Felújítás


MajorDomus # 2017.03.16. 22:40

Fizesd ki a bevételkiesést!
Jobban jársz mintha megfájdulna a derekad!

Egyébként ha közgyűlési határozag engedélyezi,akkor nem kell a solárium hozzájárulása!

SolnesM # 2017.03.15. 08:56

Sebi85 !!
Van ennek kultúrált, bevett technológiája.

Fekete, un. sitt zsákokba kell tenni az építési hulladékot és lehordani. Nem porzik.
Természetesen létezik az említett technológia is, de az általában nagyobb mennyiségű, több lakás felújításánál vagy inkább átépítésénél használják. Tény hogy rettentően porol.

Egy 1960 -ban épült háznál nem nagyok a belmagasságok, meg hát miért kell minden szétverni ,

Nekem az egyik lakásnál, ami 1890 ben épült, keletkezett kb. 200 liter sitt, 15 zsák és a probléma megoldva.

Természetesen vállalnám még az ablaka megtisztítását is
Ezt a gavallérságot díjazni kellene !!

Szeretném a békességet fenntartani (az alattam lakóknak nincsen ellenvetésük),
Persze mert még nem tudják mivel jár az ilyen technólógia ! Zaj és por !

Sebi85 # 2017.03.15. 07:59

Kedves Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni Öntől lakás felújítás kapcsán. Vettem Székesfehérváron egy 3. emeleti téglalakást, amit most szeretnék felújítani, mivel az a 60-as évekbeli eredeti állapotában van. A bontási munkákból keletkező törmelékek mennyisége nem teszi lehetővé, hogy azt a lépcsőházban, vödörben hordjam le, ezért arra gondoltam, hogy bérelnék törmelék ledobásához használt csövet és közvetlenül a konténerbe dobnám le. Olyan akadályba ütköztem, hogy az utca szinten egy szolárium van, melynek tulajdonosa nem járul hozzá ehhez a művelethez, hivatkozva a porra. A szoláriumnak az épület mindkét oldalán van bejárat, de a hulladék ledobási művelettel egyébként nem is torlaszolom el az ajtaját, mert az ablaka előtt lenne a konténerem. Mit tudok tenni ebben az esetben? A közterület használati engedélyen túl szükséges a társasházi hozzájárulás is? Szeretném a békességet fenntartani (az alattam lakóknak nincsen ellenvetésük), de a szolárium tulajdonosával nem tudok megegyezni, mondja Ő, hogy a hozzájárulása nélkül nem végezhetek ilyen jellegű munkát. A szolárium a hét minden napján nyitva van és talán a bevételkiesésének megfizetésével engedné nekem ezt az 5 óra időtartamú munkát. Természetesen vállalnám még az ablaka megtisztítását is a munka befejezését követően, de fizetni nem szeretnék, hogy "leáll" a munkám idejére. Mit lehet tenni ebben a patthelyzetben?

Válaszukat előre is köszönöm!

erarosa # 2016.08.27. 16:35

Köszönjük, megérdeklődtem egy ismerőstől, hogy rendőrt se hívhat ránk, mert nem rendőrségi ügy. Amúgy sikeresen felépült az árnyékoló, csak leskelődni jött ki, már nem puffogott.

MajorDomus # 2016.08.25. 18:11

Mint tulajdonos, az udvaron is a saját tulajdonodban vagy.
Ergo, jogosult vagy az udvar használatára. A szobádban mégsem darabolhatod a gerendákat. A szomszéd majd megbékűl. Nem kell aggódnod.

MajorDomus # 2016.08.25. 18:07

Mint tulajdonos, az udvaron is a saját tulajdonodban vagy.
Ergo, jogosult vagy az udvar használatára. A szobádban mégsem darabolhatod a gerendákat. A szomszéd majd megbékűl. Nem kell aggódnod.

erarosa # 2016.08.25. 16:51

Senki? :(

Mikuska # 2016.08.24. 21:53

Kedves Fórumozók!
Budapesten lakom albérletbe. A "kedves" szomszédom felújította a lakását (másfél év alatt) úgy hogy arról semilyen papírt nem rakott ki a társashàzban. Az egy év alatt azt nem tisztelve hogy a másik lakó is dolgozik (esetenként éjszaka is) majdnem minden reggel 8kor olykor este 10ig fúrta, vèste a 20 cm vastag közös falunkat, hétköznap, hétvégén, ünnepnap.. mostanra visszaköltözött lakásába, de mint kiderült galériát épített a lakásba, aminek a lépcsője a mi 20 cm vastag falunkon van. Így minden éjjel amíg Ő úgy nem gondolja hogy lefekszik (legyen az akár hajnali 2) fel le rohangál, sétál lépcsőn, ami a mi lakásunkban úgy hallatszik mintha az ágyunk fölött lenne (vàlaszfal nélkül) a fa lépcsője. Próbáltam vele a napokban beszélni, megoldani emberien a dolgog, de mikor kopogtam nála egyszerűen nem nyit ajtót. Az ügyben érdeklődnék hogy milyen szervhez fordulhatnék a rendődségen kívül, akik esetleg kivizsgálnák hogy mennyire szabályszerű a galéria ilyen nemű elhelyezése vagy bármi amit kezdhetnék a helyzettel.
Előre is köszönöm a választ!

erarosa # 2016.08.24. 16:35

Tisztelt Internetezők!

Az ügyben merült fel problémánk, hogy a teraszunk fölé egy árnyékolót tetetünk a napokban. 6 lakásos társasházban élünk, az alapító okirat szerint a földszinti lakásunkhoz a közös udvarból 12 nm2 a miénk, amire a nappalinkból lehet kimenni, le van térkövezve egyértelműen a mi területünk. A lakást egy éve vettük használtan, már akkor is megvolt egy gerendás, polikarbonát lappal ellátott árnyékoló, ezt az előző lakó készítette saját maga, de nem megfelelően volt elkészítve, ráadásul csúnya, gyalulatlan volt, ezért úgy döntöttünk, újat csináltatunk ácsokkal, szakszerűen. Egy hónappal korábban szóltunk e-mailben a közösségnek, majd amikor a munkásokkal lefixáltuk az időpontot, egy nappal korábban kiírtam az üzenőfalra, hogy megkezdjük a munkákat, a zajért elnézést kérünk, ill. az udvar egy részét kénytelenek vagyunk lefoglalni.
A felettünk lakó szomszédunk ezt nagy felháborodással ellenezve nekünk esett, valamint tűzvédelmi okokra hivatkozott, mikor még semmit se tudott a pontos részletekről. A lakók közül még ketten voltak ennek fültanúi, tehát a közösség nagyobbik felét nem érdekli ezek szerint a felújítás.
Maga az építmény nem lett nagyobb, mint az előző, sőt, kicsit kisebb is lett. A lakótömbhöz tartozik egy autóbeálló, ami összeköti a közös udvart az utcával. Ezt a beállót nem rendeltetésszerűen használja a tömb, hanem tárolónak. Ezen a zárható ajtóval rendelkező tárolón át jöttek be az ácsok tegnapi nap folyamán, és a közös udvarra hordták be a felszerelésüket és a gerendákat, valamint itt is voltak kénytelenek felvágni, mivel helyben mértek le mindent, máshol ez nem volt megoldható. Sajnos forgács és por lett az udvaron, de mi ezt párommal fűnyíróval, amennyire tudtuk, összeszedtük, illetve a hulladékot alaposan egy helyre hordtuk. A munka három napig tart a várt ütemterv szerint, tehát holnap befejeződik.
Második napon (vagyis ma) a felettünk lévő lakó, aki hangosan méltatta, hogy ilyet a közös udvaron nem lehet végezni, kiállt munkájából megjövet a teraszára (egész nap nem volt itthon, kb 3 óra körül jött meg), majd alaposan körülnézett és fényképeket készített az udvarról, majd bement és a feleségével hangosan, tisztán hallhatóan tovább ócsárolt minket az ácsok füle hallatára a lakása nyitott ablaka mellett.
Kérdésem az lenne, hogy tényleg problémát okoz-e, ha a közös udvaron olyan munkálatokat végzünk, amit máshol nem tehetünk meg, mert a térkövezett területünkön az ácsok nem férnek el, illetve a szomszéd által készített képek felhasználhatók-e valahol? Mi is készítettünk képeket, hogy a munkások távozása után milyen szinten raktunk rendet.
Válaszokat köszönöm!