elvett jogosítvány


gpsbandesz # 2016.11.27. 20:09

Tisztelt mindenki !
Ha elvették a jogosítványom több mint egy évre , akkor ujra kell vizsgáznom ? ha b és c kategoriám van , akkor mindkettöre ?
Az egész jogsit kressz , rutin , forgalom , bü , mindent ujra kell ?
Ezek lennének a kérdéseim , köszönöm a válaszokat !

Spury__ # 2016.11.22. 11:13

Másik amikor ez történt én kint felhivtam a konzulátust mivel hülye magyar vagyok hát ha tudnak segíteni! Mivel azért vannak kint! :DDD Persze semmit se tudtak tenni se utánna nézni pedig a dolguk az lenne ha a hülye magyar bajba kerül akkor tudjon hova fordulni.......
Tehát számomra szánalmas a NÉMET-MAGYAR viszony!

Spury__ # 2016.11.22. 11:10

Wers igazad van! Elég elszomorító de ez van KEKKH él is jártam ott se tudtak semmit csinálni! De annyit, hogy 2 éves ügy :) Mondom igen néztek is rám...! Ott megsúgták, hogy ne foglalkozzak ezzel piti ügy nem hallt meg senki és személyi sérülés se történt! Szóval lehet, hogy már a volt jogsimat le is darálták...!

Ja Monster a lényeg, hogy a birságot fizesd ki minden kép. :)

Spury__ # 2016.11.22. 11:05

Monster! Max vissza élsz az okiratoddal :) Mivel nem hamisitod kettő nem egy! Ha vissza küldik lehet sose fogják főleg ha kinti lakcimed van. Arra várnak, hogy menj MPU vizsgálatra jó vastag buxával!
Nem hiszem ha kérsz uj jogsit elő vesznek....! Miért vennének elő? Mert kértél egy uj jogsit?! Gondolkozz egy kicsit semmit se tudnak a kinti dolgodról sőt még neked kellene utánna járni! Én mondtam az okmányirodába, hogy a kinti hatóságoknál van! Az itteni rendszerbe nem volt benne így kötelességük ki adni még akkor is ha el vette a német, osztrák, bárki! Ami papírt alá írsz az a magyar területre vonatkozik! Németbe Német törvények, Magyarba magyar! Ne feledd!
Sőt uj jogsival is mehetsz németbe....Max ne add oda amikor igazoltatnak jó tanács fotozd le teloval, h be tudd nekik mutatni v a számát ird le! De a kezedből ne add ki még a személyi igazolványoadse! Max mutasd meg nekik azzal be kell érnie. Ha bunkó kapsz 200euro birságot amit ki küldenek 1 hét alatt!

TÉNY: A magyar rendszerbe akkor van benne, hogy elvették a jogsidat ha személyi sérülés vagy halálos balesetet okoztál! Na akkor hiába mész már másnap újat csináltatni mert semmi esélyed!

wers # 2016.11.22. 10:54

de miért olvasók olyat,hogy aki igényel másik jogosítványt az okirat hamisítá,abban az esetben ha megküldik neki a másikat Németországból?!
Mert az. Azon a jegyzőkönyvön, amin elvesztést jelent be, alá kell írnia, hogy nem folyik ellene eljárás.
Én mindenképpen a KEKKH, Nemzetközi Jogsegély Osztályát keresném (ha már az okmányiroda nem tette, pedig ők konkrétan tudják, személy szerint kit kellene keresni). Úgy tűnik egyre több az ilyen eset, amennyiben ezt senki sem jelzi feléjük, soha nem kezdeményezik, hogy rendezzék a helyzetet az országok között.

Monster27 # 2016.11.22. 06:28

Szia,Spury!

Én azt értem,hogy menjen be és kérjen másikat,de miért olvasók olyat,hogy aki igényel másik jogosítványt az okirat hamisítá,abban az esetben ha megküldik neki a másikat Németországból?! Megmondom az igazat,hogy nem szeretnék bajt baj hátára halmozni! Itt most ne értsd félre,hogy én kételkedni akarok abban amit te írtál!Azért köszönöm szépen a válaszod,meg a segítséget! Remélem jutunk majd valamire,mindenképpen még fogom írni,ja még azt elfelejtettem,hogy nem tudom mit sz......k vele február 28-án lejár úgy is! Onnantól kezdve nem tudom megint,hogy mi van?!

Spury__ # 2016.11.20. 18:46

Monster látom kétségbe vagy esve...! Én meglátásom az hogy menjen be a párod kérjen új jogsit nyugodtan! Azt meg is kapja új számsorral! Innentől kezdve nem fognak tudni vele mit kezdeni!

De ha utána olvastok egy két dolognak akkor biztos szembe tűnt már jó pár internetes riport, hogy aki Német állampolgár és el vették neki a jogsit. Az Lengyelbe megy át újra megcsinálni jóval olcsóbb. Azt a német hatóságok nem vehetik el tőlük ha nem csinálnak megint valami büncselekményt! Itt gondolok az ittas ill kábult állapotba vezetésre! Ha ebből ki indulsz akkor kezedbe van a megoldás! További szép napot!

Spury__ # 2016.11.20. 18:39

Sziasztok! Végre itt vagyok :D Na szóval látom jó sokan vannak abba a cipőbe mint én! Körbe jártam én is a kormány ablakot... Hát ha lesz valaki aki tud nekem segíteni! Hisz a mai világba van internet! :D Szóval a jogsimmal kapcsolatba annyit mondtak, hogy ne foglalkozzak vele....! Mivel Németbe vették el így semmit se tudnak kezdeni... Mondom fasza de mégis mikor kapom meg a jogsimat drága NÉMET barátainktól :) 2 éve várom :D Válasz annyi volt, hogy valószínűleg sose fogom :D Öröm teli hangulat.
De azért kicsit tovább mentem, ugye mondtam, hogy azóta én már kértem újat látták is azt, hogy kategóriát bővítettem aminek gratuláltak! Szóval én nem tudom mi ez a sok baromság, hogy kormány ablak meg Pest meg stb.. Szart se tudnak intézni! Persze nem is bánom. Új jogsimmal is nyugodtan vezethetek. Nem lesz belőle semmi probléma, hogy ki kértem mert szükségem volt rá! Ezt is megtudtam. Sőt még azt is ki derítettem, hogy ilyenkor ha megint német felé visz az utam és bele futok egy ellenőrzésbe akkor mit tehetek! Egyet tehetsz vagy oda adod a jogsid vagy le tagadod, hogy nálad van. Ha nincs német bejelentett lakcímed szépen el is engednek van 1 heted be mutatni.... Mivel magyar vagy és nem kint élsz kapsz egy bírságot amit kurva gyorsan ki fognak küldeni :) az megy nekik.... De nyugodt lelki ismerettel mehetsz náluk is. Persze ha piás vagy kápszeres vagy akkor véged....! Ezen felül ha MPU vizsgára köteleztek és tele vagy zetonnal akkor ki fizeted németbe plusz a tolmácsot és sose fognak basztatni! Persze az egész egy baromság! Csak szép bevétel! Lényeg max abba tudjanak bele kötni, hogy nincs nálad a jogsi!

Monster27 # 2016.11.16. 16:56

Szia wers!
Semmilyen információt nem kaptunk se a pesten sem a kormányablakban.
Azt mondták, hogyvissza kell néznünk Németországba és ott rendezzük az ügyet,csak azzal nem foglalkozik senki,hogy anyagilag ez mennyiben van,nem beszélve arról,hogy nekem ahoz tolmácsot kell füzetned aki eljön velem.

Monster27 # 2016.11.12. 20:20

Szia,wers!
Nem akartalak sürgetni,csak nem tudtam,hogy látod-e a kérdésem.
Igen sajnos nem kapott semmit sem azóta sem! Megpróbálunk akkor ezen az úton elindulni remélem ,hogy valamvel előrébb jutunk. Egy ismerősnek is elvették a jogsiát netben igaz ő totál rêszeg volt és 1-2 hónap alatt lerendeződött az ügye ,a párom nak meg egy papírt sem küldenek.

Nagyon szépen köszönöm a segitséged!

wers # 2016.11.11. 16:55

Igen Monster27. Csak kevés az időm.
Amennyiben tényleg semmi kiinduló pont sincs a német oldalról, itthonról kell kiindulni.
Elsőként a KEKKH-hoz, nagy valószínűséggel a Nemzetközi Jogsegély Osztályhoz kerül az ügy. De én a helyedben a lakóhely szerint illetékes okmányirodához fordulnék, és ezt így elmondanám . A mennyiben ennyi idő után tényleg semmi, szerintem pótolják a jogosítványt, de tényleg ne úgy menjen be, hogy elvesztetted, mert akkor azt kell aláírnod, hogy nem folyik ellene eljárás, mert akár folyhat is.
Az fura, hogy az elvételről sem kapott semmit. Nem lehet tudni, hogy van-e eltiltás Németország területére, vagy sem. Amennyiben van eltiltás, az is csak a Német határokon belülre korlátozódik. Ezt a részét ott kell tisztázni.
Az azért talán durva lenne, ha valaki életfogytig többet nem vezethetne, csak mert egy ügyintéző valahol bénázik.

Monster27 # 2016.11.11. 11:09

Wers látod amit küldtem?

Monster27 # 2016.11.09. 09:49

A beszélgetés itt kezdődött!

Monster27 # 2016.11.09. 09:48

Monster27
Sajnos a tapasztalat az, hogy Németországból - hosszú hónapok alatt érkezik meg a vezetői engedély Magyarországra. Találkoztunk sok esetben azzal is, hogy a vezetői engedély "soha" nem érkezett meg. Egy ottani ügyvédet érdemes volna megbízni az ügyintézéssel.
Ami fontos: semmiképpen se igényeljen itthon új vezetői engedélyt, mert annak további büntetőjogi következményei vannak.
Ezen a fórumon hasonló esetekről lehet olvasni:
http://www.jogiforum.hu/forum/34/13096
Szuper és Társai Ügyvédi Iroda
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
Ittas Jármüvezetés - JOGOSÍTVÁNYMENTÉS
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Monster27#e-mail 2016.11.08. 08:01
Jó napot kívánok mindenkinek!
Olyan problémám van,hogy páromtól 2016.01.23-án elvették a jogosítványát Németországban ittas vezetésért,akkor ott azt mondták neki,hogy 6-8honapra veszik el.
A buktató az,hogy se papírt se semmit azóta sem kapott se akkor mikor elvették se később! Igazából azt se tudjuk,hogy hol van az okmánya! Ezért szeretnék segítséget kérni,hogy hol kell az okmányát keresni,vagy igényelni ilyen esetben!?
Segítséget előre is köszönöm!

wers # 2016.11.09. 09:19

Monster27, nem látom az eredeti kérdésedet, és azt sem, ki mit válaszolt. Leírnád még egyszer? Csak, hogy érthető is legyen.

Monster27 # 2016.11.09. 06:54

Kaptam öntől egy linket,ha azt kitöltöm akkor az a magyar hatóságoknak lesz továbbítja,vagy ki tud nekem ebben segíteni?

Monster27 # 2016.11.09. 06:49

Ez akkor azt jelenti,hogy nem kapja vissza esetleg az okmányait,ha időközben elkeseredett? Olyankor mit kell tenni,meddig kell várni,ha valakinek nincsen pénze ügyvédet fogadni.

Monster27 # 2016.11.09. 06:46

Köszönöm a válaszát!

Spury__ # 2016.10.10. 12:37

Német bíróságtól meg semmit nem kaptam, ott le rendeztek 10 perc alatt, hogy ki kell fizetnem a bírságot és viszlát!

Spury__ # 2016.10.10. 12:36

Nem tudom már, hogy hol van az a papír amit adtak ezelőtt 1 éve! Igen alá írtam egy jegyző könyvet ha annak lehet nevezni! Mi lehet ennek a következménye? Bírság vagy el vehetik a mostani jogsimat? Ez érdekelne inkább!

wers # 2016.10.10. 12:27

Mondtam el hagytam vagy a Német rendőröknél lehet!
Jajj istenem, sejtettem. Ha egy jegyzőkönyvet vettek fel, hogy elveszett, vagy ellopták, akkor ott a jegyzőkönyvön aláírtad, hogy nem folyik eljárás ellened. Felelősséged tudatában.
Sajnos most egy darabig nem tudok válaszolni, de amennyiben bármilyen okiratot, amit akár Németországban, akár itthon kaptál ha belinkeled, az segítene.
De nagyon rossz a sejtésem, hogy még nagyobb bajban vagy, mint hiszed.

Az emil címemre semmi esetre se, az előző munkáltatóm nehezményezni, de még technikai okok miatt ott fityeg, nem tudjuk törölni.

Ha ki megyek Németbe mondjuk kamionnal jövő hónapba kezdek egy cégnél! Akkor ha meg állít egy Német rendőr mi lehet?” Ameddig nem tisztáztad a helyzeted, jobb lenne nem kipróbálni.

Spury__ # 2016.10.10. 12:22

Akad még kérdésem :D Méghozzá az, hogy ha vezetek németbe akkor köteles vagyok e a rendőrnek oda adni a jogsim vagy a BAG-os nak vagy csak elég ha megmutatom nekik persze úgy, hogy be tudják gépelni az adatokat az ottani rendszerbe! Tehát ezt meg tehetem-e illetve ha nem adom oda a kezükbe akkor csinálhatnak-e velem valamit?? Gondolok itt egy bírságra. Vagy simán meg tehetem ezt! Mivel egy C+E kategória elég drága így nem akarom, ,hogy el vegyék a kezemből ne hogy megint kint ragadjon náluk!

Spury__ # 2016.10.10. 12:14

Ha ki megyek Németbe mondjuk kamionnal jövő hónapba kezdek egy cégnél! Akkor ha meg állít egy Német rendőr mi lehet? Le vesz a kamionról vagy mi? Ezzel kapcsolatba érdeklődnék főleg mivel eddig akár kit kérdeztem csak hülyeségeket beszélnek! Valaki azt mondja, hogy mehetek valaki meg azt hogy le fognak lőni :D

Spury__ # 2016.10.10. 12:12

Wers köszönöm először is! Simán be mentem és kértem egy új jogsit mivel nem volt benne a rendszerbe! Kérdezték merre van a jogsim.... Mondtam el hagytam vagy a Német rendőröknél lehet! De mivel a rendszer nem mutatta nekik így kénytelenek voltak ki adni! Az orvosi járt le. Ujjat kellet volna csináltatnom ez miatt! Magyar hatóságtól? De mégis mikor? Van bejelentett lakcímem! De nem jön semmi papír! Egyedül a Németektől, hogy fizetnem kell a kiszabott büntetést amit fizetek is!

Ha a magyarokhoz át ér akkor itthon kell le vizsgáznom újból vagy simán vissza adják? Gondolom azt már nem fogják mert akkor 2 jogsim lenne!!!

Hát onnét gondolom, hogy még nem keresett meg senki ez miatt, hogy hé gyere a jogsidé!

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.10. 12:01

Kedves Wers!

Le hülyéztelek??? Hol,mikor, légszíves idézd be, mert nem emlékszem rá. Szerintem keversz valakivel, de lehet az is, hogy volt ilyen. Itt tök jó indulattal írtam, hogy ne menj el, mert hasznos vagy az oldalnak. KBS is így tett, ő is keresett téged. Elkezdtél már a kérdezőknek bőven válaszolgatni, tehát már láthattad, hogy keresünk, de részedről semmi reakció. Amikor már szóvá tettem, hogy miért nem reagálsz vissza, na erre most válaszoltál. Kedves Wers előbb kellett volna válaszolni, akkor nem "fajulok" el idáig. :) Igazad van abban, hogy nem ismerlek, de ettől még tisztellek, mert jó szándékkal segítesz másokon. Én is így teszek, mert érdekelnek mások gondjai. Látom itt nem divat a személyeskedés,ezt le is írtad, de sajnos van egy rossz szokásom, hogy érdekelnek az emberek. Én egy társaságkedvelő típus vagyok és szeretek emberekkel beszélgetni, ha kell segíteni. Próbálok egy picit közelebb kerülni hozzád is, pontosan amiatt, mert jóindulattal segítesz másokon. Attól, hogy ez a fórum jogi kérdésekkel is foglalkozik, lehetne barátibb a közeg.

Tiszteletlenségemért meg bocs, csak vártam, hogy írj. Ennyi