elvett jogosítvány


wers # 2016.07.03. 10:44

Na igen a nyelv szépsége. De nem is határozza meg, meddig :)) Valameddig.
Az előző fél évben igen sokat változott a törvény, de külföldi hatóság által kiadott jogsinál ezt alkalmazzák, főként, ha nem ott él életvitelszerűen. Csak akkor vizsgálják ki, ha ő kéri. Ha soha nem kéri, soha nem szűnik meg a tiltás.
De tényleg sok a változás, és nem látom a tiltó határozatot.
Na meg éppen ideje lenne újra átolvasnom, na de nem vasárnap délben :))

gerbera317 # 2016.07.03. 07:58

Biztos vagy ebben? A „vorläufig” jelentése: ideiglenes. Vagyis nem végleges.

wers # 2016.06.30. 04:40

ha olyasmi szerepel a németek határozatában, hogy : "vorläufige Entziehung der Fahrerlaubnis" (ez a gyakori) akkor ez azt jelenti, nem évül el, Németországban nem vezethetsz többet. De persze vezethetsz, de gyanítom, ahhoz majd külön vizsgáznod kell, náluk. Érdeklődj a konzulátuson. A többi államra nem terjed ki a tiltás.

csacsa13 # 2016.06.29. 17:49

Jó estét!
Németországban eltiltottak a vezetéstől, ittas vezetés miatt de a jogositványom megmaradt és csak ott tiltottak el tavaly októberig. kérdés, hogy nekem kell bármilyen intézkedést tennem ez ügyben vagy csak elévült és ennyi?

kurcz # 2016.02.29. 19:17

jó estét kivánok, fiammal ma délután Romániában történt,hogy a román rendőr elvette a jogositványát,mert átlépte a záró vonalat. természetesen fiam elismerte a vétséget, a rendőr egy papirt adott a jogositványa helyett, amit alá kellett irnia. tulkapás volt? szerintem igen. most mi a teendő? Hogyan kaphatja vissza? várom válaszukat.köszönettel egy aggódó anya

meggy701 # 2016.02.29. 17:20

Jo napot mindenkinek! Az en problemam,nem az egyszeruek koze tartozik.1990s evekben elkovettem 3 szabalysertest.Ha jol emlekszem:szabalytalan parkolas,egezsegi ervenyeseg lejarasa(4nap utan)a harmadik sem volt komoly,nem emlekszem pontosan.Kertek adjam le,nem adtam....A jogositvanyt bevontak,(2002-ben egy kozuti ellenorzes folyaman)de 5 honap utan vissza adtak.Ez meg a regi tip jogsi volt.Vissza adtak,nem kuldtek semmi hivatalos felszolitast,utankepzesre.2011 ig nem is kellet ujra csinaltatnom..akkor jart le veglegesen..azota nem tudom ujitani,mert valami osi torveny szerint utankepzesre kell mennem..Sajnos 2012 ben a Szegedi onkormanyzaton dolgozo hivatalnokok nem ertettek miert van meg nekem regi..Elmondtam nekik.. Ezutan addig agyaltak tobb honapon keresztul,hogy az elmondasaim alapjan ide irtak-oda irtak.majd kaptam egy hatarozatot utankepzes.Pfuuu..Mit tudok tenni? Koszonom a valaszt.Tovabbi szep estet.

Véleményem # 2016.02.03. 10:05

dsanya

Gyakran fordul elő a két hatóság közti kommunikáció valahol elakad és nincs belőle semmi. Oda vissza érvényes. A hatóság részéről amit kötelességük lenne csinálni vagy utána járni gyakran a nemtörődömségből fakadóan annyiban marad. Vagyis mindenki a saját területén belül foglalkozik az esettel és elmarad az értesítés. Magyar oldalról kiindulva ez a tapasztalat, bármilyen külföldi hatóságot érintő intézkedés van, a kifelé irányuló kommunikáció nem történik meg, érdemlegesen nem lépnek abba az irányba.
Tehát ha lesz bármi következménye az nehezen jósolható meg, ha lesz is milyen formában is mi lesz...

dsanya # 2016.02.02. 17:52

Jó estét!
Nekem 2015.05.05 elindult egy eljárás német országban ami a mai nappal fejeződött be.A véremben magasabb volt a THC érték a megengedettnél, és ezért a rendőrség 1 hónapra, majd a Zulassungstelle,(az a német országban lévő "okmányiroda") bevonta a jogsimat addig amíg nem csinálok pszichológiai tesztet majd egy úgynevezett MPU tesztet (csúnyán mondva idiótasági teszt) majd újra vizsgázhatok itt német országban B-kategóriás jogosítványra.Ez lenne a sztori.
Megkérdeztem az illetékes urat és azt mondta hogy jelentik magyar országon az esetet de azt nem tudja megmondani hogy ott tovább viszik-e az ügyet vagy sem.

A kérdésem az lenne hogy magyar országon milyen papír fog házhoz menni ha megy eggyáltalán és magyar országon milyen következményeket von maga után?
Válaszokat előre is köszönöm!További szép estét!

kdani007 # 2016.01.09. 14:47

Jo napot kivanok! Szeretnem kerdezni, hogy ha valakinek van tapsztalata olyan ugyben ahol Magyarorszagon vettek el ittas vezetesert az Irorszagi jogositvanyt. Ilyenkor visszakuldik Irorszagba, vagy csak kidobjak, vagy mi lessz vele. Illetve itt kint vezethetek-e mert szukseges a munkamhoz, vagy itt sem vezethetek. Koszonom a valszokat. Daniel

warez # 2016.01.05. 19:31

A jogosítványomat 2012 novemberében vették el egy évre. Ebben az esetben is automatikus az utánképzés? A végzésben erről nincs szó.

kicsinik # 2015.11.23. 19:53

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hátha tud valaki segíteni. Párom Nagy Britanniában él egy ideje,és ott történt, hogy kirabolták, ellopták minden iratát,ezzel együtt a jogosítványát is. Az ideiglenes útlevelet sikerült megcsináltatnia külföldön , így Magyarországon már megkapta az állandó útlevelet és a személyit, viszont az okmányirodában egyszerűen nem találják a rendszerben a jogosítványát. Ez igen csak felháborította, hiszen már majdnem 10 éve rakta le. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy tudja e esetleg valaki,hogy mi ilyenkor a teendő, vagy mit lehetne lépni ez ügyben?!
A válaszokat előre is köszönöm!

panito # 2015.11.19. 09:26

Szép jó napot kívánok!
2015. 09. 06-án egy közeli ismerősömnek Romániába lett egy autós balesete. Egy vízátfolyásos útszakaszon kocsijával megcsúszott és így frontálisan ütközött a szemből rendesen közlekedő autóval.A baleset következtében a vétlen vezető bokatőrést szenvedett.Az ismerősömtől vér mintát vettek:negatív, de mivel a balesetnél sérülés is történt a rendőrség elvette a magyar hajtási engedélyét, ami helyet egy 15 napra szóló igazolás adott ki, amit az ügy lezártáig 30 naponként fel lehet újítani, és ez eltarthat akár egy fél évig is.Romániai közjegyzővel csináltatott egy hiteles fordítást, amit szintén havonta felújít .Mindezek után családjába lett egy daganatos beteg, akit vizsgálatokra és kemoterápiára kell vinni autóval.A kérdésem az:mi történik ha a rendőr igazoltatja ? Lehet a romániai rendőrségnek egy magyar jogosítvány elvételével a saját hazájában korlátozni az autó vezetését ? A szabad mozgást korlátozni?
Válaszukat előre is köszönöm !

BHibsxhkwi # 2015.10.29. 13:33

sziasztok! Segítségetek szeretném kérni! egyik ismerősöm Németországban dolgozik már több éve! azonban egyik éjjel történt hogy belement egy parkoló autóba s ott hagyta! majd 2-3 hét elteltével megkeresték a rend őrei, s majd be kellett mennie a rendörségre! aztán csak jött egy levél melyben az állt hogy adja le a jogosítványát! ő be is ment le is adta elvileg 7 hónapra!mire számíthat ezek után? hazaküldik neki magyarba s itt vezethet csak németországba nem? köszi

wers # 2015.10.28. 15:44

szilveszter88, az olasz hatóság nagy valószínűséggel a magyar konzulátusra küldi, ők a központi hivatalnak KEKKH, és ők küldik ki a területileg illetékes okmányirodának. Amennyiben a magyar vonalat követik. Ha nem akkor passzolom, gondolom ugyanez, csak román útvonalon.
Gyanítom, Magyarországra fogják irányítani. (nem szokott túl gyors lenni)
Ha korlátozzák a vezetési jogosultságodat, azt csak a saját nemzeti határokon belülre terjesztik ki, a többi országban majd vezethetsz.

Kezd az illetékes okmányirodában a nyomozást.

szilveszter88 # 2015.10.28. 10:39

Üdv mindenkinek
Segitségre tanácsra lenne szükségem..
Oktober elsején olaszországban elozés miatt elvették a jogsimat(lassu nehéz gépet előztem).Kamion soför vagyok ezért most nagy bajban vagyok mert nem dolgozhatok.
Azt mondta a rendor hogy egy honapra vettek el de a papiron amit adott nem ir errol semmit
Hogy még bonyolultabb legyen az ügy én ugyan is romániai vagyok de rendelkezem magyar állampolgársággal és magyar lakcimmel is és magyar okmányokat adtam oda neki nem a románt,de a jogositványom az román okmány.
A kérdésem az lenne mikor kapom vissza és hová küldik?
Előre is köszönöm.

wers # 2015.10.20. 12:21

Az okmányirodában kell lennie belőle, adnak másolatot ha kérsz.

arriblues # 2015.10.20. 06:20

Szepjonapot kivanok!

Az en tortenetem meg 2007-es..ekkor vettek el a jogsim.azota nyilvan sok viz lefolyt a dunan..azonban ugy alakult,hogy szuksegem lenne az emlitett okmanyra..az biztos,hogy az eltiltasom lejart..sajnos az ezzel kapcsolatos vegzes,ami az utokepzesre vonatkozik idokozben elkeveredett..hol,hogyan van lehetosegem ezt potoln?..
Koszonettel:lmf

davidvar # 2015.08.18. 14:35

Mai napon kaptam meg a végzést, mivel jelenlétemen kívül tartották meg a tárgyalást, melyben 1 év 10 hónap eltiltást és 220óra közérdekű munkát kaptam ami csak fizikai munka lehet, 14.000ft rendőri költséget kell még kifizetnem. Május 23.-án ültem be az autóba részegen mivel egy üdülőövezetbe összerugdosták az autómat így át akartam állni a másik utcában lévő ismerősöm garázsába, eközben a rendőrség alkalmazottai leállítottak. Nyilván mikor megállítottak feltűnt az ittas állapotom de hiába mondtam el nekik mi történt, bevittek vérre és vizeletre és kiderült, hogy 2,1 %-os volt a vérem. Hiába reménykedem, de mivel a kismotor jogsit külön csináltam reménykedtem, hogy visszakapom. Fellebbezésnek nincs helye azt írták a végzésbe. Szerintem azért ez enyhén szólva is súlyos büntetés nem ? Mire számíthatok ezután? Bármikor kezdhetem az utánképzést? Az utánképzés fix összegű? Közérdekű munkán tulajdonképpen azt kell csinálnom mint egy közmunkás? Ha nem teljesítem a végzésben leírt heti minimum egy napos közérdekű munkát akkor elvisznek? Mikortól kell kezdenem ezt ledolgozni? Hol kell érdeklődnöm?
Előre is köszönöm a választ

efi99 # 2015.08.16. 13:26

off
Azért az elég érdekes, hogy: jogosítvány szabályos megszerzése kb 150 E, megújítása - életkortól függően 2-10 évenként - ciklikusan kb 10 E.
Ehhez képest a jogsi nélküli vezetésért kiszabható büntetés: 45-90 E.
Vagyis akár még 2-3 ellenőrzésig is rentábilis lehet...
on

Véleményem # 2015.08.16. 12:14

Komornyik

Új jogsit az okmányirodában tud igényelni. A rendszerben ütköznie kell, mivel bevonták az előzőt így nem állíthatnak ki újat. Amennyiben sikerülne valami csoda folytán, azzal egy újabb bűncselekményt is megvalósíthat.

Komornyik # 2015.07.30. 08:36

Üdvözletem

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata, információja azzal kapcsolatban, hogy von-e valami szankciót maga után az, ha valaki a jogosítványa bevonása ideje alatt megkérvényez egy másik jogosítványt -úgymond elveszett az előző- vagy csak egyszerűen nem adják meg.
Amennyiben jár valamiféle következményekkel, kérem az ide vonatkozó paragrafusokat.

Köszönöm

Szilvia70 # 2015.07.06. 11:52

Szép napot kívánok!

(Keresésemre csak egy választ találtam 2008-ból, ezért szeretném feltenni a kérdésem.)
A párom sajnos 25%-os fogyatékosságot okozó balesetet okozott, és a jogosítványát elvették 1,5 évre (nem a kategóriától tiltották el, hanem a közúti forgalomban való részvételtől).
Mivel 4 km-re van tőlünk a vasútállomás, így nagyon nehézkes a munkába járás, és gondolkodunk egy 300W-os elektromos robogó beszerzésén. Viszont ehhez fontos lenne tudnunk 100%-os biztonsággal, hogy vezetheti-e.
Egyáltalán biciklit vezethet? (Hiszen azzal is a közúti forgalomban venne részt.)

Köszönöm szépen előre is a választ!

Drago # 2015.07.05. 09:15

Jó napot kivánok mindenkinek.

Szeretnék segítséget kérni.

Ausztriában dolgozom és 2 napja történt hogy elütöttem egy kereszteződésben egy biciklist a kijelölt bicikli úton,figyelmetlenségből teljes mértékben az én hibám.
Nem voltam ittas 25 k/h val mentem későn fékeztem és oldalról jött belém a biciklis.

Elösször segítettem az illetőt lekisérni az utrol utána hívattam a járókelőkkel a mentőket és rendőrséget.

10 órára beidéztek a rendőrségre ahol mindent elismertem,egyenlőre szabálysértés.

Ha 8 napon túl gyogyuló sérülést okoztam akkor mik a kilátásaim?
A kötelező biztosítom persze fedez minden kárt /5 munkanapon belül jelzem a biztosítóm fele az esetet a rendőrségi jelentéssel együtt/amit okoztam mind anyagi mind ,munka kiesés,otthoni ápolás stb ha a sértett a biztosítomnál 30 napon belül kárigennyel él.

Ha 8 napont túl gyogyuló sérülést okoztam akkor milyen büntetésre számíthatok?
Fájt az illető lába mozgatta el nem tört ,de nem vagyok orvos lehet simán 8 napon túl gyogyuló.

Segítséget előre is köszönöm

Viktor0127 # 2015.06.20. 14:08

Tisztelt Ügyvédúr!
5éve elvették a T kategóriás jogosítványom,mert kismotorral közlekedtem bukósisak nélkül!6hónap eltiltást kaptam és újra kell belőle vizsgáznom a Közlekedés Felügyeletnél(szigorítottan),hogy visszakapjam!Nem szeretném visszakapni a T kategóriás jogosítványom,viszont a rendszerben eltiltottként szerepelek,így nem tudom elkezdeni a B kategóriát!A Közlekedés Felügyeletnél azt mondták,hogy részt kell vennem a szigorított T kategóriás képzésen(Újra kifizetni azt az összeget) és csak utána tudok menni a B kategóriára!Ez így lehetséges?Őszintén szólva ezt nem hiszem el,hogy ez miatt nem mehetek B kategóriára,úgy beszéltek Velem,mintha elütöttem volna valakit!Lehet ebben az esetben tenni valamit?Köszönettel.:Balogh Viktor

wers # 2015.06.14. 12:31

csebbb
ök majd tovább küldik a felelős okmány irodába ahol utána átvehetem...” ott átveheted, de hogy mikor, az attól függ, mit írt az osztrák hatóság. Nagy valószínűséggel csak Ausztria területére területére terjesztették ki a tiltást.

de gondolom ha a magyar jogosítvánnyal meg állítanak Ausztriában látják hogy a rendszerben hogy nem teljesítettem a pontokat...és akkor gondolom megint elveszik a jogosítványom..

Jól látod, és akkor még nagyobb irgum-burgum lesz.