elvett jogosítvány


wers # 2016.10.10. 11:16

Attila111111 kedves, megnyugtatlak, hogy látott orvos mostanában. Zöldkagyló kapszulát javasolt, mert fáj a bal bokám.
Téged nem tanítottak meg a tiszteletre?” Ezzel elsősorban nem engem, a szüleimet, nagyszüleimet sértetted meg. Ezek szerint hiába fáradoztak. Amennyiben úgy érted, hogy sértő, ha nem lógok álladóan a neten, és itt sem igazán, az talán nem a tisztelet hiánya.
Úgy egyébként, nem oly régen, egész pontosan július 29-én akadtunk itt először össze, amikor némiképpen lehülyéztél, és ezt azóta többször is megismételted. Gondolom, csak a tiszteleted jeleként.

Már próbáltalak a magam cinikus módján rávezetni, hogy ez egy jogi fórum, és nem kívánatos a személyeskedés. Én meg amúgy is elég remete típus vagyok, nehezen viselem, ha a magánéletembe akarsz beletaposni. Nem is ismersz, és mégis veszed a bátorságot.

Még egy, én nem haragszom rád, a szótáramból ez eléggé hiányzik is, de megkérnélek, kímélj meg magadtól.

wers # 2016.10.10. 11:01

Sok kérdésem lenne Spury__, de az első, bementél az Okmányirodába, elmesélted, hogy balesetet okoztál, ittasan, és ők erre lazán új jogsit csináltattak neked?
Második, mit értesz az alatt, hogy "Ezen felül mikor kapom meg a jogsim ami kint ragadt a hatóságoknál persze már réges rég lejárt! " Mi járt le rajta? Honnan tudod, hogy kint ragadt? Nem szokott. „Amit azóta se kaptam vissza a Németektől!” Mert nem is tőlük fogod, hanem a magyar hatóságtól. Csak esetleg lassan ér ide. De olyan is előfordul, hogy nehéz kinyomozni, hol is lehet az ügyfelet megtalálni.
Próbálok segíteni.

Spury__ # 2016.10.09. 17:34

Kérdésedre igen van 2 jogsim egyik nálam van másik a NÉMET hatóságoknál! Hogy meddig nem tudom!

Spury__ # 2016.10.09. 17:33

Bocsánat ha nem értitek! Szóval kint éltem Németbe 2014 decbe történt egy baleset! Ott kint el vették a magyar jogsimat! Amit azóta se kaptam vissza a Németektől! Volt kint tárgyalás 2015 decemberébe! Persze haza költöztem magyarba, mivel kint megszűnt a munkám. A biro azt mondta, hogy részt kell vennem gyógyí teszten, hogy vissza kapjam a jogsim....! Persze ez kint elég drága! Így itthon be mentek az okmányirodába és láss csodát ki adták az UJ jogsim! Azóta elkezdtem a C+E jogsit most végzek vele! A kérdésem az lenne, hogy mikor kapom meg a Németektől a lejárt jogsímat?????? Mert semmiféle papírt nem küldtek olyan mintha el felejtettek volna engem! Mondjunk ennek csak örülök!!!! De mivel kamionozni akarok így szerintem fogok járni németeknél :D Persze új jogsival amin ugye kategóriát bővítettem na ez érdekelne, hogy ilyenkor mi van? Vezethetek e kint vagy nem? Gondolom B kattal nem nagyon de C+E vel lehet-e? Vagy egyenest le fognak szedni a kamionról? Ezen felül köteles vagyok e egy német rendőrnek a kezébe adni a jogsim, személyim vagy elég ha szépen fel mutatom neki! Mivel drága mulatság ez a jogsi így nem akarom, hogy csak el vegyék a kezemből és ott álljak mint egy fasz a kamion mellet!!!! Remélem értitek!

Immaculata # 2016.10.09. 08:09

:)))

Mennem kell,pedig a válaszra is kíváncsi lennék.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.09. 07:55

Te depressziósan beteg vagy wers, vagy mi a bajod? Miért nem reagálsz arra ha tőled kérdeznek, vagy neked írnak??? Téged nem tanítottak meg a tiszteletre?

wers # 2016.10.09. 07:45

Spury__! Rendesen ellentmondásos, amit írsz, így nehéz válaszolni.

Itt újból ki kértem a jogosítványomat ki is adták mindenféle procedúra nélkül!

Ezen felül mikor kapom meg a jogsim ami kint ragadt a hatóságoknál
?? hogy mi? A kettő együtt?

Talán, ha leírnád, mi is történt, és mi a kérdésed, jobb helyzetben lennénk.

Spury__ # 2016.10.08. 13:04

Tudna nekem valaki válaszolni? Köszönöm. A kérdéseimre amit már fel tettem?!!!

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.07. 12:23

Szia Wers! Kiírta, hogy törölt felhasználó vagy, mi történt Veled? Láttam KBS is aggódott egy sort. Légyszíves ne töröltesd magad, mert szükség van Rád :)

wers # 2016.10.07. 11:58

Pityesz10, ha abban a határozatban nem köteleztek utánképzésre, akkor az nem kell. Egyébként a határozat sem feltétlenül, nekik is megvan, de nem árt, ha viszed.
De leginkább személyi igazolvány,lakcímkártya. És még egy fontos, ellenőrizned kellene, az eltiltás alatt nem járt-e le az orvosi alkalmassági idő. Ha igen akkor előbb oda menj.

Atis77 # 2016.10.05. 05:49

Pityesz10

A határozatot és igazolást a sikeres után képzésről.

Pityesz10 # 2016.10.04. 16:52

Sziasztok!

Nekem 1 évre vonták be a jogosítványomat, de ennek már 2 éve. Akkor amit kaptam határozatot abban az van, hogy ha lejár az 1 éves eltiltásom, akkor ugyanott tudom átvenni. A kérdésem az lenne, hogy milyen papírokat kell vinnem magammal, hogy visszakapjam a jogsimat?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Spury__ # 2016.10.03. 16:05

Ezen felül mikor kapom meg a jogsim ami kint ragadt a hatóságoknál persze már réges rég lejárt! Már akkor le volt amikor BALESETET okoztam! Illetve lehet-e ebből valamiféle ügyem itthon mert csak Német területen tiltottak el mivel magyar jogosítványom volt. Persze a kiszabott bírságomat fizetem! Köszönöm a válaszukat!

Spury__ # 2016.10.03. 16:00

Jó napot pár kérdésem lenne! 2014 decemberébe kint éltem Németországba ott okoztam egy BALESETET természetesen ittasan! Sérülés nem történt anyagi kár igen! A jogosítványomat el vették a helyszínen! 2016 márciusába volt belőle bírósági tárgyalás! Ott közölték velem, hogy részt kellene vennem idióta sági teszten...! Ha vissza szeretném kapni a jogosítványomat! Ami kint jó pár ezer euro! Persze ez idő alatt a munkám ott végen szakadt és haza költöztem. Itt újból ki kértem a jogosítványomat ki is adták mindenféle procedúra nélkül! El kezdtem a C+E kategóriát a legfőbb kérdésem az lenne, hogy vezethetek-e KAMIONT Németország területén???? Illetve köteles vagyok-e a jogosítványomat ki adni a kezemből egy Német rendőrnek vagy elég ha fel mutatom neki úgy hogy az adatokat le tudja olvasni!? Válaszukat előre is köszönöm!

Kürtök # 2016.09.18. 11:06

Köszönöm a választ, a határozatok megvannak, készülök is az illetékes hivatalhoz, egy körülbelüli költséget szerettem volna, úgy értem pl. a legrosszabb esetben... 150? 200?

wers # 2016.09.17. 09:43

Az okmányirodától anno kaptál róla egy határozatot. Azzal kell felkeresned egy utánképzésre jogosult személyt, céget. A kölségekről majd ők tudnak tájékoztatni. Attól függ milyen katágórában kaptál eltilást, és mit követtél, miért kaptad. Ha öt év az eltiltásod, nem lesz olcsó.
Amennyiben nem őrizted meg a határozatot, az okmányiroda kiad egy hitelesített másolatot. Csak azzal tudod az utánképzést elkezdeni.

Kürtök # 2016.09.17. 09:09

Üdvözlet minden kedves Fórumozónak. A jogosítványomat 2006-ban bevonták, 2011-től már visszaadható, de a vizsgákra etc., külfödli tartózkodás miatt csak most, öt évvel később van időm. Ki tudná nekem röviden leírni, miből áll a tanrend, és körülbelül milyen költségekkel jár? A kecskeméti intézetnél fogom kezdeni.

wers # 2016.08.24. 07:43

A végén kezdem, az ideigleneset meg se emlitsd. Az nem erre szolgál. (Rexor gondolom erre reagált)
Látni kellene a külföldi hatóság határozatát, igy csak az eddigi tapasztalat alapján:
A külföldi hatóság a vezetési jogosultság szüneteltetését csak a saját államhatárain belülre korlátozza, ha a jogositványt nem a saját hatóságuk, hanem külfüldi hatóság állitotta ki.
A jogositványod előbb-utóbb (inkább utóbb) meg fog érkezni a bejelentett lakóhelyed ill. tartózkodási helyed szerinti okmányirodába. Ha megérkezik, akkor erről ki fognak értesiteni, és hogy átvehető-e. Ill. mikortól. De előre érdeklődhető.(valószinüleg azonnal átvehető)
Ha nincs bejelentett cimed jelenleg, akkor csak találgatni tudok, éppen mit tesz a KEKKH, maga jár el, vagy az utolsó bejelentett lakóhely szerint áthelyezi az ügyet (legyen nekik is jó napjuk, küzdjenek ők vele)

Rexor # 2016.08.24. 07:14

Nem.

Baba72 # 2016.08.23. 20:28

Üdv!Magyar jogosítványom van. Külföldön élek s dolgozom.
S ott elvették a jogosítványomat. Kérdezném, hogy a Magyar rendszerben ez benne van e? S otthoni tartózkodásom alatt igényelhetek e ideiglenest?

wers # 2016.08.20. 12:26

Én balga azt mertem feltételezni, hogy a kérédsedre adtam választ.
De azért még egyszer megpróbálom - bár sok kedvet nem adtál hozzá.
Nem kell visszaigányelni, ha letellik a tiltás minden igénylés nélkül visszakaja, csak el kell menni érte.

Honnan gondolod, hogy megérkezett a KEKKH-hoz? Megkérdezted, és ezt mondták? Ott egyéb kérdéseidre is választ kaphatsz.

Gond lehet, hogy nincs bejelentett lakóhelye ill., hogy valóban tartósan nem Magyarországon tartózkodik. Szokás szerint nem érvényesitik újra, de még lejárt jogsinál is elutasitják a hosszabbitást.

vipisti # 2016.08.20. 06:17

Bevont jogosítvány visszaigényléséről érdeklődöm.
Elnézést, azt elfelejtettem leírni, hogy az illetőnek nincs bejelentett lakcíme. Hogyan kérelmezheti, hogy én vegyem át a jogosítványát?

wers # 2016.08.19. 06:12

se kérelem, se nyomtatvány. A hivatal határozatban értesiti az ügyfelet, hogy átveheti. Tovább ezt már nem kell kérni.

wers # 2016.08.19. 06:07

Szerintem a KEKKH alap esetben nem tárolja, hanem megküldi a lakóhely ill. tartózkodási hely szerint területileg illetékes okmányirodának, akik az átvételről kiértesitik. Meghatalmazással elvileg átvehető. Érdeklődjetek ott, mert ezt egyre szigoritják, főként okmány átvételénél. (ne az ügyfélnek kelljen utaznia, elég az okmánynak) Ugyanez érvényes, ha azt kértétek ne küldkék tovább, és a központban akarjátok átvenni.

vipisti # 2016.08.19. 05:16

Jó napot kívánok! Bevont jogosítvány visszaigényléséről érdeklődöm. Romániában elvett jogosítványt ( közúti szabálysértés 1 hónapra vonták be ) átküldték Magyarországra és a központi okmányirodában tárolják. A tulajdonos külföldön dolgozik. A kérdés, hogy átvehetem-e helyette, és mi ennek a hivatalos menete. Kérelem benyújtása, milyen űrlapot kell kitölteni, stb. ? Köszönöm a segítséget.