A többségi tulaj mindent visz?


MajorDomus # 2014.07.29. 21:54

Mindössze az, hogy az általa használt közös tulajdont építette be.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.29. 09:27

Ő ezek szerint pontosan levette a tényállást. Hiába, a zsenialitás. Én azt sem értem, hogy tulajdonképpen mi a valódi problémája kérdezőnek.

Sherlock # 2014.07.29. 08:38

sok pénzt fog neked fizetni, hogy maradjon az ipari park.

?!

MajorDomus # 2014.07.28. 22:37

Ugyan már.
Olvasd el a Ptk. A közös tulajdon részét.

Azonnal keress ügyvédet, fellebbezz, és indíts pert, sok pénzt fog neked fizetni, hogy maradjon az ipari park.

noyer # 2014.07.28. 09:24

Tisztelt Jogi Fórum!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy hova fordulhatnék segítségért földügyben. A problémám a következő: több, osztatlan közös tulajdonú földrészt örököltem hét évvel ezelőtt az állandó lakhelyemtől viszonylag távol, melyből két egymás mellett fekvő "gyep, mező" megjelölésű területet ügyvéden keresztül a többségi tulajdonos szeretett volna megvásárolni tőlem. Ezt azonban én a megkeresések agresszív volta és az összeg alacsonysága miatt elutasítottam.
Két évvel ezelőtt értesültem róla, hogy ezeken a területeken a többségi tulajdonos ipari parkot építetett, EU-s támogatással.

Az előbb említett ügyvéd azt állította, mivel ez osztatlan közös tulajdonú föld, a többségi tulajdonos a társtulajdonosok jóváhagyása nélkül rendelkezhet a területtel.
A kérdésem tehát a következő, valóban igaz ez? Voltaképpen kisajátítható egy közös tulajdon?

A járási hivatalba többször is próbáltam érdeklődni az ügyről, ám úgy tűnik a többségi tulajdonosnak befolyása van a hivatali szervben is, így konkrétan elutasítottak, hogy nekem ebbe nincs beleszólási jogom.

A múlt héten pedig különös módon, még egy hivatalos értesítést is kaptam, hogy az új, digitális földkimérések alapján ezen földterületeim mérete változott, pontosabban csökkent. Amennyiben nem értek egyet, egy hónap van a fellebezésre.

Nekem ez nagyon nem tűnik szabályosnak, ám nem tudom van-e értelme bárhová is fordulni, győzhetek-e egy ipari vállalattal szemben, illetve valóban a többségi tulajdonos egyedüli döntése, mit tesz a földterülettel?

Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel