társasház , vállalkozói megbízás


MajorDomus # 2017.09.10. 14:50

Akkor jogos!

varjas31 # 2017.09.09. 13:33

Onedin csanád.... köszönőm a válaszod . Minden jegyzökönyvben szerepel a megemelt összeg.

onedin csanád # 2017.09.09. 07:48

varjas31
Minden közgyűlésről jegyzőkönyvet kell készíteni, amiben szerepelnie kell annak amit a közgyűlés megszavaz...így a megemelt takarítás díjának is ! Ha nem kaptál jegyzőkönyvet kérj egy másolatot a közös képviselőtől. Ha abban nem szerepel határidő az emelés időpontjára, akkor a közgyűlés napjától érvényes. Számlázd le visszamenőlegesen a differenciát, és ezután a magasabb díjról adj be számlát !

nonolet # 2017.09.08. 23:57

"A közgyülés megszavazta a béremelést és elfogadta! A képviselő erről viszont nem tájékoztatót !"

...és akkor mi van ?

Határidőt is meg lett szavazva, hogy onnantól többet kell kapnod? Vagy csak általában majd jövőben valamikortól...

De, ha lett is kezdő határidő.
Akkor is mi van? ha nem hajtja végre.

A lakók csak örülnek, hogy olcsóbb maradt a takarítás és maradt pénzük a kasszában, nem fogják ezért a képviselőt basztatni.

varjas31 # 2017.09.08. 21:47

A társasház, illetve a lakók mellettünk szavaztak. Az elsödleges és legfontosabb határozat a közgyűlési határozat ! A közgyülés megszavazta a béremelést és elfogadta! A képviselő erről viszont nem tájékoztatót !

nonolet # 2017.09.08. 21:15

1. Igen
(egy szerződés mindig felmondható)

2. Nem
(Mi közöd hozzá? A te szerződésed nem változott.)

3. Igen.

-

Szép dolog a csatározás, de jobban felkéne készülni rá!
A csákó így meg fog enni titeket reggelire,
ha ilyen béna módon léptek fel ellene.

Legelőször is a többség támogatást kéne a hátatok mögött tudni!!!!

Amíg a többség nem támogat titeket stabilan,
addig a hivatalos utakat is megbaszhatjátok...

Szóval újra gondolni!!!

  • a célt
  • a stratégiát
  • a taktikát

Megcsinálni a TERVET a végéig és kidolgozni a lépéseket.

Szem előtt tartva, hogy az ellenség nem köteles ám azt tenni, amit ti szeretnétek, sőt támadhat is !!! előzetes bejelentés nélkül.

Aki háborút indít annak legyen kidolgozott terve hozzá...
Méghozzá a legrosszabb eseteket is figyelembe vevő.

a legrosszabb eset = a másik szabálytalanul játszik

varjas31 # 2017.09.08. 20:52

Kedves Tagok

Több kérdésem is lenne hozzátok.
2012- óta vagyok egy társasháznak a takarító vállalkozója a mai napig. Ebben a házban lakunk, a feleségem pedig időközben számvizsgáló lett. Sajnos több hibás és törvénytelen Bartel dolgot észre vett amit szóvá tett. A közös képviselő sorozatosan figyelmen kívül hagyta észrevételeit, kéréseit illetve azokat a dolgokat, hogy közgyűlési határozatban foglaltak szerint az ő engedélye nélkül nem lehetett volna kifizetni munkálatokat de a képviselő mégis megtette. Majd mikor a munkákkal gond volt a feleségem vissza hívta a munkásokat és az el nem végzett munka díját vissza fizetette a ház kasszájába. A házat szinte sajátunknak tekintettük, ezért saját erőnkből ingyen nagyon sok mindent tettünk a házért, így 5 éve sok megtakarítása maradt a háznak és csökkent is a közös költség. Egy éve a közös képviselő nem tetszését nyilvánította annak, hogy a feleségem mint számvizsgáló ellenőrzi őt. Az ez évi közgyűlésen a feleségem szerette volna elmondani a lakók előtt a véleményét , illetve , hogy a házban végzett munkák miért nem lettek kifizetve és , hogy a képviselő nem volt hajlandó a meghívóba bele tenni a javaslatokat a napirendi pontokat, amikor a számvizsgálók kérték. Pofátlanul közölte, hogy mivel nem napirendi pont ezzel nem foglalkozunk és nem érdekel senkit. Majd a feleségem felszólította, hogy nem jó a könyvelés, mire el hívta az otthonába , de a képviselő nem volt otthon csak a felesége aki könyvel, ő pedig nem tudott a ház kérdéseire választ adni. Három hónapja egy írásos szavazást indított a lakok fele , hogy mennyire vannak a takarítással megelégedve. Kivéve a feleségemnek nem dobott be belőle példányt és nem szólt neki mint számvizsgálónak csak a lakók értesítették, hogy ők elégedettek. Az írásos szavazást nem hitelesítette és a végeredményt nem hirdette ki. A feleségem két hónapja lemondott a számvizsgáló tisztségéről mert elege lett a hadakozásból. Most kaptam egy levelet a képviselőtől indok nélkül, hogy felmondja velem a takarítói szerződést, telefonon közölte, hogy köszönhető annak amiért el akartuk számoltatni a közgyűlés előtt. Kérdésem :

1. Felmondhat indok nélkül, úgy hogy három hónapja az írásos szavazás mellettem állt ki ?
2.2015 ben és azóta a közgyűlés emelt a takarítási összegen, de engem mint vállalkozót erről nem értesített semmilyen formában így a régi vállalkozó díjat számlázom, ezt kérhetem visszamenőleg ?
3. Ha csak a postaládában sima ajánlott, de nem tértivevényes levélként volt bedobva és nem a vállalkozásom székhelyére címezve akkor semmisnek vehetem ezt a levelet ?

Most mindent megtesz a képviselő, hogy minket eltávolítson, de a feleségem mint tulajdonos próbálja most hivatalos úton elszámoltatni.

Válaszotokat előre is köszönöm