segítségkérés


Katoka88 # 2014.08.29. 17:23

Tisztelt hozzáértők!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mi a módja a fizetés bank általi letiltásának a felfüggesztésére? Az új törvényrendelet ellenére a munkáltató továbbra is vonja a bank által letiltott összeget. Mit tehetnénk ezesetben? Mi a törvényes módja a kérvényezésben, ha ez a dolog nem működik automatikusan?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségüket!

MajorDomus # 2014.07.23. 07:12

Nem a fórumon kell névtelenül köpködni a közös képviselőkre általánosítva, hanem a közgyűlésen a saját kepviselőddel szemben, ha gondod van vele!

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.22. 14:58

Nemcsak MajorDomus szerint van bajod ;) A fellebbezéses felsorolásodból kihagytad a kedvenceimet: az ombudsmant és a köztársasági elnököt.

Társasházi tulajdonos # 2014.07.22. 14:41

MajorDomus szerint beteg az a tulajdonos aki a saját érdekeinek védelmében teszi a dolgokat!!!!!!!!!!!!!!!
Ez egy közös képviselő véleménye ?!
Nos, ezért nem kell hagyni magunkat.

MajorDomus # 2014.07.21. 23:05

Orvost neki

Társasházi tulajdonos # 2014.07.21. 12:06

Tisztelt Tulajdonos Társak!

Bátran forduljunk az illetékes jegyzőhöz. Legyünk kitartóak, ha nem foglalkozik az ügyünkkel. Fellebbezzünk a Kormáányhívatalhoz, az Igazságügyi Miniszterhez.

Kitartásom eredménye az alábbiakban bemásolt , a közösképviselőnek cimzett jegyzői határozat:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

………………………………………………Város Önkormányzat Jegyzője.

Ügyszám: Tárgy: Törvényességi felügyeleti ellenőrzés

Ügyintéző: kezdeményezése a ……………………..szám alatti

társasházzal szemben.

Melléklet: Megkeresés másolata

Tisztelt …………………………..Közös képviselő!

Tájékoztatom, hogy ……………………………………………………..szám alatti lakos megkereséssel fordult hatóságomhoz, melyben előadta, hogy a 2013.09.30. napján megtartott közgyűlésről szóló jegyzőkönyv másolatát , többszöri felszólítás ellenére sem kapta meg Öntől. ……………………….tájékoztatott a levelében arról is, hogy a társasház számlájára 2014.04.22.napján 1000 Ft. azaz ezer forintot fizetett be , a másolási díjat megelőlegezvén, melyről sz értesítést és az igazolást Önnek megküldte.

A társasházakról szóló 2003. évi CXXXII. törvény ( a továbbiakban Ttv.) 39. § (3) bekezdése alapján: " A jegyzőkönyvbe bármely tulajdonostárs betekinthet és arról – a másolási költség megfizetésével- másolatot kérhet."

Kérem, hogy a fent leírtak alapján a megtett intézkedésekről a felhívásom közlésétől számított 8 napon belül osztályunkat írásban tájékoztassa.

Értesítem Önt továbbá, hogy a Ttv. 27/A § (1) bekezdésében meghatározott hatáskörömben eljárva a ………………………………………………………………………………….szám alatti - Társasház elnevezésű- társasházzal szemben hivatalból törvényességi felügyeleti ellenőrzést kezdeményezek.

27/A§(1) A társasház működésének a társasház szerveinek és e szervek működésének törvényességi felügyeletét a jegyző látja el. A törvényességi felügyelet nem terjed ki az olyan ügyre, amelyben bírósági , hatósági eljárásnak van helye.

(2) A törvényességi felügyeletet gyakorló jegyző hivatalból ellenőrzi, hogy a társasház

  1. alapító okirata, szervezeti-működési szabályzata és azok módosítása megfelel-e a jogszabályoknak,
  2. működése, közgyűlési határozata megfelel-e a jogszabályoknak, az alapító okiratnak és szervezeti-működési szabályzatnak, és
  3. működése megfelel-e a közgyűlési határozatokban foglaltaknak.

Az ellenőrzési típusa: szabályszerűségi ellenőrzés

Ellenörzött időszk:2012.01.01.-2014.06.30.

Kérem, hogy a felhívásom közlésétől számított 8 napon belül az alábbi dokumentumokat, eredetben és másolatban is bocsássa a rendelkezésemre:

  • közokiratba, magánokiratba,

foglalt alapító okiratot és módosításait , melyen , szerepel az ingatlan –nyilvántartó hatóság érkeztető bélyegzője,

  • a 2012, 2013,2014 évi közgyűlési meghívókat és mellékleteiket,
  • 2012, 2013,2014 évi közgyűlési jegyzőkönyveket és mellékleteiket,
  • a Közgyűlési Határizatok Könyvét,
  • a közös képviselői tevékenység ellátására vonatkozóan a társasházzal kötött szerződést,
    • a mennyiben közös képviselőként a társasházkezelői tevékenységet is folytat, a tulajdonostársakkal kötött megbízási szerződést.

A közös képviselő , iletve az intéző bizottság elnöke köteles a jegyzővelegyüttműködni, a jegyzőt a törvényességi felügyelet lefolytatásához szükséges dokumentumok rendelkezésre bocsátásával , valamint a helyszini ellenőrzés során a helyszínen is segíteni.

Tájékoztatom, hogy az ellenőrzéstűrési kötelezettség megszegése, így az ellenőrzés során kért dokumentumok rendelkezésre bocsátásának elmaradása a társasház törvényes működésének hiányára vezet.

A Ttv. 27/A.§ (4) bekezdése alapján , ha a jegyző a működés szabálytalanságát állapítja meg, a társasházat felhívja a működés törvényességének helyreállítására. Ha a társasház a jegyző felhívása alapján a felhívástól számított 60 napon belül a működés törvényességét nem állítja helyre a jegyző a működés törvényességének helyreállítására vonatkozó bírósági közlés érdekében a határidő eredménytelen elteltétől 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

A bíróság a jegyző keresete alapján , ha a társasház működésének törvényessége a közös képviselő ill. az intéző bizottság jogsértő magatartása miatt nem biztosítható, - százezertől ötmillió forintig terjedő, a jogsértés súlyával arányos arányos bírság megfizetésére kötelezheti a közös képviselőt, illetve az intéző bizottság elnökét és tagjait.

A kiszabott bírság megfizetésében a társasházat helytállási kötelezettség nem terheli.

A jegyző megbízásából Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály Osztályvezetője.

Aláírás és bélyegző.

MajorDomus # 2014.06.23. 20:06

Például hol?

Esetleg a falvakban, de ott ritkán pereskednek.
A vidéki kisvárosokban is működnek
Nagyobb városok ügyvédei
,,alirodák,, formájában.

MajorDomus # 2014.06.22. 10:41

Pontosan fogalmaztál.

Minden sarkon van már ügyvéd.
Itt a szomszédban éppen négy ügyvéd működik egy lépcsőházban.

A jogszolgáltatás nem jótékonysági intézmény. Vannak ingyenes jogi tanácsadások is.

Aki elvégez egy jogi egyetemet nagyon megdolgozik azért a diplomáért, hogy utána pénzt keressen vele.
Hidd el, én tudom.

MajorDomus # 2014.06.22. 09:49

Az ilyen fizetős szolgáltatás már létezik. Ügyvédnek hívják.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.20. 20:07

Nem lenne rossz ötlet, bár az ügyfelek többsége egyszerűen semmiért sem szeret fizetni, illetve magától értetődőnek veszi, hogy minden ingyen van és persze minden azonnal készen is van.
Ha meg rosszul írja le a jogvitás helyzetét, rossz tanácsot fog kapni, aztán balhézna a pénze miatt.
Az iratbetekintésekkel összefüggésben is rossz tapasztalatom van, mert 90 %-ban biztos, hogy ami felesleges, nem releváns irat, az megvan az ügyfeleknek, ami meg kellene, az hiányzik. Ilyenkor jön az, hogy ő azt nem vette át, nem kézbesítették, nem is létezett stb.

MajorDomus # 2014.06.20. 17:32

Minden lehetséges.
Ha Amerikából lehet Budapesti taxi szolgáltatást indítani mobil App segítségével, akkor ez sem túl bonyolult.
Vállalom a keresztapaságot,

Legyen a,, Fórum Ügyvédje,,!

gerbera317 # 2014.06.20. 07:58

pl gerbera rendszeres segítő

Szupermen, köszönöm, ez jólesett, de tudd meg, hogy én is híve vagyok a "hülye kérdés - hülye válasz" elvnek, és éppen ebből fakadóan az én válaszaimra - nem mintha verseny volna, de - többen köpködnek, mint KBS-éire.

@kistulip:
A banki ügyintéző azért suttogott, mert ő hitalosan (és titokban sem) nem ajánlhat ilyet senkinek.
Az engedményezés lényege itt az lenne, hogy a köveetlést 9 milliónál kevesebbért (értelemszerűen annyiért, amennyi pénzed van) megveszed, ezzel a bank helyére lépsz, és ezt követően már követelés-beszámítással annyiért veszed meg az ingatlant - gyakorlatilag magadtól -, amennyiért csak akarod. A dolog szépséghibája, hogy engedményesként továbbra sem veheted meg az ingatlant, amíg a tulajdonos-adós szerződést nem szeg, és ezért felmondhatod a szerződést és végrehajtást indíthatsz, vagy valamely végrehajtó fel nem hív, hogy jelzálog-jogosultként kapcsolódj be a végrehajtási eljárásba. Éppen a célszerűtlensége miatt nem is nagyon szokás fel nem mondott hitelt engedményesként megszerezni - úgyhogy kb. ennyit a banki ügyintéző suttogásáról...

Akármit is sérelmezel KBS hozzászólásában, száz szónak is egy a vége: csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. + Mindaddig, amíg nem ismertetted a tényállás minden lényeges elemét (márpedig nem tetted), ne számíts teljes körű tanácsadásra senkitől.
OFF Mióta szokás az, hogy a közvetítőt a vevő fizeti? ON

Egyjogász # 2014.06.20. 05:47

A válaszadók mocskolását megelőzően azért el kellene gondolkodni azon, hogyan lehetne jogilag megalapozott választ adni egy olyan kérdésre, hogy az itteni válaszadók által részleteiben nem ismert ingatlanügylettel kapcsolatban mit "dadogott" "suttogva" (sic.) a kérdezőnek egy bankos.

Honnan a faszból tudhatná azt itt bárki is, hogy a bankos mit és miért "dadogott"? De különösen hogyan adhatna erre a kérdésre bárki is FELELŐSSÉGGEL választ?

Nekem meg tegnap hazafelé egy csaj mondott valamit a buszmegállóban, de nem értettem mit. Ha valaki megmondja, hogy nekem mit mondott a csaj, akkor én is megmondom, hogy mit mondott a dadogós bankos....:)

Ja, egyébként egy nyilvánvalóan teljesen hülye ötlet: vissza kell menni a bankoshoz, és megkérdezni, mit mondott....

SolnesM # 2014.06.20. 04:43

Nem feltétlenül kell válaszolni, ha nem tudsz építő jellegű hozzászólást írni

Írja kistulip#e-mail 2014.06.19. 13:45 -kor
itt Bélának.

Pedig az ő válasza jó. Ez lenne :
Keressetek olyan ingatlant, amire van pénzetek. (Bízzatok meg egy ügyvédet, aki ért hozzá. Fakultatív.)
Én pl. mint laikus innen tesztelem a lakosság vágyait tévhiteit stb.
nagy ritkán ugyan kérdezek, de inkább tanulmányozom a társadalmi jelenségeket.ű
jó annak csak egy picinke szeletét.

Mostani filózófikus problémám azon kijelentés, hogy minden emberi lénynek jár a lakhatás !

Egyesek még az alkot... akarom mondani az Alaptörvénybe is bevetetnék.
Így van jár. !! Na de mennyi ????
és kinek a költségén ?
és a tapasztalataim jár mindenkinek 3 m2, nem több. aki kevesli az tegyen azért valamit.

SolnesM # 2014.06.20. 04:24

Azt állítja, hogy bar listás...

akkor már van sara !

SolnesM # 2014.06.20. 04:23

b_tom09 !

Akinek nincs pénze annak ne add el az ingatlant !
Inkább csökkentsd jelentősen a vételárat, de ígéretre ne add el !
Ilyen eccerű !

b_tom09 # 2014.06.19. 21:19

Azt állítja, hogy bar listás...
Milyen összeg járna vissza?

gerbera317 # 2014.06.19. 20:42

Gyakorlatilag részletekben fizetne? Akkor vegyen fel kölcsönt, fizessen ki benneteket, utána pedig törlesszen a banknak.

Egyébként tulajdonjog-fenntartással kell eladni, kikötve, hogy a késedelembe esés szerződésszegésnek minősül, és helyre kell állítani az eredeti állapotot, a visszajáró összegből levonva a használat díját. A szerződés közjegyzői okirat legyen, hogy ne kelljen pereskedni. A kiköltöztetés így is eltart vagy egy évig, ha nem tovább, perrel akár 3-4 évig is.

b_tom09 # 2014.06.19. 20:15

Tisztelt Jogi Fórum!

Van egy családi házunk, amit már évek óta nem tudunk eladni.
Most jelentkezett egy ember, aki megvenné olyan módon, hogy havonta fizetne egy fix összeget.
Mit tudunk tenni akkor, ha kifizeti az első részletet, beköltözik és többé nem fizet?
Mit kell belefoglalnunk mindenképpen a szerződésbe?
Kilakoltatásnál van-e annak jelentősége, hogy engedjük-e bejelentkezni állandó lakcímre az adott háznál?

szuppermen # 2014.06.19. 20:03

kbs az égvilágon semmit nem szokott segíteni senkinek, 1-1 szót max beböfög oszt jónapot. Az meg se nem segít, se nem vicces, úgyhogy értelme semmi. Persze amikor ő kérdezett, akkor ő is csak pislogott, hogy kifejtenéd? mert ez az egy szó semmire nem elég.
Ha csak jogászoknak van, akkor zárttá lehetne tenni, hogy hétköznapi halandó még csak ne is olvashassa, nemhogy beleírkáljon.
pl gerbera rendszeres segítő meg Obudafan (bocs akit kihagytam), neki az ember szívesen adna megbízást is, de egy tahónak semmiképp.
Én pl előszeretettel keresek meg olyan klímást, autószerelőt stb, aki fórumon már bizonyított.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.19. 20:01

Én személy szerint KBS egy-két hozzászólásán jókat szoktam nevetni. Tudni kell érteni és értelmezni a megnyilvánulásait.

Megmondom őszintén a lelkem mélyén nem erre számítottam. De ez olyan magyar.” - Suttogva mondom, ha ez nem tetszik, akkor el lehet ballagni. Remélem ez nem volt olyan magyar :)

MajorDomus # 2014.06.19. 19:50

A fórum a jogi szakemberek egymás közti vitáinak, szakmai vélemények kifejtésére megvitatására jött létre és nem ingyenes jogi tanácsadásra.

Nem akarom Kbs~t megvédeni(nem szorul rá) de amit itt ingyen és bérmentve elmond, azért órákat ,, guglizhat,, vagy komoly pénzeket fizethet a kérdező.

Én magam, a jog egy apró szeletével(társasházak ügyei) vagyok kapcsolatban, de sokat tanulok az itt lévő hivatásos jogászoktol, a polgári jog, illeték, földtörvény stb. Ügyekben és ezért hálás vagyok.
Ha te is így fogod fel, máris látod a Fórum értelmét.
Egyébként szerintem is jó arcok vagyunk!

Foglalkozom

Hogy a modora nem illik az angolkisasszonyok estjére, az egy dolog.

Sajnos ez rólam is elmondható, de 25 év az emberi,, húsdarálóban,, ezt teszi.

Ettől függetlenül szívesen segítünk, szerintem Kbs helytálló válasz adott.

Ne várd a fórumon hogy minden részletre kiterjedő választ kapsz arra, amit a banki alkalmazott is,, súgva,,
Mond el neked.

groszfater@gmail.com # 2014.06.19. 18:22

hogy mi értelme van ennek a fórumnak? Ja, hogy semmi?!
Dehogynem, egy-némely ügyvéd irodája előszobájának tekinti...

szuppermen # 2014.06.19. 17:38

De akkor tényleg tisztelettel kérdezzük, hogy mi értelme van ennek a fórumnak? Ja, hogy semmi?! Értem. Delete format c:

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.19. 16:02

Nézd, Drága!

Arra, hogy milyen kenőcsöt tegyél a szúnyogcsípésre, bizonyára kapsz választ akármelyik patikaszeres fórumon. De arra nézve, hogy milyen szerek, milyen adagolásban segíthetnek lejönni a súlyos hernyófüggőségről, és hogy ezeket hol szerezheted be, már aligha fognak neked online, gratis felelni. (Vagy ha mégis, akkor azt a választ célszerű lesz erős fenntartásokkal kezelni.)

Amúgy szívesen, és valóban jó arcok vagyunk. Tényleg.