Segítség! ezek nem normálisak!


fényECSet # 2014.04.26. 15:42

Még egy kérdés hátha valaki pozitív választ tud adni, lehetséges hogy kiadjanak használatbavételi engedélyt egy olyan építményre amelyre a vízellátást esővízből és fúrtkútól oldja meg? köszönöm

fényECSet # 2014.04.26. 15:29

A szolgalmi jogról tudok és a vízműnél már voltam és mondták hogy van rá lehetőség nem is ezzel van a bajom. Ezt nem tarom korrektnek mivel én se szeretném ha egy ilyen aljas dologra kényszerítenének engem és ez finnyáskodás hanem korrektségtől szól. Én úgy látom hogy a vízmű (DMRV) semmit nem akar költeni de hasznot akar beszedni. Azt mondják a vízműnél hogy az én költségemre építtessem ki a 60m vezetéket a zsákutcában és ők ezt elkobozzák tőlem.
Persze, persze ehhez az is hozzájön hogy én nem áshatom ki azt a szakasz nem hozhatok számlaképes embert aki ezt meg teszi hanem ők majd megmondják kit fogadnak el, olyat persze aki horror összegért dolgozik.

fényECSet # 2014.04.26. 15:13

Elsőként köszönök minden segítő hozzászólást. Ezeket az információkat már ismertem a nettről. Talán egy csodát vártam hogy majd valaki azt mondja hogy ez tényleg szemétség és nem kérhetnek arra hogy beruházzak egy olyan helyre ami nem az enyém. Vagy a naivságomat valaki megnyugtathatta volna azzal hogy fordulj ehhez vagy ahhoz a szervhez aki a DMRV felett áll és a körmükre néz hogy ez inkorrekt dolog. Esetleg arra hivatkozva hogy ezek után lesz legalább egy de jó esetben több ingatlan ahonnan a nyereséges (mert ugye nyereséges) vízdíjat majd elkérhetik. De sajnos nem, és nem arról van szó hogy nem vettem potom pénzért a telket hanem elvi kérdés mint minden ez is az kéne hogy legyen.

MajorDomus # 2014.04.25. 19:26

Miért lenne kötelessége?

Ezen az alapon az én kertembe is köteles lenne kiépiteni a vizvezeteket.
A javaslat viszont jó.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.25. 10:30

fényECSet

Írj egy hivatalos levelet a vízműnek és kérd, hogy tájékoztassanak, hogy erre és erre a hrsz.-ú ingatlanra milyen lehetőséged van vízvételre.

Írásban fognak válaszolni. Elképzelhető, hogy más ingatlanról, szolgalmi jog alapításával, kisebb befektetéssel hozzájuthatsz egyéb módon is a vezetékes ivóvízhez.

A települési önkormányzatnál a jegyző az, akinek vízügyekben hatósági jogköre van. Alapíthat vízszolgalmat.
Az önkormányzat az, akinek kötelessége ezt a beruházást finanszírozni.
Első lépésként várd meg, hogy a vízmű mit válaszol.

nanemaaa # 2014.04.25. 09:07

monalisa1
Nem biztos. De a közmű hiánya komoly értékcsökkentő tényező lehetett volna. Sajnos a zemberek egy jelentős hányada csupán érzelmi alapon vásárol telket, sőt olykor házat is.

monalisa1 # 2014.04.25. 08:53

Bizonyára bagóárt vette a telket...

nanemaaa # 2014.04.25. 05:58

Megteheti.
Az építési engedélyezési terv készítésekor a tervező már köteles volt egyeztetni a víziközmű szolgáltatóval, így a tervezés során már tisztázódott, hogy neked milyen plusz költséget kell vállalnod az építkezés érdekében. A víz kötelező ahhoz, hogy a telek építési telek legyen, és be lehessen építeni. Ha erről téged a terveződ nem tájékoztatott, akkor javasolom egy szívlapát beszerzését.

fényECSet # 2014.04.23. 20:45

Sziasztok kedves segítő emberek.
Körbenéztem a netten és ezen az oldalon találtam a legközelebbi kérdéseket és válaszokat a jogi kérdésekre. De sajnos itt se találtam választ kérdésemre. A kérdés pedig így szol, vásároltam egy telket amelyen nincs ivóvíz csatlakozva. Elmentem a DMRV ügyfélszolgálatára (műszaki osztály) mint egy naiv polgár hogy rákérdezzek hogyan tudnék kérni egy csatlakozást. Egyrészt szükséges az építkezéshez másrészt meg na nem árt ha van...:) a telek egy zsákutca végén van amely hossza 50m. Tehát a telek 50 méterre van a gerinchálózattól ahol ki van építve a vízhálózat! az utcácskában több telek található (még nem volt időm beszélni a tulajdonosokkal) így lehet hogy lennének más tulajdonosok is akik úgyszintén érdekeltek lennének a vízhálózatra való csatlakozásban. A lényeg hogy a DMRV műszakos ember azt mondta hogy ők nem érdekeltek az ilyen kis utcácskákban ezért az én feladatom lenne kiépíttetni Horror összegért! a !KÖZTERÜLETEN! a vezetéket és a kiépítés után elveszik tőlem mert lényegében nem is az enyém. A kérdés hogy mit mond a jogszabály meddig köteles a Vízmű segíteni? távolság stb. később természetesen szívhatják a vérem ez rendeben van. De létezik az hogy kifizettetnek velem több százezres költséget talán milliósat hogy én úgymond befektessem a Vízműbe. Szívem szerint nem kérnék a vízcsatlakozásból HA nem lenne KÖTELEZŐ a használatbavételi engedélyhez!!! fúrt kút teljesen megfelelne számomra.
A végén úgy is megoldom én de az elején azért próbálkoznék szabályok betartásával csak az a gond hogy kiskirályokba ütközöm. Nekem a legfontosabb az lenne a DMRV a saját költségén kiépítené a vízhálózatot a murvás úton KÖZTERÜLETEN egészen a telekig és onnét bevezetnék a telkemre a vizet, vajon ez nem járható út? nem ez lenne a normális? nem tudom ezt jogilag valahogy követelni tőlük? Köszönők minden segítséget.