Közgyűlési határozat be nem tartása


MajorDomus # 2015.05.10. 07:36

Fordulj birósághoz, hogy kötelezze rá.

Addig meg a szankciók a vízóra nélküli költséggel.

Hamar fog lépni, meglátod!

Wildmann # 2015.05.10. 06:35

Elolvastam.

Mégsem látom benne, hogy a nem teljesítés esetén melyik hatósághoz vagy a bírósághoz milyen jogcímen kell fordulni a közgyűlési határozat kikényszerítésére.

Nem az érdekel, hogy az okozott kárt hogyan téríttetem meg és azt a végrehajtó beszedi. Ettől a vízóra még nem lesz kiépítve/lecserélve.

MajorDomus # 2015.05.08. 21:35

Akkor olvasd el Még egyszer!

Wildmann # 2015.05.08. 07:03

Akkor nem ment át a lényeg.

Nem az a kérdés, hogy egy tulajdonost, hogyan tudok szétszívatni, megbüntetni, ha nem hajtja végre a határozatot önként.

Az a kérdés, hogyan tudom végrehajtatni vele akarata ellenére.

MajorDomus # 2015.05.07. 20:33

Wildmann

Gondolkodni nem tilos.

Terhelj rá 10.000 Ft-ot, természetesen közgyűlési határozattal az éves költségvetésben!

Éppen azért nem kell bizonyítanod,
Mert nem állapítható meg!

De meggyőzésnek elég lesz!

Arról nem beszélve, hogy ebben az esetben végrehajtható!

Wildmann # 2015.05.07. 05:19

KSB:

Értem, de akkor semmi értelme nincs annak, hogy a társasház többségi határozatot hozhat. Mi értelme van úgy szabályokat hozni, ha nem kikényszeríthető.

Ha így van, akkor költségvetésen kívül határozatoknak nincs értelme

MajorDomus:
Hozzunk rá egy határozatot? Amelyet ha nem tart be akkor ennyi, mert KSB szerint olyan határozatot hozzunk amit a tulajdonosok betartanak.

Egyébként nem oldja meg a problémát. Jelenleg a havi kb 250.000,-Ft. Ha ráterhelem nem fogja kifizetni, ha beperlem nekem kell bizonyítani, hogy ő elhasznált havi 250.000,-Ft értékű melegvizet. Elég nehéz lesz.

MajorDomus # 2015.05.06. 21:57

Kbs
Ez jogos, de nem oldja meg a problémát.

Wildmann

Az összes közös vizdíjat (a különbözetet) terheljétek rá
arra a lakásra, aztán pereljen ő ha van kedve. Rá fog jönni, hogy jobban jár ha beszerelteti a vizórát. A Társasházi Hülye tipikus esete.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.06. 16:20

Nem kell olyan határozatot hozni, amit aztán nem tud a társasház érvényesíteni.

Wildmann # 2015.05.06. 15:13

Engem is érdekelnének az ötletek.

Az alap felállás ugyanaz, csak más a körítés.

20 lakásos társasház elrendelte, hogy mindenki építtesse ki a hiteles használati melegvíz mérési lehetőségeket, ha ki van építve, akkor gondoskodjon az óra hitelesítéséről vagy cserélje hitelesre.

Minden tulajdonos megcsinálta csak egy nem.

Így a társasház nem tud áttérni az egyedi mérő alapján történő elszámolásra, a cirkulációs rendszer főmérői által mért fogyasztás inkább vicc, mintsem pontos.

Hogyan lehet rákényszeríteni a tulajdonost a tulajdonában álló ingatlanban kötelezően elvégzendő kiépítésre, vagy cserére.

A pénz nem lenne akadály, mert a társasháznak határozata van arról, hogy aki nem tudja kifizetni a beruházást a társasház kifizeti és kamatmentesen max 24 hónap alatt visszafizeti, vagy ha ez sem elég kérjen annyit amennyit akar, a társasház majd dönt róla közgyűlésen.

osmi # 2015.05.06. 11:06

Akkor érvényes öt évig, ha azt maga a határozat tartalmazza.Társasházi kgy.-i határozat addig érvényes, amíg azt a tulajdonközösség meg nem változtatja, ill. -bíróságon történő megtámadás esetén - a bíróság jogerősen ki nem mondja annak érvénytelenségét.
Amennyiben érvényes együttélési szabályt nem tart be a tul.társ vagy a tul.közösség bírja rá, vagy - esettől függöen - hatósági kötelezés lehet. Mondjuk arra is lehet magasról tenni...

Boromir73 # 2015.05.05. 21:11

Tisztelt Fórumozók,
segítségeteket szeretném kérni:
a társasházi közgyűlés által elfogadott határozatot (2011) hogy lehet végrehajtatni? Nem szeretnénk feltétlen perre menni, de az összes lakó érdekeit sérti ez az egy. Érdekesség, hogy az a lakótárs is elfogadta a határozatot, aki most nem szeretné betartani. (Téma: parkolás - azóta lényegesen több autója van: 4)
Mit lehetne tenni?
Úgy tudom, hogy 5 évig érvényes a határozat, tehát hamarosan hatályát veszti. Jól tudom?