Albérlet felmondása egyoldalúan


MajorDomus # 2016.05.04. 19:05

Szrintem nem,ha CDE teljesiti tovább a bérleti szerződésben foglaltak rá vonatkozó részét!

Borg # 2016.05.04. 12:39

A szerződő fél egy pár.

Tehát: "Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészről XYZ mint bérbeadó és ABC mint bérlő valamint CDE mint bérlő (továbbiakban mint Bérlők) között." Nos ebből ABC felmondta a szerződést. A kérdés az, hogy ez esetben CDE szerződése él e tovább? Vagy ha bármelyik fél felmondja a Bérlők közül, akkor a szerződés megszűnik?

MajorDomus # 2016.05.03. 20:05

Borg
ki a szerződő fél?

matthiasi # 2016.05.03. 13:37

Hát nem szűnik meg, de a teher elviekben dupla lehet.
Persze attól függ hogyan szerződtek. Egyénileg vagy közösen. Sok sok megoldás létezik.
Vannak olyan konstrukciók, amikor csak egy bérlővel szerződik a tulaj, de meghagyja, hogy bizonyos számú bérlőtársat felvehet ez a bérlő, akikkel aztán ő számol el.
Az egyik lányom volt egyszer ilyen közösségben. Úgy hitták a "górét", hogy "felelős bérlő" Nevezhették volna egyébként főbérlőnek is.
Valószínűleg náluk ez a szó/fogalom, hogy főbérlő azonos volt a szociálizmusbeli főbérlő fogalmával.

Emlékeztetőül : főbérlő a szociálizmusban azonos a kitehetetlenséggel, a nevetségesen alacsony lakbérrel és a bérlet korlátlan átörökítésével.

MajorDomus # 2016.05.02. 21:04

Kinek a nevére szól a,szerződés?
Az mondhatja fel!

Borg # 2016.05.02. 09:54

Értem. És köszönöm. A kérdésemnek inkább az lenne a lényege, hogy ilyen esetben a nem tájékoztatott bérlő szerződése is megszűnik? Vagy csak azé aki felmondta?

Bea1 # 2016.05.02. 09:39

A kaució nem lelakható!

(erre vonatkozó megállapodás hiányában legalábbis)

Értesíteni kell a bérbeadót, az, aki maradni szándékozik, normális bérbeadó esetén köthet új szerződést a saját nevén.

Borg # 2016.05.02. 08:55

Üdvözlet Mindenkinek!

Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy határozatlan idejű bérleti szerződés 2 bérlő és a tulajdonos között. A 2 bérlő egy párt alkot, de nem házasok. Másfél éves együttlakás után az egyik bérlő önhatalmúlag felmondta a szerződést, és az őáltala megfizetett kauciót le akarja lakni, és azt szeretné, hogy a másik bérlő költözzön el. A másik bérlő erről nem tudott, csak utólag értesült a dologról. Gondolom ez így nem szabályos. Ha az egyik fél felmondja a szerződést, szerintem az az Ő dolga, de nem kényszerítheti a másik félt arra, hogy hagyja el az ingatlant, hiszen az Ő bérleti szerződése él. Maximum ha a tulajdonossal meg tudott egyezni, és az felmondja neki a bérleti szerződést. Jól gondolom? Köszönöm előre is a segítséget!