albérlő lakcím bejelentése


MajorDomus # 2017.07.02. 21:13

És januértól nem kesz végrehajtó!

55-en adják vissza az ioart!

nonolet # 2017.07.02. 18:49
nonolet # 2017.07.02. 18:49

Itt a link újra.

bpartner_berleti_jogviszony_berleti_szerzodes.pdf

-

Bár, akinek kihívás a főoldalról megtalálni ...
Annak úgysem mond sokat.

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 18:05

Egyébként kifelejtetted a sorból az önálló bírósági végrehajtókat” írja szom... ör..

Tényleg a nagy sietségben elfelejtkeztem róluk.

Megjegyzem ezeknek a végre hajtóknak fele még csak nem is diplomás !
Hogy lennének jogászok !!

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 17:59

Szomorú örökös
#
e-mail
Jelentem!
2017.07.02
Képesvoltál ennek ilyen részletesen utána nézni ??

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 17:57

Bíró az lesz akit erre kineveznek !
Lásd a sok népbírósági hóhért !

wers # 2017.07.02. 15:40

:)) persze, azt hittem, becézi.

gerbera317 # 2017.07.02. 15:33

focibíróra célzott
Az a játékvezető. B-}

nonolet # 2017.07.02. 13:30

Zöldövezeti11

Jajjjj ne már...
A szerződő fél helyére
beírod magad, mint
lakástulajt és kész !

Nem lehetsz egy szellemi sasmadár,
ha még eddig se jutsz el magadtól
a minta alkalmazásában.

Szomorú örökös # 2017.07.02. 13:10

Zöldövezeti11

a bírói foglalatosságnak nem feltétele úgy általában a jogi végzetség

Azért erre ne vegyél mérget! Ennek még én is inkább utána néztem, mielőtt elhittem volna. :-)

A bírói állásokra vonatkozó általános pályázati tudnivalók. A pályázathoz csatolni kell:
...
3. a bírák és a titkárok pályaalkalmassági vizsgálatáról szóló, módosított 1/1999 (I.18.) IM-EüM együttes rendeletben szabályozott pályaalkalmassági vizsgálat elvégzésének eredményeként kiállított érvényes vizsgálati eredményt,
4. 90 napnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt, vagy a hatósági erkölcsi bizonyítvány kérőlap benyújtásának és díjfizetésének igazolását. Saját címre kézbesítés és a kézbesítés címzettjeként a pályázat benyújtásának helye szerinti bíróság megjelölése esetén is a pályázat érvényességének feltétele, hogy a hatósági erkölcsi bizonyítvány a pályázatok beérkezésére nyitva álló határidőn belül a pályázat benyújtási helye szerinti bíróságra beérkezzen,
5. jogi diploma közjegyző által hitelesített másolatát,
6. a jogi szakvizsga-bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatát,

7. vagyonnyilatkozat tételének vállalására vonatkozó nyilatkozatot,
8. a pályázat elbírálása során értékelhető adatokról és tényekről szóló okiratokat.

wers # 2017.07.02. 10:03

Gerbera317, gyanítom, a focibíróra célzott.

gerbera317 # 2017.07.02. 09:33

a bírói foglalatosságnak nem feltétele úgy általában a jogi végzetség.

???

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 08:09

Ok. majd ha 10- nél több kiadandó lakásom lesz akkor kötök ilyen szerződést :

Szerződés a Tulajdonos és az Ingatlankezelő Között a Lakóingatlan albérletbe adásáról és hasznosításáról
addig mellőzőm az un. ingatlan közvetítőket ill. a

ingatlankezelőket.

Megjegyezve, hogy az ingatlanközvetítés nem könnyű munka. Vannak fogások ott is és kell hozzá állóképesség is.

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 07:56

Most hogy beleolvasgattam látom nem olyan szép a leányzó fekvése.
Mert mit is akar ez a cég ?

Szerződés a Tulajdonos és az Ingatlankezelő Között a Lakóingatlan albérletbe adásáról és hasznosításáról
Tehát ingatlan kezelő szeretne lenni. Ott is az első lépésre ácsingózik... a kiadásra. Na de nálunk ahol 1 néha 2 vagy 3 + ingatlan van erre még nem érett meg a helyzet. Majd ha valaki 16 ..... vagy 48 kiadandó ingatlannal rendelkezik, akkor reális lesz szakcégre bízni a kiadást és főleg az ingatlan kezelést.
Tehát ez a cég is kiadni akarja az én szerény un. maradék státuszú lakásomat, nem is beszélve annak későbbi kezeléséről. Ok. de akkor nekem mi marad ?
amúgy ha már szakcég legalább különböztesse meg az albérletet és a lakásbérletet. Mert hogy a laikus keresi.. de egy ingatlankezelő ??

Szomorú örökös # 2017.07.02. 07:50

Zöldövezeti11

Látom nem kedveled az ügyvédeket, a közjegyzőket és a jogászokat.

Tévedés, aki normális, azt nagyon is csípem az én állandónak mondható ügyvédem pl. ilyen. Nem kertel, ha bajba kerülök, elmondja, hogy sok jóra ne számítsak, de ő a rosszból is megpróbálja mindig a legjobbat kihozni. Ha pedig egy szimpla egyszerű ügyet bízol rájuk (mondjuk cégügyek), akkor azt a legrövidebb úton és a legnagyobb rugalmassággal végzik el, hiszen ezért kapják a pénzüket.

Azonban létezik egy másik típus, aki a végtelenségig harsogja, hogy ügyfelének igaza van, aztán amikor végképp elbukott, akkor bezsebeli a sokszor nem kevés díjat és angolosan kilép az ügyből, mindezt persze az ügyfele kárára. Van olyan is, aki előre kéri a tiszteletdíját - balga ügyfél még ki is fizeti - aztán meg elodázza a tennivalókat sokszor arra hivatkozva, hogy neki mennyi fontos ügye van és próbáljuk megérteni a késés okát. Nos pont ők azok, akikről nincs jó véleményem és belőlük szerintem sohasem lesz ügyvéd számomra, azaz sosem fogom igénybe venni a szolgálatukat, mert szerencsére a szabad ügyvédválasztás joga engem illet.

Egyébként kifelejtetted a sorból az önálló bírósági végrehajtókat.
Ők legalább annyira speciális feladatkörrel ellátott jogászok, mint a közjegyzők. ;-)

Az tőlem általad idézett szövegrész pedig egy konkrét okoskodóra vonatkozott. :-)

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 07:34

Ez a n... n.. által feltett link valóban hasznos

http://www.ingatlankezeles.com/…zerzodes.pdf.

most elolvasom még egyszer !!

Zöldövezeti11 # 2017.07.02. 07:30

Szomorú örökös !
Látom nem kedveled az ügyvédeket, a közjegyzőket és a jogászokat.

Ezek a szakmák hasonlóak, de nem azonosak.

jogász az aki leseggeli az 5 éves egyetemet, a vizsgákat leteszi, megkapja az oklevelet aztán elmegy valahol munkát vállalni.
Sok minden lehet.
ügyvéd egy speciális jogosítvánnyal rendelkező jogász (gondolom én ) közjegyző egy még speciálisabb jogosítvánnyal rendelkező jogász.
Tehát a
jogász lehet rendőr, vállalati jogtanácsos bíró, ügyész ügyvéd közjegyző meg sok minden más.
mint ahogy bíró is lehet, de a bírói foglalatosságnak nem feltétele úgy általában a jogi végzetség. Az lesz bíró akit erre megbíznak. hogy szakszerű legyen a munkája azt majd a jól megválasztott beosztottak garantálják.
ezen soraidra történt a reakció :
hogy valakinek nincs lehetősége kiadni lakást, mert jogász létére csóró, mint a templom egere - gondolom ő inkább egy bukott jogász, de megpróbál okosnak látszani - de azért idejön egyoldalúan fikázni azokat, akiknek ez a lehetőség megadatik, figyelmen kívül hagyva minden negatív tapasztalatot, amelyek a bérlők általában elkövetett dolgaiból tevődnek össze egy-egy lakás bérbevételénél, az meg különösen már nálam az egyetemleges taplóság kategóriája

Szomorú örökös # 2017.07.02. 04:55

nonolet

Először is olyan linket kellene betenni, ami működik is (a tiéd valahogy nem jött össze).
Másodszor közjegyző nélkül a lejárt bérleti szerződésű bérlőt - ide értve azt is, hogy nem fizeti a kötelező terheket a szerződött bérlő és ezért te felmondtad a szerződését - a birtokvédelem illeti meg, ami egyértelműen jelzi, hogy akármit is csinálsz, közjegyzői okirat nélkül csakis bírósági ítélettel tudod kitenni a renitens bérlődet, erről már nagyon sok helyen volt szó itt is. Ha nem így teszel, akkor az illető - feltéve persze, hogy van elég agyas - mehet a jegyzőhöz, sőt simán a kilakoltatáskor hívhat rendőrt is. És rosszabb esetben még simán meg is vádolhat bizonyos dolgok eltűnésével, amennyiben mondjuk egy zárható raktárhelyiségbe szállíttatod el a cuccait és akkor örülj neki, ha nem te húzod a rövidebbet.

És lám, én egyáltalán nem üzletszerűen adtam ki azt az egy lakást, hanem egyik kezembe jött a bérleti díj, amit aztán át kellett adjak egy másik kézbe (haszonélvező), de ez már végképp OFF-topik történet, úgyhogy ne menjünk bele. Egy biztos, nekem egy nyűg volt, hogy mindez az ügylet rajtam keresztül ment. Ügyvédem szerint teljesen szabályos volt így, úgyhogy ebbe a részébe megint ne akarjon senki belekötni. Nem beszélve arról, hogy én mindig megengedtem a bejelentkezést, aláírtam a bejelentkező lapot, tehát nem követtem el törvénytelenséget sem. Inkább a hivatal tette ezt meg, amikor az engedélyezett tartózkodási hely helyett állandóra jelentette be a személyt, de ez megint egy másik történet. Szerencsére a lakásbérlet és ez a lakcím-bejelentési történet is pozitív eredménnyel zárult.

Sajna nagyon sokan belefutnak ebbe a csapdába. Jobbik esetben némi rezsitartozás és ki nem fizetett bérleti díj felhalmozása után angolosan távozik a bérlő, rosszabbik esetben neked kell kitenni onnan. Volt már, hogy vállalkozóként mentem dolgozni egy albérletbe, ahová a tulajdonos engedett be és akkor szembesült vele, hogy a bérlők kirámolták a cuccaikat és fizetés nélkül, angolosan távoztak. Ezért jutottunk el odáig, hogy a tulajdonos maga részéről korlátozni akarja a legtöbb esetben a bejelentkezést.

Mivel nálunk ugyebár a törvényesen eljáró személyeknek soha nincs joga, csakis azoknak van joga, akik törvénytelen magatartást tanúsítanak - lásd pl. bűnözők, renitens lakásbérlők, stb. - így ne csodálkozzunk, hogy előbb-utóbb a törvényesen eljáró emberek is előbb-utóbb kisebb, elnézhetőbb kategóriájú törvénytelenséget vállalnak inkább. Az, hogy megtiltják a bejelentkezést, az ugyanis közel sem az a kategória, mint amikor valaki akár több tíz vagy százezres tartozást maga mögött hagyva kerül ki egy albérletből. Ez ugyanis az én szememben abszolút egyenlő kategória a nagy értékre elkövetett lopással, amit ugyebár börtönnel büntetnek. Nem beszélve arról, hogy eleve a tulajdonos a hivatalban a törvény szerint simán kérvényezheti, hogy a tulajdonában történt minden egyes lakcím-bejelentésről értesítést kapjon, így amennyiben bármilyen jogtalanság esete áll fenn, tud intézkedni. Pl. ha az engedélye nélkül próbál bárkit (pl. élettárs) bejelenteni a lakás bérlője, stb.

Az meg, hogy valakinek nincs lehetősége kiadni lakást, mert jogász létére csóró, mint a templom egere - gondolom ő inkább egy bukott jogász, de megpróbál okosnak látszani - de azért idejön egyoldalúan fikázni azokat, akiknek ez a lehetőség megadatik, figyelmen kívül hagyva minden negatív tapasztalatot, amelyek a bérlők általában elkövetett dolgaiból tevődnek össze egy-egy lakás bérbevételénél, az meg különösen már nálam az egyetemleges taplóság kategóriája (természetesen nem rád gondoltam, de akinek inge, az öltözködjön).

ttip # 2017.07.01. 21:30

Ne etesd a trollt. 1 azaz egy alkalommal próbált üzletszerűen bérbeadni, abba is belebukott, azóta sértődötten gyalázza az összes bérlőt. Nyiss neki egy "Sikertelen bérbeadók frusztrációi" című topikot, ott folytathatja a gyalázkodást. Itt a lakcímbejelentés a téma.

nonolet # 2017.07.01. 20:36

HA olvasol rájössz,
hogy
van rövid út is...
Közjegyző nélkül is.

nonolet # 2017.07.01. 20:35

Olvass!!!

http://www.ingatlankezeles.com/…zerzodes.pdf

...és a szerződés minta.
http://www.ingatlankezeles.com/…zerzodes.pdf

Szomorú örökös # 2017.07.01. 19:09

nonolet

HA mégsem,akkor a következő hónap végere automatikusan megszűnik a szerződése és kirakod rövid úton, mint jogcím nélküli lakásfoglalót.

Na persze, ha ez ilyen egyszerűen menne.
Itt lép életbe ugyanis a bérlő számára a birtokvédelem.
Úgy feljelent a jegyzőnél, hogy a lábad nem éri a földet.

Szép dolog a közjegyzői okiratba foglalt bérleti szerződés, azonban egy lakás bérbeadásánál két lehetőség áll fenn: vagy közjegyzői okiratba foglalt szerződéshez ragaszkodsz és a büdös életbe nem fogod kiadni, mert olyan drága lesz, vagy nem kötsz ilyet, beleszaladsz a cumiba és egy-másfél év, mire méregdrága lakáskiürítési per és végrehajtási költségek után kiteheted a jogcím nélküli lakásfoglalódat.

nonolet # 2017.07.01. 17:31

"Az első, hogy fizeti a bérleti díjat, ill. a felmerülő rezsi költségeket !!'

HA mégsem,

akkor

a következő hónap végere
automatikusan megszűnik a szerződése
és kirakod rövid úton, mint
jogcím nélküli lakásfoglalót.

Zöldövezeti11 # 2017.07.01. 14:47

Az első, hogy fizeti a bérleti díjat, ill. a felmerülő rezsi költségeket !!

nonolet # 2017.06.30. 22:48

Nos,
Mi az bérlői kötelesség szerinted?
Amit nem tartanak be...tipikusan.