Tulajdonrész kivásárlás


Levendula04 # 2014.11.26. 13:09

Köszönöm a választ. Az adós bevonásával már próbálkoztunk, nyilván ez lenne a legjobb megoldás, csak azt a kérelmét elutasították. Más személy után kell nézni. Mi történik akkor ha felmondom a hitelszerződést, van-e időm arra, hogy vevőt találjak a lakásra? Jogomban áll-e vevőt keresni a lakásra, úgy hogy ő benne lakik, de a tulajdon rész 1/2-1/2?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.11.25. 19:44

Magad helyett be kell állítanod egy olyan adóst, akit elfogad a bank.

Levendula04 # 2014.11.24. 14:08

A volt élettársammal felvettünk egy jelzálog és egy szabadfelhasználású forint alapú hitelt (így vettünk egy társasházi lakást), melyben én vagyok az adós, ő az adóstárs. 3 év közös együttélés után elváltak útjaink, Ő igényt tart a lakásra, én lemondtam róla, mondván, hogy akkor a hitelt ő fizeti és szeretném, ha a nevemről is lemenne a hitel.Eltelt egy év, közben a bank elutasította kérelmét (nem lehető az adós). Én pedig csak szeretnék megválni ettől az egésztől, milyen lehetőségem van? Nem szeretném ha még 20 évig a nevemen lenne a hitel, vagy a legrosszabb nem fizeti és tőlem vonják le. Kérem adjon tanácsot!

ancsy32 # 2014.11.21. 17:05

Tisztelt Obudafan,

a vagyonközösséget már megszüntették, mikor a volt feleség elköltözött. Neki az lenne a lényeg hogy ne legyen a nevén se az ingatlan sem a hitel. Keressük a legjobb megoldást, ugyanis párom jelenleg munkanélküli így Ő nem tudná átvállalni a hitelt.
Mivel svájci frankos a hitel, érdemes lenne megvárni a döntést a devizahitelekről?
Ha a volt feleség elakarja adni a házat, de a párom nem egyezik bele, akkor csak az Ő 50%-át tudja árulni?

Válaszát előre is köszönöm!

drkotász # 2014.11.19. 12:35

kokazu,
amíg jelzálog van rajta, addig nem tehet semmit, azt először töröltetni kell, azaz kifizetni

kokazu # 2014.11.18. 20:41

T. Jogi fórum!

50%-50%-ban van az öcsém és az én nevemen van az ingatlan amiben lakunk. Szeretném az öcsém részének a felét megvásárolni, de munkáltatói kölcsön van rá bejegyezve. Azt szeretném tudni, hogy ilyen esetben amikor nem a teljes tulajdonrész kerül megvásárlásra, csak annak egy része, akkor a tulajdonrészen bejegyzett jelzálogot ki kell e fizetni, vagy az továbbra is marad változatlanul?

Előre is köszönöm a választ.

ObudaFan # 2014.11.18. 19:12

Először a volt feleséget kérdezd, aztán a bankot. A bank hozzájárulása nélkül egyébként biztosan nem, a volt feleség hozzájárulása nélkül esetleg perben akkor, ha a párod által már egyedült törlesztett és még törlesztendő részletek összegének fele eléri a volt feleségre eső tulajdonrész értékét.

ancsy32 # 2014.11.14. 19:26

A kérdésem a következő: Párom elvált a feleségétől, a ház közös tulajdonban van 50-50%-ban, jelzáloghiteles. Egyedül a párom fizeti a részleteket. Jelenleg a házban ketten élünk.
Milyen lehetőségek vannak arra, hogy a hitel és a tulajdonjog az Én és a párom nevén legyen? Ilyen esetben van lehetőség hitelátvállalásra vagy esetleg az exfeleség tulajdonrész kivásárlására hitellel? Sajnos megtakarított pénzem nincsen.
Válaszukat előre is köszönöm.