Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

wers #   2017.06.18. 17:32

borberi, az okmányiroda által hozott határozattal kell utánképzésre jelentkezni, ha azt nem vetted kézhez, mivel jelentkeztél, ill. mi alapján végezted el? Elektronikusan megküldve? Szerintem az eredetivel kell igazolni. (és leginkább személyesen)
Az eltiltás bejegyzése a jogosítvány nyilvántartásban feloldásig érvényes, ami nem automatikusan történik. A bejegyzés csak információ. Ember tévedhet, félre is pötyögheti a bejegyzést. Ezt feloldás előtt egyeztetik az eredeti iratokkal, mikor személyesen megjelensz, és kéred. Amenyiben neked bármelyik irat hiányzik, kaphatsz másolatot - vagy néha azt adják át személyesen, amit nem vettél át.

borberi # e-mail 2017.06.18. 13:38

Üdv! Érdeklődök,hogy valaki tud-e abban segíteni,hogy szabálysértés miatt jogerősen 2017.február.02-december.02-ig bevonásra került egy 2 évvel ezelőtti ügyből a jogosítványom. Én az utánképzést 2017. április 29-én elvégeztem,amely elektronikusan meg lett küldve az okmányirodának. A bevonás csak pár hete lett jogerős,így visszamenőleg vonták be 2017.februártól. Határozatot nem kaptam,mert külföldön dolgozom,csak fél évente járok haza,így a jogsim nem lett leadva,hiszen nem kaptam határozatot róla. Csak telefonon hívtak fel,hogy adjak egy posta címet. Átvenni nem tudom,mert külföldön vagyok. Így ha letelik a 10 hónap és az utánképzést elvégeztem,akkor dec.3-tól vezethetek újra? Illetve a hölgy csak annyit közölt,hogy így van bejegyezve : bevonás elrendelve és ketyeg a bevonás február 02 óta. Várom a válaszokat. Köszönöm!

Kittu20 # e-mail 2017.05.19. 11:06

Érdeklődni szeretnék ha elveszik a jogosítványt (B) akkor kismotorral lehet menni, vagy valmi papir kell hozzá hogy azzal mehessek? Köszönöm

Ittasvezetes.hu #   2017.05.15. 00:47

Sajti

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…zzek_masikat

Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Szomorú örökös # e-mail 2017.05.14. 20:10

Sajti

ha csináltatok szlovák vagy akár román jogosítványt,akkor vezethetek e magyarországon vele?

Ilyen kérdést még csak minősíteni sem lehet...

Sajti # e-mail 2017.05.14. 16:54

Üdv midenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Még pedig: Be vonták a magyar jogosítványom B kategoríáját enyhe alkohol fogyasztásért,és tud e valaki abban segíteni,hogy ha csináltatok szlovák vagy akár román jogosítványt,akkor vezethetek e magyarországon vele?
Előre is ksözönöm a segítséget!

wers #   2017.04.11. 22:48

szeritem igen, a magyar hatóság a nem általuk kiadott jogsit Magyarország terültére korlátozhatja, de az erről kapott határozatban mindent egyértelműen leirnak. gondolom azt is, mikortól, és milyen feltételekkel vezethetsz újra Magyaroszágon.

Robi94 # e-mail 2017.04.11. 20:17

Üdv!
Egy kérdesem lenne.
Szerbiai vagyok és magyarországon bevonták a szerb jogosítványom.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek szerint másik úniós országokban tudok vezetni?
A jogosítványomat visszakaptam, csak a B kategóriát vonták be.
Előre is köszönöm.

wers #   2017.04.05. 15:16

Náluk az eltiltás akkor hatályos, ha a vezetői engedélyt is bevonták fizikálisan. Ez esetben elmulasztották bevonni és ezért nem tudják érvényesíteni az eltiltást.

Hátha esetleg érdekes még a kérdés, nem, nincs szükségük rá. Főként, hogy nem maga a jogositvány kerül tiltásra, hanem maga a személy vezetési jogosultságát korlátozzák. Csak valamilyen adat hiányzik nekik, hogy regisztrálni tudják a rendszerben. Azt pedig nem is a személytől kellene megkérdezni, hanem a magyar hatóságtól. Erre van a nemzetközi jogsegély. KEKKH egész szép osztályt működtet erre.

pittike # e-mail 2017.03.29. 23:42

Pár hete 8 napon túl gyógyuló (kisebb töréssel járó)közlekedési balesetet okoztam a másik félnek..Nem tudom hogy történt 40 éve vezetek napi szinten autót,motort baleset mentessen.Egy jobb oldali mellékútról kikanyarodó autó elvette valahogy a figyelmemet mert nagyon kint volt az orra és én arra kanyarodtam. Előtte néztem a szembe jövő sávot de autót nem láttam a kanyarodásom felénél belém jött a szembejövő valószínű nagyon gyorsan jött azért nem észleltem előtte, még egyszer nem néztem arra mert a kilógó autóra figyeltem.Tehát a hibás én voltam.Alkoholt nem fogyasztottam gyorsan nem mentem szinte álltam.Helyszínelők mondták a 8 napon tul gyógyuló sérülés miatt ez bűncselekmény ami melbevágott mert még az átlagosnál is törvény tisztelőbb vagyok csak hibáztam.Papírt még nem kaptam biztos később.Kérdésem a várható pénzbüntetésen kívül ezért elveszik -e a jogosítványomat(aminek nem tudom mennyi haszna van 40 év pár százezer balesetmentes vezetés után).Vagy ettől eltekinthetnek-e.Egyedül gondozom mozgássérült szinte vak tavaly sztrokot kapott anyámat akit néha vinni kell vagy munkahelyről haza ugrani ha gond van.

Dr.Attika # e-mail 2017.03.27. 19:22

Rafkósak a németek. Náluk az eltiltás akkor hatályos, ha a vezetői engedélyt is bevonták fizikálisan. Ez esetben elmulasztották bevonni és ezért nem tudják érvényesíteni az eltiltást. Németországban már a 90-es évek elején is létezett kamera a közlekedési lámpáknál. A nagy elektronikus ügyintézésben konstatálták a piros lámpánál áthaladást, kiszabták a tetemes német márka bírságot levélben és megkérték a vezetőt, hogy vigye be a jogosítványt a pár hónapi eltiltásra. Aki bevitte az nem tudott vezetni legálisan, aki nem vitte be az meg igen.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dr.Attika # e-mail 2017.03.27. 19:07
wers #   2017.03.27. 19:02

Nem érték most teljesen egyet Rexorral. Most nem tudom hosszabban. De el ne küld a jogsidat.

Timo65 # e-mail 2017.03.27. 17:48

Azt nem értem, miért kell kiküldeni a magyar jogosítványt ? Plasztik kártyára hova irják rá az eltiltást? Mennyi idő alatt küldik vissza ?köszönöm

Rexor # e-mail 2017.03.27. 16:40

Igen.

Timo65 # e-mail 2017.03.27. 16:28

Kamionsofőr vagyok.Baleset miatt 11 hónapra eltiltottak Németországba a járművezetéstől. Büntetést kifizettem, most a hatóság kéri a jogosítványomat, hogy belevezesse a büntetést. Mit csináljak ? Köteles vagyok kiküldeni? Dolgozom most is magyarba, ausztriába, olaszba .köszönöm

wers #   2017.03.20. 16:16

anélkül nem fog menni

Király123456789 # e-mail 2017.03.20. 10:48

Üdv 1 Olyan kérdésem lenne hogy el vették a jogsimat és megcsináltam az utánképzéstt 6 hónapra vették be a jogsit és 2x6 óra pszihologus részt még nem csináltam meg de nem azért mert nem akartam hanem mert nincs meg a a 8 fő és ez már 4 hónapja nincs meg és le járt a 6 hónapom és a jogsit még mindig nem kaptam vissza addig nem kapom meg amig meg nem csináltama pszihologus vizsgát ?

grt14 # e-mail 2017.02.26. 18:32

Üdvözlet mindenkinek! Jogosítványom bevonásra került, már a feltárásra várok az utánképzésen. A kérdésem az, hogy a feltárás során a vezetés az teljesen olyan mint a vezetési vizsgán? Kell húzni rutinfeladatot meg minden hasonló? Mire számítsak?

Elnézést, ha már volt hasonló kérdés, köszönöm a válaszokat előre is!

wers #   2017.02.22. 19:49

Azt hittem azt az Olaszországi ügyre írod, de gondolom arra is érvényes)
Jajj nem! Az olaszra hogy is lenne érvényes? Annak semmi köze a magyar hatósághoz. Az olasz a románnal játszik az ügyben. De szerintem ezt is leitam. :))

malgalitan # e-mail 2017.02.22. 18:12

Akkor megyek is oda, köszönöm szépen! (Azt hittem azt az Olaszországi ügyre írod, de gondolom arra is érvényes). Nagyon sokat segítettél!

wers #   2017.02.22. 17:18

malgalitan, az elkövetéskori lakóhelyed szerint illetékes okmányirodában, de talán emlékszel rá, hiszen ott kellett visszakapnod anno az jogsidat. Már leirtam, ott adnak másolatot.
Rexor külön kérésére én befejezem. Remélem megnyugszik a lelke.

malgalitan # e-mail 2017.02.22. 15:27

Nekem arról, hogy Magyarországon bevonták egy darab papírom sincs. Kecskeméten vonták be, de Budapesten laktam akkor. vagy valamelyik okmányirodában van vagy pedig az ügyvédemnél. A bíróságon amikor meghozták az ítéletet nem volt szó utánképzésről. Egyébként ezt hol tudnám megérdeklődni? Kecskeméten vagy Budapesten?

( A fordító javította ki "utánközlésre", az utánképzést.)

Rexor, az ügyvédem remek volt abban ami akkor valóban fontos volt, többet inkább nem írok.

Rexor # e-mail 2017.02.22. 15:15

Wers azt javaslom ezt ne folytasd...szerintem magad sem érted ezt.

wers #   2017.02.22. 15:09

Utánképzésről az eltiltó határozat rendelkezik, ha nem emlitik, akkor nincs ilyen kötelezettséged.
"letenni a magyar jogsit" - ha jól értem teljesen újat szeretnél, mintha nem lenne jogsid - megkezdheted előbb is, de a jogositványt csak az eltás letelte után fogod megkapni. Sokkal hamarabb nem tanácsos elkezdeni, mert a tanfolyam előtt kell orvosi alkalmassági igazolást csináltatni, és a leendő jogsi évényességi ideje onnatól számlódik. Azt hozzá teszem nem tudom, hogy másfél év mulva mi lesz a szabályzás, valamint nem tudom van-e egyéb rendelkezés, hiszen van már vezetői engedélyed. Az okmányiroda vagy az autós iskola biztos tud segiteni.
Irtad "utánközlés", ezen mit értesz?