Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

hitehagyott # e-mail 2018.02.13. 20:05

Utánajártunk a külföldi hatóságnál is,meg lett kérdezve merre mi újság.Azt mondta rossz címre küldték a határozatukat (a posta visszaküldte nekik)és megúsztam fél év eltiltással.Azt mobdták, hogy majd május 5.-én telik le az általuk kiszabott eltiltás és!! figyelj!! ha kimegyek érte nekem adják oda, ha nem ,akkor küldik csak el M.o.-ra a Belügyminisztériumba.Szószerint k@cs#g$k és direkt szopatj@k az embert.Viszont kis hazánk felé nem fognak jelezni semmit csak akkor ha ki kell küldjék, de ha én veszem át,akkor már tiltás nélkül (mert letelik ugye) vezethetek ott kinnt.Azt nem értem hogy a k@r#v% anyjunkba jönnek ahhoz, hogy ezáltal itthon is eltiltanak, mert ugye nincs jogsim.Viszont most megkeresem a kedves ügyintéző hölgyet és mivel haza felé nem fogják jelezni bejelentem hogy elveszett.Mikor kimegyek érte,akkor meg itthon bejelentem, hogy megtaláltam a régit és egyszerűen leadom pont.Elismerem hülyeséget csináltam de bőven megfizettem érte és itthon hadd vezessek már!Mit szólsz hozzá!?Majd ha lesz haladás az ügyben megint leírom mi lett.

mmmario # e-mail 2018.02.13. 17:17

Köszönöm a választ, wers!
A halvány kísérlettel megpróbálkozom. A pénzbírságot természetesen befizettem.

wers # e-mail 2018.02.13. 08:18

bocs, hitehagyott, neked szántam :))

wers # e-mail 2018.02.13. 08:17

mmmario
Nem mindenben értek egyet, de rajtad nem segít. Ha az ügyintéző így godolja, kár vele vitatkozni.
addig tarthatják vissza,ameddig ők eltiltanak,legyen 3,6,9 hónap vagy akár egy év.” Nem. Normál esetben nem addig kellene maguknál tartani, ameddig ők korlátozták a vezetői jogosultságot, hanem a határozatukkal meg kellene küldeniük annak a külföldi hatóságnak, aki a jogosítványt kiadta. Na de sajátosan értelmezik a nemzetközi egyezményt.
Ha ez ellen a magyar hatóság nem emel szót, senkit nem érdekelt, kivéve akitől elveszik a jogosítványt.

Ezzel is védve magukat illetve engem hogy ne vezessek Ausztriában.
Tévhit, ámítás. Nem attól nem vezethetsz, hogy nincs nálad a jogosítvány. A rendőr egy gombnyomásra látja igazoltatáskor, hogy korlátozva van a jogosultságod (akkor is, ha a kezedben van a jogosi). Ezért fölösleges elvenni. Egyre gyakrabban nem is szokták. Bejegyzik a tiltást, és kész. Ennek az „elveszem” cirkusznak nincs sok értelme.

Mesélte hogy pont volt egy hölgy,akinek baleset végett vették el kinnt és igényelt elvesztés miatt.Később jött meg a határozat a jogsival,majd 3 hónapig kellett futniuk az ügyészségre a közokirat hamisítás miatt.
” És mi lett a vége? Érdekelne, mert többnyire ügyészig sem jut el.
Az megint más pl. amikor egy-két okoska azt hiszi, hogy nem fejlődik a technika és azzal kijátszhatják a rendszert, hogy azt jelenti be, hogy elvesztette, így, ha a rendőr elveszi az egyiket, marad még másik. Amikor ellenőrzéskor a régit mutatja be, vagy édesebb eset, mikor mindkettő előkerül, na az már nagy bukta.

wers # e-mail 2018.02.13. 08:06

mmmario
Így vezetni sem fogok ott, de a jogosítvány nyilván nem akarom elküldeni.
Megharapni nem fognak érte. Halvány kisérletet tehetsz, kérjed, hogy a jogosítvány nélkül is jegyezzék be a titásodat. Indoklásként írd, hogy a vez.eng. korlátozás csak Németország területére érvényes. Más országokban vezethetsz, és szükséged van rá. Ha elutasítják addig nem vezethetsz náluk, ameddig a büntit le nem töltöd.

A pénzbírságot fizesd meg.

mmmario # e-mail 2018.02.12. 21:31

Kedves fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni a következő ügyben:
Németországban áthajtottam egy piros lámpán, és lefényképeztek. Ez még augusztusban történt, de a büntetés most jött ki: pénzbírság és 1 hónap eltiltás. Azt kérik, adjam le a jogosítványom hogy megkezdődhessen az eltiltásom. Viszont én már rég Magyarországon vagyok, és azt sem tudom visszamegyek-e valaha. Így vezetni sem fogok ott, de a jogosítvány nyilván nem akarom elküldeni. Mi a teendőm? Mire számíthatok ha nem adom le?

Előre is köszönöm!

wers # e-mail 2018.02.08. 08:10

bocs, majd később, nem felejtettel el

hitehagyott # e-mail 2018.02.07. 20:38

Szia wers!

Mi a véleményed?

hitehagyott # e-mail 2018.02.05. 17:15

Szia wers!
Sajnos nem jártam sikerrel.Az ügyintéző hölgy mondta hogy ez nem járható így.A jegyzőkönyvben alapból az áll,hogy "büntetőjogi felelősségem tudatában",ami nem változtatható meg semmilyen nyilatkozattal,mert a közokirat hamisítás ténye akkor is fenn fog állni.Mondtam neki hogy tudom,ezért is írnám bele hogy mi a helyzet,mert ennyi idő után már meg kellett volna érkeznie.Erre az volt a válasz,hogy addig tarthatják vissza,ameddig ők eltiltanak,legyen 3,6,9 hónap vagy akár egy év.Ezzel is védve magukat illetve engem hogy ne vezessek Ausztriában.Tehát ez az út abszolúte nem járható,mivel nincs amire "hivatalosan" érvényteleníthetném a régit.Egyébként valóban elöttem lekérdezte,sőt mutatta is a gépben,hogy nincs tiltás rá és sajnos még nem érkezett meg.Korrekt volt nagyon mindent elöttem intézett és meg is mutatta.Azt is mondta amíg nincs határozat felőlük,addig nincs mire lemondanom az ausztriai vezetésről,ezt majd akkor kell hivatalosan is megtennem ha megkapom a határozatukat,majd csak ezután adják vissza otthon.A bevett gyakorlat jelenleg úgy megy az osztrákoknál,hogy meg várják az ő általuk kirótt büntetés lejártát majd ezután küldik meg Mo.-ra.Sajnos megtehetik és meg is teszik. (szarnak rá hogy itthon nem vezethetsz hivatalosan)A szakértelem meg volt,mert pont akivel beszéltem, ő foglalkozik a nemzetközi ügyekkel.Mesélte hogy pont volt egy hölgy,akinek baleset végett vették el kinnt és igényelt elvesztés miatt.Később jött meg a határozat a jogsival,majd 3 hónapig kellett futniuk az ügyészségre a közokirat hamisítás miatt.Tehát a tanulság csak józanul!!Ne próbálja meg "érvényteleníteni".Amit megjegyze m ha az igazat elmondva akar elérni meg sem csinálnak.A saját érdekében!Azért köszönöm!

wers # e-mail 2018.02.03. 12:16

:) minden esetre sok türelmet, és ha lehet kedvességet vigyél magaddal. Sok sikert!

hitehagyott # e-mail 2018.02.03. 11:53

Megint csak köszi!A jövő héten utánajárok és majd írok milyen tapasztalotot szereztem.

wers # e-mail 2018.02.03. 10:23

Első sorban természetesen kérd az eredetit. Az okmányiroda, ha hozzájuk még nem érkezett meg, hivatalból megkeresi a KEKKH nemzetközi jogi osztályát, hogy mit tudnak róla. (Nyugodtan mondd, hogy megvárod a választ, hívják fel őket) Ha senki sem tud semmit, érdeklődj, ugyan meddi, akár évekig kell várnod? Utána jöhet, amit leírtam.
Igen, ha a szokványos jegyzőkönyv megjegyzés rovatába beírjátok az esetet (a kalandos részek mellőzendők), utólag nem lesz gondod. Megjegyjem, hogy akár e nélkül sem. Azt is megjegyzem, ha a jogsidat Magyarország területén a magyar rendőrség eljárása alapján vették volna el, hosszabb búcsút kellene venned tőle.

hitehagyott # e-mail 2018.02.03. 09:20

Kedves wers!

Köszönöm válaszodat.Annyit kérdeznék még hogy esetleg ha később érkezik meg és én már igényelek újat,akkor ezzel a jegyzőkönyvvel zárhatom ki a közokirat hamisítást.A kormányablakban értenek ehhez,mert mikor érdeklődtem,akkor a hozzáállás minősíthetetlen volt a szakértelem szintén.Persze tudom te sem tudhatsz mindent, de remélem működik ez a megoldás.További szép napot!

wers # e-mail 2018.02.03. 07:30

Elolvastam. Végig. Három sor is elég lett volna.
A jogsid az utolsó lakóhelyed szerinti kormányablakban fog landolni. Ha ott több kormányablak is van oda, minek az előző neve okmányiroda volt. Előtte a KEKKH-hoz kerül. Ha úgy véled, hogy "elvesződött" a postázások közben, ezt jelentsd be elvsztestésként, de mindezt mond el, írjatok le a jegyzőkönyvbe. Kapsz újat, a régit letiltják. Alá kell majd írnod, hogy Ausztiaban nem vezethetsz. Csak így igenyelj másikat. (Látszik, az a "kiegyezés" még mindíg nem lepett érvénybe, de mi is rendesen tehetünk róla)

hitehagyott # e-mail 2018.02.02. 20:50

Üdvözletem!Szeretnék segítséget,azaz hasznos infót kérni Ausztriában elvett josi ügyében.A történet a következő lenne.Italozás este majd reggel munkába menet.A Szlovéniából (itt volt a szállásunk)mentünk Ausztria felé és az autóban babrálva elrántottam a kormányt és eléggé az út szélére húzódva majd hirtelen visszarántva kacsáztam egyet.Közben a mögöttem érkező terepjáró a manőver után megelőzött és a határon elém állva (elállta a határon a teljes továbbhaladás lehetőségét) berohant az irodákba és kihívta a rendőröket majd továbbment,nyílván azt mondta részeg vagyok.A rendőrök kérdezték mi van én próbáltam elmagyarázni a helyzetet (osztrák rendőrök),de nem érdekelte őket.Gyakorlatilag azonnal elvették az összes papírjainkat és félrerakatták velem ! az autómat majd mondta du.14 óra után visszamehetek érte.Semmit nem értettem,majd az elvett irataim alapján a sofőrkártyámról írták le az adataimat és mondták mehetek.Nem engedelmeskedtem, mert mondtam legalább a személyit bankkártyát adják vissza,ezt megtették vagy 2 óra könyörgés után.Aztán kitalálták hogy fújjak szondát, mondtam ilyen hozzáállás után nem vagyok hajlandó,ettől eltekintettek nem! kellett fújnom.Majd mondták fizessek 1000 eurót majd visszaadják az autó papírjait és a jogsimat.Mondtam rendben beültettek az autójukba és én meg a kollegám összedobtuk a pénzt.Kifizettük majd el akartak megint zavarni,de én a jogsi és valami igazolás nélkül nem akartam eljönni.Ezután kaptam vissza az összes iratom és a papirjaim kivéve a jogsit.Helyette adtak egy igazolást hogy ittasvezetés miatt elvették és kifizettem 1000 e büntetést.Mivel több kategóriám van és ez az eset személyautóval történt,ezért fontos lenne.Ez a történet 2017.11.07.-én volt,így lassan már 3 hónapja és azóta semmi.A régi címemre állítottak ki minden igazolást,érdeklődtem már a kormányablaknál is,de semmi.Annyit mondtak, "hogy nem probléma a rossz cím, mert a BM-ban úgyis tudják az új címem".Köszönöm ha végig olvassa(tad) és tud(sz) tanácsot adni.

wers # e-mail 2018.01.17. 13:09

Kikerestem az idevonatkozó nemzetközi egyezményt:

42. Cikk
Vezetői engedélyek érvényességének felfüggesztése

1. A Szerződő Felek vagy szerveik megvonhatják a jogot, hogy területükön használhassa nemzeti vagy nemzetközi vezetői engedélyét attól a vezetőtől, aki területükön olyan szabályszegést követ el, amely jogszabályaik szerint a vezetői engedély visszavonására ad okot. Ilyen esetben a Szerződő Fél vagy szervének hatósága, amely az engedély használatának a jogát megvonta:

Nem tudok róla, hogy ez változott volna.

wers # e-mail 2018.01.17. 11:12

?????
Hol van róla a magyar hatóság által hozott határozat?

Tomika1 # e-mail 2018.01.14. 14:45

Hát sajnos nem ezt az infót kaptam az okmányirodában. Ott közölték hogy itt is csak egy év múlva kapom vissza a jogosítványt, nem csak szlovákiára érvényes a tiltás.

wers # e-mail 2017.12.27. 16:05

Ha visszaérkezi, visszakapod. Nem lesz több büntetés vagy tiltás.

Tomika1 # e-mail 2017.12.26. 09:31

Sziasztok !
Nekem szlovákiában vették el a jogsimat 23-án. Pár óra múlva bíróság elé állítottak. A büntetés 350 euro, és egy évig nem vezethetek szlovákiában. Kérdésem az lenne ha vissza küldik a jogsim magyarországra akkor itthon visszakapom e, vagy itt is bevonják? Sajnos mindenki mást mond.

gábor10 # e-mail 2017.12.23. 10:22

Nem tudom miből gondoltad, hogy "elhajtottak" az okmányirodából!?!A stilusommal hidd el nincs semmi baj, aki itt össze-vissza forumozgat az nem én vagyok!
Értelmesen kérdést tettem fel, amire hála istennek kaptam is értelmes és mindenképp értékelhető választ, válaszokat, amit nyílván nem neked köszönhetek!
Természetesen, a továbbiakról is szívesen irok majd, mert talán mást is érdekelhet az ügymenet, ill. az eddigi segítségért, pontos válaszokért az a minimum, hogy elmondom mi történt!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Kedves Wers és még neked is Mr. Burn Out...
Üdv.

wers # e-mail 2017.12.22. 08:21

Burn Out!
A hülyeségeidre szerintem senki nem kiváncsi!!!

Ha ezzel a stítussal és lendülettél mentél az okmányirodába, nem csodálom, hogy elhajtottak.

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

:)) pontosan. Vélelmezheti egy idő után, hogy postázás során elveszett.
Egyébként pofátlanul rájátszanak az oszrtákok és a németek, hogy hónapokig fiókban érlelik a jogsikat, amit nem is kellene elvenniük.

Szomorú örökös # e-mail 2017.12.22. 05:00

KissEmoke

Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl

Ha tudod, hogy nem a témába illő, akkor miért nem kerested meg inkább a neki való témát?

új tag vagyok, ismerkedem az oldallal

Eddig eléggé rosszul sikerült. Ajánlom figyelmedbe jobboldalon felül a "Keresés" nevű kis négyzetet, ott keress ennek megfelelő témakört.

Burn Out # e-mail 2017.12.21. 20:21

Azt írtad, hogy "megpróbálod érvényteleníteni". Mégis mire gondoltál? Milyen alapon? Elvesztetted?

KissEmoke # e-mail 2017.12.21. 19:57

Szép estét.Elnézést, hogy egy nem a témába illő kérdést teszek föl, de új tag vagyok, ismerkedem az oldallal.
A kérdésem a következő lenne:
Örököltem egy ingatlant, melyet szeretnék májustól bérbe adni.Ha kiadom az ingatlant, akkor a bérlőt birtokvédelem illeti meg.Ez lassítja le az esetleges kilakoltatást (pl.nem fizetés esetén) ,jól gondolom?
Ha csak egy részét adom ki az ingatlannak, akkor nekem is megmarad a birtokjogom? Illetve ez felgyorsítja a kilakoltatást?
Bocsánat a sok kérdésért, de félek a rossz bérlőktől.

Köszönöm szépen a segítséget.