quad forgalmi rendszámmal való ellátása


wers # 2018.12.11. 09:46

fefefe74! A gyártó által kiállított dokumentumokkal keresd fel a Kormányhivatal Közlekedési Osztályát (közlekedési hatóság).

Majd ott megmondják, hogy mit lehet és mit nem.

fefefe74 # 2018.12.11. 09:30

Sziasztok!
Vásároltam egy prémium kategóriás kínai gyerek quadot, mellyel nagyon meg vagyok elégedve, de szeretnék valahogy rendszámot rakatni rá.
Ahogy néztem mindenbe benne van az E jelzés, de a forgalmazó szerint nem lehet közúti forgalomba használni ezt a quadot.
Nincs valami kiskapu , hogy én ezt mégis lepapírozzam?
Tud valaki segíteni nekem ebben?
Köszi a válaszokat.

itt a linkje a quad -nak

http://gyerekquadok.hu/…premium.html

Traffic # 2007.10.12. 18:29

T. Dr.Attika!

Talán kissé szűkszavú voltam. Olyan (2 db) rendszámos quad-dal találkoztam, amelyet motorkerékpárként helyeztek forgalomba.

Dr.Attika # 2007.10.12. 18:11

Én is találkoztam ma vagy tíz motorkerékpárral. Hogy is jön ez jogi érvelésedhez a kérdést illetően?

Traffic # 2007.10.12. 16:39

Motorkerékpárral találkoztam.

Dr.Attika # 2007.10.11. 19:18

Nem motorkerékpár, személygépkocsi és regisztrációs adót is kell utánna fizetni.

Traffic # 2007.10.11. 17:29

Motorkerékpár.

balageboy # 2007.10.11. 04:55

Hahop1!

Ha hiszed, ha nem, én láttam már quadot forgalmi rendszámmal a közúton, még fel is kaptam rá a fejem, tehát valamilyen módon lehetséges ezek szerint.
Igazából számomra az a kérdés, hogy mégis mi a frásznak minősítik azt be? Esetleg 50ccm-ig segédmotornak, felette pedig? Egyszer voltam a KTM crossmotor üzletben, és ott láttam nagyon állat quadot is, megkérdeztem mégis mi ez .. és azt mondták, mezőgazdasági vontatónak van minősítve.
Hogy aztán ez mennyire igaz, azt nem tudom, de ezt a választ kaptam, ami elég vicces szerintem, de hát ám legyen, szerintem senkit nem érdekelne minek kategórizálják be, csak valahogy kapjon rendszámot. Bár most jön a hideg, a télen lesz időd lejátszani a mecsset a hivatalokkal, kinek mégis mi az álláspontja. A KTM üzletben mepróbálok utánakérdezni, hogyan tettek rendszámot a quadra.
Balázs

gydimi # 2007.10.04. 08:58

rongálás

balageboy # 2007.10.04. 07:49

Monalisa!
Amúgy van ám olyan telepiros is! Egyik betegem azzal szórakozik, hogy a ház előtt parkoló kocsim rendszámát most már úgy kb 10-dik alkalommal fújja le mindig piros festékkel, és kicsit unom már, hogy higítóval hetente szedegetem le róla, de pl. ha ott hagyom a francba és nem foglalkozom vele, akkor a rendőr mit fog hozzá szólni ? Mert lassan kezdem feladni, nekem is véges az energiám meg az időm is. Szóval ez milyen szabálysértés, márha egyáltalán az?
Balázs

ViktorBp # 2007.10.03. 06:15

Hahop ! Jó a stílusod, és hát valljuk meg, van is benne valami ebben az országban sajnos.

Na de quaddal kapcsolatban én már megjártam a hadak útját, az a beírás sztem nem mindig állja meg a helyét, hogy "általában segédmotorkerékpárnak minősülnek", ugyanis mi vana kkor a 400 ccm-es quadokkal ? Az nem lehet segédmotor ....
Na de annyi infóm van, ill. amit én már hónapok alatt lelevelezgettem, hogy a Központi Közl. Felügyelet Műszaki Engedélyezési Osztályától lehet kérni tuléképpen akármire egyedi engedélyt, ha ők megvizsgálják, és bár az előírásoktól valamiben eltér a jármű, viszont a Műszaki Engedélyezési Osztály erre egyedi engedélyt ad, akkor levizsgáztatható minden probléma nélkül. Engem így tájékoztattak, aztán persze más kérdés, hogy gyakorlatilag ez mennyire kivitelezhető, és gondolom fél évig mkinimum elhúzódik az ügyintézés, ha nekem csak egy levél olyan 3 hónapba került ...
Viktor

Traffic # 2007.09.01. 20:02

Ha nem értek egyet a te értelmezéseddel de a közlekedési felügyelet hülye indokaival milyen módon és hová fordulhatok? Van kiút vagy nincs?

Arról nincs pontos tudomásom, hogy külföldön hogyan engedélyezik a quad átalakítását, de biztosan van olyan ország, ahol engedélyezik.

hahop1 # 2007.09.01. 19:57

Mi annak az oka, hogy egy jármű amely megfelel minden minősítési eljárásnak nem lehet ma Magyarországon forgalomba helyezni, mert csak és azért is nem meg különben sem, mert valakinek valami miatt nem tetszik. ( Igen mondjuk én sem engedném meg 1.6-nál nagyobb személygépkocsik forgalomba helyezést mert minek akar valaki 3000 vagy nagyobb köbcentis személygépkocsival közlekedni, mikor a szabályok szerint nem használhatja ki. Igen ha rajtam múlna nem engedném szintén környezetvédelmi okokból, hogy egy személyre 25 négyzetméternél több jusson lakótérként mert mi a fasznak. Sőt a francokat mindenki közlekedjen tömegközlekedéssel és kerékpározzon. Sőt ne is közlekedjen tömegközlekedéssel gyalogoljon.)

Kurva egy országban élünk.

Ha nem értek egyet a te értelmezéseddel de a közlekedési felügyelet hülye indokaival milyen módon és hová fordulhatok? Van kiút vagy nincs?

Traffic # 2007.09.01. 19:51

:) Olyan tényleg nincs...

monalisa1 # 2007.09.01. 18:14

Valóban láttam már piros betű/szám kombinációjú rendszámot, de én "piros" rendszám alatt - ahogy hahop1 kérdézte - a taxi sárgát rendszámát hoztam be a képbe, szóval olyan telepiros tényleg nincs.

Traffic # 2007.09.01. 17:56

Lassú jármű. Fehér alapon piros karakterek. A munkagép járműtípust a KRESZ már nem tartalmazza.
Monalisa1! Biztos láttál már ilyet egy-két traktoron.
Hogy a kérdésre is válasz legyen:

5/1990. Köhém rendelet

E rendelet alkalmazásában a jármű:
gépjármű, mezőgazdasági vontató, lassú jármű, ezek pótkocsija, valamint segédmotoros kerékpár. (Általában a quadok segédmotoros kerékpárnak minősülnek)

2. §
(2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.

16. § (1) A már forgalomba helyezett gépjármű, mezőgazdasági vontató és ezek pótkocsija átalakításához szükséges előzetes engedélyt az NKH regionális igazgatósága, a járművek sorozatszerű (5 darabot meghaladó mennyiségű) átalakításakor az NKH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságától kell a jármű tulajdonosának kérnie. A kérelemhez csatolni kell az elbíráláshoz szükséges műszaki dokumentációt.

(3) Az átalakítás során a jármű fajtája csak abban az esetben változtatható meg, ha

  1. - különleges indokolt esetben - speciális rendeltetésű tehergépkocsi keletkezik,
  2. 3500 kilogrammot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi átalakítása során lakófelépítményű gépkocsi keletkezik,
  3. az átalakítás során keletkező járműfajta az átalakításra kerülő típus gyári változataként is létezik; motorkerékpár segéd-motorkerékpárrá ebben az esetben sem alakítható át,
  4. 65 kW (88,4 LE) motorteljesítményt és 6000 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó mezőgazdasági vontató átalakítása során lassú jármű keletkezik,
  5. az N1 kategóriába tartozó tehergépkocsi átalakítása során olyan személygépkocsi keletkezik, amely teljesíti az M1 kategóriára vonatkozóan az MR.-ben előírt további műszaki feltételeket. E rendelkezés nem érinti a külön jogszabályban előírt egyéb feltételek teljesítésének kötelezettségét.

A fentiek alapján: nem lehet a quadot lassú járművé átalakítani.

Lhotse # 2007.08.31. 13:41

Az a munkagép, nem?

monalisa1 # 2007.08.31. 13:06

Olyant még nem is láttam., valami albán rendszám?

hahop1 # 2007.08.30. 18:46

Lehet e azt a piros színű forgalmi rendszámot a quadra megkérni?