ki fizet?


MajorDomus # 2014.10.11. 10:49

Solnes véleménye a helyes.

Nem kell percekig bámulni, csak takarítás közben ránézésre.

20 m3 csak feltűnés keltő különbség!

matthiasi # 2014.10.11. 09:00

Vannak semmivel sem törődő, semmire sem figyelő polgártársak !!

huntah # 2014.10.05. 08:23

Számoljunk. Két hónap alatt elfolyt 20 m3 víz, ugye? Azaz átlagban óránként majdnem 14 liter (egy vödör), percenként kb 2.5 dl (egy pohár). Ez olyan mennyiség, aminek fel kell tűnnie egyetlen pillanat alatt is. Esetleg hallani is lehet, de ezt távolról nem tudhatjuk biztosan. És a tartály volt hibás, nem pedig a mérő.
Ha ez megnyugtat, voltam ilyen helyzetben, kifizettem az elfolyt vizet, meg az új szelepet is, mert ez a saját wc-m volt.
Vannak esetek, amikor a felelősség megosztható a bérbeadóval vagy a szolgáltatóval. Ez nem olyan.

matthiasi # 2014.10.04. 16:30

Kaptál véleményt és azt zokon vetted !

Nikoo25 # 2014.10.03. 11:35

Konkrétan a lakással és a tulajjal is tökéletesen meg vagyok elégedve- ugye a beázástól és a nyílászáróktól itt eltekintek.Minden hónapban normálisan fizetek,nem kések,mindig ugyanazon a napon kérdezek rá az albérlet és rezsi összegére, essen az hétvégére akár.A tulaj is teljesen normális,tényleg nincs vele semmi gondom..Egyedüli problémám ez a vizes-ügy, ami miatt konkrétan úgymond segítséget,vagy véleményeket szeretnék.

SolnesM # 2014.10.03. 11:19

És amit mi innen eldönteni nem tudunk . Vajon mennyi az a bérleti díj, hogy még a tetemes vízelfolyás és az egyéb hiányosság miatt is érdemes továbbra is ott lakni ,

Valamelyik ingatlanos cég most bő egy hónapja elemezte az ingatlan kiadásokat. a sok helyes és helytelen megállapításai között szerepelt egy olyan adat, hogy az átlagos bérleti díj 1400 ft/m2/hó egy téglaépítésű lakásra.
Azaz egy 50 m2 -es lakás bérleti díja az ő mérésük szerint 70 eft. De ez nyilván változhat, pl. a belvárosban jó helyen egy ennél kisebb lakás bérleti díja lehet akár 80 eft is és ha aza lakás csak 40 m2 akkor a fajlagos, már nyomban 2000ft /m2. tehát sok sok mindentől függhet a bérleti díj. pl. a felszereltségtől is meg mástól.
Apropó biztosítás .
Gondolom szokása szerint itt is kihátrált.

Nikoo25 # 2014.10.03. 11:19

a 2 köbméter 2 hónapra hideg vízből gondoltam,a meleg nincs benne,hiszen a hatalmas vízmennyiség a hideg vízóraállást pörgette fel, havonta egyszer mosok két adagot,tehát a 2 köbméter azt gondolom reális,hiszen 10 hónapja ugyanannyi a vízfogyasztásom,illetve amíg ellenőriztem az órát semmi gond nem volt.Két hónapja viszont van más komolyabb elfoglaltságom is,és nem gondolom,hogy minden ember naponta nézi az óraállást,ez kizárt.Egy szóval sem mondtam,hogy a tulajnak kell kifizetni a vizet,egy kérdést tettem fel.de mivel nem egy 10-20 éves lakásról beszélünk,és mivel nem 1-2 hónapja lakom itt,azért valami kompromisszumot a kettő között lehetne kötni.
Kedves besszerrita, azt azért nem gondolod komolyan,hogy miután használod a wct te előtte és utána több percen keresztül ott állsz és nézed,hogy a wc folyik vagy nem, ez fizikai képtelenség.

SolnesM # 2014.10.03. 11:03

Akkor idézem :
igen a tartály volt a hibás.A tulaj azt mondta,hogy természetesen a javítást vállalja,viszont a vízdíjat ami több mint 10000ft nekem kell kifizetni,több mint 20 köbméter elfolyt:-(Nekem ez kb 1 éves vízfogyasztásom,hiszen kéthavonta 2 köbmétert használok.
A tartályból a WC csészébe folyik a víz ezt átalában látni lehet. De ha a fal egy rejtett helyére azt már az átázás előtt lehet konstatálni, méghozzá úgy ahogy írtam . a kis kerék forog - ez gyakorlatilag a decilitereket is jelzi.
Más : van kettő bérlőm is . Az egyik lakásban már vagy másfél éve elromlott a vízóra. Nos ezt persze én se vettem észre azonnal.- Először gondoltam : extra takarékos az illető, de csak rájöttem a saját káromon, hogy lehetetlen a havi 100 liter fogyasztás. mint az alábbi panaszos is írta, hogy neki 1 m3/hó a fogyasztása. Stimmel. Ő egy takarékos, mivel a saját több évi tapasztalatom, hogy az átlagos fogyasztás úgy 3 m3/hó/fő. Némi ingadozás persze lehet

Nikoo25 # 2014.10.03. 09:42

Nem zokon veszem,hanem azt gondolom,hogy akik eddig válaszoltak,még nem voltak hasonló cipőben,mert mondani mindent lehet,de amikor fizetni kell senki nem sorakozik.És ha az ember ezt saját bőrén tapasztalja másképp látja a dolgokat.Vagy többezres vízszámla senkinek meg sem kottyan,amikor egy öttagú család vízfogyasztása 5-8 köbméter között mozog?Tehát az teljesen korrekt,hogy én fizetek 15 ezret,mert természetes?És mert az én hibám?A megjegyzésektől nem leszek előrébb.

Nikoo25 # 2014.10.02. 19:19

Persze,ezzel teljesen vagyis majdnem:-)egyetértek,viszont már majdnem 10 hónapja mondom,hogy beázik a lakás,és nem kicsit,-én fizetem a biztosítást,neki meg csak egy telefon,-rossz az ablak szigetelése,-fújja a szél a függönyt,ha erősebb,zárt ablaknál természetesen...és süket fülekre talál....nem vitattam egy szóval sem,hogy esetleg nekem kell kifizetni,mivel ugye én voltam felelőtlen,és nem néztem folyamatosan,teljesen meg voltam győződve arról,hogy minden rendben van,hiszen több hónapja ugyanúgy van a fogyasztás.Csak azért mégis kicsit fájó pont ez a 6szoros túlfizetés:-)És gondoltam,hátha esetleg valaki valami okosságot ír vagy,hogy nem én vagyok teljes részben a hibás.
Köszönöm ,hogy válaszoltál.

JoghallgatóMiskolc # 2014.10.02. 18:43

Téged mint bérlőt tájékoztatási és együttműködési kötelezettség terhel (Ptk alapján), a tulajdonosnak pedig kötelessége használható állapotban tartani a bérleményt (állagfenntartó munkák, javítás, stb.). Viszont csak arról a problémáról tud, amiről tájékoztatod. Emiatt kell kifizetned a vizet. Fordított esetben te sem szeretnéd gondolom más fogyasztását fizetni, hiszen ma a vizet, holnap a gázt, azt követően a villanyt is tőled követelné esetleg...

Nikoo25 # 2014.10.02. 18:31

Igazán kedves,bár azért én normálisabb hangvételbe írtam,de ugye ez nem jellemző mindenkire,főleg aki túl okosnak gondolja magát, szerencsére nem vagyunk egyformák,és természetesen nem ilyen egyszerű.
Azért köszönöm,hogy válaszoltál,habár sem a modorral,sem a szöveg részleteivel nem értek egyet.

SolnesM # 2014.10.02. 16:18

Természetesen a te hibád.

Egy lakás üzemeltetésénél sok mindenre kell figyelni.
Víz egyébként is egy alattomos valami.
villanynál nem tud elfolyni az áram, a gáz ha folyik az régen rossz - előbb utóbb robbanás vagy fulladás lesz belőle. A víz meg szépen elfolydogál. ha nem is naponta, de hetente legalább egyszer ellenőrizni illik a vízmérőt.
mindent elzárunk, megnézzük a mérőt és ha a kis kerék forog, akkor bizony valami folyás van.
Viszont kössetek új megállapodást ! Ebben fektessétek le a mérőellenőrzés mikéntjét és azt, hogy ki végzi !
Ilyen egyszerű !!

Nikoo25 # 2014.10.02. 13:19

Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni,illetve inkább tájékozódni az alábbi esettel kapcsolatban.
Albérletben lakom,és hatalmas számokat olvasott le a vízórás,azt mondta,valószínű folyik valami, igen a tartály volt a hibás.A tulaj azt mondta,hogy természetesen a javítást vállalja,viszont a vízdíjat ami több mint 10000ft nekem kell kifizetni,több mint 20 köbméter elfolyt:-(Nekem ez kb 1 éves vízfogyasztásom,hiszen kéthavonta 2 köbmétert használok. Ez tényleg az én hibám?És tényleg nekem kell fizetni?
Köszönöm
Andrea