Társasházi közös képviselő adatszolgáltatása


MajorDomus # 2018.03.19. 19:57

nyilván nem kérdés, ha sikkasztott adott esetben, akkor a rendőrség a következő lépés, de ezt egyenlőre nem tudom bizonyítani.

legalább azt olvasd el,amit leírtál!

tényleg tuti veled van a baj este fél 8 körül.

élj a jogaiddal, arra köteles tájékoztatást adni,mert ez a munkaköre része.

ha nem kapsz kielégitő tájékoztatást,akkor van lehetőséged tovább lépni.
És akkor kell is !

kávézós # 2018.03.19. 18:26

F.Laca,

bevallom, ebből egy szót se értettem :-) De tuti velem van a baj, így este fél 8 körül :-)

kávézós # 2018.03.19. 06:26

drbjozsef,

ismét köszi a tippet, ha odakerül a dolog, így fogok eljárni.

kávézós # 2018.03.19. 06:22

"hogymered feltételezni, hogy sikkasztott?" Egy szóval sem mondtam ilyet, de már megbocsáss, Te melyik Földön élsz, hogy azt hiszed, ez akkora ördögtől való dolog? Ha Tw kapsz egy elszámolást pl. egy banktól, vagy bárkitől, és azonnal jelzed, hogy szerinted nem stimmel, majd hónapokon keresztül Te könyörögsz, hogy küldjön már egy olyan elszámolást, ami köszönőviszonyban van a tieddel, és erre nem kapsz választ, holott az év eleji elszámolást ezzel a címmel kaptad: "Elszámolás a TH-val szemben 2017-es esztendőre", és a levél végén annyi jelzés van, hogy a 2018.01 havi utalásokat még nem könyvelte le, ami esetemben irreleváns, akkor Te mire gondolnál?Ha minden rendben van, netán én tévedek, és én számoltam el, akkor már habzó szájjal jött volna a válasz, hogy hülye vagyok, és igenis ennyivel meg ennyivel tartozom....Nehogy már még én érezzem magam kellemetlenül, ert a saját pénzemet keresem, arról nem beszélve, hogy ameddig ez nem tisztázódik, addig én a kk szemében adós vagyok, elmaradt befizetésekkel...ami nem igaz!

MajorDomus # 2018.03.18. 08:37

És kávézás közben ne irj hülyeségeket!
Azért mert a kimutatása nem egyezik a tieddel,hogymered feltételezni, hogy sikkasztott?
Kérdd ki a lakásod közös költség kimutatását,erre bármikor jogod van,de alaptalan gyanusitgatásra nincs!
A közös képviselő göngyölitve tartja nyilván a befizetéseket, tehát könnyen előfordulhat,sőt elő is fordul, hogy neked minden átutalásod megvan, 2017-ről, viszont 2015 utolsó 4 hónapján nem fizettél. Ennyi!,

drbjozsef # 2018.03.17. 18:05

Szerintem ne. Csak írd bele, hogy átnézted a kivonataidat, minden rendben elment az utolsó fillérig aszerint, úgyhogy legyen kedves írja meg melyik hónap, milyen esedékességű, melyik közüzemi díjjal/közösköltséggel vagy adós az ő kimutatása szerint.

Nehogy már mindent előre te bizonyíts.

kávézós # 2018.03.17. 12:07

Kedves drbjozsef,

köszönöm válaszodat.Valami ilyesmire lettem volna kíváncsi, mármint, mit és milyen sorrendben tegyek. Én mindent, és ez a lényeg: mindent banki átutalási kivonatokkal tudok igazolni, mert semmit nem fizetek másképp: se vízdíj, se közös költség, sem semmilyen más rám rótt terhet. Nagyon régen előfordult, hogy elvesztek csekkek, akkor megfogadtam, hogy soha többet: ahol lehet, átutalás :-) A Kk-nak is: semmi kp, semmi csekk, csak és kizárólag utalás.A levelem mellé odategyem szerinted akár a hivatalos, pecsétes banki átutalásokról szóló kivonatokat, vagy azt hagyjam meg egy második körre?

drbjozsef # 2018.03.17. 11:20

kávézós,

először ne ügyvédi levelet küldjél, csak egy saját levelet, tértivevénnyel feladva a társasház hivatalos címére (tehát ne a KK lakcímére). Arra válaszolnia kellene szintén írásba (persze azért kérjed is ezt tőle, mondjuk 30 napos határidővel). Írd meg neki hogy mi az eltérés, javítsa ki, ha szerinte nincs igazad, írja meg, mit kell tegyél, mivel igazold az igazad (gondolom csekkekkel).

kávézós # 2018.03.17. 10:22

Sziasztok.A gondom az, hogy az én kk-m január óta semmilyen elszámolást nem küld, mióta közöltem vele, hogy nem stimmel az Ő elszámolása az én nyilvántartásommal.Nem vagyok paranoid, és nem milliókról van szó, de nem szeretném, ha ebből pl. egy lakáseladásnál bonyodalmam származna, amikor közli, hogy tartozásom van,ami igazából nincs. Én az összes előírt tétel megfizetését tudom igazolni, de a kk valamiért ugyanerre nem hajlandó.Azt szeretném csak megtudni, hogy jogilag milyen lehetőségeim vannak: ügyvédi felszólító levélre érdemes-e költenem, vagy merre induljak, hogy kicsikarjam belőle a tényeket?Az nyilván nem kérdés, ha sikkasztott adott esetben, akkor a rendőrség a következő lépés, de ezt egyenlőre nem tudom bizonyítani.

MajorDomus # 2018.03.15. 14:34

Osmi

jogos
ezért nem szabad telefonról fórumozni,pár x kimarad.

V.laca

sajnos, kénytelen vagyok egyetérteni nonolet beirásával.

a közös képviselő akár kőtáblára vésve is adhat ki neked elszámolást
ha aláirja,akkor az hiteles,ha vitatod kérhetsz,egyez tetést.

ugye nem gondolod,hogy az összes banki kivonatot lemásolja neked,hogy melyiken van véletlenűl egy befizetésed.

a közös képviselő akár kockás füzetbe is könyvelheti a befizetéseket,csak pontos legyen

Na most egy igazolás kiadásából hogy jutottál el odáig,hogy a közös képviselő egy bűnöző mikor te irtad alá az összes kiadást,az egy érdekes levezetés!

az excel tábla -nálam ugyan nem -de rengeteg kollégánál használt eszköz a befizetési analitika vezetésére. most 2018-van ezen kár csodálkozni.

nonolet # 2018.03.15. 09:03

F. Laca

Látva azt a sok agyatlanságot
amit itt a fórumon is összehordtál már...

Én is leváltottalak volna.
Végre megjött a ház esze.

Az isten óvjon tőled minden normális embert!

osmi # 2018.03.15. 06:13

"CIII/2003 tv. 48§.f.bek." helyett inkább; CXXXIII.Tv. a
társasházakról...

MajorDomus # 2018.03.14. 20:56

Milyen büntetésekre gondolsz?
Korbácsolás, börtön ?

Irsz egy tértis levelet a k.k-nak ,csatolod az átutalások másolatait,ezzel letudtad a bizonyitást. Pont.

Ha nem reagál,elfogadta!pont.
Az elszámoló közgyűlésre ugyis köteles megküldeni minden tulajdonosnak az előirás-teljesités-túlfizetés-hátralék táblázatot.
CIII/2003 tv. 48§.f.bek..
Abból mindent megtudsz

kávézós # 2018.03.14. 16:09

Sziasztok,

a következőkben kérnék igazából csak tanácsot:
a közös képviselőnktől (továbbiakban:kk), idei év januárban kértem egy kimutatást a tavalyi (2017) esztendőre vonatkozóan: előírások, befizetéseim, stb.

Meg is kaptam, még január közepén, viszont amikor ellenőriztem, összevetettem a saját banki utalásaimmal (mindnet utalással fizetek, semmi csekk, semmi kp), kiderült, hogy pár 10.000 Ft-al nem stimmel a 2 oldal: a kk általi elszámolás szerint adósságom van, az Ő elszámolólapján nem szerepelnek olyan tételek, amelyeket előírt ugyan a th részemre, én meg is fizettem. A lényeg, hogy ezt 2 napon belül jeleztem egy válaszlevélben (még mindig január közepét írunk), de azóta semmi válasz. Minden hónap hasonló időpontjában küldök neki egy levelet, melyben udvariasan érdeklődöm afelől,jutott-e valamire, hisz akár még én is tévedhetek, bár jelen esetben ez kizárt.

A kérdésem az lenne, hogy mivel 3 hónapja nem kaptam korrekt elszámolást, jogilag milyen lehetőségeim vannak, mennyi idő után célszerű pl. ügyvédet fogadni, aki egy hivatalos levélben, egyéb büntetések terhe mellett, kérheti, hogy részemre a korrekt elszámolást küldje meg?

Előre is köszi a segítséget.