Telekhatár, titokzatos vonal a térképen


Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.17. 13:32

Mi ennek a jelentősége?

Holly # 2015.08.17. 13:21

Kedves szakértők!

Azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben Ügyfélkapus, online (nem hiteles) térképmásolat szerint két helyrajzi szám között nem szerepel semmi, akkor teljes bizonyossággal, 100% szomszédokról van szó, ugye?

Pár éve vásároltunk egy ingatlan, az egyik szomszéd felé jelenleg vitatott a határ. Szerinte, van köztünk egy rész, ami nem a miénk. Ezt mástól is hallottam, hogy régen ott volt valami és ez a telek kisebb, de lekért térképmásolat szerint, a környező ingatlanokat, telekhatárokat (a két telek mögötti részt nemrég darabolták fel és mérték ki) figyelembe véve a jelenlegi kerítéshatárok tűnnek reálisnak. Nincs köztünk másik hrsz.

A szomszéd erre azt mondja, hogy akkor viszont egy szolgalmi út van köztünk (vagy ezek szerint az én telkemen), amit arra alapoz, hogy van egy olyan térképe (több ilyen térkép van... talán régiek?), amin van egy plusz vonal, valóban beljebb.
Amikor nevünkre írták az ingatlant, nem láttunk szolgalmi jogra utaló jelet.

A település honlapján, városrendezési dokumentáció részét képező térkép (hrsz.-ek szerepelnek rajta) szintén nincs sem vonal, sem bármi közöttünk.
A vízművek által adott térképen viszont van vonal.

Mi lehet ez a titokzatos vonal, ami ezek szerint a Földhivatal jelenlegi rendszerében nem szerepel (hiszen most kértem le online)?

Köszönöm!