Ingatlan eladása gáz tartozással


MajorDomus # 2017.04.20. 21:42

Ez a módszer jó!

drbjozsef # 2017.04.20. 14:50

Vagy megkotik a szerzodest, termeszetesen mindket felnek megfelelo biztositekokkal, es foglalo kerul atadasra. A szerzodes rendelkezzen rola, hogy a foglalobol az eladonak rendeznie kell a tartozasait, visszakottetnie az esetlegesen lezart kozmuszolgaltatasokat.

Addig a fennmarado vetelar reszlet mehet ugyvedi letetbe, hogy legyen biztositeka az eladonak.

Emellett szinten ugyvedi letetbe a vegleges bejegyzesi engedely, ha az elado nem intezi el hataridore a nullas igazolasokat, akkor megkapja a vevo az ingatlant X millio forinttal olcsobban, és ő intezi el maganak.

Peldaul.

De az ingtlan adasvetelhez ugyved kell, az biztos tud mondani mas, megfelelo modszereket is.

Bea1 # 2017.04.20. 11:43

Én úgy csinálnám, hogy az eladó (Ön) kérné a gázóra leszerelését, (ettől még megmarad az adósága) aztán majd a vevő hozat rá másikat, amikor akar, ha több, mint 6 hónapja nincs gáz, ígyis-úgyis nyomáspróbás lesz, akkor meg már tehetnek rá vadiúj gázórát is, nem? talán ez a leggyorsabb útja a "0"-ásnak.

REINZSU # 2017.04.20. 10:11

Kedves Fórumozók!
Szeretnénk értékesíteni a házunkat nagyon alacsony áron, de van rajta kb.200 ezer Ft-os gáz tartozás amit már átadtak egy behajtó cégnek, az pedig átadta a végrehajtónak.
A TIGÁZ-tól amikor érdeklődtünk, hogy mennyi a feléjük való tartozásunk ( mert közben a végrehajtó már vonja a nyugdíjból a pénzt) erre ők azt a tájékoztatást adták, hogy feléjük nincs tartozásunk, hanem a behajtó cég felé.
Közben persze kikapcsolták a házban a gázt már évek óta a tartozásunk miatt.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel az adásvételi szerződéshez szükség van "0"-ás igazolásokra, akkor a gázművek felé, mivel nincs tartozásunk mert eladták azt, akkor át lehet-e íratni a közműveket az esetleges új tulajdonos nevére és vissza kapcsolják-e nekik a gázt, ha mi a végrehajtó felé törlesztünk?
A végrehajtó többszöri írásbeli kérésünkre sem adta meg, hogy pontosan akkor kinek és mennyit kellene fizetnünk, hogy le legyen rendezve ez az ügy.
Kérdésem, hogy akkor kihez forduljunk a tartozás kiegyenlítéséhez?
Köszönöm a válaszukat.