Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

Rexor # e-mail 2016.08.24. 09:14

Nem.

Baba72 # e-mail 2016.08.23. 22:28

Üdv!Magyar jogosítványom van. Külföldön élek s dolgozom.
S ott elvették a jogosítványomat. Kérdezném, hogy a Magyar rendszerben ez benne van e? S otthoni tartózkodásom alatt igényelhetek e ideiglenest?

wers #   2016.08.20. 14:26

Én balga azt mertem feltételezni, hogy a kérédsedre adtam választ.
De azért még egyszer megpróbálom - bár sok kedvet nem adtál hozzá.
Nem kell visszaigányelni, ha letellik a tiltás minden igénylés nélkül visszakaja, csak el kell menni érte.

Honnan gondolod, hogy megérkezett a KEKKH-hoz? Megkérdezted, és ezt mondták? Ott egyéb kérdéseidre is választ kaphatsz.

Gond lehet, hogy nincs bejelentett lakóhelye ill., hogy valóban tartósan nem Magyarországon tartózkodik. Szokás szerint nem érvényesitik újra, de még lejárt jogsinál is elutasitják a hosszabbitást.

vipisti # e-mail 2016.08.20. 08:17

Bevont jogosítvány visszaigényléséről érdeklődöm.
Elnézést, azt elfelejtettem leírni, hogy az illetőnek nincs bejelentett lakcíme. Hogyan kérelmezheti, hogy én vegyem át a jogosítványát?

wers #   2016.08.19. 08:12

se kérelem, se nyomtatvány. A hivatal határozatban értesiti az ügyfelet, hogy átveheti. Tovább ezt már nem kell kérni.

wers #   2016.08.19. 08:07

Szerintem a KEKKH alap esetben nem tárolja, hanem megküldi a lakóhely ill. tartózkodási hely szerint területileg illetékes okmányirodának, akik az átvételről kiértesitik. Meghatalmazással elvileg átvehető. Érdeklődjetek ott, mert ezt egyre szigoritják, főként okmány átvételénél. (ne az ügyfélnek kelljen utaznia, elég az okmánynak) Ugyanez érvényes, ha azt kértétek ne küldkék tovább, és a központban akarjátok átvenni.

vipisti # e-mail 2016.08.19. 07:16

Jó napot kívánok! Bevont jogosítvány visszaigényléséről érdeklődöm. Romániában elvett jogosítványt ( közúti szabálysértés 1 hónapra vonták be ) átküldték Magyarországra és a központi okmányirodában tárolják. A tulajdonos külföldön dolgozik. A kérdés, hogy átvehetem-e helyette, és mi ennek a hivatalos menete. Kérelem benyújtása, milyen űrlapot kell kitölteni, stb. ? Köszönöm a segítséget.

wers #   2016.07.03. 12:44

Na igen a nyelv szépsége. De nem is határozza meg, meddig :)) Valameddig.
Az előző fél évben igen sokat változott a törvény, de külföldi hatóság által kiadott jogsinál ezt alkalmazzák, főként, ha nem ott él életvitelszerűen. Csak akkor vizsgálják ki, ha ő kéri. Ha soha nem kéri, soha nem szűnik meg a tiltás.
De tényleg sok a változás, és nem látom a tiltó határozatot.
Na meg éppen ideje lenne újra átolvasnom, na de nem vasárnap délben :))

gerbera317 # e-mail 2016.07.03. 09:58

Biztos vagy ebben? A „vorläufig” jelentése: ideiglenes. Vagyis nem végleges.

wers #   2016.06.30. 06:40

ha olyasmi szerepel a németek határozatában, hogy : "vorläufige Entziehung der Fahrerlaubnis" (ez a gyakori) akkor ez azt jelenti, nem évül el, Németországban nem vezethetsz többet. De persze vezethetsz, de gyanítom, ahhoz majd külön vizsgáznod kell, náluk. Érdeklődj a konzulátuson. A többi államra nem terjed ki a tiltás.

csacsa13 # e-mail 2016.06.29. 19:49

Jó estét!
Németországban eltiltottak a vezetéstől, ittas vezetés miatt de a jogositványom megmaradt és csak ott tiltottak el tavaly októberig. kérdés, hogy nekem kell bármilyen intézkedést tennem ez ügyben vagy csak elévült és ennyi?

kurcz # e-mail 2016.02.29. 20:17

jó estét kivánok, fiammal ma délután Romániában történt,hogy a román rendőr elvette a jogositványát,mert átlépte a záró vonalat. természetesen fiam elismerte a vétséget, a rendőr egy papirt adott a jogositványa helyett, amit alá kellett irnia. tulkapás volt? szerintem igen. most mi a teendő? Hogyan kaphatja vissza? várom válaszukat.köszönettel egy aggódó anya

meggy701 # e-mail 2016.02.29. 18:20

Jo napot mindenkinek! Az en problemam,nem az egyszeruek koze tartozik.1990s evekben elkovettem 3 szabalysertest.Ha jol emlekszem:szabalytalan parkolas,egezsegi ervenyeseg lejarasa(4nap utan)a harmadik sem volt komoly,nem emlekszem pontosan.Kertek adjam le,nem adtam....A jogositvanyt bevontak,(2002-ben egy kozuti ellenorzes folyaman)de 5 honap utan vissza adtak.Ez meg a regi tip jogsi volt.Vissza adtak,nem kuldtek semmi hivatalos felszolitast,utankepzesre.2011 ig nem is kellet ujra csinaltatnom..akkor jart le veglegesen..azota nem tudom ujitani,mert valami osi torveny szerint utankepzesre kell mennem..Sajnos 2012 ben a Szegedi onkormanyzaton dolgozo hivatalnokok nem ertettek miert van meg nekem regi..Elmondtam nekik.. Ezutan addig agyaltak tobb honapon keresztul,hogy az elmondasaim alapjan ide irtak-oda irtak.majd kaptam egy hatarozatot utankepzes.Pfuuu..Mit tudok tenni? Koszonom a valaszt.Tovabbi szep estet.

Véleményem #   2016.02.03. 11:05

dsanya

Gyakran fordul elő a két hatóság közti kommunikáció valahol elakad és nincs belőle semmi. Oda vissza érvényes. A hatóság részéről amit kötelességük lenne csinálni vagy utána járni gyakran a nemtörődömségből fakadóan annyiban marad. Vagyis mindenki a saját területén belül foglalkozik az esettel és elmarad az értesítés. Magyar oldalról kiindulva ez a tapasztalat, bármilyen külföldi hatóságot érintő intézkedés van, a kifelé irányuló kommunikáció nem történik meg, érdemlegesen nem lépnek abba az irányba.
Tehát ha lesz bármi következménye az nehezen jósolható meg, ha lesz is milyen formában is mi lesz...

dsanya # e-mail 2016.02.02. 18:52

Jó estét!
Nekem 2015.05.05 elindult egy eljárás német országban ami a mai nappal fejeződött be.A véremben magasabb volt a THC érték a megengedettnél, és ezért a rendőrség 1 hónapra, majd a Zulassungstelle,(az a német országban lévő "okmányiroda") bevonta a jogsimat addig amíg nem csinálok pszichológiai tesztet majd egy úgynevezett MPU tesztet (csúnyán mondva idiótasági teszt) majd újra vizsgázhatok itt német országban B-kategóriás jogosítványra.Ez lenne a sztori.
Megkérdeztem az illetékes urat és azt mondta hogy jelentik magyar országon az esetet de azt nem tudja megmondani hogy ott tovább viszik-e az ügyet vagy sem.

A kérdésem az lenne hogy magyar országon milyen papír fog házhoz menni ha megy eggyáltalán és magyar országon milyen következményeket von maga után?
Válaszokat előre is köszönöm!További szép estét!

kdani007 # e-mail 2016.01.09. 15:47

Jo napot kivanok! Szeretnem kerdezni, hogy ha valakinek van tapsztalata olyan ugyben ahol Magyarorszagon vettek el ittas vezetesert az Irorszagi jogositvanyt. Ilyenkor visszakuldik Irorszagba, vagy csak kidobjak, vagy mi lessz vele. Illetve itt kint vezethetek-e mert szukseges a munkamhoz, vagy itt sem vezethetek. Koszonom a valszokat. Daniel

warez # e-mail 2016.01.05. 20:31

A jogosítványomat 2012 novemberében vették el egy évre. Ebben az esetben is automatikus az utánképzés? A végzésben erről nincs szó.

kicsinik # e-mail 2015.11.23. 20:53

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hátha tud valaki segíteni. Párom Nagy Britanniában él egy ideje,és ott történt, hogy kirabolták, ellopták minden iratát,ezzel együtt a jogosítványát is. Az ideiglenes útlevelet sikerült megcsináltatnia külföldön , így Magyarországon már megkapta az állandó útlevelet és a személyit, viszont az okmányirodában egyszerűen nem találják a rendszerben a jogosítványát. Ez igen csak felháborította, hiszen már majdnem 10 éve rakta le. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy tudja e esetleg valaki,hogy mi ilyenkor a teendő, vagy mit lehetne lépni ez ügyben?!
A válaszokat előre is köszönöm!

panito # e-mail 2015.11.19. 10:26

Szép jó napot kívánok!
2015. 09. 06-án egy közeli ismerősömnek Romániába lett egy autós balesete. Egy vízátfolyásos útszakaszon kocsijával megcsúszott és így frontálisan ütközött a szemből rendesen közlekedő autóval.A baleset következtében a vétlen vezető bokatőrést szenvedett.Az ismerősömtől vér mintát vettek:negatív, de mivel a balesetnél sérülés is történt a rendőrség elvette a magyar hajtási engedélyét, ami helyet egy 15 napra szóló igazolás adott ki, amit az ügy lezártáig 30 naponként fel lehet újítani, és ez eltarthat akár egy fél évig is.Romániai közjegyzővel csináltatott egy hiteles fordítást, amit szintén havonta felújít .Mindezek után családjába lett egy daganatos beteg, akit vizsgálatokra és kemoterápiára kell vinni autóval.A kérdésem az:mi történik ha a rendőr igazoltatja ? Lehet a romániai rendőrségnek egy magyar jogosítvány elvételével a saját hazájában korlátozni az autó vezetését ? A szabad mozgást korlátozni?
Válaszukat előre is köszönöm !

BHibsxhkwi # e-mail 2015.10.29. 14:33

sziasztok! Segítségetek szeretném kérni! egyik ismerősöm Németországban dolgozik már több éve! azonban egyik éjjel történt hogy belement egy parkoló autóba s ott hagyta! majd 2-3 hét elteltével megkeresték a rend őrei, s majd be kellett mennie a rendörségre! aztán csak jött egy levél melyben az állt hogy adja le a jogosítványát! ő be is ment le is adta elvileg 7 hónapra!mire számíthat ezek után? hazaküldik neki magyarba s itt vezethet csak németországba nem? köszi

wers #   2015.10.28. 16:44

szilveszter88, az olasz hatóság nagy valószínűséggel a magyar konzulátusra küldi, ők a központi hivatalnak KEKKH, és ők küldik ki a területileg illetékes okmányirodának. Amennyiben a magyar vonalat követik. Ha nem akkor passzolom, gondolom ugyanez, csak román útvonalon.
Gyanítom, Magyarországra fogják irányítani. (nem szokott túl gyors lenni)
Ha korlátozzák a vezetési jogosultságodat, azt csak a saját nemzeti határokon belülre terjesztik ki, a többi országban majd vezethetsz.

Kezd az illetékes okmányirodában a nyomozást.

szilveszter88 # e-mail 2015.10.28. 11:39

Üdv mindenkinek
Segitségre tanácsra lenne szükségem..
Oktober elsején olaszországban elozés miatt elvették a jogsimat(lassu nehéz gépet előztem).Kamion soför vagyok ezért most nagy bajban vagyok mert nem dolgozhatok.
Azt mondta a rendor hogy egy honapra vettek el de a papiron amit adott nem ir errol semmit
Hogy még bonyolultabb legyen az ügy én ugyan is romániai vagyok de rendelkezem magyar állampolgársággal és magyar lakcimmel is és magyar okmányokat adtam oda neki nem a románt,de a jogositványom az román okmány.
A kérdésem az lenne mikor kapom vissza és hová küldik?
Előre is köszönöm.

wers #   2015.10.20. 14:21

Az okmányirodában kell lennie belőle, adnak másolatot ha kérsz.

arriblues # e-mail 2015.10.20. 08:20

Szepjonapot kivanok!

Az en tortenetem meg 2007-es..ekkor vettek el a jogsim.azota nyilvan sok viz lefolyt a dunan..azonban ugy alakult,hogy szuksegem lenne az emlitett okmanyra..az biztos,hogy az eltiltasom lejart..sajnos az ezzel kapcsolatos vegzes,ami az utokepzesre vonatkozik idokozben elkeveredett..hol,hogyan van lehetosegem ezt potoln?..
Koszonettel:lmf

davidvar # e-mail 2015.08.18. 16:35

Mai napon kaptam meg a végzést, mivel jelenlétemen kívül tartották meg a tárgyalást, melyben 1 év 10 hónap eltiltást és 220óra közérdekű munkát kaptam ami csak fizikai munka lehet, 14.000ft rendőri költséget kell még kifizetnem. Május 23.-án ültem be az autóba részegen mivel egy üdülőövezetbe összerugdosták az autómat így át akartam állni a másik utcában lévő ismerősöm garázsába, eközben a rendőrség alkalmazottai leállítottak. Nyilván mikor megállítottak feltűnt az ittas állapotom de hiába mondtam el nekik mi történt, bevittek vérre és vizeletre és kiderült, hogy 2,1 %-os volt a vérem. Hiába reménykedem, de mivel a kismotor jogsit külön csináltam reménykedtem, hogy visszakapom. Fellebbezésnek nincs helye azt írták a végzésbe. Szerintem azért ez enyhén szólva is súlyos büntetés nem ? Mire számíthatok ezután? Bármikor kezdhetem az utánképzést? Az utánképzés fix összegű? Közérdekű munkán tulajdonképpen azt kell csinálnom mint egy közmunkás? Ha nem teljesítem a végzésben leírt heti minimum egy napos közérdekű munkát akkor elvisznek? Mikortól kell kezdenem ezt ledolgozni? Hol kell érdeklődnöm?
Előre is köszönöm a választ