Házvásárlás részletre


Edurne # 2018.04.25. 11:57

De nincs szabály itt ,hogy hová írhatunk és hová nem,gondolom.

A másik,hogy tényleg nem kapott ő sem túl sok választ. Vagy csak 1-2 részletet kiemelve.
Most kapott,ha még 5 évvel később is. Nem csak okoskodni kell szerintem,pedig én azt látom több fórumon az megy ,értelmes válasz kevesebb,tisztelet a kivételnek.

Edurne # 2018.04.25. 11:54

A "részletre" kerestem rá így előjött,lehet nem érdemes,de én megtettem,bár az tényleg elkerülte a figyelmem,hogy 2013-as.

Attól még mást is érdekelhet.

drbjozsef # 2018.04.25. 11:36

Nem nagyon érdemes random topikokba beírogatni, mert kis eséllyel követi figyelemmel a kérdező az 5 évvel ezelőtti kérdését...

Edurne # 2018.04.25. 11:00

Illetve kimaradt,hogy a szerződés meghiúsulása esetén azt a havi 80-at ,amit adsz ingatlanhasználat jogcímen felszámolják az eladók.Tehát elbukod magyarul,de végül is lelaktad,szóval..

Persze más összegben is megegyezhetsz vele.

De a vételárelőleget nem bukod .

Edurne # 2018.04.25. 10:56

Nekünk valamivel több,mint 1 százalék volt a díj,plusz 7 ezret kellett még letétbe helyezni.

Viszont volt aki 2 százalékot kért , lehet utólag jobban jártunk volna.Szerintem inkább egy jó ügyvédhez menj és fizesd meg,mint később problémáid legyenek..a "később sikerült beadnom,lehet elfelejtettem" meg egyebek miatt,nem részletezem,tapasztalat.

Nem árt ragaszkodni az energetikai tanúsítványhoz, azt mondták nekünk ráér,majd a végén,ha kifizetjük megkapjuk. Szerintem ezt te ne fogadd el.

Valamint a szerződésbe ne foglalót írj,hanem vételár részletet így visszakapod ha bármely okból meghiúsul a szerződés,amit előlegként letettél.
Nem árt azt beleírni,hogy 3 havi részlet elmaradás után ,kelljen menned.

Nyilatkozzanak ,hogy az ingatlan per és tehermentes, kérd ki a papírt a földhivataltól is. Nincs közműtartozás.
Ezeket átiratod a nevedre.

A szerződésben legyen benne,hogy megtekintett állapotban per teher és igénymentesen kölcsönösen kialkudott x összeg vételárért adásvétel jogcímén .Legyen benne mennyi előleget adsz. És hogy ezt te vételárelőleg jogcímen adod.Ezt aláírásukkal elismerik.

Kötelezettséget vállalsz,hogy minden hónap x napjáig megkapják utalással a pl minimum 80.000 forintot,vételárrészlet jogcímén.Legyen benne milyen bankszámlára kinek megy a pénz,bankszámlaszám. Te tedd el ezeknek az átutalásoknak a bizonylatait.CSAK ÍGY VEDD MEG,legyen róla nyom. Mikor utalsz legyen a megjegyzés rovatban,hogy pl "Sárándi házrészlet"

Írasd bele,hogy végezhetsz értéknövelő beruházást. Persze az,hogy meghiúsulás esetén te erre igényt tartasz vagy nem és ők elfogadják vagy nem a visszatérítést az rajtatok ,megegyezéseteken múlik.

Ha több tulaj van legyen az is a szerződésben írják ők is alá,mondjanak le ők is a jogról,ha özvegyi jog van akkor ő is. Hogy tiszta legyen,mire kifizeted az utolsó fillért is.
Kötelezettséget kell vállalnod,hogy x év,x hó x napjáig kifizeted az ingatlan teljes árát.
Ez nyilván azt is jelenti,hogy elveszítesz mindent,ha nem fizeted ki addig...
Késedelem esetén írásban kell közölniük veled az elállást,ezt ha átveszed ha nem,akkor is kitehetnek,mivel megszegted a szerződést.De csak 90 nap után.

Rögzítsd ,hogy mikortól foglalhatod el az ingatlant.
E naptól kezdve viseled az ingatlan terheit szeded hasznait,ez nagyon fontos.

Az eladó szavatosságot vállal arra,hogy mindennemű tartozástól mentes az ingatlan,a közüzemi díjakról nullás igazolást adnak a vevőnek.

Az eladók hozzájárulnak,visszavonhatatlanul,hogy a vevő javára tulajdonjog fenntartással történő eladás az ingatlan nyilvántartásba feltüntetésre kerüljön.

Az eladók a tulajdonjogot a teljes vételár kifizetéséig fenntartják.

Az eladók tulajdonjogról lemondó nyilatkozatot azaz a bejegyzési engedélyt jelen adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg eljáró ügyvédnél letétbe helyezik azzal,hogy azt a letétkezelő ügyvéd haladéktalanul adja ki a vevő részére a teljes vételár kifizetésének banki igazolását követően. (na ezért kell megőrizned a papírokat)
A felek jelen okiratot gondos tanulmányozás után és értelmezés után mint akaratukkal mindenben megegyezőt saját kezűleg és helybenhagyólag aláírták.

Ezt még az ügyvéded kiegészítheti,de nézd át,mert később lehet ebből nagy baj is.

Nem szeretik az ügyvédek ezt a fajta szerződést, de biztos lesz aki megcsinálja. Védje mind a kettő félt egyformán.

Remélem segítettem,nem minden pontot írtam le,de legalább egy kapaszkodó,mert nem igen jön ilyen terjedelmes válasz a kérdésekre.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.27. 17:27

Jó, ha 1 az az öt. De inkább fél.

monalisa1 # 2013.10.26. 19:03

Laikusként 5 százalék körül tippelem az ügyvédi munkadíjat, további 4% illeték az ingatlanvásárlásnál, valamint pár ezer forint a földhivataltól a tulajdoni lap.

Biztosra kell lenned abban, hogy 3 évig meglesz a munkád a havi 80-100e forint törlesztők miatt - hogy közben el ne bukd a dolgot -, miközben élni is kell tudni még...

A házat is alaposan meg kell nézni mert nem kizárt, hogy a bentlakás után jön elő néhány halaszthatatlanul sűrgős javítani való, mely úszintén nem lesz ingyen.

A több szem többet lát alapján a vásárlás előtt ne csak te magad szemlézd a házat.

lajcsó # 2013.10.26. 15:00

Olyan megoldás is lehetséges, hogy a vételár hátralék erejéig az eladó javára bejegyzett jelzálogjog terheli az ingatlant. (Meg a biztonság kedvéért elidegenítési és terhelési tilalom.) Abban is meg lehet állapodni,hogy a szerződés meghiúsulása esetén a vevő köteles x napon belül kiköltözni, plusz x ft lakáshsználati díjat fizetni az eladónak.

atttillla # 2013.10.25. 17:25

Egy ilen szerzödés elkészítéséért általában mennyit kell fizetni egy Ügyvédnek?

ObudaFan # 2013.10.25. 17:23

Szerintem még leginkább úgy, hogy megkapod a tulajdonjogot az ő feltételhez kötött visszavásárlási jogával.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.25. 17:10

Úgyis ügyvédnek kell ellenjegyeznie.

atttillla # 2013.10.25. 17:08

Jó napot kívánok!

Egy 2 millió forintos családi házat szeretnék megvenni részletre. Havi 80 ezer forinttal tudnám fizetni, de olyan eset is lesz amikor 100-al.Önök szerint tudok olyan szerzödést írni a tulajjal, ami egyikünknek sem hátrányos, de mégis a tulajt védi, ha esetleg nem tudnék fizetni mondjuk 2 hónapig, akkor buktam az addig befizetett összes pénzt, illetve ugyanakkor a tulaj nem tudná felbontani a szerzödést rendszeres idöbeni fizetésem esetén.

Elöre is köszönöm a segítségüket!