társasház


vanca # 2016.02.06. 06:21

Megtettem,becsatoltam a duplán fizetést igazoló számlákkal együtt,még a társasház számláit is beszereztem, ahol látszanak a mekkékmérők leolvasott fogyasztásai, és kértem a követelésükkel szemben ezt a túlfizetést(ami 2x-se a vízátalányból eredő kkltség követelésnek)figyelembe venni.
Eredmény:Első fokon kötelez a bíróság a fizetésre, azon indokkal, hogy nem lehet beszámítással élni megállapodás alapján adott célra fordítandó szolgáltatással szemben, hivatkozik a régi ptk-ra, és még ha lehetne, sem lehet, mert én azt a vízműveknek fizettem meg, nem a lakszövnek.

MajorDomus # 2016.02.05. 21:52

Van, de szerezd be a Vízmű igazolását arról, hogy a túlfizetést jóváirta
a szövetkezetnek benyujtott számlából.

vanca # 2016.02.04. 16:45

Tisztelt Jogászok!
Megoldást keresek az alábbi helyzetre.
2011-ben 6 hónapig nem volt vízművekkel szerződésem. Az újra-szerződést megelőző utolsó kifizetett számlán 62m3 túlfizetés volt(átalányt fizettem)a tényleges fogyasztáshoz képest. Az újraszerződéskor vízművek által leolvasott óraállástól újra indult a számlázás a tényleges óraállás alapján.
A lakásszövetkezet most követeli a víz-átalány 6 havi megfizetését, közös költség tartozás címen. Van e mód arra, hogy a túlfizetést érvényesítsem a követelésükkel szemben, tekintettel arra, hogy az én túlszámlázásom az ő gazdálkodásukban jelent nyereséget, mert a mellékmérők összege és a társasház főmérőjén mért mennyiség különbözete kerül kiszámlázásra a szövetkezetnek.