elvett jogosítvány


Rexor # 2017.02.22. 13:18

Mit is javasolt konkrétan az ügyvéded? Hogy menjél Szlovákiába/Szlovéniába és szerezz egy másik jogosítványt az elvett román helyett? Kicsit nehezen hiszem, de lehet hogy szegényes a fantáziám...

malgalitan # 2017.02.22. 12:57

A Magyarországi ügyvédem javasolta, hogy tegyem ezt. Nem én találtam ki magamtól.

malgalitan # 2017.02.22. 12:54

Az újabbik román jogosítványt Olaszországban 3 hónapra vonták be, ez már tavalyelőtt október környékén lejárt. Amikor bevonták kaptam egy értesítést a romániai lakcímemre erről, de azóta semmilyen információ.

Nos, azt kérdezem, hogy ha Magyarországon lejárna a három év, ami jövő júniusban lesz akkor az új román jogosítványt használhatnám-e (ami jelenleg Olaszországban ül). Utánaképzésre kell mennem vagy automatikusan 3 év lejártával vezethetek Magyarországon?

Remélem így érthető.

Rexor # 2017.02.22. 12:20

Jelenleg a legnagyobb probléma az, hogy nagy valószinűség szerint nyakig vagy egy közokirathamisítás jellegű bűncselekményben Romániában. Én a helyedben leülnék egy román ügyvéddel beszélgetni, mielőtt tovább merülsz az egyre habosabb sz..ba.

wers # 2017.02.22. 12:07

Nem nagyon értem, milyen 3 hónap járt le, és mit kellett volna egyénként küldeni? (lehetne érthetőbben?)

Ha lejár a 3 év a román jogsiddal vezethetsz Magyarországon, addig semmivel sem. A román jogsiddal Magyarországon kivül már most is vezethetsz, ha visszakapod. Az olasz eltiltás lejárt már?

malgalitan # 2017.02.22. 11:51

Kaptam határozatot, de már több mine egy éve lejárt a 3 hónap, ki kellett volna küldeniük egyénként is. Ha úgysem használhatom Magyarországon akkor úgyis mindegy. Vagy ha a 3 év lejár akkor az új román jogsit használhatom?

Nagyon köszönöm a segítséget!

wers # 2017.02.22. 11:38

Az okmányirodától kellett kapnod egy határozatot az eltiltásról. Ha nincs meg adnak másolatot, ahol jogsidat őrizték, ott őrzik a határozatot is (öt évig).

malgalitan # 2017.02.22. 11:14

Werk, köszönöm szépen! Milyen ötleteid vannak még?

Igen, tudom hogy a visszakapott jogsi nem érvényes és fogalmam sincs, hogy az olaszok miért nem küldik ki a másikat -de ha úgysem érvényes MO-on akkor mindegy is.

És azt honnan tudhatom meg hogy mi alapján vagyok én eltiltva? a magyar személyi számom? Vagy útlevél számom vagy román személyi? Mert mind nem hiszem hogy a rendszerben van, ha ennyi akkor nevet változtatok. Úgy simán lerakhatom Szlovéniában, új név új jogsi, vagy nem ennyire egyszerű?

wers # 2017.02.22. 10:56

malgalitan, mennyi trükköt akarsz még kipróbálni? Az biztos, azt a jogsidat, amit először vettel el Magyarországon, majd elveszettnek vallottad, azután visszaszerezted a magyar hatóságtól, felejtsd el. Mikor bejelentetted a vesztést a román hatóság érvénytelenitette.
Nem a jogositvány kerül tiltásra, hanem a te vezetési jogosultságod. Ha letellik a 3 év vezethetsz, addig nem. Más okmánnyal sem. Ne próbálkozz, sokba kerülhet.

A három éves eltiltás csak Magyrországra érvényes. Az újabb jogositványodat az olaszoknak meg kellene küldeniük Romániába. Kellene. De utána kell járni.

Fery1 # 2017.02.22. 06:44

Sziasztok!
Németországban ittas vezetés miatt 1 évre letiltottak németországban a vezetéstől.Letelt az 1 év és a német hatoság azt mondta nem érvényes a jogositványom csak ha egy MPU/idiotatesztet/ megcsinálom.De ök azt állitják hogy csak németül rakhatom le és tanuljak meg németűl ha vezetni akarok.Kérdezni szeretném van e valami lehetőség magyarul-tolmácsal lerakni?Vagy ha magyarországon lerakom és hivatalosan németre forditom érvényes e?Köszönöm a válaszokat előre is.

malgalitan # 2017.02.21. 22:39

Sziasztok!

Volt egy román jogosítványom, amit 1,5 éve Magyarországon bevontak 3 évre. Romániában azt mondtam hogy "elhagytam" és kaptam egy másikat. Voltam annyira nagyon ügyes hogy az új jogosítványt szintén bevonták Olaszországban, de csak 3 hónapra. Azóta arról semmit nem tudok, nem tudom hol van, Romániába még nem küldték ki. A Magyarországon már nem érvényes jogosítványomat visszakaptam, de nem használhatom mert bevont még 1,5 évig. (Azért adták vissza mert kijelentkeztem a magyar lakcímemről - kemény 2 napra). Mit tehetek? Néha para kicsit jogsi nélkül vezetni így 1,5 éve de még van majdnem ugyanennyi hátra. Gondoltam, hogy lerakom Szlovákiában. Ha letelik a 3 év Magyarországon akkor itt megszerezhetem? Simán csak megyek mintha mi sem történt volna előtte?

Valaki volt hasonló helyzetben?

Köszönöm előre is.

wers # 2017.02.18. 12:29

farago33, az okmányirodai határozat rendelkezik az esetleges utánképzési kötelezettségről.

Véleményem # 2017.02.18. 12:26

farago33

Talán gyakori visszatérő kérdés ez az eltiltottak számára. A kérdés azért érdekes, mert, akit eltiltanak azt minden esetben tájékoztatják az után képzésről. Vagyis tudnia kell a kérdezőnek milyen büntetést kapott és mire kötelezték.

farago33 # 2017.02.15. 22:56

Tisztelet Traffic!

Ittas vezetéssel elvették a jogsimat. 8 hónap eltiltást kaptam B kategóriára,smkp maradt...kérdésem,h kell e újra vizsgáznom,esetleg bármiféle tanfolyamra járnom a 8 hónap után,mivel csak kategória eltiltásom van?esetleg automatikusan visszakapom a vezetői engedélyem?hogyan zajlik ez a 8 hónapom után?

adamsztefanov # 2017.02.13. 21:53

Köszönöm szépen wers!

Majd megírom hogy mire jutottam.

wers # 2017.02.13. 20:03

Elsőként orvosi alkalmassági vizsgálatra menj el, az igazolással keresd a hatóságot. Elvileg a bejelentett lakóhelyed szerinti okmányirodabán őrzik (reméljük). Ha jelenleg nincs Magyarországon bejelentett lakóhelyed, az utolsó bejelentett cim szerint illetékes okmányirodát kellene keresned. Azzal nincs gond, hogy megkapod-e a jogsidat új köntösben, csak lehet, több kört kell futni, kinyomozni, hol van az eredeti, az okmányirodában, vagy a KEKKH-nál.

adamsztefanov # 2017.02.13. 18:23

Úgy adták ki a németet, hogy le kellett adnom a magyart. A magyar egyébként lejárt, kellett volna hozzá orvosi, a némethez nem kellett ezért cseréltem be. Kaptam német hatóságtól egy papírt, hogy a leadott magyar jogosítványt megküldik az azt kiállító hatóságnak. Csak azért aggódom hogy, a magyar is EU-s kártya,meg a német is.

A további hozzászólásokat előre is köszönöm

Üdv,

Ádám

wers # 2017.02.13. 14:56

Amennyiben az eredeti jogsid most Magyarországon van az okmányirodában, akkor kiadják. Már régóta nem szükséges honosítani, nem tudom anno mi volt nálad az eljárás, szerintem az eredetinek is nálad kellett volna maradnia, de ezt te tudod jobban. (már csak azért is a vezetőnél maradt, mert azzal lehet máshol is, pl. Magyarországon vezetni, tehát ezt így nem értem)

adamsztefanov # 2017.02.13. 13:40

Kedves Fórumozók,

Segítségeteket, és véleményeteket szeretném kérni.

Németországban honosítottam a B kategóriás magyar jogosítványomat. Ittas vezetés miatt elvették(a német kártyát). Még nem jött ki a bírság, és az sem hogy mennyi időre tiltanak el. A rendőrségtől annyit tudtam meg hogy, 1,37 ezrelék volt a véremben, és megkérdeztem hogy vezethetek-e külföldön. A válasz az volt hogy az eltiltás csak németország területére vonatkozik.

Szerintetek kiadják a magyar jogosítványomat a magyar okmányirodában, ha most gyorsan magyarországra megyek ezért?

Előre is köszönöm,

Ádám

wers # 2017.02.04. 13:46

A kérdésem, hogy van-e arra bármiféle lehetőség, hogy Magyarországon továbbra is vezessek? Ha nyilatkozatot teszek, hogy Románia területén nem vezetek a 3 hónap alatt?

Szerintem nem.

JózsaLászló # 2017.01.26. 19:37

Kedves Fórumozók!

Segítségeteket kérném a következő helyzetben.
Kettős állampolgár vagyok, román és magyar, illetve Romániában születtem és ott szereztem jogosítványt.
Több, mint 1 évvel ezelőtt sebességtúllépés miatt elvették Romániában a jogosítványomat 3 hónapra, melyet egyből visszaigényeltem és bepereltem a rendőrséget, hogy a bizonyítékokat mutassák be, mi alapján veszik el a jogosítványomat. Első fokon, tavaly áprilisban (nem voltam jelen a tárgyaláson) a bíróság alaptalannak nyilvánította a vádjaimat, pedig a rendőrség részéről nem került bemutatásra bizonyíték. Fellebbezést nyújtottam be tavaly szeptemberben (a megadott határidők betartását figyelemmel tartva), melyre most érkezett válasz, hogy jogtalan a fellebbezés és le kell adnom a jogosítványomat. Azóta már Magyarországra költöztem.
A kérdésem, hogy van-e arra bármiféle lehetőség, hogy Magyarországon továbbra is vezessek? Ha nyilatkozatot teszek, hogy Románia területén nem vezetek a 3 hónap alatt? Esetleg, ha magyar jogosítványt megcsináltatom?
Segítségeteket előre is köszönöm!

wers # 2016.12.26. 14:01

és küzdelmes (a vége) egyszer majd megköveztek, mert elrontom, de vállalom.

wers # 2016.12.26. 13:56

Ismet kaptam egy felszolitast, hogy meg mindig nem kaptak meg a jogositvanyomat,

Ezt kitől is kaptad? És ismét?

Ha a jogisitványodat a magyar hatóság adta ki, azt nekik kell leadni. Egyéb nemzeti hatóság csak korlátozhatja a vezetési jogosultságot, a határion belülre. Amennyiben más nemzet hatósága veszi el a jogositványt, mármint pl. a redőrbácsi elveszi közúti ellenőrzésen, ők megküldik a magyar hatóságnak (elvileg, vagy küzdeni kell érte) de az elég hosszadalmas és üzdelmes.

Spury__ # 2016.12.26. 11:57

PeterM!

Ha a büntetést be fizetted nem fognak szólni az Osztrákoknak se a Magyaroknak!
Nem vehetik el a jogosítványod itthon! De viszont az eltiltás lejártát meg kell várnod! Addig ne nagyon közlekedj Németbe! Ha lejárt az eltiltás közlekedhetsz!!!
Magyar Osztrák hatóságok nem fognak veled kezdeni semmit mert Németországba történt! Max ki nevetik a Német hatóságokat!

PeterM # 2016.12.14. 09:25

Sziasztok!

Hasonlo kerdessel fordulok hozzatok, ami szinten Nemetorszagban torteno jogositvany bevonassal kapcsolatos. Esetemben gyorshajtas miatt kaptam egy honapos jogositvany bevonast. Mivel Auzstriaban elek, osztrak rendszammal, igy eleg konnyen eljutott hozzam az ertesito a gyorshajtas tenyerol, valamint a buntetesrol. Az egesz eset meg Majusban tortent, en ezt kovetoen azonnal befizettem a buntetest, illetve konzultaltam nemet ugyveddel, hogy esetemben bevonhatja-e a nemet rendorseg a Magyar jogositvanyomat. A valasz nemleges Volt, ezert nem is foglalkoztam tovabb a dologgal. Azonban a napokban Ismet kaptam egy felszolitast, hogy meg mindig nem kaptak meg a jogositvanyomat, es ha tovabbra sem adom le, akkor nemzetkozi szintre emelkedik a dolog.

Kovetkezo lenne a kerdesem: Tenyleg megtortenhet, hogy egy honapos eltiltas miatt akar az osztrak / Magyar rendor is elveheti a jogositvanyomat ha egy kozuti ellenorzes soran megallit? Illetve van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Hogyan lehet "meguszni" az egy honapos eltiltast. Munkam reven napi 70-80km-t kell vezessek amit nem tudok megoldani mashogyan. Lehet esetleg meltanyossagi kerelmet benyujtani?
Koszonom a velemenyeteket!