elvett jogosítvány


Ittasvezetes.hu # 2017.05.14. 22:47

Sajti

http://ittasvezetesertjarobuntetes.blog.hu/…zzek_masikat


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Szomorú örökös # 2017.05.14. 18:10

Sajti

ha csináltatok szlovák vagy akár román jogosítványt,akkor vezethetek e magyarországon vele?

Ilyen kérdést még csak minősíteni sem lehet...

Sajti # 2017.05.14. 14:54

Üdv midenkinek!
Segítséget szeretnék kérni!
Még pedig: Be vonták a magyar jogosítványom B kategoríáját enyhe alkohol fogyasztásért,és tud e valaki abban segíteni,hogy ha csináltatok szlovák vagy akár román jogosítványt,akkor vezethetek e magyarországon vele?
Előre is ksözönöm a segítséget!

wers # 2017.04.11. 20:48

szeritem igen, a magyar hatóság a nem általuk kiadott jogsit Magyarország terültére korlátozhatja, de az erről kapott határozatban mindent egyértelműen leirnak. gondolom azt is, mikortól, és milyen feltételekkel vezethetsz újra Magyaroszágon.

Robi94 # 2017.04.11. 18:17

Üdv!
Egy kérdesem lenne.
Szerbiai vagyok és magyarországon bevonták a szerb jogosítványom.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezek szerint másik úniós országokban tudok vezetni?
A jogosítványomat visszakaptam, csak a B kategóriát vonták be.
Előre is köszönöm.

wers # 2017.04.05. 13:16

Náluk az eltiltás akkor hatályos, ha a vezetői engedélyt is bevonták fizikálisan. Ez esetben elmulasztották bevonni és ezért nem tudják érvényesíteni az eltiltást.

Hátha esetleg érdekes még a kérdés, nem, nincs szükségük rá. Főként, hogy nem maga a jogositvány kerül tiltásra, hanem maga a személy vezetési jogosultságát korlátozzák. Csak valamilyen adat hiányzik nekik, hogy regisztrálni tudják a rendszerben. Azt pedig nem is a személytől kellene megkérdezni, hanem a magyar hatóságtól. Erre van a nemzetközi jogsegély. KEKKH egész szép osztályt működtet erre.

pittike # 2017.03.29. 21:42

Pár hete 8 napon túl gyógyuló (kisebb töréssel járó)közlekedési balesetet okoztam a másik félnek..Nem tudom hogy történt 40 éve vezetek napi szinten autót,motort baleset mentessen.Egy jobb oldali mellékútról kikanyarodó autó elvette valahogy a figyelmemet mert nagyon kint volt az orra és én arra kanyarodtam. Előtte néztem a szembe jövő sávot de autót nem láttam a kanyarodásom felénél belém jött a szembejövő valószínű nagyon gyorsan jött azért nem észleltem előtte, még egyszer nem néztem arra mert a kilógó autóra figyeltem.Tehát a hibás én voltam.Alkoholt nem fogyasztottam gyorsan nem mentem szinte álltam.Helyszínelők mondták a 8 napon tul gyógyuló sérülés miatt ez bűncselekmény ami melbevágott mert még az átlagosnál is törvény tisztelőbb vagyok csak hibáztam.Papírt még nem kaptam biztos később.Kérdésem a várható pénzbüntetésen kívül ezért elveszik -e a jogosítványomat(aminek nem tudom mennyi haszna van 40 év pár százezer balesetmentes vezetés után).Vagy ettől eltekinthetnek-e.Egyedül gondozom mozgássérült szinte vak tavaly sztrokot kapott anyámat akit néha vinni kell vagy munkahelyről haza ugrani ha gond van.

Dr.Attika # 2017.03.27. 17:22

Rafkósak a németek. Náluk az eltiltás akkor hatályos, ha a vezetői engedélyt is bevonták fizikálisan. Ez esetben elmulasztották bevonni és ezért nem tudják érvényesíteni az eltiltást. Németországban már a 90-es évek elején is létezett kamera a közlekedési lámpáknál. A nagy elektronikus ügyintézésben konstatálták a piros lámpánál áthaladást, kiszabták a tetemes német márka bírságot levélben és megkérték a vezetőt, hogy vigye be a jogosítványt a pár hónapi eltiltásra. Aki bevitte az nem tudott vezetni legálisan, aki nem vitte be az meg igen.

Dr.Attika # 2017.03.27. 17:07
wers # 2017.03.27. 17:02

Nem érték most teljesen egyet Rexorral. Most nem tudom hosszabban. De el ne küld a jogsidat.

Timo65 # 2017.03.27. 15:48

Azt nem értem, miért kell kiküldeni a magyar jogosítványt ? Plasztik kártyára hova irják rá az eltiltást? Mennyi idő alatt küldik vissza ?köszönöm

Rexor # 2017.03.27. 14:40

Igen.

Timo65 # 2017.03.27. 14:28

Kamionsofőr vagyok.Baleset miatt 11 hónapra eltiltottak Németországba a járművezetéstől. Büntetést kifizettem, most a hatóság kéri a jogosítványomat, hogy belevezesse a büntetést. Mit csináljak ? Köteles vagyok kiküldeni? Dolgozom most is magyarba, ausztriába, olaszba .köszönöm

wers # 2017.03.20. 15:16

anélkül nem fog menni

Király123456789 # 2017.03.20. 09:48

Üdv 1 Olyan kérdésem lenne hogy el vették a jogsimat és megcsináltam az utánképzéstt 6 hónapra vették be a jogsit és 2x6 óra pszihologus részt még nem csináltam meg de nem azért mert nem akartam hanem mert nincs meg a a 8 fő és ez már 4 hónapja nincs meg és le járt a 6 hónapom és a jogsit még mindig nem kaptam vissza addig nem kapom meg amig meg nem csináltama pszihologus vizsgát ?

grt14 # 2017.02.26. 17:32

Üdvözlet mindenkinek! Jogosítványom bevonásra került, már a feltárásra várok az utánképzésen. A kérdésem az, hogy a feltárás során a vezetés az teljesen olyan mint a vezetési vizsgán? Kell húzni rutinfeladatot meg minden hasonló? Mire számítsak?

Elnézést, ha már volt hasonló kérdés, köszönöm a válaszokat előre is!

wers # 2017.02.22. 18:49

Azt hittem azt az Olaszországi ügyre írod, de gondolom arra is érvényes)
Jajj nem! Az olaszra hogy is lenne érvényes? Annak semmi köze a magyar hatósághoz. Az olasz a románnal játszik az ügyben. De szerintem ezt is leitam. :))

malgalitan # 2017.02.22. 17:12

Akkor megyek is oda, köszönöm szépen! (Azt hittem azt az Olaszországi ügyre írod, de gondolom arra is érvényes). Nagyon sokat segítettél!

wers # 2017.02.22. 16:18

malgalitan, az elkövetéskori lakóhelyed szerint illetékes okmányirodában, de talán emlékszel rá, hiszen ott kellett visszakapnod anno az jogsidat. Már leirtam, ott adnak másolatot.
Rexor külön kérésére én befejezem. Remélem megnyugszik a lelke.

malgalitan # 2017.02.22. 14:27

Nekem arról, hogy Magyarországon bevonták egy darab papírom sincs. Kecskeméten vonták be, de Budapesten laktam akkor. vagy valamelyik okmányirodában van vagy pedig az ügyvédemnél. A bíróságon amikor meghozták az ítéletet nem volt szó utánképzésről. Egyébként ezt hol tudnám megérdeklődni? Kecskeméten vagy Budapesten?

( A fordító javította ki "utánközlésre", az utánképzést.)

Rexor, az ügyvédem remek volt abban ami akkor valóban fontos volt, többet inkább nem írok.

Rexor # 2017.02.22. 14:15

Wers azt javaslom ezt ne folytasd...szerintem magad sem érted ezt.

wers # 2017.02.22. 14:09

Utánképzésről az eltiltó határozat rendelkezik, ha nem emlitik, akkor nincs ilyen kötelezettséged.
"letenni a magyar jogsit" - ha jól értem teljesen újat szeretnél, mintha nem lenne jogsid - megkezdheted előbb is, de a jogositványt csak az eltás letelte után fogod megkapni. Sokkal hamarabb nem tanácsos elkezdeni, mert a tanfolyam előtt kell orvosi alkalmassági igazolást csináltatni, és a leendő jogsi évényességi ideje onnatól számlódik. Azt hozzá teszem nem tudom, hogy másfél év mulva mi lesz a szabályzás, valamint nem tudom van-e egyéb rendelkezés, hiszen van már vezetői engedélyed. Az okmányiroda vagy az autós iskola biztos tud segiteni.
Irtad "utánközlés", ezen mit értesz?

Rexor # 2017.02.22. 13:57

Zárójelben: Ha ilyen remek ügyvéded van, miért nem őt kérdezed meg, lehet hogy van még egy két kiváló ötlet a tarsolyában. Halkan megjegyezem, hogy mindkét dolog, amit említettél büntetőjogi kategória...

Wers: én nem vagyok otthon a román jogszabályokban, de örülök, hogy Te ezt is vágod :).

malgalitan # 2017.02.22. 13:41

Még két utolsó kérdés és nem zaklatlak többet. Ha lejár a három év, akkor letehetem "simán" a jogosítványt itthon vagy kell az utánaképzés? Szívesebben járkálnék magyar jogsival, amikor itt élek és magyar vagyok.

És ha igen akkor elkezdhetem csinálni a jogosítványt itthon még a 3 év lejárta előtt vagy majd csak pontban utána? (Az utánközlés is csak utána lehet egyébként elkezdeni?)

Nagyon köszönöm szépen!

Rexor, az ügyvédemnek volt már hasonló esete és azt mondta hogy vagy kijelentkezek a magyar lakcímemről és akkor kötelesek visszaadni a jogsit amivel vezethetek Magyarországon kívül vagy pedig azt mondom Romániában, hogy elhagytam és adnak egy másikat -amivel szintén nem vezethetek Magyarországon.

Remélem így világos. Köszönöm neked is!

wers # 2017.02.22. 13:24

Az olasz-román meccshez nem sokat tudok szólni, neked kell kiyomoznod. Hogy hol ül, jó kérdés. Már rég Romániában kellene lennie, és már rég visszakaphattad volna korlátozott használattal. A korábban kapott irattal keresd a román hatóságot, valószinüleg pótolni fogják, feltételezik, hogy elveszett, a régit érvénytelenitik.

Igen, már irtam, három év után a román jogsiddal vezethetsz Mgyarországon.

Rexor, én nem feltételezem, hogy Romániában eljárás indult volna okirathamisitás miatt.