Használati megállapodás


MajorDomus # 2017.03.19. 21:28

Azért ügyvéd ajánlott.

ferenc01 # 2017.03.19. 21:06

Köszönöm a válaszod!

Kicsit nehéz eldönteni, mert a bank válasza "majd az ügyvéd tudja" és hozzánk vágtak egy PDF tájékoztatót, ami nem írja le egyértelműen ezt a helyzetet - cserébe azt mondja, hogy a megállapodásnak tartalmaznia kell az összes _tulajdonos_ adatait.

De szerintem is az a legtisztább, ha a jelenlegi tulajdonosok kötik meg és azt adjuk be.

Köszi!

MajorDomus # 2017.03.17. 20:50

Jól érted szerintem.
A haxnálati megállapodást ugye tulajdonosok köthetik,te pefig még nem vagy az,az aláirt sxerződés ellenére sem. Az eladó viszont még tulaj.

Más út nincs,a két tulaj irjon alá egy olyat,ami a banknak megfelel!

ferenc01 # 2017.03.17. 17:12

Üdv!

A hozzáértők szíves segítségét szeretném kérni az alábbiakban.

Kétlakásos lakóépület (ikerház) vásárlása van folyamatban, már megkötött, földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződéssel elindított jelzáloghitel-kérelem során a bank a használati megállapodás újraírását kéri, mivel nem felel meg a bank formai követelményeinek. A megállapodás még korábbi tulajdonosok között köttetett.

Ez a megállapodás ha jól tudom jogfolytonos (bele is kell fogalmazni, hogy az esetleges későbbi tulajdonosokra is érvényes).

Ugye ebben az esetben is (már van adásvételi szerződésem) megköthetik még a jelenlegi tulajdonosok (1/2 - 1/2), tehát az egyik fél akitől én vásárolom a házrészt, a másik fél pedig a leendő szomszéd?
Így én nem fogok szerepelni ebben a megállapodásban nevesítve, de ha jól értem rám nézve a jogfolytonosság miatt érvényes lesz a megállapodás, miután a tulajdonomba került a házrész.

Ha idejük engedik kérem szíves megerősítésüket vagy ellenvéleményüket :)

Köszönettel:
Ferenc