Gyorshajtás


Pirka13 # 2009.06.30. 11:18

Gyorshajtás kalkulátor
http://gyorshajtas.host22.com/

monalisa1 # 2009.06.30. 11:10

Most még csak adatlapot küldtek ki, vagyis tudni szeretnék ki volt a gyorshajtó., a tulajdonos vagy az üzembentartó netán valaki harmadik személy. (Ezzel az elkövető közlekedési "előéletét" le tudják ellenőrizni, és a bünti attól függően majd...)

Ha beírod magadat, a 80 km/óra kontra 135 km/óra sebesség esetén 60 ezer forintos csekk várható melyet neked küldenek majd ki, és lehet hogy mellé némi büntetőpont is jár. A vezetői engedélyed nem valószínű, hogy "bántva" lesz.

60 nap az elbírálási határidő - de nem kell szigorúan venni, főleg így a nyári szabadságolások idején, amúgy 180 napon túl elévül az eset.

"Lisa"
laikus hozzászóló

fapuma8 # 2009.06.29. 22:16

Sziasztok,

Kaptam egy szabálysértési eljárás megkezdéséről szóló közleményt…
Pontosabban a feleségemnek jött mert az ő nevén van az autó amivel az M0-ás újszakaszának a végén 80 helyett 135-el lelőttek…másrészt szerintem kb 110-el volt… csoportosan mentem másokkal…

Nem írnak semmilyen büntetési tételt benne.
Én vállalom és kifizetem a birságot de érdekelne mi ilyenkor az ügymenet?

Én mindennap autóval dolgozom , tehát a jogosítványomat szeretném megőrizni.

Mikor és hogyan tudhatom meg mi a bírság ezért?
Mikor tudom meg hogy el akarják-e ezért venni a jogsit?

Hogyan jöhetek ki ebből a legjobban?

Köszönöm előre is a válaszokat.

TomSecret! # 2009.06.26. 13:56

"Akinek esze van, már rég háromezer kilométerre van ettől az országtól. Maradnak tehát a nyugdíjasok, a korruptak, a birkák, az agymosottak, a reménykedők, a málészájúak, a cigányok, a buzik, akikkel ezután bármit meg lehet tenni." érdekes felosztása a társadalomnak. Az "ilyeneknek" minek jogorvoslat? :D


jogvédö

antonnyó # 2009.06.25. 04:34

Akkor már az előző hozzászólásaimhoz is kérnék jogorvoslatot!

TomSecret! # 2009.06.24. 14:16

antonnyó

nyomás.


jogvédö

antonnyó # 2009.06.24. 06:52

Sül' akció? Hmmm hallottam róla. Így jártunk Royal. Nemrég lemondott miniszterelnökünk megmondta: el lehet menni! Kérdem én, ki marad akkor az országban? Akinek esze van, már rég háromezer kilométerre van ettől az országtól. Maradnak tehát a nyugdíjasok, a korruptak, a birkák, az agymosottak, a reménykedők, a málészájúak, a cigányok, a buzik, akikkel ezután bármit meg lehet tenni.

Royal # 2009.06.23. 21:01

Kevdes Antonnyó, ahogy szokták mondani, igy jártunk.
A rendőrségre manapság két kiemelt priorítású feladat hárul: tisztes honpolgárok folyamatos baszogatása, és a sebességmérés. Hétvégén, ünnepnapon esetleg sün alakzat gyakorlása. Minden más másodlagos.

antonnyó # 2009.06.22. 13:02

Budapest, Határ út metrómegálló, munkából hazafelé jövet, délután.
Naponta több ezer ember áthalad Dél-Pestről, munkába menet-jövet. A metró kijáratot keresztbe legalább 5-6 cigány asszony torlaszolja el, szorosan egymás mellett, az éjjel szerzett portékájukkal úgy, hogy közöttük áthaladni lehetetlen. Persze számlát, blokkot senkinek nem adnak, erről meggyőződhet bárki, bármelyik nap. Nem úgy az öt méterre lévő zöldséges, ahol egy-egy ember lézeng. Na, ő próbálna meg számlát nem adni! Erre a forgalmas átszállóhelyre egyetlen rendőrt sem állítanak! Ide, minek is? Hadakozni a rikácsoló asszonnyal, vagy az időközben a kocsmából előkerülő, őrző-védő feladattal megbízott, izomagyú cigánnyal? Van jobb feladata is a rendőrnek! Beülnek szépen a traffipaxos autóba, egy jó árnyékos, szélvédett helyre, aztán egy kattintás min. 30 ezer. Jobb ez így mindenkinek, legalább a szürkegazdaság is be tudja fizetni a méregdrága, horrorisztikus büntetéseket ezekben a válságos időkben is. Bár kétlem, hogy egy sárga, 20 éves 'Merdzsó' többet bír, mint 70 km/h.

antonnyó # 2009.06.22. 12:38

Visszaolvasva a topicban Fenyőke panaszát, annak örüljön, hogy nem háromszázezres csekket kap, hátha még a házát is el kellene árverezni-szólna a médiás szakember-.
Hál' Isten, élelmes és találékony a magyar, ezért is utálnak minket külhonban, északabbra. Kitalálja, hogyan kell összelopni-csalni azt a kis pluszt, amit rámért az igazságosztás vas szigora.
Olyanról még nem hallottam, hogy valaki leülte volna a gyorshajtó büntetését.

antonnyó # 2009.06.22. 12:27

Minap autózom az évek óta bejárt főútvonalon, a szokásostól eltérően zöldhullám fogadott.
Csodálkozásom hamar választ kapott, ezen szakaszon sebességmérést végeznek szemből a rend éber őrei.
Úgy látszik mégis hallották már azt a szót, hogy 'zöldhullám!, legalább is, hogyan kell kijátszani.
Jó páran bele is száguldoztak az 50-es sebességhatárba.
Hamarosan küldik a kis büntetést, amit ilyenkor kiosztogatnak a polgárnak, melyben nem átallják összekeverni az uniós fizetést, a Magyar átlagfizetéssel.
Mi az a 30-40 ezer forint manapság, amit nem röstellenek kiküldeni? Egy átlagpolgár egy hetet is dolgozik ennyi pénzért, vagy kettőt.
De majd keresnek a médiában egy szakembert, aki megmagyarázza, hogy nem is olyan magasak ezek a tarifák, hiszen nézzünk csak körül a környező országokban....

antonnyó # 2009.06.22. 12:04

Sok éve vezetek a fővárosban. A közlekedési lámpák úgy vannak beállítva, hogy szinte minden második útkereszteződésben meg kell állni, főútvonalon haladva is (kivéve Szentendrei út). Ugyanis a közlekedési lámpa éppen akkor vált pirosra (normál sebességet véve), vagy még nem váltott zöldre, mikor oda érkezünk.
Egy háromsávos úttesten elindul harminc autó, a következőnél már fékezhet is, míg meg nem áll, néhány másodperc múlva megint csak indulás. Zöldhullámról nem hallottak. Csodálkozunk milyen szennyezett a város levegője?

Royal # 2009.06.18. 06:04

...Aki az éretlen kölyöknek nagy teljesítményű motorra (autóra) jogosítványt ad....

Egyébként sajnos ez is olyan mint a mobiltelefon a tinédzsereknél. Nem céleszköz, hanem legyen mivel villogni a haverok, meg az ostoba pipik előtt. Simsonnal közlekedni nem menő.

Emlékszem mennyit könyörögtem apámnak hadd vigyem el egy körre a dácsiát, aztán elkerülendő ezeket a szitukat, összegyűjtöttem egy trabantravalót, és örültem életem első gépjárművének. Ennek a korszaknak vége, kettes átlagú érettségire, gyorstalpaló jogsi, mire végez, már ott áll a nagyteljesítményű autó/motor a ház előtt, ön és közveszélyessé téve a gyereket. Néhány szülő tényleg komplett idióta.

monalisa1 # 2009.06.17. 21:30

Néhány nappal ezelőtt gázolt halálra Mosonmagyaróvár városában a zebzán egy 19 éves motoros egy 29 éves háromgyermekes édesanyát, a rendőrség előzetes véleménye szerint ca. 80 km/óra sebességgel haladva...

Az áldozat férje szerint közvetve az is felelős aki az éretlen kölöknek nagy teljesítményű motort vesz.

Royal # 2009.06.14. 10:38

az elsődleges ok szerintem sem a fegyelmezetlenség (OK, az _is_), hanem az alkalmatlanság.

Ezerszámra találni hasonló gyöngyszemeket a neten, de amit ez a nő csinál, azon például egyszerűen nem tudok túljutni:

http://subba.blog.hu/…sszonypilota

Mindazonáltal hogy mosolyogtató videó, mégis elborzadok tőle hány ilyen képességű ember kap jogosítványt. Vajon ezt a hölgyet ki engedte át, és hogyan ? Miért a gyorshajtás az elsőszámú közellenség? Miért tűzoltás (tömeges bűntetés, kresz downgrade) a megoldás, és nem a prevenció (sofőrök szűrése, alkalmatlanok kizárása) ?

Royal # 2009.06.14. 10:23

Szia Tomsecret,

Szerintem 130 helyett 150-nel utazni az még azért nem ámokfutás :)

TomSecret! # 2009.06.12. 11:01

Menjünk sorrendben:

mkitti21: ha az álltásodat tudod bizonyítani, nincs helye szabsért eljárásnak veled szemben, mivel csak azon közlekedési szabályok betartását lehet számon kérni az autóstól, amit a KRESZ vagy a táblák alapján tudnia/észlelnie kell. Helyszíni bírság kifizetése esetén további jogorvoslat nincs.

slacix: ugye nem képzeled, hogy nincs felvétel a száguldozásodról? egyébként 100 km/h fölött 3%-os hibahatárral (a javadra) kalkulálnak a zsaruk. Egyébként ne izgulj, mert a 410/2007-es korm. rendelet szerint 150 felett(!) büntetnek, 150-nél még nem, ráadásul ha 150-nel bemértek, akkor azt 147-nek veszik. ezért is kaptál tudakozványt, amiben vallhatsz, mert szabálysértésit indított a rendőrség, nem közigazgatási eljárást. hogy mit azt rád bízom, nem segítek, annyit elárulok, van kiskapu. csak te nem érdemled meg szerintem, ne száguldozzál, mert az ilyenek miatt vannak balesetek.

és végül Tundee:

ne izgulj, azt tartogasd másra. a szabálysértés 6 hónap után elévül, a közig bírságot 60 napon belül kellett volna postára adnia a zsaruknak, mindenről lecsúsztak, no para.

Elvtársi üdvözlettel


jogvédö

Tundee # 2009.06.11. 07:13

Sziasztok!
A problémám a következő:
Most derült ki, hogy 2008-ban volt egy autópályás lefotózásom, amiről azóta sem kaptam semmilyen levelet. Se simát, se ajánlottat. -tényleg nem, mert nagyon becsületesen át szoktam venni minden papírt-
Most egy ismerősöm mondja, h látj a gépben.

Az lenne az egyik kérdésem, hogy ha tegyük fel valamikor ezután küldenek levelet, akkor hivatkozhatok -e a fél év leteltére?
Van még ilyen egyáltalán, hogy fél év után elévül, vagy nem és csak nagyobb bajba kerülök?

Második kérdésem, hogy egy ember mennyi gyorshajtást kaphat, vagyis mikortól veszik el a jogsit?

Előre is köszönöm a válaszokat, nagyon izgulok, h mi lesz/legyen.:)
Szép napot!

slacix # 2009.06.11. 05:13

Sziasztok,

Május egytől ugye változtak a szabályok; gondolom elsején bőszen neki is álltak mérni: engem harmadikán Tatabányánál bemértek, "a hitelesített mérőberendezés" szerint pontosan 150-el a 130-as határnál.
Szerintem nem mentem annyival - ritkán teszem -, de nem is ezért gyanús ez a pontosan 150, hanem azért, mert hát véletlenül az a határ, amitől fizetni kell - a 149 még nem.
Kérdés: ilyenkor - hogy idézzek buday78 kollégától - bólogató jánosként nincs más, el kell fogadni a rendőr igazságát és fizetni - vagy érdemes megnézni akarni azt a 150-es mérést? Erre különben esélyt sem adnak, a levél mellé csak olyan doksit mellékeltek, amiben "vallok" - olyat nem, amiben kérdezősködhetek...

Még egy gondolat: a balesetek számának leszorításával kapcsolatban egyetértek Royal kollégával: az elsődleges ok szerintem sem a fegyelmezetlenség (OK, az _is_), hanem az alkalmatlanság. Tényleg bárki 'vehet' jogsit (és bárki meg is tarthatja - mindegy hogy betegség/kor miatt fél év a reakcióideje).
Pl. pilóták esetében pl. ez máshogy van: alkalmatlan jelölt még magánrepülőgépre sem kaphat igazolványt, és nem is tarthatja meg. Ja, az egyik gurul, a másik repül, de más különbség nincs!

mkitti21 # 2009.06.10. 17:05

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Leparkoltam egy parkolásra kijelölt helyen. Egyik részén volt egy várakozni tilos tábla, ami nem megfelelően volt kihelyezve, mivel a közlekedési iránynak háttal volt fordítva. Ahogy behajtottam a tábla hátát láttam. Vagyis egy olyan utcára néz, ami egyirányú, és amerre néz onnan nem is lehet behajtani. Megbírságoltak 5.000 Ft-ra. Gyorsan odafutottam a parkolóőrhöz, hogy nézze már meg, hgy a tábla rosszul van kihelyezve, azt mondta, nem hozzá tartozik.Többen is így jártak, akkor, ott. Ráadásul a rendszám egyik betűjét elhibázták a papíron. Valyon hány embert bírságoltak már meg emiatt?!!Van-e valamilyen jogszabály erre, ha a tábla nem megfelelően van kihelyezve. Lehet-e ezellen a bírság ellen vmit tenni?

Előre is köszönöm

TomSecret! # 2009.06.10. 14:03

Szerintem még a Mikulás is látta, hogy 51 volt az az 57...

Ha egyébként 50-es tábla volt, akkor szabálysértési eljárás lesz, mindent a rendőrség bizonyít. A bírónak csak ez fog számítani, kár a tanúkkal erőlködni. 5-10ezer ft bírság. Gondolom ilyesmi lett volna a helyszíni is..


jogvédö

vetokacsa # 2009.06.10. 11:55

Sziasztok!

Engem tegnap a Tiszánál "bemértek" állítólag 57-el :)
Mondtam az igen szimpatikus rendőrnőnek (volt vagy 20),hogy teljesen ki van zárva,mert kb. 25-en villogtak szemből és a tempomatot beállítottam 51-re!Ezt a sebességet mutatta a digitális km/h-óra és a beépített gps is!Erre mondja,hogy őt az nem érdekli,az ő műszerük (valami akkumlátoros szar) 57-et mutatott.Jött a kérdés....mit csináljunk....:)
Mondtam,hogy én (meg a mellettem ülők is látták) láttam a sebességemet,nem fizetek helyszini bírságot!A nő csak mondta,hogy akkor fel leszek jelentve.:)
Azt szeretném kérdezni,hogy ilyenkor mit lehet tenni,amikor gyakorlatilag 3 ember és két műszer is látta,hogy 51-el mentem,csak a yardok nem?
Köszi

monalisa1 # 2009.06.08. 18:32

Vissza kellene a topicban olvasni, vagyis volt-e hasonló eset ill. javaslat hogy tovább fellebbezni = bíróságtól kérni a kiszabott összeg mérséklését ill. a részletfizetés engedélyezését - a leírt sajnálatos családi helyzet okot adna a kedvezőbb elbírálásra. Mert az egy dolog, hogy túl gyorsan mentél, a másik, hogy bárki kerülhet rajta kívülálló okból átmenetileg szorult helyzetbe.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Fenyőke # 2009.06.08. 06:25

Üdv mindenkinek!

A történetem a következő:
Decemberben létszámleépítés miatt kiraktak a munkahelyemről. Feleségem egy 2 évvel korábban történt autóbaleset miatt nem dolgozik jelenleg sem (nem ő volt a vétkes a balesetben).
Fébruár végén kaptam egy levelet a rendőrségtől ,miszerint 30-as táblánál 52-vel mentem és fizessek 60000.- Ft.-ot.
Megfellebeztem ,hogy aránytalanul magasnak tartom a büntetést, és a jelenlegi anyagi helyzetemben nem tudom befizetni, esetleg adjanak részlet fizetési lehetőséget.
A válasz most jött meg, miszerint a csatolt dolumetumok (munkanélküli hivatal igazolása, feleségem orvosi igazolása) nem elfogadható indok és a büntetés mértékét nem csökkenik valamint részlet fizetést sem adnak.

Mit tehetek ?? normális dolog ez a rendőrségtől, hogy tulajdonképpen sz*rnak rá, hogy éhendöglök-e vagy sem...???
Nem értem ezt a hozzáállást??

Mit javasoltok?
Mit tegyek ?? (tényleg nem tudom befizetni egy összegben a 60000.-Ft-ot , de még a 6 részre osztásai gondot okozna ,de azt azért elfogadhatónak tartanám..

Üdv!

buday78 # 2009.06.04. 09:08

Én egyetlen gondolatot fűznék még ehhez.
Szerintem Magyarországon túlnyomóan még mindig olyan emberek élnek,akik az úgynevezett bólogató típusok. Nem néz utána jogszabálynak,jogainak,szerződésének.
Fizetni kell?
OK!

Ha az internetes társadalom nem ilyen szűk réteg lenne,akkor az OTP(de sorolhatnám még ,a rendőrség,az APEH,stb nem élne vissza ilyen kiválóan a pozíciójával.
Az emberek lusták utána olvasni,ez a helyzet.
Nekem nem hogy unszimpatikus az ilyen jellegű fórum,hanem azokat is szolgálja ,akik meggyőződéses "minta állampolgárok".

Mondjuk ki,az olyan kekeckedők miatt, mint az itt fórumozok és a jogász szakma még el nem "kurvult" rétege miatt változhatnak a törvények humánusabbá és ésszerűbbé.

A "díszpintyek" meg fizessenek és meneteljenek az aktuális törvények szerint...