Tulajdonostársak kártérítési igénypere


MajorDomus # 2017.06.22. 21:05

Erről beszél!

ObudaFan # 2017.06.22. 15:47

Ha valaki jogellenes magatartásaval akadályoz egy építkezést, és ezzel kárt okoz, úgy általánosságban el tudok képzelni ellene egy kártérítési pert, amiben pl. a kifizetett, illetve elmaradt berleti dij is ervenyesitheto. De ha az akadalyozas pusztan hatósági eljárások akadályozasabol áll, akkor nagyon alaptalanul és rosszhiszemuen indított eljárásoknak kell azoknak lenniük, hogy sikeres legyen a kártérítési igény.

cinus # 2017.06.22. 13:10

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Elnézést, ha nem jól fogalmaztam meg a per típusát, de ebben szeretnék segítséget kérni.
Milyen pert és milyen keresettel lehet indítani a "majdnem" tulajdonos ellen?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.22. 13:06

Mi az a kártérítési igényper?

cinus # 2017.06.22. 13:01

Tisztlet Válaszadó!
Adott egy társasházi lakóközösség, melynek tagjai a jövőben esetlegesen kártérítési igénypert kívánnak indítani az egyik lakásra előszerződést kötő személlyel szemben (Meghiúsult az adás-vétel, a foglalót elveszítette, ezért megpróbálja meghiúsítani az építkezést, bejelentéseket tesz a Hatóságoknál az építkezéssel kapcsolatban. Rosszhiszemű magatartást tanúsít). A kereseti indok az lenne, hogy akadályoztatja a társasház felépítését, illetőleg - amennyiben erre sor kerül - leállítatja az építkezést (még nem történt meg, ezért nem múlt időben fogalmazok) a szakhatósággal.
Találkozott már valaki ilyen esettel? Milyen károkat lehet ilyen esetben érvényesíteni (albérleti díj, amennyiben szívességi lakáshasználó az illető, a tulajdonost megillető albérleti díj...)? Illetve jól gondolom, hogy ilyen jogcímen lehet egy építkezés leállítása miatt igényt érvényesíteni kártérítési igényperen keresztük? Köszönöm a válaszokat előre is!