Foglalózá rávezetése tulajdoni lapra


ObudaFan # 2016.05.20. 04:25

A kérdés lényege azért ez volt. Tehát lényegében arra kell vigyázni, hogy ne egy sima előszerződéssel adj foglalót, mert az nem fog rákerülni a tulajdoni lapra, hanem a végleges szerződéssel és vagy tulajdonjog-fenntartás bejegyzését, vagy függőben tartást kell kérni a földhivataltól. És valóban az utóbbi célszerűbb, egyrészt csak egyszer kell megfizetni az eljárási díjat, másrészt az a végrehajtási jog bejegyzésével szemben is jó.

MajorDomus # 2016.05.19. 21:03

De nem ez volt a kérdés!

Egyébként nem!

kimiszandy # 2016.05.19. 12:42

Kedves zzzzzzz!

Magát a foglalót nem, de ha a felek adásvételi szerződést kötnek, akkor a tulajdonjog bejegyzési kérelmet függőben tartással szokás benyújtani, ami széljegyre kerül. Ez a tulajdonjog bejegyzési engedély benyújtásáig, de legkésőbb 6 hónapig van széljegyen. Ha nem kerül benyújtásra a tulajdonjog bejegyzési engedély, akkor pedig a tulajdoni lap III. részében feltüntetésre kerül az elutasított tulajdonjog bejegyzési kérelem.

zzzzzzz # 2016.05.19. 11:39

Tisztelt Fórum,

Foglaló adásának tényét rá lehet vezetni a tulajdoni lapra (azt megelőzendő, hogy az eladó még beszedjen foglalókat egyéb gyanútlan vevőktől)?