Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

Atis77 # e-mail 2015.05.09. 06:51

Első fokon nincs tárgyalás ilyen esetben, csak ha fellebbez.

Véleményem #   2015.05.07. 20:12

viaggiatrice

Van egy ittasvezetés jogsi mentéssel foglalkozó topic a fórumon oda is célszerű ezt leírni, egy pontosabb válasz érdekében.

Az, hogy brazil állampolgár és ott más a törvény az lényegtelen, mivel Mo.-on van, és az itteni szabályok törvények szerint kell megfelelnie, ami itt hatályos, rá épp úgy hatályosak ezek mint pl.: a Btk.
Itt követett el bűncselekményt és a magyar jog ezt bünteti szankcionálja itt járnak el.
A jogsiját teljesen jogszerűen vették el.
Személyesen tud a brazil emberke ez ügyben érdeklődni a rendőrségen. Ittas vezetés bűncselekmény esetén valószínű, hogy kihallgatták, ott már kaphatott vagy kérhetett tájékoztatást mindenről ami itt felmerül kérdésként. Később is vissza idézik még a rendőrségre ez az elkövetés után 1-2 héten belül megtörténik jobb esetben, ott szintén felteheti a kérdéseit az eljárás menetével kapcsolatban.
A bíróságon célszerű megjelenni, de nélküle is lefolytathatják az eljárást. Mo.-on eltiltják a vezetéstől és pénzbeni büntetésre is számíthat.

viaggiatrice # e-mail 2015.05.07. 14:30

Segítségre lenne szükségem. Van egy brazil állampolgárságú ismerősöm, cserediákként van Magyarországon és vett az itt tartózkodása idejére egy használt autót. Egyik este megszondáztatták a rendőrök, a szonda 0,35 %-ot mutatott és elvették a jogosítványát. Semmilyen balesetet nem okozott, nem vezetett le az útról, szabályosan közlekedett. Egy rutin ellenőrzés során derült ki, hogy ivott vezetés előtt. A kérdésem az lenne, hogy mi történik, ha azelőtt kell visszamennie Brazíliába, hogy behívnák a bíróságra? Brazíliában más törvények vannak, rendőr nem vehet el jogosítványt és egyszerű új okmányt igényelni. Tehát mi történik ha nem jelenik meg a bíróságon? Valamint ha esetleg később visszajön Magyarországra és az új jogosítványával vezet, akkor annak lehet bármilyen következménye?
Előre is köszönöm a segítséget!!

brcei # e-mail 2015.04.03. 14:52

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy bevonták a jogsimat 1év 8 hónapra ami múlt hónapban lejárt, most kaptam a levelet a törvényszéki gazd. hivataltól amiben a pénzbüntetésről van csak szó amit már be is fizettem. Ki és mikor és hogyan fog az esetleges utánképzésre kötelezni? Mert úgy olvastam, hogy az utánképzésre kötelező határozattal fel kell keresnem a lakhelyem szerinti – vagy bármely - Közlekedési Hatóságot. de én nem kaptam ilyen határozatot.
előre is köszi a választ

Véleményem #   2015.02.07. 01:50

A román hatóság megküldi a magyar illetékes okmányirodának a jogsit és majd vissza kapod. Csak úgy nem fognak másikat adni.

ilona.szabo85@gmail.com # e-mail 2015.02.02. 14:28

hello a romanok elvedtek a jogostvanyomat mondvan hogy nem adtam meg a gyaloogosoknak az elbsoseget ami nem igaz 8-10 ember mendt el elodtem es en adiig vartam mikor oda jodtek hozam akor is ott altam a gyalogos atkeloo ellot mitt lehet csinalni??? kerjek masikat magyarhatosagoknal???

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.01.23. 17:34

A B-s jogsim megmarad??

Hááát, adtál rá okot, hogy bevonják...

Pityesz1200 # e-mail 2015.01.22. 21:45

A B-s jogsim megmarad??
Elso szabalysertesem

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.01.22. 16:42

Ez igaz?
Ez igaz !
Pénzbírság, nem-is kevés!

Pityesz1200 # e-mail 2015.01.21. 23:09

Sziasztok
Valaki tudna segiteni?

Pityesz1200 # e-mail 2015.01.21. 18:13

Sziasztok
Olyan kerdesem lenne hogy cross motorral jottem haza az utcaba es elkaptak a rendorok mivel cross motorra ugy tudom nem kell jogsi es biztositas sem kotheto ra igy milyen buntetesre szamithatok? Sisak nem.volt rajtam azt mondtak 250ezer plusz hogy eltiltanak a vezetestol
Ez igaz?
Azt mondtak kozterulet rongalas nincs jogositvanyom biztositasom nincs sisak nelkul 80cmm a motor
Elore is koszonom a valszokat

Atis77 # e-mail 2015.01.18. 05:53

bécu

Bemész az okmányirodába és elkéred.

Atis77 # e-mail 2015.01.18. 05:53

Ha a többi kategória maradt (nem tudom mi van még), úgy tudom nem kell után képzés. De az ittasvezetés topicban többet tudnak.

Véleményem #   2015.01.16. 11:55

csingcsun

Kell menni mindenre.

csingcsun # e-mail 2015.01.16. 11:09

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy elvették a B (csak azt) kategóriámat 10 hónapra ittas vezetés miatt (Bűncselekményi szinttel), és az lenne a kérdésem, hogy után képzésre, pszichológiai vizsgára stb.-re számíthatok, vagy pedig amint letelt a határozattal mehetek az okmányirodába?

Semmit nem írnak erről a jogerős bírósági ítélet határozatában..

bécu # e-mail 2014.12.09. 21:46

jó estét segitségett szeretnék kérni 2004 be elvették a jogsimat és eltiltottak 5 hónapra hogy tudom vissza szerezni

eznemvicces # e-mail 2014.11.24. 23:07

Udv, ha valakinek 2001-tol volt jogsija eredetileg, de 2006-ban elvettek egy evre es utana csak 2014-ben teszi le az uj jogsit az illeto, viszont(!) a regi birosagi es onkormanyzati papirokon keresztul teszi mindezt, (amit anno a helyi okormanyzattol es birosagtol ujra megigenyelt 2008.januarjaban) akkor az "uj" magyaro-on ujonnan letett jogositvanyon milyen datum fog szerepelni, az, hogy 2001 vagy az, hogy ennek az embernek 2014-tol van jogsija csak? Ha esetleg valaki tudna nekem ebben segiteni vagy van tapasztalata nagyon megkoszonnem. Peldaul, ha valakinek elvettek es visszakapta par evvel kesobb egy hosszabb ido utan, hogy most mi szerepel a jogsijan? Amikor biztositast kot mit ir be, hogy miota van jogsija? Vagy ha csak valaki lenne szives a helyes iranyba mutatni engem. Mert mar reg nem elek magyarorszagon es a letezo osszes helyen elvettek a jogsimat szoval most ujra magyarorszagon probalkozom. Raadasul sehol sem talalok semmi informaciot errol. Hol erdeklodjek? Koszonom szepen!

Mákocska # e-mail 2014.11.20. 13:06

Üdv!

Olyan kérdésem lenne,hogy a páromnak 2011-ben elvették a jogosítványát 5 évre gyorshajtás miatt,és van e lehetőség valamilyen módon ezt hamarabb visszaszerezni,illetve ha letelik az 5 év,hogyan lehet visszaszerezni,mit kell tenni.Előre is köszönöm a választ!

Véleményem #   2014.11.16. 20:54

Miska9

A kábítószerrel kapcsolatos eljárást jól ismeri, kb. ez a folyamat várható.
A járőrök %-os megítélése nem éppen helyén való. Nem titok, hogy vannak köztük kicsit szinten aluliak is, de attól még ekkora következtetést nem kell levonni.
A nyomozók nagy része járőrökből lesz idővel. Nem feltétlen kell emeltebb iskolai végzettség meg tudás, csak egy másik fajta joganyag alaposabb ismerete. Az "okos-buta" dolgot nem lehet ebből levonni...

Miska92 # e-mail 2014.11.12. 07:26

egyet értek önnel! Hónapok óta nem mozogtam a társasággal , nem gondoltam , hogy még sáros vagyok (vizeletbe). Ami a járőrös beszélgetést illeti , az úgy van ahogy leírtam! a járőrök 75% buta, a rendőr ott kezdődik hogy nyomozó akinek van egy kis esze ! engem jogtalanul csúnya módon átvertek de amíg nem kapok a véremről eredményt addig nem akarok védőt elrendelni :/ Mert , ha a vér tiszta visszakapom a jogsim , aztán az elterelést meg végig csinálom , és akkor tiszta minden !

Véleményem #   2014.11.05. 13:31

Miska92

Nem kellene kábítószert fogyasztani és ilyen emberek társaságába belekeveredni mert akkor ez van...
A sztori nem életszerű. Minek kocsikázik ott éppen akkor amikor a rendőrök a haverját elviszik kábítószer miatt. Nyilván tudhatta, hogy a haverja sáros az ügyben... Aztán, hogy került oda éppen akkor amikor a rendőrök is, milyen érdeke fűzhette ahhoz, hogy ott a környéken leskelődjön köröket menjen... kíváncsiság elég érdekes. sok más kérdést is felvet még...
Az, hogy ezek után meg lett állítva, gondolom nem csodálkozott, mert felhívta saját magára a figyelmet már eleve a kíváncsiskodással is...
Az autót ilyen miatt nem szokták körözni, de elképzelhető. Az ügyben szerezzen egy védőt az utána tud járni ennek. A személyleírást nem szokták körözni, konkrét névvel adnak ki körözést emberre. Személyleírás alapján esetleg keresnek valakit, akinek a nevét vagy egyéb adatait pontosan nem tudják. Ezt megint csak védő ügyvéd segítségével derítheti ki.
Az egész sztori hibádzik nekem, de ez a megállításos rész főleg. Kizártnak tartom, hogy ezek a szavak hangzottak volna el a rendőrök irányából, itt vagy hatalmas félre értés van és rossz közlés az írásban vagy egy elég komoly ferdítés ami távolról sem tükrözi a valóságot.

3 perc alatt lettem körözött? ha előtte az voltam arról tudnak mutatni valami dokumentumot?

3 perc alatt nem vált körözötté, de akár összefüggésben lehet a haverjával és azzal kapcsolatban állíthatták elő. Ha körözték akkor arról van dokumentum, de az előállítása során jegyzőkönyvi meghallgatásnak is kellett lennie. Ha az nem volt, akkor is tájékozódhatott volna a saját érdekében. Biztos, hogy valamit közöltek mi lesz az eljárás menete a továbbiakban.

A jogsival kapcsolatban van egy külön topic a büntető jog, ittas vezetéseknél, ott foglalkoznak jogosítvány mentéssel. Ezzel kapcsolatban ott tud érdeklődni.

Miska92 # e-mail 2014.11.03. 16:47

Helo! az én érdekes ügyem : Egy haveromat az otthonából vitték el kábítószerrel való visszaélés miatt . Én akkor a helyszínen kocsikáztam , két kört is mentem a rendőrök előtt (hajtott a kovácsiság..) Aztán a lényeg , kiálltak elém kiszállítottak meg bilincseltek és közölték velem , hogy kábítószer birtoklása gyanúja miatt körözzük ezt az autót meg a személyleírás szerint ezt a férfit. Mindjárt szét is szedték az autóm , eredménytelenül jártak . Viszont engem előállítottak, vizelet mintára köteleztek! Ami thc pozitiv lett.(vizelet minta előtt 1 hónapja fogyasztottam) Az élőállítóba a vizelet minta után 3 órával később vittek vérvételre, Ahol reflex vizsgálatot is csináltak , és az orvos megállapította hogy nem bódult!

Amit nem értek:

  • 3 perc alatt lettem körözött? ha előtte az voltam arról tudnak mutatni valami dokumentumot?
  • az orvos megállapítja hogy nem bódult , még is elvették a jogsim!

teszem hozzá sofőrként dolgoztam , a munkám a jogsimmal együtt megszűnt .

geri1 # e-mail 2014.09.26. 14:38

udv.dániában bevontak a dán jogositvanyomat es csak utankepzessel kaphatom vissza,van e lehetoseg arra hogy magyarorszagon csinaljam az utankepzest,mert itt ugye nem fogjak nekem az elmeleti kerdeseket magyarul irni,max gondolom angolul.Ez az eltiltas magyarorszagra is vonatkozik e?vagy csak az adott orszagban nem vezethetek?Gyorshajtasert vettek el 70 helyet 120kmh mentem.szerintem ennyiert magyarorszagon be se vonnak.van e arra esely hogy otthon kapok jogsit?amugy is keszulok haza koltozni tehat igy is ugy is magyar kell majd.valaszat elore is koszonom

Andrastalas # e-mail 2014.09.01. 17:48

Jó napot!
Ittasan összetörtem a kocsim és megrongáltam egy ducat fém rudart.
2 évre vették el a B kategóriás jogosítványomat és bírságot is kaptam, azt szeretném kérdezné hogy "AK" kategóriás jogosítványt letehetem e?

natalie07 # e-mail 2014.07.19. 17:38

Jó napot!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy apukámat (63 éves) pár napja igazoltatták a rendőrök és (számunkra) most derült ki, hogy 10 éve jogosítvány nélkül vezetett. Magas a vérnyomása, de szed rá gyógyszert. 10 éve elment az orvoshoz alkalmasságira, de akkor pont nagyon magas volt a vérnyomása, ezért az orvos nem adta meg az alkalmasságit, és rögtön jelentette az ügyet a hatóságoknál. Apukám elment egy másik orvoshoz (akkor rendben volt a vérnyomása), aki megadta neki az alkalmasságit. Apukám megkapta a jogosítványt, de azon a napon jött a határozat, hogy le kell adnia. Nem adta le, 5 évig azzal vezetett. 5 év után újra meg akarta hosszabbíttatni, de természetesen nem hosszabbították meg neki, mert mondták, hogy már régen le kellett volna adnia. Ennek ellenére ő jogosítvány nélkül további 5 évig vezetett (a munkájához kellett). Az lenne a kérdésem, hogy ezek után még van-e esélye arra, hogy visszaszerezze a jogosítványt, és ha igen, akkor újra kell vizsgáznia? Rendesen órákra kellene járnia vagy elég csak a vizsga is? (A vérnyomása gyógyszerekkel rendben van.) Köszönöm a válaszukat!