Albérlet kikötözés után


Titiána # 2017.11.27. 17:55

Manócska12: szerintem nem jó ez a mondat:
"A szerződésünkben az volt, hogy olyan állapotban adja át az ingatlant ahogy kapta."
Ezt mindenki máshogy értelmezheti. Tapasztalatból tudom, iskolás módra le kell írni, mert ha gond van, akkor tényleg 2x2 néha 5 lesz...
Mondhatja, hogy kissé koszos volt a lakás 5 éve, ezért nem takarított ki. Le kell írni, hogy festést kérsz, akkor majd eldönti a bérlő, hogy kiveszi-e vagy sem.

Titiána # 2017.11.27. 17:48

Szerintem a kulcsot nem kérheti nov. 30-án, ha 6 nappal előtte szólt, mert a 6 nap az nem egyenlő a min. 30 nappal. Neki októberben kellett volna szólnia - legalábbis ahogy én értelmezem.
A kaucióról mi áll a szerződésben? Másold már be légy szíves, hogy lássuk!

Alexaaa25 # 2017.11.27. 09:54

Udvozlom
Olyan kerdessel fordulok onhoz-onokhoz hogy van egy adott szerzodes ami 2016.majus 12 diken koltoztem bele,2017 jun 1 utan hatsrozstlan lett a szerzodres es azota is itt vagyok, de 2017.11.24 diken felmondta a szerzodest de az all a szerzodesben hogy a felmondasi ido az adott hobap utolso npjara szolhat csak es min 30 nap a felmondasi ido. Ez igy oke viszont nov 30 dikan mar a kulcsot adom oda a tulajnak mert dec 1 tol mar uj honapot kezdenk es azt miert fizessem ha mar a kulcsot nov 30 dikan att adom. Bent van ugye 2 havi kauciom , tartozas semmi nincs . Az a kerdesem ha a szerzodesben nincs benne hogy az utolso 30 napot kikell fizessem akkor nem vagyok koteles kifizetni ? Sem levonni a kauciobol nem ? Mivel nov 30 a kulcsot keri a tulaj. Segitsetek pleasee

SolnesM # 2017.11.08. 05:52

Tehát vitába keveredtem Ma.. kával.
Van kiadó lakásom , több is. Sőt hasonló cipőben járok mint M.. mármint a bérleti díj tekintetében. Legalább is én úgy vélem. Bagóért adom ki.
Viszont a bérlő nem biztos hogy így gondolkodik. De ha már több mint 7 éve /talán hét és harmadéve / béreli, csak elégedett lehet a lakbérrel. Különben tovább állt volna.
Tanács a kiadandó lakások tulajaiknak. A falakat csak fehérre érdemes festeni.

Így minden sérülés pl. falfúrkálás nyoma viszonylag könnyen eltüntethető.
Minden színesre festés kisérlettől el kell határolódni.
Vannak bérlők akik szeretnek fantáziálni színes falakat képzelnek maguknak... aztán pár hónap múlva tovább állnak.

Zöldövezeti11 # 2017.11.08. 05:18

Hát igen !
Ez egy fórum és nem ingyenes jogi tanácsadás. igaz ez utóbbi is benne van , de a fórum mindig több.

MajorDomus # 2017.11.07. 19:14

Mielőtt més szemében keresed a szálkát,
Vedd ki a saját szemedből a gerendát, és faragj belőle egy pennát,amivel legközelebb beirod a szerződésbe,hogy kifestve kell visszaadni. Ennyi.

Manócska12 # 2017.11.07. 07:53

Bagóért adtam ki! 5 éve 36 ezerért és nem emeltem egy fillért se. Ebben a város részben most 90-110 ezer körül mennek az albérletek.
De kössetek bele ebbe is. Pont annyira érdekel, mint amennyire kicsinyes és zsugori vagyok.
Hát köszönöm a hozzászólásokat. Nem ezt vártam, de ez a mai fórumdivat, hogy kössünk bele mindenkibe! Azt hittem normális, szakértői hozzászólást kapok, de csak szurkálás és szavak kiforgatása van és nick név alapján "hozzáértőtől"! Ha érdemben nem tudnak egyesek hozzászólni akkor görgessenek tovább! Nem veszitek észre, hogy tanácsadás, szakértői segítség helyett elmegy a másik irányba ez a fórum?! És nem csak az én kérdésem alatt.....
Valószínű rengeteg kiadó lakásod van kedves SolnesM! Foglalkozz azokkal és sértegess mást ismeretlenül egy ilyen félelmetes fantázia név alatt megbújva. :D

Zöldövezeti11 # 2017.11.06. 17:08

MajorDomus !

übereltek bennünket !

SolnesM # 2017.11.06. 17:04

Baj, hogy igényes vagyok

már ne haragudj drága Manócska, de az igényességen kívül lehet más jelzőt is alkalmazni rád.

5 év után elvártam volna, hogy kifesti a lakást?
pl. hogy zsugori vagy !

5 év az ugye 60 hónap, a Zöld .. ba'átom 40 hónapra célzott és te még ezt is meghaladtad. Egy folyamatos 5 éves bérbeadás, ha minden rendesen van fizetve egy festés elvárása nagyfokú kicsinyességre vall. Ha csak nem bagóért adtad ki a kérót !

Manócska12 # 2017.11.06. 08:35

A lakást úgy adtam át, hogy közbenső számlákkal "lenulláztam", tehát ő mindig a tényleges fogyasztását fizette nekem, ezért most is kértem számlarázásokat. Szerintem ez így korrekt ellentétben azokkal akik havi díjakat kérnek.... és a havi díj sok esetben jóval magasabb mint a lakó tényleges fogyasztása.
A kaució még nálam van amire a törvény szerint 30 napom van visszaadni neki vagy elszámolni vele... tehát belefér, hogy az elszámoló számlák addig megérkeznek.
A bérlőm 5 évet lakott a lakásban. A szerződésben benne volt, hogy úgy kell átadni a lakást ahogy átvette. Jóóó, hülye voltam, mert a festést, takarítást kihagytam belőle... mert nekem értelemszerű volt, hogy úgy kapom vissza ahogy átadtam. Legközelebb okosabb leszek és megnézem az ablak közöket is.
A hétvégén a nagy részét megcsináltuk. Kifestettünk, és a takarítás nagy részét is megcsináltuk. De még van munka. Falmatricákat rakott fel ami levételkor szedte le a festést is. De most támadtok az miatt, mert 5 év után elvártam volna, hogy kifesti a lakást? Amit úgy kapott és amit használt, és vagy 30 db polcot rakott fel és mindet tiplivel. Baj, hogy igényes vagyok, hogy tiszta lakást szeretnék újra kiadni?

MajorDomus # 2017.11.04. 20:00

Hát 40 hónap után nem kérnék festési dijat.

Zöldövezeti11 # 2017.11.04. 08:12

Mivel a számlák még nem jöttek meg... így a tényleges elszámolás nem történt meg.
írja Ma... ka !
Nagy kár hogy nem zártátok az ügyet.. az elszámolást számla nélkül is meg lehet tenni. némi számolási készség és természetesen bizalom , hogy egy félhavi negyedhavi vagy egyéb törthavi elszámolást a másik fél elhiszi vagy sem.

Zöldövezeti11 # 2017.11.04. 08:06

Manócska12 Manócska12 !

Sokat írtál, de az valahogy nem derül ki az írásodból, hogy az volt most éppen bepanaszolt bérlő mennyi ideig is lakott ott .
Tehát 4 hónap vagy 40 hónap ? Abszolute nem mindegy !

A lakást ki kell festeni, a takarításra rá megy 1 nap ahogy kinéz.... ezeket mind lefényképeztük. Mivel a számlák még nem jöttek meg... így a tényleges elszámolás nem történt meg. Kérhetek a volt albérlőmtől valamennyit?
Na ez akell nem biztos, de lehet.
Az az 1 nap takarításra semmi.
Természetesen mindent kérhetsz, de nem biztos , hogy teljesítésre kerül.

Manócska12 # 2017.11.03. 08:28

Igen, készítünk képeket.
Azt mondja, hogy ő ezzel nem foglalkozik.. tegyek belátásom szerint. Szóval levonom a festékek árát. Remélem, hogy akkor se fog cirkuszolni amikor elszámolok vele.

MajorDomus # 2017.11.02. 18:07

Ilyenkor célszerű fotókat késziteni az állapotról.

Hivd vissza és mutasd meg neki miről van szó.
A festés anyagköltségét és a munkadijadat(=anyag ára) vond le!

Manócska12 # 2017.11.02. 18:00

Köszönöm. Felvettem a kapcsolatot a volt albérlővel. Persze tagadja... hiába küldtem fényképeket, neki tiszta volt. Ez 2 hete volt. Szóval hazudik. Tagadja, hogy szemetet hagyott volna ott. Mindegy is.... vitatkozni nem akarok vele.
Hogyan vonjam le a kaucióból? Számlát hozok a festékről, de mi festjük ki a lakást.

Köszönöm :D Természetesen nem kötöztem ki az albérlőt, csak simán kiköltözött ;) Elírtam :D

MajorDomus # 2017.11.02. 17:54

Ezért nem kell, ,kikötözni,,!
(Topic cim)

Erre való a kaució,vond le belőle.

Manócska12 # 2017.11.02. 11:46

Kedves Szakértők! Nagy gondban vagyok! Van egy lakásom ami ki volt adva albérletbe. A hölgy rendesen fizetett, a lakás tiszta volt (látszólag). Bejelentette, hogy elköltözik. Oké, ez meg is történt. Átvettük az ingatlant, a mérőket leolvastuk. Úgy egyeztünk meg, hogy a kaucióból levonjuk a végszámlákat és az adott havi bérleti díjat.
A lakó hagyott ott bútorokat, illetve ramatyot, szemetet, amit nem vettünk észre, eszembe sem volt a konyhaszekrényt nyitogatni. A lényeg az, hogy a falakról elvitte a polcait rengeteg lyukat hagyott maga után... falmatricákat is tett fel, amik úgy jöttek le, hogy jött vele a fal is. Illetve az ablak köz, párkány nem tudom mióta nem volt takarítva, mert vastagon volt rajta a madár ürülék, illetve az ablak közbe a poloskák is beköltöztek. Azt hogy ott hagyta a tusfürdőt, utolsó szemetét stb lenyeltem mert levittem a kukába, de ezt? A lakást ki kell festeni, a takarításra rá megy 1 nap ahogy kinéz.... ezeket mind lefényképeztük. Mivel a számlák még nem jöttek meg... így a tényleges elszámolás nem történt meg. Kérhetek a volt albérlőmtől valamennyit? A szerződésünkben az volt, hogy olyan állapotban adja át az ingatlant ahogy kapta. Akkor ki volt festve, ki volt takarítva. Tiszta lakást kapott. Előre is köszönöm a tanácsokat.