Autópálya pótdíj minden napra ?


Feriboy # 2008.08.04. 14:52

Üdv Mindenkinek.

Ma kaptunk egy pótdíjfizetési felszólítást jogosulatlan autópálya használat miatt (ami szerintük most július 24-én volt) Mióta megvan az autó még soha nem mentünk vele autópályán (új autót vettünk). Azt szeretném kérdezni, hogy mi a teendőm ilyenkor? A telefonos ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy a gödöllői címükre küldjem el a forgalmi fénymásolatát, illetve azt is mondták, hogy ha befizetem a több mint 15 ezres büntetést, és kiderül, hogy tévesen küldtek felszólítást, akkor visszaadják a pénzt. Jegyzőkönyvet nem küldtek, csak a számát írták meg a levélben. A telefonos ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy a jegyzőkönyv nincs hitelesítve mert nem írta alá 2 ember (vagy vmi hasonlót, olyan ideg kapott el, hogy nem emlékszem pontosan mindenre) A levélben is az van, hogy az autó vezetője nem működött együtt.

Ha most elküldöm forgalmi másolatát, akkor lehetséges, hogy legyártanak egy jegyzőkönyvet? Illetve ha befizetem a büntetést akkor azt nem veszik úgy, hogy elismerem a bűnösségem? Mit tegyek?

shushu # 2008.07.28. 11:59

Értem, TomSecret, köszi. Még mindig úgy gondolom, hogy ez nonszensz (mindig így fogom gondolni), de nem tudok mit tenni.

TomSecret! # 2008.07.25. 12:05

Alapvetően esélytelen a pótdíj visszaigénylése ebben az esetben. A befizetéssel nem késlekednék, mert 5szörösére emelkedik automatice.


jogvédö

shushu # 2008.07.25. 08:40

Ebben Sücy teljesen igazad van, de egy kicsit elkéstem vele, ugyebár. Nagyon fáradt lehettem aznap. De a kérdés továbbra is ott van: minek vettem volna ugyanarra az autóra kettő matricát is két napig? Illetve hogy erre hivatkozva van-e értelme pld visszakérnem a büntit (még nem fizettem be, de muszály lesz) vagy legalább egy részét.

Továbbra is várom azok reagálását, akik ehhez jobban értenek.

Sücy # 2008.07.25. 07:32

Én nem egészen jogi tanácsot adnék: figyelj oda... Ugyanis amikor "matricát" veszel, akkor aláírsz. Nézd meg, mit írsz alá, mert ha akkor panaszkodsz, akkor javítják és kész... Utólag meg tényleg nehéz, és ilyen helyzetbe kerülsz...

shushu # 2008.07.25. 07:20

Kedves joghoz értők! (meg persze a többiek is, csak most épp a joghoz értőket szeretném megszólítani)

Az előbb beszéltem a lentebb megadott számon egy hölggyel, aki minden volt, csak kedves és készséges nem. Leginkább az unott, illetve közömbös jelzők jutnak az eszembe róla.

A történet a következő. Június 9-ig volt érvényes engedélyem autópálya használatra. Én bolond, már 8-án meg akartam venni az új havi "matricát", nehogy véletlenül engedély nélkül használjam valamikor a sztrádát, és ami tovább tetézi bűneimet, egy benzinkútnál vettem meg. Igen, a höly nem 10-től, hanem 8-tól adta a szelvényt, és én ezt nem vettem észre, csak most, amikor arról értesített az ÁAK Zrt, hogy július 10-én engedély nélkül használtam az autópályát. (Egyébként július 11-én reggel, annak rendje és módja szerint megvásároltam a következő havi engedélyt.)

A fent említett unott hölgy csak annyit tudott szajkózni, hogy a büntetést be kell fizetnem. Az őt (és lehet, hogy a cégét) egyátalán nem érdekelte, mért volt nekem két napig 2 engedélyem ugyanarra az autóra.

Én úgy gondolom, egyértelmű, hogy jóhiszeműleg használtam engedély nélkül a sztrádát. Tapasztalataitok alapján van-e értelme tovább vinnem az ügyet (pl írásbeli kérelem benyújtása), vagy nyeljem le a békát és ezentúl vásároljak sms-ben?

A válaszokat előre is köszönöm.

böhönye # 2007.07.13. 14:48

Köszönöm!
Valóban segítőkészek voltak, de azt mondták, hogy levélben nem lehet intézni, de bárki eljárhat szóbeli megbízással.

A 36/2007.GKM. r. 8.§-a mondja ki, a határidőt elfelejtettem megkérdezni.

csibe26 # 2007.07.12. 07:57

Utólag 2 karakter eltérésig tudják módosítani a rendszámot, ezt elvileg levélben nyugta másolattal kérheted vagy a vásárlást követő napokban bármelyik kihelyezett ügyfélszolgálaton személyesen. Bár azt nem tudom, hogy a vásárlást követően meddig van erre lehetőség. Pontos infót a 06-40-40-50-60 számon kaphatsz, ahol általában nagyon segítőkészek.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.11. 20:21

Tanúként. A másik tanú a KJK-s autó üzembentartója.

böhönye # 2007.07.11. 18:23

Tegnap kaptam egy felhívást az Autópálya Kezelő Zrt-től, hogy fizessek 12.500 Ft pótdíjat, mert június 15-én érvényes matrica nélkül közlekedtem.

Megtaláltam a nyugtát és akkor vettem észre, hogy a benzinkútnál elírták a rendszámot, KKJ
helyett KJK van feltűntetve.(a számok jól vannak írva)
Négy napos matricát vettem, ma kaptam a következő napról az értesítést újabb 12.500 Ft-ról.

Eredményes lehet, ha igazolom, hogy vettem matricát, csak elírás történt ?

A matricaárus milyen minőségben jár el adott esetben ?