Be tudnak perelni engem?


MajorDomus # 2015.06.03. 19:57

Majd írd meg mi lett.

Csetepaté # 2015.06.03. 08:36

Üdvözlöm Önöket!

Köszönöm válaszaikat.
Reméljük valóban nem kerül perre az"Ügy".
Viszontlátásra.

MajorDomus # 2015.06.02. 19:44

A vevő, ha úgy látja pert indíthat ellened hibás teljesítés miatt. A per kimenetelére nem mernék jósolni.

Én igen!

A meg tekintett állapotban vette meg az ingatlant, akkor minden működött.
Amit állít, arra nincs írásos bizonyítéka.

A bizonyítási teher a felperesė, amibe ez kerülne az nem éri meg neki!

Immaculata # 2015.06.02. 18:05

Ezek mindig nehéz perek. Ha a szakértő azt állapítja meg, hogy a hiba az értékesítéskor is fennállt és a lakás, helyiség vezetékcsere nélkül nem használható, akkor a bíróság vagy értékcsökkenést, vagy a javítási, csere költségének a megtérítését ítélheti meg.

lajcsó # 2015.06.02. 16:47

"Valóban nekem kell védekeznem ez olyan lehetséges ügyben ami teljességgel valótlan és koholt vádakon alapszik?"
Amennyiben perre kerül sor, ez nem büntetőeljárás lesz hanem polgári per. Tehát szó sincs bármiféle vádról, továbbá nem védekezned kell, hanem az általad állított tényeket bizonyítanod.
A vevő, ha úgy látja pert indíthat ellened hibás teljesítés miatt. A per kimenetelére nem mernék jósolni.

Csetepaté # 2015.06.02. 13:52

Üdvözlöm!

Az alábbi problémával fordulok Önhöz,melyben remélem segítségemre lesz.
Ez év márciusában értékesítettem egy ingatlan.A vevő minap felhívott,hogy ez egyik konnektor meghibásodott és leverte a biztosítékot a lakásban.Ezek után egy villanyszerelő szakvéleményét kérték,aki megállapította,hogy a ezen területen a vezetékek elöregedtek és cserélésre szorulnak.Felháborodva kérdezte,hogy ez hogyan lehetséges,mert én azt mondtam neki,hogy minden vezeték ki lett cserélve a lakásban?!Én soha,de soha nem állítottam ezt,azt mondtam,hogy a lakás egyes részein-az is az álmennyezet miatt-valóban cserélve lettek,de nem az egész és főleg nem rézhuzallal ahogy ezt ő állítja.Kérdésem a következő lenne,milyen jogalapja van engem ez ügyben bíróságra citálni?!A Szerződésben a szavatosságra vonatkozó rész ez volt:
"Eladó szavatosságot vállal azért, hogy az ingatlan műszaki állapotával kapcsolatos valamennyi rendelkezésére álló információt és dokumentumot Vevőknek átadta, az Ingatlan rendeltetésszerű használatra alkalmas. Vevők az Ingatlant megtekintett állapotban vásárolják meg"
Valóban nekem kell védekeznem ez olyan lehetséges ügyben ami teljességgel valótlan és koholt vádakon alapszik?
Várom megtisztelő válaszát.
Köszönöm

Bori Bori # 2015.05.05. 07:44

Ha nem tudsz fizetni, mondjál le önként 3M forintnak (ez a hitel fele) megfelelő tulajdoni arányodról. Se több se kevesebb nem igazságos.

Ellenkező esetben fizesd a hitel felét, senkitől nem várhatod el, hogy a sült galambot a szájadba repítse.

ObudaFan # 2015.05.05. 05:10

Egy pernek jelentős költségei vannak mind a két oldalon, mind a ketten jobban járnátok, ha megegyeznétek egy ésszerű ütemezésben.

Yenna # 2015.05.01. 07:05

Köszönöm az eddigi válaszokat!

A ház felesben lett a kettőnkre iratva, anyám a haszonélvező (a tulajdoni lapot megnéztem, és amennyit ki tudtam belőle silabizálni, a teljes házra lett terhelve a köpcsön). Amikor a kölcsön fel lett véve, én még iskolába jártam, én nem tudtam volna felvenni. Később megegyeztünk, hogy bátyám ne egyedül fizesse a kölcsönt, ezért minden hónapban utaltam neki 20 ezret. Most, hogy elköltöztem otthonról, nem tudok neki fizetni. Kb két héttel ezelőtt jelentkezett bátyám először, hogy mikor fizetek, és amikor mondtam neki, hogy most nem megy, csak pár hónap után, közölte, akkor lemondok a részemről. Ezen a héten meg már azzal jött, hogy akkor beperel.

Anyám sosem szeretett igazán, ezért ha perre kerül a sor, nem tudom, mit tanúskodna ellenem. Ezért félek a pertől. Viszont nagyon nem szeretnék lemondani a részemről.

Dr.Attika # 2015.05.01. 06:35

Legyen nyugodt, ne tegyen semmit és ne is írjon alá semmit. Pereljen a bátyó (úgysem fog). Ha mégis perel, akkor a keresetlevélben foglaltak alapján kell védekezni. A per jogalapja is kétséges. Meg kell mondani a bátyónak, hogy "jár, jár, de nem jut."
Ügyvéddel nem árt konzultálni az adásvételi szerződés bemutatásával.

lajcsó # 2015.04.30. 21:29

"csak szóban egyeztünk meg, hogy én fizetek neki, nincs róla semmilyen papír."
A megállapodásotok szóban is érvényes.
"anyám biztosan mindenben támogatja, akár azt is el tudom róla képzelni, hogy tanúskodik mellette, miszerint én beleegyeztem (még ha csak szóban is), hogy fizetek a bátyámnak."
Édesanyád tanúvallomása elegendő bizonyíték lehet ellened.

Yenna # 2015.04.30. 06:29

Segítséget vagy tanácsot szeretnék kérni.
Röviden: Még 2002-ben elköltöztünk a családdal (anyám, bátyám és én), eladtuk a régi házat, és vettünk egy újat, amihez 6 milliós kölcsönt vettünk fel, mivel akkoriban én még iskolába jártam, bátyám vette fel. Később megbeszéltük, hogy majd havonta utalok neki egy összeget, hogy segítsem a kölcsönben (kettőnk nevére lett iratva a ház, anyám haszonélvező). Februárban elköltöztem otthonról albérletbe családi okok miatt, és mivel egyedül kell fizetnem minden számlát + az albérletet, nem tudok neki utalni. Múlt héten bátyám jelentkezett, hogy mikor fogok fizetni neki. Mondtam neki, hogy éppen nem tudok, amint úgy lesz pénzem, természetesen utalok neki. Erre jött az a válasz, ha nem fizetek neki (mivel ő munkát váltott, és jelenleg kevesebb a fizetése), akkor mondjak le a részemről. Majd egy következő beszélgetés alkalmával azt is közölte, ha nem fizetek és nem utalok, megy az ügyvédhez, és beperel, hogy nem segítek neki.
Nem szeretnék lemondani a ház rám eső részéről, viszont jelenleg fizetni sem tudok (nyáron mindösszesen 20 ezer Ft-om marad arra, hogy megéljek egy hónapban). Be tud perelni engem? Ha tényleg addig fajul a dolog, hogy beperel, mivel védekezhetek? Kinek van esélye a nyeréshez? A kölcsön a bátyám nevén van, a ház a kettőnkké, és csak szóban egyeztünk meg, hogy én fizetek neki, nincs róla semmilyen papír. Viszont anyám biztosan mindenben támogatja, akár azt is el tudom róla képzelni, hogy tanúskodik mellette, miszerint én beleegyeztem (még ha csak szóban is), hogy fizetek a bátyámnak.

A hétvégéig kell eldöntenem, mi legyen, bátyám addig adott nekem haladékot. Előre is megköszönöm, ha valaki segít vagy tanácsot ad. Jelenleg nagyon nem tudom, mit tudok, és mit kellene tennem!

Köszönöm.
Üdv

Yenna