Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

Burn Out # e-mail 2017.12.21. 20:21

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

KissEmoke # e-mail 2017.12.21. 19:57

Szép estét.Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl, de új tag vagyok, ismerkedem az oldallal.
A kérdésem a következő lenne:
Örököltem egy ingatlant, melyet szeretnék májustól bérbe adni.Ha kiadom az ingatlant, akkor a bérlőt birtokvédelem illeti meg.Ez lassítja le az esetleges kilakoltatást (pl.nem fizetés esetén) ,jól gondolom?
Ha csak egy részét adom ki az ingatlannak, akkor nekem is megmarad a birtokjogom? Illetve ez felgyorsítja a kilakoltatást?
Bocsánat a sok kérdésért, de félek a rossz bérlőktől.

Köszönöm szépen a segítséget.

gábor10 # e-mail 2017.12.21. 19:52

Bementem egy okmányirodába leinfózni, hogy akkor hozzájuthatok-e a jogsimhoz... de sajnos jó magyar szokás szerint, a szakmaiatlanság hiánya miatt nem kaptam tényleges választ, majd jövöhéten kell érdeklődnöm, mert akkor lesz bent az, aki vágja ezeket a dolgokat és aki egyébként is intézi az megküldött jogsikat... Csak annyit tudott mondani a Hölgy, hogy Ö ugy tudja, hogy visszakapom és valóban csak Ausztriában nem vezethetek... Hát kiváncsi vagyok mint mond majd az ügyintéző :-)

gábor10 # e-mail 2017.12.21. 19:49

Burn Out!
A hülyeségeidre szerintem senki nem kiváncsi!!!

Burn Out # e-mail 2017.12.21. 19:12

Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit, aztán egy újat csináltatni, igy gondolom müködhet és nem kell hónapokat várnom...

max. becsúszik egy intellektuális közokirat-hamisítás is :D

wers # e-mail 2017.12.21. 11:44

Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit,
Elég szélesre tárták a kiskaput :)

gábor10 # e-mail 2017.12.21. 11:38

Wers!
Köszönöm szépen a gyors és kielégítő választ!
Megpróbálom érvényteleníteni a jogsit, aztán egy újat csináltatni, igy gondolom müködhet és nem kell hónapokat várnom...
köszi mégegyszer...

wers # e-mail 2017.12.21. 06:17

kötelező Ausztriában végigcsinálnom
igen
Azt mondták a jogsimat küldik Magyarországra, de fogalmam nincs hová
a lakóhelyed szerint illetékes okmányirodába
Az eltiltás csak Ausztriára vonatkozik”?
igen, de ameddig utazik a jogsi, addig sehol. Ez hónapokig is eltarthat. Először a KEKKH-hoz érkezik, ők köldik majd tovább.

Burn Out # e-mail 2017.12.20. 21:27

Egyszerűbb lenne az osztrák hatóságnak feltenni ezeket a kérdéseket

gábor10 # e-mail 2017.12.20. 20:40

Sziasztok!
Egy hete elvették a jogosítványomat Ausztriában ittas vezetésért.Kaptam 1800 euros büntetést, illetve 6 hónap etiltást, na meg persze utánképzés, orvosi, ami kb. még 1000 euro. A kérdésem az lenne, hogy kötelező Ausztriában végigcsinálnom a továbbképzést, orvosit stb. vagy ezt valahogy Magyarországon is kivitelezhető?
Azt mondták a jogsimat küldik Magyarországra, de fogalmam nincs hová és hol tudnék érdeklődni... Az eltiltás csak Ausztriára vonatkozik?
Elöre is köszönöm a választ!
Üdv, B.

wers # e-mail 2017.12.05. 11:47

Nem bizony. Mivel hinosítás volt, a vezetéshez való jog alapja a magyar hatóság által kiállított jogosítvány. Tehát ebből a szempontból magyarnak tekintendő.

mici2222 # e-mail 2017.12.05. 11:12

Üdv!Németországba dolgozom lejárt a magyar jogsim csináltattam németet,nyáron otthon voltam magyarba elvették a jogsim ittas vezetésért a b kategóriát megvolt az itélet 10 hónapra eltiltottak a b kategóriából én azt hittem mivel hogy német a jogsi otthon tiltanak el a vezetéstől és visszaadják jogsit de nem így történt a mai napig náluk van a német jogsi.Az lenne a kérdésem hogy nem kellett volna visszaadniuk a német jogsit?

wers # e-mail 2017.10.25. 12:46

Ja, és ne adjunk nekik magas labdát, amit visszapasszolhatnak, írd bele, hogy azt feltételezed, hogy a postán elveszett. :)

wers # e-mail 2017.10.25. 12:40

jogerős nem lesz a határozatuk
:))) tán nem csak a jósgömböm ragadt be. Nem nélkül értelmesebb a mondat.

wers # e-mail 2017.10.25. 12:36

Cantera15
Hát, ha nem ragadt volna be a jósgömböm, hasznosabb lennék. Így csak úgy általánosságban írhatok neked.
Nem ritka, hogy az elvett jogosítvány két hónap után érkezik meg Magyarországra (vagyis az a ritka, ha hamarabb). Meg fogják várni, hogy lezáruljon az eljárás és jogerős nem lesz a határozatuk. Ennek egy oka van, a német utakat csak így tudják tőled megvédeni, mert a rendszerükbe csak ez után tudják a tiltásodat rögzíteni.
Nem fogsz örülni, vagy talán mégis, olyan is előfordul, hogy valahogy meg sem érkezik. De ez nagyon ritka.
Tanácsom: írj erről egy levelet a Járási/Kerületi Kormányhivatal részére (lakóhelyed ill. tartózkodási helyed szerint). Kérd a jogosítványod érvénytelenítését, és új kiállítását, amennyiben az még nem érkezett meg meg hozzájuk, vagy a KEKKH-hoz. Ezt ők hivatalból meg fogják kérdezni. Valamint nyilatkozzál, hogy tudomásul veszed, hogy Németország területén nem vezethetsz.

Cantera15 # e-mail 2017.10.25. 09:05

Wers!

Pár hozzászólással előttire tudnál válaszolni kérlek?

wers # e-mail 2017.10.25. 07:13

Tahina85 nekem ez a történet így nem túl kerek.

jogosítványomat angolra cseréltem” mármint honosítottad, vagy mintha nem lenne jogsid, Angliában újra vizsgáztál?

jogsi elveszett, okmányirodában jelentettem

Na itt kezdődik, amit nem értek.- Melyik jogsid veszett el? Az angol? Akkor azt mért a magyar hatóságnak jelentetted be? Nem sok közük van hozzá. És nem is rendelkezhetnek felette.
Ha honosítás volt, akkor viszont a magyar hatóságnak látnia kellett volna a rendszerben, hogy a magyar jogsi ott lapul a szekrényükben érvényességének korlátozásával. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan kaptad ki újra, hacsak nem azt mondtad, hogy hazaköltöztél, és kaptál újra magyar lakcímkártyát.
Meddig nem igényelhetek jogosítványt?” Ugye itt nem arra gondolsz, hogy egy harmadikat igényelnél?
Eljárás is indul ellenem? ” Persze
Erkölcsimben meg fog jelenni?” :))) nyugi, ennyire nem rázós a helyzet.
Majd kivizsgálják. Amennyiben az angol jogsidat szeretnéd újra (ha tényleg csak elveszett) azt Angliában kell újra kérned. Választanod kell, egyiket érvényteleníttetni kell. De ott, ahol azt kiadták.

Tahina85 # e-mail 2017.10.21. 18:23

Kedves Fórumozók!

2009-ben Angliaban magyar jogosítványomat angolra cseréltem. Később hazaköltöztem, jogsi elveszett, okmányirodában jelentettem, de ott a régi magyar jogosítvány eltűnéséről vettek fel jegyzőkönyvet . Mivel csak a jogosítvány számát vezették rá, nekem nem tűnt föl, hogy az melyik jogsim száma, ezeket nem jegyzem fejben. Ez történt 2014-ben, azóta vígan használtam az új magyar jogosítványt, múlt héten pedig jött egy határozat hogy adjam le mert van a nevemen egy angol és egy magyar jogosítvány is és ezt ugye nem lehet. Leadtam, de a kormányablaknál semmit nem tudtak mondani, hogyan tovább. Továbbították a Nemzetközi Jogsegélyhez, aztán majd lesz valami. Mire számíthatok? Meddig nem igényelhetek jogosítványt? Eljárás is indul ellenem? Erkölcsimben meg fog jelenni?

Steven87 # e-mail 2017.10.20. 19:18

Wers-Nekem törtènetesen a munkàm miatt kellett honosìtani! Ahoz, hogy P-scheinom (Personenbeförderungschein)-magyarul, szemèlyszàllìtàsi engedèly re vizsgàzhassak! Ez egy kis külön sàrga könyv, ami a nèmet jogosìtvànnyal èrvènyes együtt!

De, most röpült a nèmet jogsim a P-scheinnal együtt!

A rendőrsègtől, kaptam 3 hònap eltiltàst! De, egyèbkènt a Landratsamt(okmànyiroda) nem adja vissza a vezetèsi jogosultsàgom Nèmetorszàgban amèg azt a bizonyos MPU-t meg nem csinàlom! Ami kb 1,5èvig tart ès 3000-4000€ kerül, ugyhogy a nèmet pàlyafutàsomnak vège!

Tervezek osztràkba, vagy vissza magyarba! De előtte tudnom kène biztosra, hogy felvehetem e ismèt a magyar jogsit, ès folytatni az èletem màs orszàgban odafigyelve arra, hogy ne csinàljak mègint ekkora hülyesèget ami a jogsimba került!

alfateam # e-mail 2017.10.20. 19:10

Ne már! Hol kell egy nemzetközi kamionosnak minden államra jogsit kérnie???
Ilyet mondtam volna, hogy minden államra?!

wers # e-mail 2017.10.20. 19:03

Ne már! Hol kell egy nemzetközi kamionosnak minden államra jogsit kérnie??? Ugyan már!

Steven87! Lehet, megköveznek a kiskapuért, én úgy mennék be az okmányirodába, hogy hazaköltöztem. Aztán majd néhány nap múlva ismét bejelented, hogy külföldön élő magyar állampolgár vagy.

alfateam # e-mail 2017.10.20. 18:55

Inkább a kategória miatt kellett honosítani.
Nem minden állam ismeri el a Magyar kategóriákat...

wers # e-mail 2017.10.20. 18:42

Szerintem igen. Nem látom, hogy ezt tiltanák. De mindenképpen ott kérdezd, ahol a magyar jogsid van.
Azt még mindíg nem értem, hogy miért kell EU országban honosítani a jogsit, a nemzetközi egyezmények egyértelműek, de néhány tagállamnak sikerül sajátosan értelmezni.

Steven87 # e-mail 2017.10.20. 18:19

Kedves Csoport Tagok!

Az, immàron nèmetre honosìtott jogosìtvànyomat elvettèk Nèmetorszàgban! A magyar jogosìtvànyt pedig hazaküldtèk Magyarorszàgra a honosìtàskor!
Az lenne a kèrdèsem, hogy fel e vehetem ismèt a magyar okmànyt Magyarorszàgon? Termèszetesen annak tudatàban, hogy nèmetorszàgban nem vezethetek!

Köszönöm a vàlaszokat!

zoltan71 # e-mail 2017.10.17. 20:50

Erdeklödnék hogy a multhéten nemetorszagban megfogtak hogy ittasan vezettem ami hiba volt reszemről sajnos.mire számithatok ebböl kifolyólag??a dolog pikanteriaja az meg hogy en tehergépkocsivezetőkent dolgozom es szükségem van a jogositványomra ami magyar persze.itt élek németbe már több éve.A jogositványomat nem vettek el a rendörök.Kérem aki tudd erdemben segiteni az tegye meg.Hibáztam tudom.Nem akarok kibujni a felelőség alól de ha elveszik a jogsimat meg a birságot sem tudom kifizetni es a munkám is elveszitem.Köszönöm a hasznos infot elöre is.Email vimem. zoltan.rafael71@gmail.com