Közös képviselő választása társasházban


MajorDomus # 2017.09.21. 19:15

Majd számolj be ,mi lett?

Törpilla25 # 2017.09.21. 05:10

Köszönöm a megerősítést.

MajorDomus # 2017.09.20. 18:43

Jól tudod.

Törpilla25 # 2017.09.20. 16:26

Köszönöm a válaszokat.
Az egyik tulajdonostárs egy korábbi közgyűlésre hozott egy listát, melyen az egyik közös képviselő-jelöltet kívánta támogatni aláírásával néhány tulajdonos.
Akkor nem került sor a szavazásra, így nem is használták fel ezt a listát.
Ugye jól tudom, hogy egy ilyen lista nem, csak a megfelelő alaki követelményekkel készült meghatalmazás fogadható el, melynek birtokában a meghatalmazott tulajdonos szavazhat a meghatalmazó nevében?
(Alaki köv-k:Meghatalmazóként a tulajdonosnak kell aláírnia, jelölnie kell az érintett ingatlant, illetve a hozzá tartozó tulajdoni hányadot, megjelölve a meghatalmazottat, valamint azt, hogy melyik közgyűlésre érvényes. A meghatalmazást 2 tanúnak (beazonosítható módon: név, lakcím, aláírás) is alá kell írnia.)

drbjozsef # 2017.09.20. 05:25

Így van, a meghatalmazásokat biztosan nem korlátozhatod. Mindenki annak ad, akinek akar, az ő dolga.

MajorDomus # 2017.09.19. 20:10

1.mondható,ez nem irásbeli szavazás,elég az egyszerű többség a döntéshez
2.nem szabályos
Az Szmsz-t nem irhatod felűl,sem a Ptk-t.

Törpilla25 # 2017.09.19. 04:37

Talán elkerülte a jogi szakértők figyelmét a hozzászólásom, kérdéseim. Kérem válaszoljanak, nagyon várom!
Köszönöm.

Törpilla25 # 2017.09.17. 12:41

T.Fórumozók!
Nemsokára rendkívüli közgyűlésünk lesz, közös képviselő választására is sor kerül. Lehetséges megoldás-e az, ha a kkv.jelöltekre szavazáskor ne kézfelemeléssel (mivel ilyenkor mindig kavarodás,zűrzavar van), hanem írásban, egy adatlap kitöltésével döntsenek a jelenlevő tulajdonosok, így az eredmény könnyen kiszámítható és egyértelmű lesz. A lapon rajta lesz címként a kkv. választás, a tulajdoni hányad, a jelöltek neve, a dátum, és a kipontozott rész [amelynél a tulajdonos aláírása vagy szignója (ezt mindenki maga döntheti el)], és alul a köv.szöveg: " Megjegyzés: A szavazás a választott pályázó​ nevének bekarikázásával történik. A szavazás csak akkor érvényes, ha egyetlen pályázó neve került bekarikázásra."
Kérdésem: mondható-e az, hogy ez a papíron történő szavazás nem minősül a klasszikus írásbeli szavazásnak, és ezért elég lesz a közgyűlésen a megjelent tulajdonosok tulajd.részarányának egyszerű többsége a döntéshez? (Tudom, hogy a társasházi tv. szabályozza a klasszikus írásbeli szavazás - amikor minden tulajdonos megkapja otthon a szavazólapot - menetét és arányát:itt az összes tulajdoni hányad egyszerű többsége kell a döntés érvényességéhez).
Egyáltalán közgyűlésen van lehetőség titkos szavazásra? Mikor és milyen témában?

A másik kérdésem: Több közös kv.jelöltünk van, akik ezen a közgyűlésen fognak bemutatkozni, pályázatukat is benyújtották. Beleírhatjuk-e a kgyűlési meghívóba, kb. így: "Kérjük a tulajdonostársakat, hogy a közgyűlésen személyesen szíveskedjenek megjelenni, egyrészt a döntés (új közös képviselő választása) fontossága​ ​miatt, másrészt pedig azért, mert az új jelöltek ezen a közgyűlésen mutatkoznak be, mondják el azokat a tudnivalókat​, amelyek alapján és a személyes benyomás alapján felelősségteljesen tudjunk ​választani közülük. Ezért a közgyűlésre - esetlegesen - adott ​meghatalmazás ennél a döntésnél nem vehető figyelembe. A döntés csak a közgyűlésen személyesen megjelent és ott szavazó tulajdonosok kezében lesz." Szabályos-e ez így? (indokom: nem szeretnénk, hogy egyes tulajdonosok összegyűjtenének egy csomó meghatalmazást valaki mellett, holott még sem őt, sem a másik két jelöltet nem ismerik, és így esetleg atöbbi jelöltnek nem lesz semmi esélye sem... és főleg így nem biztos, hogy a legalkalmasabb jelölt lesz a kkv.!
Előre is köszönöm a segítő válaszokat.