Lakcímbejelentés


MajorDomus # 2019.02.08. 20:37

Mert?
Én tényleg sok boldogságot kivánok nekik!

wers # 2019.02.08. 05:27

MajorDomus, Szomorú örökös, jobb lett volna csendben maradni

Szomorú örökös # 2019.02.08. 05:08

MajorDomus

Első házasság: A szerelem győzemle a szív felett!
Második házasság: Az optimizmus győzelme a józan ész felett!
Harmadik házasság: A hülyeség győzelme mindenek felett! :-)

MajorDomus # 2019.02.07. 20:27

A hölgy tehetséges,vagy nagoyn szép lehet!
két gyerekkel harmadik házasság.....
.
legyetek boldogok,sok sikert!

wers # 2019.02.07. 11:25

ajajj, az anyja nevét kihagytam :)) bocs. Minden személyhez azt is írd be.

wers # 2019.02.07. 11:03

szívesen, sok sikert!

DonZorro # 2019.02.07. 10:32

Köszönöm WERS! Sokat segítettél!!

wers # 2019.02.07. 10:31

Nagyon nincs minta, inkább útlevélhez, személyi igazolványhoz találsz, de értelem szerűen átírható.

A személyeket névvel, születési névvel, szül.hely, idővel, személyi ig. számmal, személyi számmal, és lakcímmel (itt adjátok meg az anya a fiktivált címét)

SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

Alulírott APA .. ezúton hozzájárulok, hogy KIKSORÚ GYERMEKEM ... az ....... címen lakóhelyet létesítsen.

Meghatalmazom AMYA.. -t, hogy nevemben és helyettem eljárjon, a lakcímet igazoló hatósági igazolványt átvegye.

Dátum, két aláírás
törvényes képviselő / apa, törvényes képviselő / anya

Két tanú, név, aláírás, lakcím, személyi igazolványszám.

Valami ilyesmit.

DonZorro # 2019.02.07. 10:09

"Ha jól veszem ki, senki sem ott él gyakorlatilag, ahova bejelentkezett, és ezt a fiktiválás után sem akarjátok helyre tenni. A párodat és az egyik gyereket/gyerekeket most sem oda kívánjátok bejelenteni, ahol éltek."

Igen ez így van. Sajnos ide az albérletbe nem lehet, nem tudjuk így egyenlőre/átmenetileg szüleimhez jelentkeznek be (mivel most nincs állandó lakcímük) mindannyian utána ami kb fél év, az új közös otthonukba.

Ilyen "beleegyező nyilatkozat"-ra van valahol elérhető formanyomtatvány vagy csak úgy írjak "egyet"?

Köszönöm a segítséget!
Okosabb lettem valamivel!

Szuper ez a FÓRUM!!

wers # 2019.02.07. 09:57

Ha jól veszem ki, senki sem ott él gyakorlatilag, ahova bejelentkezett, és ezt a fiktiválás után sem akarjátok helyre tenni. A párodat és az egyik gyereket/gyerekeket most sem oda kívánjátok bejelenteni, ahol éltek.

Most mit mondjak jogilag? Nincs szankció, ha ez így van. A lakcímbejelentés sem jogokat sem kötelezettségeket nem keletkeztet.

Magam véleménye, ha már sem a párod sem egyik gyermeke sem oda lesz bejelentve, ahol tényleg lakik, nem mindegy, hogy hol nem lakik?
Ameddig közös a felügyelet, addig kell az apa beleegyezése. Jó esetben erről az anyát csak nyilatkoztatják, hogy kijelenti, hogy az apa beleegyezett, de ez visszaüthet, ha később ezt valaki vitatja. Jobb egy beleegyező nyilatkozatot kérni az apától. Ha nem írja alá, egyelőre maradjon így a közös gyermek lakcíme, ahogy jelenleg van. De azt azért írja le a lap aljára, és azt írja alá, hogy nem egyezett bele. Vagy legyen két tanú, hogy nem írta alá.

DonZorro # 2019.02.07. 09:17

Igen. Két házassága volt két gyerekkel.
Be maradt oda jelentve mert ha majd veszünk új házat akkor úgyis oda lettek volna. Mivel én sem vagyok az albérletbe jelentve így Ők sem voltak. Az állandó lakcíme marad ott.
Nade a kérdés az igazából, hogy a kisebbik gyermeknek közös a felügyelete jelenleg még. És ő ott "maradt". Nyilván anyával marad mindenki. Holnap megyünk a hivatalba, papírok megvannak. Szóval kell a másik szülő is hogy jelen legyen ha közös a felügyelet vagy az anya dönt ilyen esetben és elég ha ő ott van? Eléggé kusza ez de sajnos ez van.

Köszi

wers # 2019.02.07. 08:43

Őt és az előző házasságból lévő szintén kiskorú gyerekkel együtt egy határozattal "kitették" tegnap az utcára a lakásból ami a volt anyósa tulajdonában állt.

Ja, hogy fiktiválták???? Mintha. Akkor nem az anyóst és nem a hivatalt kell okolni. Magától kellett volna bejelenteni azt a lakcímet, ahol ténylegesen él. Ha jól hámozom ki, akkor ez az albérlet. És az nem a te szüleid lakcíme.

wers # 2019.02.07. 08:37

Az eleje nekem zavaros.

Kell ez mellé mindkét szülő vagy elég a párom is??

Igen

DonZorro # 2019.02.07. 08:21

Üdvözlök mindenkit!

Első kérdésem a tisztelt szakértőkhöz a következő lenne:

Párom elvált. Jelenleg albérletben lakunk a két kiskorú gyermekével együtt. Ha jól tudom közös a gyerek felügyelet közöttük. Őt és az előző házasságból lévő szintén kiskorú gyerekkel együtt egy határozattal "kitették" tegnap az utcára a lakásból ami a volt anyósa tulajdonában állt. Hivatkozva arra hogy nem elérhető sehol sem. Megjegyzem heti kapcsolatban vannak és az unoka is heteket töltött nemrég a kedves nagyival. De nem is ez a lényeg most. Gondolom azért ez valahol megtámadható lenne. Mindegy.

Szeretném őket mindhármukat a szüleimhez bejelenteni ahol én is lakom állandó lakcímen. Ennek nincs akadálya részükről természetesen. Pár hét és házasodunk egyébként.

Szóval a "közös" felügyeletes gyereket is ki tudjuk jelenteni az állandó lakcímes nagyi házából és bejelenteni anyával együtt hozzánk?? Kell ez mellé mindkét szülő vagy elég a párom is??
Hétfőn adjuk be a gyermek elhelyezésről is a bíróságon a változtatás kérést, hogy megszűnjön a közös felügyelet mert csak a baj van belőle és nem is gyakorolja az apa ráadásul a körülmények is borzalmasak.

Remélem nem tartottam fel nagyon sok mellé beszéléssel a tisztelt szakértőket. Köszönök minden választ és észrevételt!

Üdvözlettel
DZ

Szomorú örökös # 2015.02.08. 18:34

wers

Igazából arra gondoltam, hogy ugyebár neki amikor ideköltözött, 3 napon belül be kellett volna jelentkeznie, ezt a törvény írja elő számára, amit ha rajtam múlik, soha nem fog megtenni, az tuti. Fél éve itt lakik úgy, hogy én abszolút nem járultam hozzá, helyette csak kavarja egyfolytában a "szalámit", ezért vagyok ilyen viszonyban vele. Most lett elegem belőle.

Akivel bérleti szerződésem van, az az élettársa, aki már 2012-ben ide költözött, ez az emberke viszont csak nyár óta van itt. Igazából én is úgy gondolom, hogy a bérleti szerződő fél nem jelentheti csak úgy be, minimum az én aláírásom kellene a tartózkodási hely bejelentéséhez, amit viszont nem fog megkapni tőlem.

Tehát ezek szerint ha én jelzem, hogy ő bejelentés nélkül tartózkodik itt, akkor lehet-e gondja belőle? Én más oldalakon akár 30 ezres bírság kiszabásának lehetőségéről meg hasonló történetekről olvastam. Konkrétan ez érdekelne.

wers # 2015.02.08. 11:59

Melyik hatóságra gondolsz? Az okmányiroda kérelemre jár el, ebben saját hatáskörrel nem fog eljárni. A te esetedben akkor fogják erre a lakcímre bejegyezni, ha te is hozzájárulsz. Nem ismerem a bérleti szerződéseteket, de szerintem itt te személyesen is kellenél. De mivel te nem is akarod a lakcímbejelentést, í gy ez nem is kérdés

ius latratus # 2015.02.08. 11:55

Röviden: semmi.

Szomorú örökös # 2015.02.08. 11:47

wers

Akkor maradjunk az első résznél: mi történik, ha esetleg a hatóság tudtára jut, hogy lakcímbejelentés nélkül itt tartózkodik közel fél éve az illető?

wers # 2015.02.08. 10:55

szerintem ez nagyon túl van a lakcímbejelentési problémán

Szomorú örökös # 2015.02.07. 18:09

Újabb kérdésem lenne a tisztelt szakértőkhöz!
Ha az ingatlanomban az velem bérleti szerződésben álló személlyel együtt olyan személy lakik itt, aki semmilyen formában nincs bejelentve, akkor vajon mi a teendő? Tudtommal ha ő itt lakik, akkor kutya kötelessége lenne bejelentkezni, de ezt nem tette meg.

Bevallom, a célom az, hogy nem is szeretném, ha bejelentkezne, mert ő az, aki a bérlő és közöttem is kirobbantotta a vitát, az ő hatására fordult ellenem. Erről nem csak én vagyok meggyőződve, hanem mások is. Tulajdonképpen a békés egymás mellett élés helyett most folyamatosan ügyvédi leveleket kapok, már a bérleti díj kétségbe vonása mellett a szolgáltatók által felszámolt rezsiköltséget is vitatják, és ebből van elegem.

Tehát a kérdésem az - és itt nem a készülő tettemet kéretik minősíteni - hogy ha én jelzem a hatóságnak, hogy olyan személy lakik tartós jelleggel itt, aki nem jelentkezett be, akkor ez milyen szankciót vonhat maga után a számára? Én úgy gondolom, hogy a bérlő nem jelenthet be senkit ide az én engedélyem nélkül. Az ő bejelentkezésükhöz aláírásommal hozzájárultam, de ezt a patkányt nem szeretném engedni bejelentkezni ide. Ezzel a lépéssel szeretném gyakorlatilag jelezni feléjük, hogy bizony nem teljesen úgy van, ahogy ők elképzelik. Ha harc, hát legyen harc, én felvettem a kesztyűt!

Mellesleg a legegyszerűbb az lenne, ha elköltöznék innen, a szolgáltató meg szépen lekapcsolna mindent, mert nem fizetném ki, mivel ugyebár tőlük sem kaptam meg a befizetendő díjakat. Na de bakker, ez itt az én otthonom, itt élek lassan 21 éve, viszont úgy gondolja ez a két féreg, hogy megkeseríthetik az életemet. Bevallom, már kicsit sikerült ezzel a hozzáállással, ha én mégsem akarok innen elmenni, akkor a saját életem is megkeserítem, mert a szolgáltató az én szolgáltatásaimat is lezárja, amit nem akarok. Mit csináljak, basszus? Nem hiszem, hogy ők ezt törvényesen megtehetik!

wers # 2015.02.04. 08:09

ius latratus, beszéljünk inkább a kutyákról, Adolf jól van?

MajorDomus # 2015.02.03. 21:40

Ezek szerint nem, mert ez így történik sajna.

ius latratus # 2015.02.03. 11:54

wers

"De, először tanúként beidézik, minden esetben, szigorú a hivatali rend. Aztán jönnek a plusz körök, ha elsőre nem reagál. Hirdetmény útján csak min. a harmadik-negyedik kőr."

Aúú...
Ne már! Tanúként? Hová? Tulaj bemegy, visz egy két tanú által aláírt szalvétát, melyben kijelentik, hogy Xy nem él ott, s kérik a fiktivizálást.
Hivatali rend?
Max. a bvh-t megkeresik, aztán ennyi.
Egyről beszélünk? Vagy én nem itt élek?

Szomorú örökös # 2015.02.03. 11:52

No pont erről beszélek! A kedves rokon egy pasival él itt a lakásban. Még csak azt sem mondta, hogy nem egyedül fog itt lakni - vagyis egészen pontosan a két gyerekével - hanem idehozott valakit, akiről azt sem tudom, hogy kicsoda-micsoda, de azt már kérték egyszer, hogy ha levelet hoz a postás neki, akkor rakjam már ki a nevét, na ez az, amit nagyon gyorsan elutasítottam. Nos vele van bajom, mert én nem kötöttem vele szerződést, nem járultam hozzá, hogy itt lakjon, mégis a törvény szerint simán bejelentkezhet az a kedves rokon segítségével, aki majd igazolja, hogy vele lakik itt. Nekem ezzel van bajom, mert a szerződést én a rokonnal kötöttem, abban pedig szó se volt arról, hogy egy egész baráti kört ide hozhat lakni. :-(

Egyébként a történetben az a legszebb, hogy én is ebben a házban egy másik lakásban élek, így látom minden nap őket.

ttip # 2015.02.03. 09:07

A hivatalok bámulatos kreativitással értelmezik a törvényt, ami viszont csak azt állítja:

A polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él. A lakcímbejelentés szempontjából lakásnak tekintendő az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ, továbbá - a külföldön élő magyar és nem magyar állampolgárok kivételével - az a helyiség, ahol valaki szükségből lakik, vagy - amennyiben más lakása nincs - megszáll.

Életvitelszerűen, nem jogszerűen.