Ingatlanos jutalék megbízói elaadás esetén


MajorDomus # 2017.10.20. 18:28

Jófogás.hu

Zoltanuss # 2017.10.20. 07:18

dronandrake !

Mint az előttem író is mondta, fel kell mondani a szerződést. Minél előbb.
Ajánlottan, tértvevénnyel.
Ha viszont el kell adni, meg kell bízni egy jó szomszédot , hogy mutogassa. de ha a papa is ott van ő is megteheti. A jószomszéd a szélhámosok ellen kell. mikor jönnek az érdeklődők, a szomszéd is éppen ott legyen ... egy jó pohár bor mellet.
Viszont a hirdetést meg kell oldani !

MajorDomus # 2017.10.18. 18:42

Mondjétok fel a szerződést.. Ennyi!

dronandrake # 2017.10.17. 21:39

Szeretnék segítséget kérni!

Édesapámmal közösen birtoklunk egy családi házat 50-50% ban, emellett ő a teljes haszonélvező.

Édesapám 2 ingatlanossal is kötött szerződést, nem kizárólagosat. (Ő is adhat el és az ingatlanosok is szerezhetnek vevőt.)

A szerződés szerint az egyik ingatlan iroda akkor is jogosult jutalékra (2%), ha nem ők adták el az ingatlant. A másik ingatlanos szerződésben erre az esetre nem jár jutalék.

Nem akarunk fizetni nekik, mert fél év alatt 2 "érdeklődőt" hoztak összesen. Ezen felül még annyi munkát végeztek, hogy feltettek egy hirdetést.

Van valamilyen jogi mód arra, hogy ne fizessük ki az egyébként az elvégzett munkához képest aránytalanul magas 2 %-ot? Ha arról volna szó, adnék 30e Ft-ot, mert elismerem, hogy a hirdetés és a szervezés került némi pénzbe...
Az egész szerződés kötésnél nem voltam jelen és úgy érzem kihasználta a helyzetet az ingatlanos, 75 éves az apám, érezte mennyire el akar onnan költözni (anyám halála óta hozzánk szeretne költözni 200 km-re a mostani otthonától.)

Köszönök bármi nemű segítséget.