Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


betelt forgalmi esete

KZ 37 # e-mail 2015.01.29. 21:55

ui. Át lehet -e így íratni ,törzsköny nélkűl

gerbera317 # e-mail 2013.06.30. 11:24

Ezeket a dolgokat miért nem intézi el a közlekedés felügyelet?

Ritka rossz kérdés. Kb. olyan, mintha a határőrtől igényelnél új útlevelet, amikor már nincs hová pecsételnie.

Véleményem #   2013.06.28. 11:34

Sajnos ez az üzembentartó feladata költsége, neki kell gondoskodnia erről...
Ez van... tudtommal mindig is így volt, esetleg a költsége nő az évek során...

ecilammin # e-mail 2013.06.27. 10:20

Olvasom a forgamival kapcsolatos problémákat,így én is írok egyet.
A műszaki vizsgát annak rendje-módja szerint elvégeztettem,a megbízott szerelővel.
Minden rendben,de a gubanc az,hogy betelt a forgalmi,és sem környezeti címkét,sem műszaki érvényes címkét nem ragasztottak.Mondván azt az önkormányzatnál 15 napon belül.(Munkanap v. naptári nap?)
Természetesen már foglaltam időpontot.Ezeket a dolgokat miért nem intézi el a közlekedés felügyelet?
Miért kell nekem állampolgárnak minden pitiáner ügyért várnom a kiszolgáltatásra?

monalisa1 #   2011.05.16. 15:32

Atis77: köszönet a történetért, mindenki okulhat belőle.

atella: utólag kibogozhatatlan, hogy anno ki írta el a színt, így a 6.000 Ft az sajnos neked fájó.

Persze amikor megvetted a motort - úgy fél évvel ezelőtt -, "a" papírokat ellenőrízhetted volna, vagy netán azóta...

Atis77 # e-mail 2011.05.16. 15:02

Szerintem nem az eredetvizsgáló hibázott hanem az okmányirodás, anno a golfomnak is elírták de én ott helyben kiböktem és letoltam az ügyintéző ha már ki fizettem majdnem 20e ft-ot egy szaros papirért akkor talán el is olvashatná mi van ráírva. Csak minősítést és rendszámot néznek sajna a többit leszarják, mert kicsit többet kellene gépelni. A opelommmal is igy jártam először ott is a szint irta el, kicseréltettem ott helyben a forgalmit, aztán kifele menet megnéztem a forgalmit még egyszer, és kiderült hogy a vonoóorgot is elfelejtette, kicseréltettem még egyszer.

atella # e-mail 2011.05.11. 16:47

Kedves Forumosok.
Elmesélnék egy nagyon kerek és szép történetet ami a Mi szép kis országunkban előfordulhat.
2010 őszén vásároltam lízingre egy motorkerékpárt.
(Cib-es) Volt egy cég aki velük volt leszerződve és Ők intézték a papírokat a Bank felé, ill. Lízing felé.
Meg is történt az adásvételi szerződés, dupla átírási illeték, meg ilyenek.
Most, hogy lejárt a műszaki a vizsgasoron szóltak, hogy a szín nem jól szerepel a forgalmi engedélybe, ezért el kell mennem az okmányirodába és ott lehet megint egy új forgalmit kifizetnem, de mivel nem én vagyok a tulajdonos, így nem egyszerű a történet.
Meghatatalmazás kellett Lízingcégtől, hogy eljárhassak a szín átírás miatt. Nos eddig ez okés.
Amikor még nem az én tulajdonomban volt a motorkerékpár, akkor is ugyanez a színe volt, csak a forgalmiban szerepelt másképp.
Kérdezném én, hogy az eredetiség vizsgáló állomás által kiadott hivatalos dokumentumra elfelejtik ráírni esetlegesen, hogy a szín nem jó, akkor Ők nem hibáztak? Ők nem azért vannak, hogy a hivatalos dokumentumokat, amiből az okmányirodában dolgoznak azt 100% ban tökéletesen ki kellene tölteniük, mert most már ott tartok, hogy a harmadik forgalmi engedélyt fogom kifizetni az eredetiség vizsgáló állomás mulasztása miatt. Igaz, hogy csak egy rublika, de nekem az 6000 Ft. és persze rohangálás a lízincéghez meghatalmazásért, utána okmányirodai ügyintézés (hetek kérdése)
Lehet-e kötelezni a vizsgáló állomást a "kár" megtérítésére, mivel az anno Ő általuk kiadott hivatalos dokumentum hiányos és ezáltal az okmányiroda is rossz papraméterekkel adta ki a forgalmi engedélyt?!

(ha valaki esetleg azzal érvelne, hogy az átvételkor miért nem néztem meg az adatokat, arra azt tudom válaszolni, hogy az átírást és az eredetiségvizsgálatot is a lízingcég leszerződött alvállalkozója végezte)

köszönettel
atella

la911 # e-mail 2011.02.14. 17:36

Az a lényeg hogy lejárt a forgalmim és igazoltattak és bevonták! Röviden ennyi!!! Mennyi bírságra számíthatok?

monalisa1 #   2011.02.14. 09:48

Ha csak simán lejárt a műszaki és ezért a forgalmi bevonása, akkor egy "mezei" műszaki vizsga elég. Azonban ha valami műszaki ok miatt vonták be a forgalmi engedélyt akkor kell a szígorubb ujravizsgáztatás.

la911 # e-mail 2011.02.14. 07:41

Csak annyi? Nem KPM-re kell vinni?

guba # e-mail 2011.02.09. 08:58

Leműszakiztatod, és utána vissza fogod kapni.

la911 # e-mail 2011.02.08. 20:24

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni!!Lejárt az autóm műszakija és elvették a forgalmit! Mi a teendő hogy visszakapjam? Légyszives segítsetek!!!!!!

Traffic #   2008.01.08. 20:54

Ritucci!

Ennek igazán örülök!

Üdv,
Traffic

Ritucci # e-mail 2008.01.07. 14:42

Sziasztok!
Na, végre megszületett a bírósági döntés, mely a kifogást alaposnak minősítette és az eljárást megszüntette.
Az indokolás lényege: az érvényes műszaki vizsga bizonyítására elfogadta az igazoló lapot, mint írta az ellenőrzéskor bizonyíthatóan érvényes műszaki vizsgával rendelkezett az autó, az pedig nem róható fel nekem, hogy az okmányiroda ügyintézése elhúzódik. Végül nem kellett bizonyítanom az állításomat, hogy telefonon foglaltam időpontot, bizonyítás nélkül elfogadták.
Siker. :-)

Traffic #   2007.11.28. 20:15

T. Ritucci!

Sikerült megszerezni az okmányirodától az igazolást, hogy mely nap kértél időpontot az ügyintézésre?

A műszaki vizsga nélküli közlekedés elmélete meg fog dőlni...

Utánajártam közben még jobban a dolgoknak. Az alant idézett jogszabály szerint valóban be kell jegyeztetni 15 napon belül az új műszaki vizsga eredményét, mert az műszaki adat megváltozásának minősül. (Okmányirodai információ)
Ha bizonyítod (az igazolással), hogy még a rendelkezésre álló 15 napon belül kezdeményezted a változás bejegyeztetését, akkor nem lehet semmi gond.

Üdv,
Traffic

szota #   2007.11.28. 19:42

igen, várjuk a fejleményeket!
Én épp tegnap kaptam meg a betelt forgalmim helyett az újat. Még jó, hogy bejelentkeztem előre a neten (közel s távol ez volt az egyetlen időpont), mert 13.30kor 15-en voltak elöttem.

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

csak egy állampolgár # e-mail 2007.11.27. 09:38

Na ez Magyarország ....
IGEN, ÉRDEKEL NAGYON ! Írd meg légysz mégis mire jutottak az okosok! köszi
Zolikaaa

Ritucci # e-mail 2007.11.27. 08:20

Sziasztok,
jó régen írtam utoljára, de még mindig tart az ügy.
2007. november 3-án(!) érkezett egy tv.ajánlott levél az illetékes rendőrkapitányságról, hogy mivel nem fizettem be a szabálysértési bírságot, ezért közérdekű munkára, vagy elzárásra válthatom a büntimet. Ehhez a levélhez mellékelten elküldték a szabálysértési határozatot, mely augusztusban született és szeptember elején jogerőre emelkedett, mert állítólag nem vettem át az ajánlott küldeményt.(kézbesítési vélelem). A kézbesítési vélelem beálltáról, akkor szintén nem kaptam értesítést, pedig erről sima levélküldemény formájában értesíteniük kellet volna. Érdekes módon ez sem érkezett meg, ergo legalább két küldemény „eltűnt”.

A legjobb: a szabálysértési határozat indokolás részében annyi áll, hogy az ominózus napon érvényes műszaki vizsga nélkül vezettem az autót. Ez egyszerűen nem igaz! Szó sem esik benne arról, hogy megtörtént a műszaki vizsga, csak betelt a forgalmi és…
Most ott tart az ügy, hogy kifogással éltem a szabálysértési bírság ellen és a kézbesítési vélelem beállta ellen is. Egyelőre annyit tudok, hogy továbbították az illetékes bíróság felé a kifogásomat. Hát kíváncsi leszek…
Ha érdekel valakit, akkor majd megírom a végét is, csak tanulságképpen, hogy okuljunk.

Traffic #   2007.07.30. 20:33

T. Ritucci!

Köszönet a tájékoztatásért, szívesen venném ezt a továbbiakban is, mert nagyon érdekel a dolog!

Üdv,
Traffic

Ritucci # e-mail 2007.07.30. 11:31

Csak, hogy kerek legyen a történet...

Okmányiroda, mindennemű apelláta nélkül kiállította az új forgalmit. Nem hivatalosan azt mondták- amit egyébként titkon sejtettünk - hogy nem is vonhatta volna be a rendőr a forgalmit erre hivatkozással. Semmilyen jogszabály nem írja elő, amit a rendőr állított.(15 nap stb.)
Szabálysértési hatóságtól azóta sem (07.03.)kaptunk határozatot büntetés ügyileg. Az okmányiroda szerint nem is biztos, hogy egyáltalán bármit fogunk kapni. Azért kíváncsi lennék, hogy oldják meg, mert hát ugye feljelentés született...(költői)

Ritucci # e-mail 2007.07.21. 17:03

Traffic! Köszönöm a segítséget!

Traffic #   2007.07.20. 21:22

T. Ritucci!

Attól tartok, hogy a 15 napon nem munkanapot kell érteni. Az általad hivatkozott jogszabályban szerepel az is (33. § (5) bek.), hogy a járműokmány stb. elvesztését 3 munkanapon belül be kell jelenteni. Gondolom, hogy ha itt kiemelték, hogy munkanapról van szó, a 15 napnál pedig nem, akkor az 15 naptári nap.

Mindenképp menj be az Okmányirodába és kérj igazolást arról, hogy mikor kértél időpontot és mikorra kaptál.

Üdv,
Traffic

Ritucci # e-mail 2007.07.20. 16:44

Jó lenne, ha ilyen egyszerű lett volna, mint Sasfiók írta...
Gépjárműügyekben a szóban forgó okmányiroda csak előjegyzésben fogad. Útlevelet, személyit, forgalmit intéztem mostanában, de mindig csak előjegyzésre fogadtak. Előjegyzés nélkül, ha irtó nagy mázlid van és valaki nem megy el az előjegyzett időpontjára, akkor besuvasztanak, de ehhez mázli kell. Legalábbis Érden. Időpontot egyébként telefonon foglaltam, úgyhogy nincs visszaigazoló e-mailem, esetleg be tudok menni így utólag az okmányirodába, hogy igazolják, hogy már volt előjegyzésem. A rendőrnek hiába mondtam, hogy van, egyáltalán nem érdekelte.
Utólag már én is "okos" vagyok, nyilván meg kellett volna próbálnom másik oi-ban.

bootmaker # e-mail 2007.07.20. 15:06

Ez igaz.
Viszont amikor az ember a neten foglal időpontot kap egy visszaigazoló emailt, és az dokumentumként, igazolásként szolgál az ügy állásárol.
Na de végül is ami még fontos lehet, ez a 15 ugye munkanap?

B

Sasfioka # e-mail 2007.07.20. 14:25

De azért azt el kell mondani, hogy az okmányiroda nem csak időpontra dolgozik... Ha odament volna másnap reggel nyitásra, aznap megcsinálták volna neki az új forgalmit. Mert időpontot lehet, hogy csak három-négy hétre adnak, de az iroda nem csak előjegyzésben dolgozik...

SF