Munka és sport


barrerra # 2015.03.30. 19:19

A harcművészet kicsit más, nem tudom, miért, de valahogy a harcművészet több pénzt hoz a házhoz, mint némelyik küzdősport. Mondjuk az meg nem az én világom. Lehet, hogy némelyik harcművészeti nagymester jól keres, de jó pár sikeres kickbox, thai box, ökölvívó edző alig keres valamit, akik anno eredményes sportolók voltak, és emellett kiváló szaktudású edzők is.

Tudom, mit szeretnék, csak nem tudom, hogy a kezdetekbe hogyan fogjak bele. Az alap, hogy most az első évben semmi verseny, egyelőre a sulira, melóra koncentrálok, és arra, hogy beállítsam magam olyan szintre, amire majd lehet alapozni. 3 év alatt az erőnlétem, és a kondim nagyon sokat romlott. Az elején sport mellett kell melózni mindenféleképp, max ha valami komolyabb dolog összejön a sportból, ami által indulhatok nagyobb volumenű versenyeken, mérkőzéseken, tudok szponzorokat szerezni, akkor lehetne csak a sportra koncentrálni, de ahhoz el kell kezdeni :D És az elejével vagyok bajban, hogy hogyan...?

Rexor # 2015.03.30. 08:31

Egyébként járok harcművészeti edzésre, és a mester (aki zárójelben hatszoros világbajnok) elég jól megél abból, hogy edzéseket tart.

Rexor # 2015.03.30. 08:25

Ezt neked kell eldöntened magadban, hogy mi a célod. Gondolom, az hogy versenyszerű sportoló vagy még nem jelent konkrét célt, az már igen, hogy pl. világbajnok akasrz lenni. Ha meg jogi karriert akarsz építeni, akkor abba adjál bele mindent. Nekem is elég masszív a munkaidőm, de a sportra (ha nem is versenyszerűen) igyekszek időt szakítani (már csak a jó közérzet miatt is).

barrerra # 2015.03.29. 13:23

Sziasztok!

Jelenleg joghallgató vagyok, emellett meg főállásban dolgozom ügyintézőként jogi területen.

Régen versenyszerűen sportoltam. A versenyszerű sportot abba kellett hagynom először a suli miatt, néha elindulgattam versenyeken, de olyan formába már nem tudtam hozni magam, hogy nemzetközi versenyeken részt vegyek. Később már a sportot is abba kellett hagynom a munka miatt. 3 évig egyáltalán nem sportoltam, jól össze is szakadtam az egészségtelen életmód miatt (rengeteg stressz, rendszertelen étkezés, sport hiánya). Nagyon sokat kellett túlóráznom az előző munkahelyemen. Most találtam egy munkahelyet, ahol szintén kell túlórázni, de lényegesen kevesebbet, mint eddig, és most már le tudok járni sportolni. Szeretnék újra versenyszerűen sportolni, de - egy év múlva államvizsga, továbbá... Én azt figyeltem meg, hogy jogi területen mindenki rengeteget túlórázik, jogtanácsosok meg szinte éjjel-nappal dolgoznak, nem is jut idő másra a melón kívül. Nekem gyerekkori álmom, hogy a legmagasabb szintre emelkedjek az általam űzött sportágban, viszont ezen sportágakban nincs sok pénz egyáltalán (küzdősportokról van szó egyébként), így valamilyen munkával meg kell keresni a napi betevőt. A civil életben csak jogászként tudom elképzelni magam, csak ez megy nekem a sporton kívül, ehhez van érzékem, ez bebizonyosodott az iskolában is, és a munkahelyeimen is. Nem tudom elképzelni magam sem pénzügy-gazdasági területen, sem logisztikai területen, sem értékesítői területen, stb.

Nektek mi a tapasztalatotok? Nektek, jogászként szintén nem férne bele az életetekbe a versenyszerű sportolás? Mindennapi edzés, megfelelő táplálkozás, versenyekre járni vidékre, külföldre, stb.? Ti is annyi melóval vagytok tele, hogy napi 13-14 órákat dolgoztok?