itt a fórumon, amit köszönök. Lehetséges jogilag tisztázni az alábbi kérdéseket?
1.Lehet -e tulajdonos(ok)meghatalmazottja a k.k. vagy a férje ,(aki mindig kíséri) ? Ezáltal szerezhet e maga melletti szavazatokat a saját leváltása miatt összehívott közgyűlésen ?
2. Megváltoztatta az általunk kért napirendek sorrendjét.
A k.k. leváltásának napirendje elé tette az új k.k. ajánlatok bemutatását. Az általunk kért napirendek szövegén is változtatott.

3.A második naprendi pont a napirend elfogadása. A levezető elnök ( aki valószínűleg én leszek a SZB részéről ha megválasztanak) Feltehetem-e szavazásra fenti kérdéseket ?
4.
Részt vehet -e az új jelölt(ek) a közgyűlésen? Közösségi szavazás kell hozzá vagy mint egy meghatalmazott vehet részt ? Vagy elég ha a napirendben szerepel a bemutatása ?

fohász # e-mail 2016.10.30. 07:12

Azzal utasitottak el minket a többi panasszal együtt, hogy más hatóságra tartozik.
Ilyen a bürokrácia ma, Magyarországon.

Immaculata # e-mail 2016.10.30. 06:41

Fordulj újra a jegyzőhöz, másod ízben bírságolhat.

fohász # e-mail 2016.10.30. 06:31

Abszurdum hogy iratbetekintes megtagadása miatt birósághoz kelljen fordulni...miért nincs egy hivatal amely konkrétan a közösképviselői visszaélésekkel foglalkozik? Irnak egy figyelmeztetést hogy köteles bemutatni a papirokat, aszt csókolom, ha nem teszi meg, bírságot a nyakába! Vagy tiltsák el ettől a foglalkozástól, ahogy ez más szakterületen is megtehető.
A lakástulajdonosok nagy többsége nem fér hozzá a társasházi törvenyekhez sem, elhiszik a közösképviselő minden szavát , azt hiszik, mindenben az érdekeik szerint járnak el. Ezzel nem általánositok, ez a miénkre vonatkozik, kis társasház, többségében idős lakókkal.

osmi # e-mail 2016.10.29. 22:39

Hogyne lenne értelme; a társasház élete megy tovább; közös képviselet megy meg jön... , a tulajdonközösség meg marad.

ragyasdezso # e-mail 2016.10.29. 20:30

és mi itt az ellentmondás
Az hogy a leváltó közgyűlésen már nem kell semmi mást megvitatni, mert nincs értelme!

www.nyitako.hu

solvit # e-mail 2016.10.29. 16:55

osmi

fohásztól: "nálunk a kképviselő nem hajlandó megmutatni a társasházi papirokat"
Hát éppen ez a probléma. A paírokat azért kell megszerezni, mert a közös képviselőt a társasház nem váltja le! Egyébként sztem ha a jegyző nem segít, akkor csak a bíróság által per útján lehet megszerezni, de ez sem 100%.

osmi # e-mail 2016.10.29. 13:26

fohász!
Meneszteni kell és vinni tovább a házat, akár papírok nélkül. Kicsit nehezebb, de az élet nem áll meg.Sztem tök fölösleges hatőságokhoz rohangálni...iratkiadásra kötelezés ügyében.