ajándékozás vs. végrendlekezés


ObudaFan # 2017.11.19. 07:24

Jól kell megírni a végrendeletet is, meg az ajándékozást is, hogy ne legyen támadható. Ha a kötelesrész a kérdés, akkor az ajándékozás annyiból kedvezőbb, hogy az ajándékozási szerződés esetén, ha az ajándékozás után még él 10 évet az ajándékozó, akkor az elajándékozott dolog nem számít a kötelesrész alapjához.
Az ingatlanra vonatkozó ajándékozási szerződés ingatlan-nyilvántartásban való átvezetéséhez a szerződés ügyvédi ellenjegyzése, majd az ingatlan-nyilvántartási eljárásban az ügyvédi képviselet szükséges. Végrendelet esetén nem kötelező, de látva sok érvénytelen végrendeletet, ajánlatos szakemberhez fordulni.

ndoora # 2017.11.19. 05:48

Arrol szeretnék érdeklődni, hogy végrendeletet érdemes -e inkább irni vagy ajándékozési szerződést egy ingatlanrol, hogy ne leheseen utolag támadni ? Az ajándékozásnak mi a menete ? Mindenképp ügyvédnek kell irnia vagy két fél között tanuk jelenlétében is megtörténhet ? Utobbi esetben , ha hibás valami benne, akkor nem lesz érvényes ? Az ingatlannak mely adatai kellenek, hogy szerepeljenek benne ?