Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


elvett jogosítvány

Monster27 # e-mail 2016.11.11. 12:09

Wers látod amit küldtem?

Monster27 # e-mail 2016.11.09. 10:49

A beszélgetés itt kezdődött!

Monster27 # e-mail 2016.11.09. 10:48

Monster27
Sajnos a tapasztalat az, hogy Németországból - hosszú hónapok alatt érkezik meg a vezetői engedély Magyarországra. Találkoztunk sok esetben azzal is, hogy a vezetői engedély "soha" nem érkezett meg. Egy ottani ügyvédet érdemes volna megbízni az ügyintézéssel.
Ami fontos: semmiképpen se igényeljen itthon új vezetői engedélyt, mert annak további büntetőjogi következményei vannak.
Ezen a fórumon hasonló esetekről lehet olvasni:
http://www.jogiforum.hu/forum/34/13096
Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Monster27#e-mail 2016.11.08. 08:01
Jó napot kívánok mindenkinek!
Olyan problémám van,hogy páromtól 2016.01.23-án elvették a jogosítványát Németországban ittas vezetésért,akkor ott azt mondták neki,hogy 6-8honapra veszik el.
A buktató az,hogy se papírt se semmit azóta sem kapott se akkor mikor elvették se később! Igazából azt se tudjuk,hogy hol van az okmánya! Ezért szeretnék segítséget kérni,hogy hol kell az okmányát keresni,vagy igényelni ilyen esetben!?
Segítséget előre is köszönöm!

wers #   2016.11.09. 10:19

Monster27, nem látom az eredeti kérdésedet, és azt sem, ki mit válaszolt. Leírnád még egyszer? Csak, hogy érthető is legyen.

Monster27 # e-mail 2016.11.09. 07:54

Kaptam öntől egy linket,ha azt kitöltöm akkor az a magyar hatóságoknak lesz továbbítja,vagy ki tud nekem ebben segíteni?

Monster27 # e-mail 2016.11.09. 07:49

Ez akkor azt jelenti,hogy nem kapja vissza esetleg az okmányait,ha időközben elkeseredett? Olyankor mit kell tenni,meddig kell várni,ha valakinek nincsen pénze ügyvédet fogadni.

Monster27 # e-mail 2016.11.09. 07:46

Köszönöm a válaszát!

Spury__ # e-mail 2016.10.10. 14:37

Német bíróságtól meg semmit nem kaptam, ott le rendeztek 10 perc alatt, hogy ki kell fizetnem a bírságot és viszlát!

Spury__ # e-mail 2016.10.10. 14:36

Nem tudom már, hogy hol van az a papír amit adtak ezelőtt 1 éve! Igen alá írtam egy jegyző könyvet ha annak lehet nevezni! Mi lehet ennek a következménye? Bírság vagy el vehetik a mostani jogsimat? Ez érdekelne inkább!

wers #   2016.10.10. 14:27

Mondtam el hagytam vagy a Német rendőröknél lehet!
Jajj istenem, sejtettem. Ha egy jegyzőkönyvet vettek fel, hogy elveszett, vagy ellopták, akkor ott a jegyzőkönyvön aláírtad, hogy nem folyik eljárás ellened. Felelősséged tudatában.
Sajnos most egy darabig nem tudok válaszolni, de amennyiben bármilyen okiratot, amit akár Németországban, akár itthon kaptál ha belinkeled, az segítene.
De nagyon rossz a sejtésem, hogy még nagyobb bajban vagy, mint hiszed.

Az emil címemre semmi esetre se, az előző munkáltatóm nehezményezni, de még technikai okok miatt ott fityeg, nem tudjuk törölni.

Ha ki megyek Németbe mondjuk kamionnal jövő hónapba kezdek egy cégnél! Akkor ha meg állít egy Német rendőr mi lehet?” Ameddig nem tisztáztad a helyzeted, jobb lenne nem kipróbálni.

Spury__ # e-mail 2016.10.10. 14:22

Akad még kérdésem :D Méghozzá az, hogy ha vezetek németbe akkor köteles vagyok e a rendőrnek oda adni a jogsim vagy a BAG-os nak vagy csak elég ha megmutatom nekik persze úgy, hogy be tudják gépelni az adatokat az ottani rendszerbe! Tehát ezt meg tehetem-e illetve ha nem adom oda a kezükbe akkor csinálhatnak-e velem valamit?? Gondolok itt egy bírságra. Vagy simán meg tehetem ezt! Mivel egy C+E kategória elég drága így nem akarom, ,hogy el vegyék a kezemből ne hogy megint kint ragadjon náluk!

Spury__ # e-mail 2016.10.10. 14:14

Ha ki megyek Németbe mondjuk kamionnal jövő hónapba kezdek egy cégnél! Akkor ha meg állít egy Német rendőr mi lehet? Le vesz a kamionról vagy mi? Ezzel kapcsolatba érdeklődnék főleg mivel eddig akár kit kérdeztem csak hülyeségeket beszélnek! Valaki azt mondja, hogy mehetek valaki meg azt hogy le fognak lőni :D

Spury__ # e-mail 2016.10.10. 14:12

Wers köszönöm először is! Simán be mentem és kértem egy új jogsit mivel nem volt benne a rendszerbe! Kérdezték merre van a jogsim.... Mondtam el hagytam vagy a Német rendőröknél lehet! De mivel a rendszer nem mutatta nekik így kénytelenek voltak ki adni! Az orvosi járt le. Ujjat kellet volna csináltatnom ez miatt! Magyar hatóságtól? De mégis mikor? Van bejelentett lakcímem! De nem jön semmi papír! Egyedül a Németektől, hogy fizetnem kell a kiszabott büntetést amit fizetek is!

Ha a magyarokhoz át ér akkor itthon kell le vizsgáznom újból vagy simán vissza adják? Gondolom azt már nem fogják mert akkor 2 jogsim lenne!!!

Hát onnét gondolom, hogy még nem keresett meg senki ez miatt, hogy hé gyere a jogsidé!

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.10. 14:01

Kedves Wers!

Le hülyéztelek??? Hol,mikor, légszíves idézd be, mert nem emlékszem rá. Szerintem keversz valakivel, de lehet az is, hogy volt ilyen. Itt tök jó indulattal írtam, hogy ne menj el, mert hasznos vagy az oldalnak. KBS is így tett, ő is keresett téged. Elkezdtél már a kérdezőknek bőven válaszolgatni, tehát már láthattad, hogy keresünk, de részedről semmi reakció. Amikor már szóvá tettem, hogy miért nem reagálsz vissza, na erre most válaszoltál. Kedves Wers előbb kellett volna válaszolni, akkor nem "fajulok" el idáig. :) Igazad van abban, hogy nem ismerlek, de ettől még tisztellek, mert jó szándékkal segítesz másokon. Én is így teszek, mert érdekelnek mások gondjai. Látom itt nem divat a személyeskedés,ezt le is írtad, de sajnos van egy rossz szokásom, hogy érdekelnek az emberek. Én egy társaságkedvelő típus vagyok és szeretek emberekkel beszélgetni, ha kell segíteni. Próbálok egy picit közelebb kerülni hozzád is, pontosan amiatt, mert jóindulattal segítesz másokon. Attól, hogy ez a fórum jogi kérdésekkel is foglalkozik, lehetne barátibb a közeg.

Tiszteletlenségemért meg bocs, csak vártam, hogy írj. Ennyi

wers #   2016.10.10. 13:16

Attila111111 kedves, megnyugtatlak, hogy látott orvos mostanában. Zöldkagyló kapszulát javasolt, mert fáj a bal bokám.
Téged nem tanítottak meg a tiszteletre?” Ezzel elsősorban nem engem, a szüleimet, nagyszüleimet sértetted meg. Ezek szerint hiába fáradoztak. Amennyiben úgy érted, hogy sértő, ha nem lógok álladóan a neten, és itt sem igazán, az talán nem a tisztelet hiánya.
Úgy egyébként, nem oly régen, egész pontosan július 29-én akadtunk itt először össze, amikor némiképpen lehülyéztél, és ezt azóta többször is megismételted. Gondolom, csak a tiszteleted jeleként.

Már próbáltalak a magam cinikus módján rávezetni, hogy ez egy jogi fórum, és nem kívánatos a személyeskedés. Én meg amúgy is elég remete típus vagyok, nehezen viselem, ha a magánéletembe akarsz beletaposni. Nem is ismersz, és mégis veszed a bátorságot.

Még egy, én nem haragszom rád, a szótáramból ez eléggé hiányzik is, de megkérnélek, kímélj meg magadtól.

wers #   2016.10.10. 13:01

Sok kérdésem lenne Spury__, de az első, bementél az Okmányirodába, elmesélted, hogy balesetet okoztál, ittasan, és ők erre lazán új jogsit csináltattak neked?
Második, mit értesz az alatt, hogy "Ezen felül mikor kapom meg a jogsim ami kint ragadt a hatóságoknál persze már réges rég lejárt! " Mi járt le rajta? Honnan tudod, hogy kint ragadt? Nem szokott. „Amit azóta se kaptam vissza a Németektől!” Mert nem is tőlük fogod, hanem a magyar hatóságtól. Csak esetleg lassan ér ide. De olyan is előfordul, hogy nehéz kinyomozni, hol is lehet az ügyfelet megtalálni.
Próbálok segíteni.

Spury__ # e-mail 2016.10.09. 19:34

Kérdésedre igen van 2 jogsim egyik nálam van másik a NÉMET hatóságoknál! Hogy meddig nem tudom!

Spury__ # e-mail 2016.10.09. 19:33

Bocsánat ha nem értitek! Szóval kint éltem Németbe 2014 decbe történt egy baleset! Ott kint el vették a magyar jogsimat! Amit azóta se kaptam vissza a Németektől! Volt kint tárgyalás 2015 decemberébe! Persze haza költöztem magyarba, mivel kint megszűnt a munkám. A biro azt mondta, hogy részt kell vennem gyógyí teszten, hogy vissza kapjam a jogsim....! Persze ez kint elég drága! Így itthon be mentek az okmányirodába és láss csodát ki adták az UJ jogsim! Azóta elkezdtem a C+E jogsit most végzek vele! A kérdésem az lenne, hogy mikor kapom meg a Németektől a lejárt jogsímat?????? Mert semmiféle papírt nem küldtek olyan mintha el felejtettek volna engem! Mondjunk ennek csak örülök!!!! De mivel kamionozni akarok így szerintem fogok járni németeknél :D Persze új jogsival amin ugye kategóriát bővítettem na ez érdekelne, hogy ilyenkor mi van? Vezethetek e kint vagy nem? Gondolom B kattal nem nagyon de C+E vel lehet-e? Vagy egyenest le fognak szedni a kamionról? Ezen felül köteles vagyok e egy német rendőrnek a kezébe adni a jogsim, személyim vagy elég ha szépen fel mutatom neki! Mivel drága mulatság ez a jogsi így nem akarom, hogy csak el vegyék a kezemből és ott álljak mint egy fasz a kamion mellet!!!! Remélem értitek!

Immaculata # e-mail 2016.10.09. 10:09

:)))

Mennem kell,pedig a válaszra is kíváncsi lennék.

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.09. 09:55

Te depressziósan beteg vagy wers, vagy mi a bajod? Miért nem reagálsz arra ha tőled kérdeznek, vagy neked írnak??? Téged nem tanítottak meg a tiszteletre?

wers #   2016.10.09. 09:45

Spury__! Rendesen ellentmondásos, amit írsz, így nehéz válaszolni.

Itt újból ki kértem a jogosítványomat ki is adták mindenféle procedúra nélkül!

Ezen felül mikor kapom meg a jogsim ami kint ragadt a hatóságoknál
?? hogy mi? A kettő együtt?

Talán, ha leírnád, mi is történt, és mi a kérdésed, jobb helyzetben lennénk.

Spury__ # e-mail 2016.10.08. 15:04

Tudna nekem valaki válaszolni? Köszönöm. A kérdéseimre amit már fel tettem?!!!

Attila111111 (törölt felhasználó) #   2016.10.07. 14:23

Szia Wers! Kiírta, hogy törölt felhasználó vagy, mi történt Veled? Láttam KBS is aggódott egy sort. Légyszíves ne töröltesd magad, mert szükség van Rád :)

wers #   2016.10.07. 13:58

Pityesz10, ha abban a határozatban nem köteleztek utánképzésre, akkor az nem kell. Egyébként a határozat sem feltétlenül, nekik is megvan, de nem árt, ha viszed.
De leginkább személyi igazolvány,lakcímkártya. És még egy fontos, ellenőrizned kellene, az eltiltás alatt nem járt-e le az orvosi alkalmassági idő. Ha igen akkor előbb oda menj.

Atis77 # e-mail 2016.10.05. 07:49

Pityesz10

A határozatot és igazolást a sikeres után képzésről.