Ingatlan bitorlás


SolnesM # 2014.09.30. 15:46

Egyébként bonthatnak ingatlant akkor is ha az élet és vagyonbiztonsági feltételeknek kitűnően megfelel.
Egy feltétele van : érvényes bontási engedély.
Azért bontják pl. mert oda egy nagyobb és szebb ingatlant kíván építtetni a tulaj.
Az ilyen csöveseket meg kifüstölik rövid úton onnan.

Legalább is normális országokban.

Nálunk ??Hát tanúja voltam olyan esetnek, hogy egy romos házból a tulaj nem akart kimenni, pedig kapott csere ingatlant is. Utat építettek volna oda. A „falvédők” is csinálták a nagy felhajtást, nagy károkat okozva a köznek. Végül a vénasszony csak kiment, az út is elkészült.

SolnesM # 2014.09.30. 15:35

Ez a magyar valóság !

Az ingatlan bontásra vár, és egy takarékszövetkezet tulajdonában áll, ám addig nem lehetséges az ingatlan lebontása, amíg élet és vagyonbiztonsági feltételeknek nem felel meg.
Talán a takarék szövetkezetet kéne megkérdezni !!
Azért bontanák mert nem fele meg és a tulajnak nincs pénze vagy nem akarja ,hogy élet és vagyonbiztonsági feltételeknek megfeleljen.

T-Pack # 2014.09.24. 17:52

Ennyire lehetetlen dologról lenne szó?

T-Pack # 2014.09.16. 17:51

Következő lenne a problémám.
2 éve a szomszéd, üresen álló ingatlanba beköltözött pár alak, mindenféle jogcím nélkül, akik azóta nem hajlandóak elmenni (nem is csoda).

Az ingatlan bontásra vár, és egy takarékszövetkezet tulajdonában áll, ám addig nem lehetséges az ingatlan lebontása, amíg élet és vagyonbiztonsági feltételeknek nem felel meg. Próbáltak velük kapcsolatba lépni, ám a bentlakók nem adtak magukról semmilyen életjelet, így a velük történő kommunikáció kudarcba fulladt. Ezt maga a takarékszövetkezet ügyvédje közölte velem, amit értek is, de a megoldásról nem mondtak semmit.

Az ott uralkodó állapotok borzasztóak, nincs közmű, áll a szemét, az áramot is már 2 éve lopják, minket is megloptak, amiből rendőrségi ügy lett, de érdekes módon hiába lett bejelentés, ismeretlen tettes elleni nyomozás indult, amit 2 hétre rá, lezártak, nem csinál senki semmit, aminek folyton mi isszuk meg a levét. Ez már tűrhetetlen.

Kérdésem az lenne, miként lenne lehetséges ezeknek az alakoknak az eltávolítása jogi úton, törvényesen, hogy az ingatlan bontható stádiumba lépjen, és végre ledózerolják?

Válaszukat köszönöm.